IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
    Ти, паметта на дедите ми не я закачай !!!
    Гърци и прочее в случая не ме интересуват...
    НИКОГА НЕМА да ве оставя тука да прокламирате тия ТЪПОТИИ !!!
    Има ИСТОРИЯ и ПАМЕТ...
    Първосигнален съм бил.
    За робството, ДА ТАКЪВ СЪМ...

Памет? Каква памет имаш ти от събития от преди 600 години?
    История? Коя история? тази писана от пантеффф, баевва и останалата руска сволоч? Ебем ти и руслямската история, по-добре маранди да чета тук
    А ти щом искаш бъди роб, това никой не може да ти отнеме. Робът си остава роб, особено, когато чувства свободата си, като подарена.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      пичове, да знаете, турската граница е отворена може транзитно да заминете към анадола, щом толко ги харесвате.
      хващате се за меките ръчички и весело, с песни и подпръдване та право там.
      Те Пу и Ер са вече достове, сичкото комунаж и мурзилаж ще е у дома си там.
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Кой говори за теб

Аз пък ти казвам, че не съм аз ....или "професор" пантефф или мантеф, които ще определят кое е робство и кое асвабаждение.
        Питай гърци, сърби, румънци, босненци, хървати, сирийци, иракчани, палестинци, египтяни, либийци дали при тях е имало "турско робство" по време на османската империя.
        САМО при нас не само, че е имало, ами продължава да има! Щото е жизненовжно, като слънцето и въздуха да са били роби дедите ти, за да е имало, КОЙ да ги "асвабади".
        Ти, паметта на дедите ми не я закачай !!!
        Гърци и прочее в случая не ме интересуват...
        НИКОГА НЕМА да ве оставя тука да прокламирате тия ТЪПОТИИ !!!
        Има ИСТОРИЯ и ПАМЕТ...
        Първосигнален съм бил.
        За робството, ДА ТАКЪВ СЪМ...
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• пичове, да знаете, турската граница е отворена може транзитно да заминете към анадола, щом толко ги харесвате.
          хващате се за меките ръчички и весело, с песни и подпръдване та право там.
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God"
            Ти, Отрицателен, не ми се отгъвай много.
            Спокойно бих използвал сабята на дядо си, да сцепя червена кратуна.
            А моят прадядо е загинал заради такива предатели като теб в македоно одринското въстание ....предали македония на гърция и сърбия.... кобурга чул ли си го.... а така не е лизал турски шалвари...
            през първата световна и сега пак...

Коментар

Ти, Отрицателен, не ми се отгъвай много.
              Спокойно бих използвал сабята на дядо си, да сцепя червена кратуна.
              "Турчев, Търчев...ти си станал по-голям турчин от турците бе......."

Заради такива като теб сме на това дередже...Не ни трябват турци , сами ще си цепим главите...
              Що си мислиш, че твоята е от желязо...?

Коментар

Винаги са ми бил странни комунягите с чугунен орган в черепната кутия.
                Руснака дошъл, да му такова дъщерята и жената (както през 44та), но той - комунягата тръгнал, да му увеличава ерекцията устно... Е ТАКИВА СА!!!!!!!!!!!
                Ти колко даде за паметника на Сюлейман паша .....или ти беше дал за паметника на американските летци и бомбардирали София....
                що така не ви се пише истината ....а флиртувате помежду си....по турски ..

Коментар

...
                  Сменяйки темата, не променяш въпроса ми
                  Имало ли е турско робство в България ???
                  Да, имало е, не отричам.
                  Имало е, но в никакъв случай не е 1:1 истината с представяната през соца.
                  Доработките на фактите от страна на другарите са излишни и обидни спрямо народа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Руска медия съобщи, че днес централната банка на Русия е отнела лицензите за банкова дейност на още 2 банки в Русия. Според данни от същата медия от началото на 1991г. до сега 2484 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лицензите им за банкова дейност или поради ликвидация.

