IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    На американците не им изнася идеята Русия да продължава да монополизира пазара на газ в европа през екстра капацитет, правещ влизането на алтернативи неизгодно. Руски инвестиции които са тотално губещи от инвестиционна гледна точка, но спомогат за използване на енергийна политика като част от геополитика - Тук интересите на българия съвпадат с тези на САЩ и ЕС - всичко друго прави възможно Русия да изнудва България с газа - нещо което е правила и преди.
    ГМО продуктите се продават в САЩ и латинска америка от десетилетия. Не им трябват опитни зайчета а пазари. Европа не харесва американските ГМО продукти. Също както и България.
    Абе приятел , защо и другите фирми и те не си направят по едно газопробводченце и те да си прокарват интересите
    Кога говорите истината- преди 1 месец ни обясняваше как делът на газпром е около 33-38% и ще намалява, отделно има приет трети пакет че трябва да има допускане до тези газопроводи и на други фирми, сега обърнахте плочата- газпром бил монополист. Ами руснаците нали не са докарали техника и работници от русия както направиха нашите братя от турция с магистралите, платили са си на немски фирми, ей например сега копаят при мен полагат някакъв газопровод- не знам дали е руски, няма руснаци , ти говориш монополист
    Монополист е ЧЕЗ за региона си, и другите ел дружества- но това са естествени монополи. Хубаво е тях да разбием.
    Но газпром има 38% кък да са монополист

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
      Мдаааа....От дълбокомислените ти разсъждения е ВИДНО, че краварите са ужасно ЗАГРИЖЕНИ и за Европа и за Русия и за близкия Изток. И също така е видно, че ти изобщо не си НПОП, която заработва за жълти центове, а един изпечен инвеститор с визия за бекрайна демокрация и краварски ценности.
      От всичките ти постове е видно че 45 години промиване може да бъде изключително успешно Предполагам че зависи от това какъв обем има за промиване

Коментар

На американците не им изнася идеята Русия да продължава да монополизира пазара на газ в европа през екстра капацитет, правещ влизането на алтернативи неизгодно. Руски инвестиции които са тотално губещи от инвестиционна гледна точка, но спомогат за използване на енергийна политика като част от геополитика - Тук интересите на българия съвпадат с тези на САЩ и ЕС - всичко друго прави възможно Русия да изнудва България с газа - нещо което е правила и преди.

На американците не им изнася неравностоен бизнес между ЕС и Русия. Т.е. Русия която си затваря пазара за чужди стоки, изисква производство на нейна територия и същевременно се опитва да монополизира вноса на ЕС от Русия що се отнася до ресурси - Тук отново интересите на България съвпадат с тези на ЕС и САЩ - Русия не еднократно налага забрани на внос на български стоки или прекалено тежки мита поради всевъзможни мотиви.

Да на американците им трябва европейския пазар, също както и на европейците американския. Тук не виждам нищо лошо в това - и българските фирми биха се радвали да имат по-лесен достъп до американския пазар.

Американските бази в Европа не са заради американците, а заради европейците. На ЕС е изгодно САЩ да харчат повече за отбрана - а те харчат 50% повече от ЕС така ЕС не харчи за отбрана. На България също и е изгодно САЩ да харчат за отбрана, за да не харчим ние.

ГМО продуктите се продават в САЩ и латинска америка от десетилетия. Не им трябват опитни зайчета а пазари. Европа не харесва американските ГМО продукти. Също както и България.
        Мдаааа....От дълбокомислените ти разсъждения е ВИДНО, че краварите са ужасно ЗАГРИЖЕНИ и за Европа и за Русия и за близкия Изток. И също така е видно, че ти изобщо не си НПОП, която заработва за жълти центове, а един изпечен инвеститор с визия за бекрайна демокрация и краварски ценности.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
          По-лесно е да се каже:
          - на американците не им изнася идеята за турския поток!
          - на американците не им изнася бизнес между Европа и Русия!
          - на американците им трябва европейският пазар!
          - на американците им трябват балъци да си дадат земята за американски бази!
          - на американците им трябват опитни зайчета за ГМО продуктите!

А "ЕС мечта" е пак американска!

На американците не им изнася неравностоен бизнес между ЕС и Русия. Т.е. Русия която си затваря пазара за чужди стоки, изисква производство на нейна територия и същевременно се опитва да монополизира вноса на ЕС от Русия що се отнася до ресурси - Тук отново интересите на България съвпадат с тези на ЕС и САЩ - Русия не еднократно налага забрани на внос на български стоки или прекалено тежки мита поради всевъзможни мотиви.

Да на американците им трябва европейския пазар, също както и на европейците американския. Тук не виждам нищо лошо в това - и българските фирми биха се радвали да имат по-лесен достъп до американския пазар.

