precacanoto, не съм казал, че са идеално общество а как се възприемат. Това е била идеята на бащите основатели и за продължителен период от време е било наистина добре на фона на липсата на социална мобилност в Европа. САЩ отдавна не са страната на неограничените възможности, но традиционно това е една от трите нишки които са ключови за техният светоглед. Тя и Русия е агресивна и експанзионистична защото се чувства слаба и заплашена и вярва, че като разширява границата придобива сигурност. Това, че никой не я заплашва не променя мотива за действията и. Китай също не се възприема като агресивен по отношение на Хонг Конг и Тайван. За тях те са част от Китай и просто си правят бавно и сигурно националното обединение, без да бързат за никъде. Имат пред себе си цялата вечност. Като традиционно са изолационисти и не се занимават с чужди народи. За тях всичко извън поднебесната империя е варварство, на което няма нужда да се обръща внимание.
Искам да покаже не какво е а как различните държави се самоопределят за да се разберат мотивите им. Може ли да се възприеме правилно българина без да се разбере неговият нихилизъм как тук е най-лошото, най-гадното, все последни. Мразенето на всичко българско и същевременно някакво абсурдно и неадекватно на моменти изхвърляне за величие, особено в миналите периоди. Нито тук е най-гадното нито на времето сме били най великите, но светоусещането си остава. Не знам дали става ясно какво имам предвид.
Искам да покаже не какво е а как различните държави се самоопределят за да се разберат мотивите им. Може ли да се възприеме правилно българина без да се разбере неговият нихилизъм как тук е най-лошото, най-гадното, все последни. Мразенето на всичко българско и същевременно някакво абсурдно и неадекватно на моменти изхвърляне за величие, особено в миналите периоди. Нито тук е най-гадното нито на времето сме били най великите, но светоусещането си остава. Не знам дали става ясно какво имам предвид.
Коментар