http://www.banki.ru/news/lenta/?id=9088196
                    http://www.banki.ru/news/lenta/?id=9088253
                    http://www.banki.ru/banks/memory/
                    Дойче банк затваря 188 клона в 10 страни....за теб са банки ...щото немаш и грам мозък за икономика...
                    Що ли дурачок не пишеш на тази тема.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                      ...
                      ...
                      Сменяйки темата, не променяш въпроса ми
                      Имало ли е турско робство в България ???
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Мен ме мАни.. тъп кумунис.. аз съм ясен..
                        Аз Теб питам, умния..
                        И все пак ?
                        Имало ли е в България турско робство или не, според теб ?
                        Ти точно него ли намери да питаш ,сганта събираше пари за паметника на Сюлейман паша на Шипка....
                        Сега се кефи на Ердоган и си преставя как ще му лиже......едни други части....

Коментар

• Руска медия съобщи, че днес централната банка на Русия е отнела лицензите за банкова дейност на още 2 банки в Русия. Според данни от същата медия от началото на 1991г. до сега 2484 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемането на лицензите им за банкова дейност или поради ликвидация.

http://www.banki.ru/news/lenta/?id=9088196
                          http://www.banki.ru/news/lenta/?id=9088253
                          http://www.banki.ru/banks/memory/

Коментар

Аз Теб питам, умния..
                            И все пак ?
                            Кой говори за теб

Аз пък ти казвам, че не съм аз ....или "професор" пантефф или мантеф, които ще определят кое е робство и кое асвабаждение.
                            Питай гърци, сърби, румънци, босненци, хървати, сирийци, иракчани, палестинци, египтяни, либийци дали при тях е имало "турско робство" по време на османската империя.
                            САМО при нас не само, че е имало, ами продължава да има! Щото е жизненовжно, като слънцето и въздуха да са били роби дедите ти, за да е имало, КОЙ да ги "асвабади".

Коментар

ДА ?
                              НЕ ?
                              А ДАНО ДА ТИ СВЪРШИ РАБОТА, ама си го запаси материалчето, след година две да не питаш пак едно и също.

Комунистическото робство

Червеният терор

Живял съм в края на комунистическият режим, когато Тодор Живков е успял значително да го смекчи. За положителните страни на комунизма в България - вижте статията ми за Живков. Децата имахме детство, имаше ред и институциите реагираха когато се налагаше, парковете, улиците и националните паметници се поддържаха. Ако си способен и се съобразиш с ограниченията и изискванията на режима можеше да уредиш живота си и спокойно да имаш семейство. За някои положителни страни на комунизма може да видите и резюмето ми към книгата България или Мафията II на Георги Андреев.

Тук ще пиша за същността на комунизма, т.е. за отрицателните му страни. По същество този режим докара на власт най-долната измет (сталинчетата на Георги Марков), която имаше (и има) в нашето общество. Тази сган е направила всичко по силите си да смачка свободомислещите, интелигентните или дори просто по-способните хора. В какво се е изразявал терорът на овластеното простолюдие над другите българи:
                              Лагери и масови гробове
                              Много неудобни на властта или просто несимпатични "някому" хора са намерили смъртта си по време на този режим. Докато някои са били милостиво разстрелвани и погребвани в масови гробове (да не забравяме дейността на Нардония съд), други са били пращани по лагери, където са малтретирани или намират смъртта си по ужасен начин. Тези лагери освен, че разрушават живота на десетки хиляди, са служели и за сплашване на всички останали. Сиреч - внимавай да не отидеш там! Мнозина са пратени в лагерите без съд и присъда...
                              Какво представляват самите лагери - вижте от разказите на очевидци във филма на Илия Троянов "Напред, но нека никога да не забравяме (балада за българските герои)" излъчен по ZDF и 3sat (филмът е предназначен за немска публика, затова дикторът е толкова манипулативен - игнорирайте го и обърнете внимание на разказите на очевидците):
                              Промивка на мозъка
                              С мощна комунистическа пропаганда и силови мерки бе направена цялостна промивка на мозъка на хората. За политически вицове се отиваше в затвора. Всичко се гласуваше с единство. Имаше случаи човек да се изкаже по един начин, но после да гласува обратно на изказването си. На въпроса защо така се разминава изказването и гласуването казва: "Изказвам се по убеждение, гласувам по съображение". Живее му се на човека... Научаваш се да си траеш, не смееш да кажеш това, което мислиш. Ставаш лицемер. Спомнете си Трайчо Костов - едни и същи хора го обявяват за герой, след това за предател (осъден е на смърт!) и след това пак за герой (и дори паметник му вдигат)...

