IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Аз бях около пълнолетието при края на соца.
    Та имам мой спомени и от тогава........голям живот беше , заведенията пълни, помня да ни пуснат в дискотеката беше чудо.....просто нямаше места всичко живо беше на вън да се весели петък и събота вечер.
    Е то имаше 2 заведения на кръст.

В района дето живеех нямах спомени да имаше заведения по соца - сещам се само за 1 ресторант. Да е имало още 1-2 най-много. Много ясно, че ще е пълен.

На центъра една дискотека и за един бар се сещам където ходихме като ученици.

Квото е имало е имало по баровете на хотелите, където евентуално са отсядали чужденци - ама там не ни пущаха.

Сега има поне 30-40 заведения в същия район от различен тип - от дневни кафета, до нощни барове, дискотеки, чалготеки и ресторанти с жива музика.

Има над 10 ресторанта - 3-4 със жива музика и програма вечер. Поне 2 денонощни. И още няколко дневни (до 10 часа) само за хапване с тематични кухни.

2 известни бара, една чалготека и още поне 5-6 по-евтини вечерни дупки.

И сложи сигурно едно 20 кафета по ъглите и кюшетата.

Т.е. общо над 10 пъти повече са.

А за на центъра кръчмите не ми се говори.

А в известните и вървежните трудни се намира места дори и през работните дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
      Верно ли ? Това ли бяха основните недостатъци ?

Къде инвестираха българите тогава ? Кола,която чакаш 15 год. и е или Лада или Москвич.Може би в некоя мома-софиянка,че "умника" да вземе софийско жителство и да работи в София.Панелка,която се получаваше само като крайно нуждаещ се и беше много,ама много горда придобивка,че и за нея отиваше един живот чакане.Сетих се,еврика инвестираха в кореком с $ купени по 3-4 лева Може пък да са инвестирали и в дискотеките на мамините синчета

Ех,инвеститорииии,Бравос !
      Колега всеки гледа от собствената си камбанария......аз не знам как е бил въпроса с панелките в София , не ми е било жизнен интерес да се тъпча в голямото село. И сега не ми е.

Казвам аз какво помня от моя живот ......твоя явно е бил по-различен.
      Родителите ми си бяха купили тухлен апартамент 95-100 кв.м. за които не са чакали десетилетия , бяха си построили вила 35 квадрата и имаха Москвич осмак / голяма машина беше, баща ми без особени познания по механика му правеше основен ремонт на двигателя на две-три години и да закъса ремонтираш го с малко тел и клещи и тръгва / . Това бяха максималните норми за частна собственост които се разрешаваха на нормалното семейство по онова време.....
      В никакъв случай нямам спомен да сме гладували или да сме мизерували . Верно нямаше глезотии като уиски, кола, дънки, шоколадови яйца и т.н. те бяха в корекома за долари но и без тях се живееше прилично.
      Last edited by markov; 21.05.2015, 22:56.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Само в БГ-стан комунетата могат да правят пропаганда от въздуха.

Моркуфф ...,

ку искаш мога се фанем на бас, че в цял свят, когото да питаме на 18-20 години му е било най-гот. Даже и днешните младежи и девойки да питаме на 15-18 години - ще ти кажат същото, въпреки че не помнят въобще твоята "феноменална" младост и ги боли ханша за нея.
        ---------------------------

Ама, ти го обърна дрянуфска пропаганда пак. Комуне си беше - комуне си остана да'е ...

Хубавото е, че скоро ще измрете и ще спра да ви чета фростотиите по цял ден за некви Тошуфци, Сталинуфци, Брежнефци и Путиняги.

Какво осмисляне само на един жизнь? Даже поета не може да го опише и немее от фростотия ....
        Last edited by marandi; 21.05.2015, 22:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
          Мар-ков,фолкаджията те дебне!!!Не подпишувай!!!Ша та вкара у ТКЗС-то!!!
          ах ти мръснико няма да крада от редовите ви членове на соц лагера споко.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
            оказва се, че съм бил малко по-млад, ама нямам много хубави спомени от това време. Сериозна престъпност като сега може и да нямаше, ама нас са ни обирали на първия етаж точно два пъти и то в центъра на града. Единствено със сигурност не се живее. Само като си спомня за богопомазаните тъпунгери от онова време и се изнервям. Сега има друг подобен вариант, ама Пантерата хубаво каза по-рано, че ние опираме пешкира на негативите на двата строя.
            Ай на дядя кутраците!!!Ми на вас скоро са ви вземали бибероните бре!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
              Марков от всички милеещи за старото време ти си един от малкото на които симпатизирам защото си по скоро реалист и усещаш нещата.поста ти ми хареса
              Мар-ков,фолкаджията те дебне!!!Не подпишувай!!!Ша та вкара у ТКЗС-то!!!

Коментар

Та имам мой спомени и от тогава........голям живот беше , заведенията пълни, помня да ни пуснат в дискотеката беше чудо.....просто нямаше места всичко живо беше на вън да се весели петък и събота вечер.
                Абсолютна сигурност , това да се случи някакво криминално деяние беше запомнящо се ......целия град говореше с месеци за това.
                Работа , заплата и жилище за всички .
                Някакво особено връзкарство не съм забелязал и да е имало не беше по голямо от сегашното. Предимствата за заслужили партизани вероятно са били през 50 и 60 ..през края на 80-те вече бяха на пенсионна възраст ....

Основните недостатъци бяха:
                - Недостатък че не сме можели да пътуваме в западния свят...в соца можеше щото съм ходил по екскурции. Не че това много ни е липсвало.

- Цензура на публичните недоволствания срещу режима. В приятелския или семейния кръг си разправяхме вицове за Баи Тошо без проблем .

