Първоначално изпратено от Trakatrak'
Разгледай мнение
Или пък да вземем лицето Божидар Димитров. Преди се криеше от нас, сега е решил, че е голям разузнавач. По едно време аз съм го водил този човек и той ми направи големи бели във Ватикана. И баш тогава, когато не трябваше да ги прави! Доскоро Божидар Димитров не можеше да помирише Ватикана. Защото беше сложен във всички техни забранителни списъци. Там има много голям ред. Създадени са канали, връзки. И Аксиния Джурова е била, и проф. Дуйчев е бил, и още десетки са били там като учени да се запознаят с документи, които са свързани с българската история, с отношенията между България и Ватикана, между православието и католицизма, и т.н. Трябва да се попълва всеки ден един формуляр, в който да описваш какво ти трябва. На следващия ден тези материали ти се предоставят като микрофилми и ти започваш да четеш, да си вадиш бележки, прави ти се фотокопие на оригиналния документ, ако е нужно за твоя научен труд, и пр. Божидар Димитров вземал, снимал, писал, изнасял, внасял, объркал всички правила и норми и сега ми се бие в гърдите. Та даже и книга написа великият разузнавач! Но аз знам колко е разузнавач. Извинявайте. Колко души ние направихме и професори, и доценти, защото трябваше да реализираме придобитото, откраднатото, купеното отвън. Трябваше да го легализираме по някакъв начин тук на място и вече като наше.Да се хвалим после по света. Че колко струва една разработка на едно лекарство, на един елемент електронен? Откъде в България тези средства, ако не бяхме ние.
Коментар