Уравновиловката
                              Помните ли лозунга: "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"? Само дето на някои хора потребностите са много над възможностите им. Комунистическата уравновиловка ни превърна в мързеливи тарикати - нали така и така ще си получиш заплатата. Няма смисъл да си даваш зор, след като много по-некадърен и неспособен човек от теб взема същите пари!

Правоимащи и правонямащи
                              С решение Б-13 на ПБ на ЦК на БКП от 27 декември 1962г. УБО осигурява цялостно обслужване на "правоимащите": апартамент, вила, транспорт, снабдяване, хигиенни услуги, безплатни телефонни услуги, неограничено закупуване на валута, доставка и внос на стоки за лично потребление от първа и втора необходимост (вносът е бил предимно по линия на Кореком, но без ограниченията за обикновените българи). Трите "етажа" на обслужване, които се определят от Б-13 (според генерал Георги Милушев 1 - последният ръководител на УБО) са:
                              Членовете на Политбюро.
                              Те са фактически освободени от собствени разходи по ползваните жилища и вили, които се поемат от бюджета на УБО. Изключение е само данъкът върху личните недвижими имоти. Получават по 1200 лева месечна "издръжка" за храна. Това са допълнителни средства към заплатата (а средната заплата за страната беше 250 лева), както и по две "безплатни" домашни прислужнички. [Допълнително се дават и по 1000 лева "протоколни пари"]
                              Кандидат-членовете на Политбюро и секретарят на БЗНС.
                              Плащат символичен наем за държавното жилище и вила, имат само една домашна прислужничка и 600 лева месечна добавка за храна.
                              Председателят на ЦКРК на ЦК на БКП, секретарите на ЦК на БКП.
                              Домашна помошничка два пъти в седмицата и "едва" 500 лева за храна.
                              На частично обслужване към УБО са много от хората на видни държавни постове (като главен прокурор, министрите, председателят на Върховния съд и т.н.). Цитат от мемоарната книга1 на генерал Георги Милушев - последният, трети поред, началник на УБО (и единственият, който не е умрял при странни обстоятелства):
                              "... правоимащите се определяха според партийната, а не според държавната йерархия... И когато някой напускаше висшия партиен ешелон, дори и да запазваше мястото си в системата на държавната власт, той автоматически отпадаше от списъка на привилегированите. Лишаваше се от охрана, настъпваше промяна и в медицинското му обслужване... Такъв беше и случаят със Станко Тодоров, на когото бе запазен постът председател на Народното събрание, но беше изваден от състава на Политбюро... Не случайно в началото на всяка година не един от зачислените в този охраняван и обслужван кръг неизменно ме питаше: "Я виж дали пак ме има в червения тефтер!" Ставаше дума за тетрадките, които бях наследил от генерал Кашев... Мисля, че в съзнанието на тези хора властта и облагите се припокриваха".
                              Според мен, убитите, пребитите, физически и психически малтретираните хора от комунистическият режим са нов вид кръвен данък. При това не по-малко ужасен от този по време на турското робство. Разгледайте точките отгоре и се замислете - с какво комунистическият режим е по-добър от турското робство. Защото според мен комунистическият режим беше просто поредното ни робство.http://www.bgpatriot.com/web/bg/topi.../comunists.php

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                Черно?
                                Бяло?

За слепци има само тези два цвята.
                                Аз Теб питам, умния..
                                И все пак ?

Коментар

Working...
                                X