IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение

Източника ви е забавно четиво.

Ето истински данни:

https://www.eia.gov/dnav/ng/NG_PRI_SUM_DCU_NUS_M.htm
    И каква си дал ?

Цената на газа в САЩ !!!

Ми да ги сравним с цената на газа в Русия тогава ….. бас хващам че ще е-по евтина

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Гросс пак ли те хванаха да лъжеш?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Източника ви е забавно четиво.

Ето истински данни:

https://www.eia.gov/dnav/ng/NG_PRI_SUM_DCU_NUS_M.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Валидатор

Според това което гледам, лъжеш.

Пробвай пак,
          http://3e-news.net/%D0%B0%D0%BD%D0%B...B3%D0%B0_42787

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

А вие как мислите? Австриеца ли лъже, или при него нещо не излиза?

Или руския трол лъже?

Американският втечнен газ е с 50-60 долара по- скъп от руският и като количество е 81 пъти по-малко от руският.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Че кой си ти? Анонимен никнейм, като всички други. Или почти всички.
              Идентифицирай се с трите имена и телефонен номер, на който да можем да проверим твоята идентичност и тогава може да имаш някакви претенции. че ТИ заставаш зад достоверността. Ама трябва да си някой известен експерт по газовите въпроси, иначе и това не се приема. И мен ме познават в кварталния магазин, ама сиренето е с пари.
              Откога стана сиренето с пари, на мандрата няма ли? Викай ракетите на вова, да оправят тая работа.
              The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                Добре, приемам.

Все пак, дали нещо не сте пропуснал в преценката на цените?
                Ако приемем, че австриецът наистина е казал "три пъти по-висока", то това е или голяма лъжа, или при Вас нещо не излиза?
                А вие как мислите? Австриеца ли лъже, или при него нещо не излиза?

Или руския трол лъже?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Не ми отговори на въпроса за коя точка се отнасят тези цени, щото в България определено не са такива ?
                  average import border price and a spot price component
                  ето ти примерен източник:
                  http://pubdocs.worldbank.org/en/7998...-June-2018.pdf

макар, че и към него е редно да бъдеш здравословно скептичен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

1.Съгласен съм, че цената не е еднаква в цяла Европа. …………....
                    Не ми отговори на въпроса за коя точка се отнасят тези цени, щото в България определено не са такива ?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Идентифицирай се с трите имена и телефонен номер, на който да можем да проверим твоята идентичност и тогава може да имаш някакви претенции. че ТИ заставаш зад достоверността. Ама трябва да си някой известен експерт по газовите въпроси, иначе и това не се приема. И мен ме познават в кварталния магазин, ама сиренето е с пари.
                      абсолютно анонимен никнейм.
                      нито съм експерт нито имам необходимото образование за да имам претенции за това
                      обикновен клошар
                      и нямам никакви претенции за доверието ви или дори уважението ви

Просто ви моля да уважавате себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Нещо не ми се връзва така представено.

1. Цената за газа не еднаква за цяла Европа нито на едните нито на другите, за коя точка трябва да са тези сметки ? Щото за България очевидно не са верни …..

2. Внушението как цената на Руснаците падала щото имало потенциална възможност САЩ да доставят незначително количество газ на Европейския пазар е невярно. Общо взето цената на Руснаците преди се формираше на база цената на алтернативните горива … тоест спада цената на нефта и цената на газа я следва, сега явно сме в обратната тенденция и цената на газа започва да се покачва....

1.Съгласен съм, че цената не е еднаква в цяла Европа. Радвам се, ако някой вече се интересува от истински данни вместо да чете данните, лъжите и глупотевините на други хора, които пък и идея си нямат дали им са верни данните и вероятно не им пука. Сега остава и малко усърдие. Данните са обществено достъпни.
                        Между другото след, като откриеш каквото ти е необходимо, можеш да провериш и онази сметка на Михаил Константинов, който твърдеше, че като дойдат електроавтомобилите - ще ни трябва 3-4 пъти повече ток. Ще видиш, че имаш достъпни всички необходими данни и с математика за 6-ти клас ще можеш да си сметнеш сам. Резултата ще те изуми - не става с интуиция.

2.Никакво внушение не искам да правя никому. Всеки сам да си преценява. Аз лично ще се радвам на газова тръба от Русия към България, ако ще да е от морето, ако ще да е от Турция. И да дойде една газова тръба от Гърция с газ от Азърбайджан. И да има един ЛНГ терминал в Гърция, който да зарежда от Щатите или Катар. И като стане това - въобще няма да мисля и да се тревожа, кой и защо са му такива цените.
                        Last edited by Tkilata; 08.06.2018, 01:25.

Коментар

Може ли да ни насочите към източника, който ползвате за сметките? Инак някак си е голословно.
                          Мога, но не желая. Можеш да приемеш, че аз заставам зад достоверността на данните, и мога да поема отговорност за тях.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                            Добре, приемам.

Ако приемем, че австриецът наистина е казал "три пъти по-висока", то това е или голяма лъжа, или при Вас нещо не излиза?
                            Е, че той и Питанков току мрънка, че курсът на рублата се бил покачил над 100000 /сто хиляди/ пъти, пък се оказа, че лъже с почти 4,83 милиона пъти. Някакви три пъти разлика, в случая / верни или не, въпрос отделен/ са просто детска залъгалка на фона на „Блюстителя на Истината”.
                            Кароче, СПОКО. Австрия сама и суверенно избира.

Коментар

Себестойността на американския втечнен газ в момента се определя най-общо от:
                              1.фиксирана съставна - около $3 за втечняване;
                              2.съставна която варира - между $2.60 - $3.20 през последната година (цена при Хенри Хъб в Луизиана);
                              2.2. около $1.00 за транспорт до Европа;
                              2.3. около $0.50 за регазификация преди да влезе в транспортната мрежа на Европа.
                              Това прави общо между $7.10 и $7.70. Това е себестойността/

Цената на която купува Европа е съвсем друго нещо и зависи от това на какво е съгласна.
                              В общия случай, когато руския газ е $5.00, Европа предлага на американците $5.00.
                              Когато руския газ е $6.00, Европа търси цена и от американците $6.00

В момента последните официални данни, които имам са за април 2018 и цената на руския газ за Европа е $7.81 за 1 милион британски термални единици.

П.С. смятал съм себестойността на американския газ в хиляди кубически фута, но разликата, която се появява е пренебрежима за целите на форумното ни събеседване.

Както виждате, терминалите за втечнен газ в Европа имат своето магическо влияние върху цената на руския газ, дори когато не са натоварени/
                              Нещо не ми се връзва така представено.

1. Цената за газа не еднаква за цяла Европа нито на едните нито на другите, за коя точка трябва да са тези сметки ? Щото за България очевидно не са верни …..

2. Внушението как цената на Руснаците падала щото имало потенциална възможност САЩ да доставят незначително количество газ на Европейския пазар е невярно. Общо взето цената на Руснаците преди се формираше на база цената на алтернативните горива … тоест спада цената на нефта и цената на газа я следва, сега явно сме в обратната тенденция и цената на газа започва да се покачва....

Коментар

Мога, но не желая. Можеш да приемеш, че аз заставам зад достоверността на данните, и мога да поема отговорност за тях.
                                Добре, приемам.

Коментар

Working...
                                X