- Дефицити на определени стоки. Най дразнещо беше чакането с години за МПС.
                В хранителните магазини имаше по няколко видове салам ......най масовите наденица тип кучешка радост , телешки салам , сирене и кашкавал никога не са липсвали. Бързо свършваха шунката , шпека , луканката.....
                оказва се, че съм бил малко по-млад, ама нямам много хубави спомени от това време. Сериозна престъпност като сега може и да нямаше, ама нас са ни обирали на първия етаж точно два пъти и то в центъра на града. Единствено със сигурност не се живее. Само като си спомня за богопомазаните тъпунгери от онова време и се изнервям. Сега има друг подобен вариант, ама Пантерата хубаво каза по-рано, че ние опираме пешкира на негативите на двата строя.

Коментар

- Недостатък че не сме можели да пътуваме в западния свят...в соца можеше щото съм ходил по екскурции. Не че това много ни е липсвало.

- Цензура на публичните недоволствания срещу режима. В приятелския или семейния кръг си разправяхме вицове за Баи Тошо без проблем .

В хранителните магазини имаше по няколко видове салам ......най масовите наденица тип кучешка радост , телешки салам , сирене и кашкавал никога не са липсвали. Бързо свършваха шунката , шпека , луканката.....
                  Верно ли ? Това ли бяха основните недостатъци ?

Къде инвестираха българите тогава ? Кола,която чакаш 15 год. и е или Лада или Москвич.Може би в некоя мома-софиянка,че "умника" да вземе софийско жителство и да работи в София.Панелка,която се получаваше само като крайно нуждаещ се и беше много,ама много горда придобивка,че и за нея отиваше един живот чакане.Сетих се,еврика инвестираха в кореком с $ купени по 3-4 лева Може пък да са инвестирали и в дискотеките на мамините синчета

Ех,инвеститорииии,Бравос !

Коментар

Абсолютна сигурност , това да се случи някакво криминално деяние беше запомнящо се ......целия град говореше с месеци за това.
                    Някакво особено връзкарство не съм забелязал и да е имало не беше по голямо от сегашното. Предимствата за заслужили партизани вероятно са били през 50 и 60 ..през края на 80-те вече бяха на пенсионна възраст ....

Марков от всички милеещи за старото време ти си един от малкото на които симпатизирам защото си по скоро реалист и усещаш нещата.поста ти ми хареса

Коментар

Май още си си там!!

Коментар

aaa, тука не мога да се съглася - празни магазини, не дай Боже да нямаш село, голям, глад те мори, предимство на заслужили партизани и всякакви партийни членове, милционерчета и т.н., връзкарство във всяка област, ако нямаш приятел лекар или майстор си за никъде, да не продължавам..., ама не съм и русофоб, но на черното не мога да кажа бяло.

Last edited by markov; 21.05.2015, 21:18.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                          Ку му нетата ще обяснят ли защо тяхната любима руска певица Юлия Олеговна Волкова от любимия на ку му нетата дует "Тату" е приела исляма и е станала мюсюлманка? http://vesti-ukr.com/kultura/14083-j...chali-pozoriwe
                          През април 2015г. в Русия производството на обувки е намаляло спрямо април 2014г. с 13,5 %.
                          През първите 4 месеца на 2015г. в Русия производството на обувки е намаляло спрямо първите 4 месеца на 2014г. с 19,6 %.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            Това сигурно баба ти,го е казала!Но иначе,да,жителството беше към "социалния пакет",обаче ако си кадърен и оправен студент от прованса много лесно се вземаше.Просто трябваше да се ожениш за мома-софиянка и като заврян зет го получаваш автоматично,а това веднага ти дава и работа в София!
                            Тука 99% от плюещите соца изобщо не сте живяли при него,но понеже сте безделници с "високи" доходи разчесвате по цял клавиатурите в дращене на всевъзможни глупости!
                            Вярно е,имаше недъзи при соца -но понеже в гугъла пише за липса на банани,дънки режим на тока, и контрол от Държавна сигурност,вие си мислете че са това!Тука надали има повече от двама които са в състояние да ги посочат(имам предвид,недостатъци като тенденция),а не че соца бил "фалирал" 3 пъти и това било доказателство - според ицката лумпена

Надявай се,баба ми да ми го е казала Май,май се надявате да няма памет и да лъготите младоците с глупости.1989 год. бях на 29 години,как мислиш дали не знам какво беше.Де бре,инвеститори

Коментар

aaa, тука не мога да се съглася - празни магазини, не дай Боже да нямаш село, голям, глад те мори, предимство на заслужили партизани и всякакви партийни членове, милционерчета и т.н., връзкарство във всяка област, ако нямаш приятел лекар или майстор си за никъде, да не продължавам..., ама не съм и русофоб, но на черното не мога да кажа бяло.
                              Ееее,хайде и на тебе едно шез без!!!
                              +1

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                                брат колкото и да ни се иска има една двойна игра на западняците дето те я играят тази игра и насъскват псето Русия да прави поразии.тя затова западна Европа и Америка са силни заради конфликтни точки по света и периодичното обиране на капитала .нестава да работиш там за 3-5 000 долара , евро и да подържат този стандарт.така е силните са те и каквото кажат това става.образа на Русия е изваян изцяло с помощта на запада.тука на балканите никога не ни е било добре и никога няма да ни е .и комунизъм и демокрация няма значение винаги минусите на всички системи при нас ще са налице а плюсовете за големите на деня.като дойде време за напрежение на балканите ще я мислим но това време идва.
                                брей, доживях да ти сложа +1 . Не на 100 % съм съгласен с всичко, но не мога да не те поздравя.

Коментар

Working...
                                X