IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

На снимката батерия "ГБ*10*У*1,3"- изработена специално за нуждите на руската армия. Цената и е 562.94 pубли или около 15 лева. При разглобяване на въпросната батерия обаче лъсва истината.

Импортозамещение: Высокотехнологичный элемент питания
    ООО НПП «Энергетические системы»

Научно-производственное предприятие «Энергетические системы» это сплоченный коллектив, объединивший высококвалифицированных технических специалистов и экспертов в области электрохимии, электроники и электротехники
    Потребителями нашей продукции являются: Министерство обороны Российской Федерации, ФСО, ФСБ, МВД, МЧС
    Барби не разбирам какво искаш да кажеш с тази снимка, всички нови литиево-йонни батерии са такива, множество елементи с по малка мощност свързани един с друг и подават някакъв ток. Така е с батериите на бош, на моя и твоя лаптоп, на всички е така, не знам дали ще ми повярваш, но и на теслата са такива батериите. Ако имаш предвид че са чуждо производство, кажи ми един производител който си прави всичко от а до я и аз ще ти кажа 100 които купуват всичко и само го асемблират и след това го пускат под своята марка

Коментар

Biliana Ambareva

"Дойде лятото и се затръшкаха пак по соца! ..."
      Днешното отношение към комунизма, е в начинът на неговата капитулация. Докато нацизмът беше унищожен по най-гръмогласния възможен начин - в резултат на война, завършила със съд, комунизмът, съобразно изискванията на времето, се оттегли по силата на нещо, което можем да определим като извънсъдебно споразумение. Същината му може да се определи с едно изречение: “Ние ще се оттеглим от политическата власт без съпротива, в замяна на което няма да носим отговорност за миналото."

Това споразумение никога не е било формулирано официално, и все пак е било осъзнавано през цялото време от всички. В този смисъл всички носим отговорност за него. Днес, две десетилетия след негласното му сключване остават много въпроси. Доколко е етично да се сключват джентълменски споразумения с престъпници? Повече ползи или повече вреди е донесло то? Каква трябва да бъде неговата продължителност?

Не трябва да отминаваме и важния факт, че огромни маси от хора не бяха и продължават да не са страна в това споразумение. Тях просто никой не ги е питал дали са съгласни с него. За тях приемането на закони, позволяващи осъждането на извършителите на комунистически престъпления и обезщетяване на жертвите, са въпиюща необходимост. Както и това, което не се споменава изрично в Пражката декларация – премахването на давността за такива престъпления.

В същност, това е необходимост за всички нас. По причина, с изтъкването на която започва и самата декларация:

“че общества, които забравят миналото, нямат бъдеще”

Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Тръмп : / Не искам това , което се случи с миграцията в Европа , да се случи и у нас ! /

Коментар

• Biliana Ambareva

"Дойде лятото и се затръшкаха пак по соца! Пак изплуваха сладките спомени за почивките на море и балкан на символични цени. КЪДЕ ОБАЧЕ? Стандартните почивки на море, обикновено в станцията на предприятието или в една от стаите на нечия къща или апартамент си ги спомням много добре! Интериора на тези стаи беше в стил ранен соц от 50-60 години в приземния етаж на някоя къща с неизменното русенско легло. Банята естествено беше обща. Имаше и по-хубави естествено, но те бяха за поляци, чехи и германци. Хотелите бяха табу с почти недостъпни за българите цени. С предимство ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ се ползваха чужденците, които бяха източник на така скъпоценната за българската държава валута! Та на РОДНОТО МОРЕ, БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА. Първо бяха западняците, които обгрижвахме най-усърдно. После соц. лагера - ГДР, Полша, Чехословакия. Руснаците бяха и те богоизбрани и наѝ-накрая бяхме ние! За чужденците и храната и условията бяха различни. Гледаш в някое заведение страхотна шведска маса, ама за чужденците! За българите All-Inclusive включваше хранене в стол с купони в определен час. Нещо като казарма, а интериора на стола с под от мозайка, дрънченето на металните съдове, както и неизменните соц лозунги по стените, изцяло допълваше картината. Моля ви, не ми спорете, че сте ходили в еди коя си станция и било страхотно. Да имаше и хубави, но темата е за МАСОВИЯ СТАНДАРТ. Освен на Черно море, НИКОЙ НЕ ПОЧИВАШЕ НИКЪДЕ другаде! Средиземно и Адриатическо бяха табу! От Карибските острови, Тихия и Атлантическия океан дори снимки не бяхме виждали! Наѝ-тъжното беше, че понеже нямаше кой да ни прати дори картичка, а за канал като National Geographic не бяхме и чували, дори НЕ МОЖЕХМЕ ДА МЕЧТАЕМ за нещо по различно!!! Вместо това, бяхме осъдени цял живот да почиваме на ЕДНО И СЪЩО МЯСТО! Та и почивката си беше шаблонна като ежедневието. А за "символичните цени" съм напълно съгласна. Щото при соца не само почивката, но живота и свободата на българина бяха символични! Пък и освен символична почивка на символични цени, друго не можехме да си позволим! Щото при соца освен, че не ни пускаха, ами и заплатите бяха смешни в сравнение с европейските. Така, че моля не се юркайте сега да ми обяснявате пламенно, че сега може, ама сме бедни и не можем да си го позволим. Щото тогава със 165 лева заплата, пак бяхме смешно бедни. Една екскурзия до СССР с влак струваше 500 лв на човек. Или 2000 лева за семейство с две деца и не сме ходили масово на почивки в Сочи! Аз лично нямах нито съученик, нито приятел, който да беше пътувал извън България. Апропо, като гледам сега, как на всеки празник има опашки по границите, май хич не е недостъпно!"

Коментар

• Диагноза: шизофрения
            "51% россиян хотят видеть Владимира Путина на посту президента после 2024 года, число тех, кто этого не хочет, — 27%. О результатах опроса «Левада-центра» пишут «Ведомости».

При этом число желающих «полномасштабных перемен» в России за год увеличилось с 42 до 57%. Но 30% уверены, что изменения в составе правительства не приведут к решению существующих проблем, на их решение надеется лишь 24%. "

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Може и зли да са но, и "ко мо не та та" току вземат та,"познаят". И току рекат и нещо умно. Затова,
              Твърде много народ им повярва тъй, щото, доста време досега, контролираха целия Източен Блок.
              Как да не им повярва, като има толкова идиоти като теб

Коментар

• Kак върви борбата с корупцията по високите етажи на властта...

От ноември миналата година до сега са заведени 13 дела. Шест от тях са прекратени и върнати на прокуратурата поради негодност на обвинението. Прекратени са делата срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Иван Тотев, Румен Овчаров и срещу няколко души за продажбата на държавния пакет акции в електроразпределителното дружество ЕВН.

От останалите 7 дела само по две процесът е тръгнал по същество.
                В края на май е била постигната и първата присъда по дело за корупция. Тя е оправдателна. Не е съобщена до медиите нито от съда, нито от прокуратурата, но най-вероятно става дума за делото срещу бившия директор на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" Майдън Сакаджиев.
                По в."Дневник"

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                  Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат и затова ко мо не та та се дразнят от това, че аз винаги казвам истината.
                  Същият мой познат казваше, че ко мо не та та винаги пишат простотии и затова хората не вярват ко мо не та та.
                  Аз никога не съм писал простотии.

Според данни от Росстат през месец май 2018г. в Русия производството на трактори за селското стопанство е намаляло с 37,3 % спрямо май 2017г., а през първите 5 месеца на 2018г. в Русия производството на трактори за селското стопанство е намаляло с 11,9 % спрямо първите 5 месеца на 2017г.
                  Едва ли някой анализатор би се учудил от тези данни.
                  Ще се абстрахирам от останалото и ще се концентрирам върху подчертаното.
                  Две изречения, три неистини.
                  1. Може и зли да са но, и "ко мо не та та" току вземат та,"познаят". И току рекат и нещо умно. Затова,
                  2. Твърде много народ им повярва тъй, щото, доста време досега, контролираха целия Източен Блок.
                  3. РЕДОВНО пишеш простотии и дори, откровено, сам лъжеш: Така, примерно, и не доказа "100000" /т.е."сто хилядократното"/ спадане курса на рашката рубла по отношение на долара, ако ще, и дървена да е.

Накратко, пий си редовно хапчет'та. ...АКО ИЗОБЩО, са в състояние да те осаферят, дори за час или два.
                  По-здрав!
                  Last edited by Pyramid; 19.06.2018, 03:40.

Коментар

• Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат и затова ко мо не та та се дразнят от това, че аз винаги казвам истината.
                    Същият мой познат казваше, че ко мо не та та винаги пишат простотии и затова хората не вярват ко мо не та та.
                    Аз никога не съм писал простотии.

Според данни от Росстат през месец май 2018г. в Русия производството на трактори за селското стопанство е намаляло с 37,3 % спрямо май 2017г., а през първите 5 месеца на 2018г. в Русия производството на трактори за селското стопанство е намаляло с 11,9 % спрямо първите 5 месеца на 2017г.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                      Неотдавна,медии съобщиха,че Ванката за последните две-три години е изписал толкова простотии във форума на Инвестор,та най-вероятно ще бъде предложен за Рекордите на Гинес ,за писане на глупости из форумите...
                      Едва ли някой ,дори и без да е анализатор ,би се учудил на тая новина....

подкрепям ….ванката винаги пише глупости
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Ко мо не та та се опитаха да излъжат, че уж аз съм писал простотии във форума? Това е поредната лъжа на ко мо не та та. Аз никога не съм писал простотии във форума.
                        Ко мо не та та се дразнят от това, че аз винаги казвам истината.

Медии съобщиха, че прокуратурата е повдигнала обвинение на Минчо Стойков Казанджиев за безстопанственост. Да ви напомня, че на последните местни избори за кмет на община Ловеч през 2015г. кандидатът на БСП за кмет на община Ловеч беше същият Минчо Стойков Казанджиев.

Нека никой никога да не гласува за БСП
                        Last edited by Ivan2015; 19.06.2018, 00:21.

Коментар

• Неотдавна,медии съобщиха,че Ванката за последните две-три години е изписал толкова простотии във форума на Инвестор,та най-вероятно ще бъде предложен за Рекордите на Гинес ,за писане на глупости из форумите...
                          Едва ли някой ,дори и без да е анализатор ,би се учудил на тая новина....

Коментар

• Неотдавна медии съобщиха, че през 2017г. броят на регистрираните престъпления в Германия е намалял с 9,6 % спрямо 2016г.
                            Да ви напомня, че в наши дни броят на умишлените убийства в Русия, смятан на 100 000 души от населението на Русия, е няколко пъти по-голям от броя на умишлените убийства в Германия, смятан на 100 000 души от населението на Германия.

Росстат съобщи, че през първото тримесечие на 2018г. реалният брутен вътрешен продукт на Русия е намалял с 15,7 % спрямо последното тримесечие на 2017г.

Last edited by Ivan2015; 18.06.2018, 23:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Абе човек, ти някога стъпвал ли си в Казахстан? Имаш ли представа какви хора живеят там, какво мислят, как се отнасят към Русия, САЩ и Китай? Имаш ли представа що за държава е това? Нямаш, нали? Щото аз съм пътувал десетки пъти до там, познавам както обикновени хора, така и висши държавни служители. Съветвам те да изгледаш отново култовия филм "Бялото слънце на пустинята" и най-вече да обърнеш внимание на култовата фраза на товарищ Сухов - "Восток - это дело тонкое" ...
                              Е и като си пътувал кво?
                              Тази информация излезе по медиите отдавна.
                              Президентът им е подписал.
                              Що не са те питàли - не знам.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Голем праз
                                Казахстан отвори своите пристанища на Каспийско море-Актау и Курик за САЩ. Сега американците ще могат да ползват алтернативен маршрут и да доставят военни товари в Афганистан, като заобикалят Русия.
                                Споразумението вече е ратифицирано от Сената на Казахстан. Очаква се само подпис на президента Назърбаев. Така маршрутът на специалните военни товари на щатите за Афганистан ще преминава през територията на Грузия, Азербайджан и през каспийско море ще пристига в Казахстан. Оттук с жп композиции ще се придвижи през Узбекистан до Афганистан. Това съобщава "Астрахан 24".
                                Според външният министър на Казахстан Кайрат Абрахманов споразумението прави от двете държави стратегически партньори и е в техен интерес.
                                Президентът на Казахстан Назърбаев посети Вашингтон през януари 2018 година. Още тогава той обяви за ново ниво на отношенията на страната си със САЩ.
                                Абе човек, ти някога стъпвал ли си в Казахстан? Имаш ли представа какви хора живеят там, какво мислят, как се отнасят към Русия, САЩ и Китай? Имаш ли представа що за държава е това? Нямаш, нали? Щото аз съм пътувал десетки пъти до там, познавам както обикновени хора, така и висши държавни служители. Съветвам те да изгледаш отново култовия филм "Бялото слънце на пустинята" и най-вече да обърнеш внимание на култовата фраза на товарищ Сухов - "Восток - это дело тонкое" ...
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X