Американските бази в Европа не са заради американците, а заради европейците. На ЕС е изгодно САЩ да харчат повече за отбрана - а те харчат 50% повече от ЕС така ЕС не харчи за отбрана. На България също и е изгодно САЩ да харчат за отбрана, за да не харчим ние.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
            Цитат:
            Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Що ти не си ли съгласен?

Нормално ли е вънчен министър (вярно рашистки такъв) да говори такива глупости...

Героят, чието име си взел, поначало е бил смислен човек и с благ характер, та отдавна не мога да се начудя, как го свързваш със себе си?!

Ето, отново проява на заядливост и провокативност.
            По никакъв начин не съм изразявал становище към думите и действията на външен министър на велика държава, без значение дали се казва Кери или Лавров. Те са на постовете си за да защитават интересите на своите страни и много вероято да го правят убедено и резултатно. Ние с теб нямаме никакво основание да им търсим сметка.
            В известен смисъл е допустимо да изложим гражданско становище по повод на действията на нашия министър.
            За това съм се изказал! Никакви други твърдения няма в поста ми и провокацията ти е напълно неприемлива.
            Мен ме е срам, че това жалко подобие на дипломат, е натоварено да гради външните отношения на нашата държава, поне това, което още е останало от нея.
            Срам ме, че го прави по един такъв нескопосан и тъп начин.
            Срам ме е, че не съм го чул нито един път да изрече една смислена и завършена теза, да не говорим за патриотична теза, да не говорим, че и изреченията му са куци, постни и спънати.
            Срам ме е, че некриейки предпочитанията си, се е заяждал и с велики европейски държави, това не се забравя. Срам ме е, че същите тези държави, които е редно да му покажат презрението си, правят усилие да се държат прилично с него, защо е човек на, е .. ясно на кого.
            Срам ме е, че го докарва само на очила ...

И хич не прави опити да захващаш темата с Македония, че има опасност да се открие една ужасно смрадлива яма.
            Извинявам се ако въпросът ми е прозвучал като провокация, не това са били намеренията ми.

Иначе за външния министър (нашия) смятам, че е едно от удачните попадения в този кабинет. За пръв път от много, много години имаме такъв, който може правилно да изразява позиции и да позиционира страната адекватно, спрямо интересите й, с изразяваните позиции. Дали е плод на негови лични качества или на екип в министерството не мога да знам, знам само, че според мен таква трябва да бъде българската позиция, която държи сметка за националния интерес.

Но това, както знаете, е въпрос на вкус и предпочитания. Аз уважавам Вашата умереност и наистина бих желал да запазя това уважение. (Впрочем виждам, че сме й в сходна позиция с 5PET, желая успех...)

Коментар

• Цитат:
              Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Що ти не си ли съгласен?

Нормално ли е вънчен министър (вярно рашистки такъв) да говори такива глупости...

Героят, чието име си взел, поначало е бил смислен човек и с благ характер, та отдавна не мога да се начудя, как го свързваш със себе си?!

Ето, отново проява на заядливост и провокативност.
              По никакъв начин не съм изразявал становище към думите и действията на външен министър на велика държава, без значение дали се казва Кери или Лавров. Те са на постовете си за да защитават интересите на своите страни и много вероято да го правят убедено и резултатно. Ние с теб нямаме никакво основание да им търсим сметка.
              В известен смисъл е допустимо да изложим гражданско становище по повод на действията на нашия министър.
              За това съм се изказал! Никакви други твърдения няма в поста ми и провокацията ти е напълно неприемлива.
              Мен ме е срам, че това жалко подобие на дипломат, е натоварено да гради външните отношения на нашата държава, поне това, което още е останало от нея.
              Срам ме, че го прави по един такъв нескопосан и тъп начин.
              Срам ме е, че не съм го чул нито един път да изрече една смислена и завършена теза, да не говорим за патриотична теза, да не говорим, че и изреченията му са куци, постни и спънати.
              Срам ме е, че некриейки предпочитанията си, се е заяждал и с велики европейски държави, това не се забравя. Срам ме е, че същите тези държави, които е редно да му покажат презрението си, правят усилие да се държат прилично с него, защо е човек на, е .. ясно на кого.
              Срам ме е, че го докарва само на очила ...

И хич не прави опити да захващаш темата с Македония, че има опасност да се открие една ужасно смрадлива яма.

Коментар

• Колко ни струва имитацията на държава

© Юлия Лазарова

Още по темата

Държавните мини се задавиха с поръчка за 41 млн. лв.

Новото ръководство на "Мини Марица изток" избра спешно доставчик на храни без състезание, докато се търси верният печеливш в нова процедура
                19 май 2015

Новият хазяин на обществените поръчки

Агенцията се мести във финансовото министерство в опит за засилване на контрола и централизация на търговете
                8 май 2015
                Ако полицейска акция, подготвяна повече от година, плюс констатирани от Агенцията за държавна финансова инспекция нарушения, както и поредица решения на Комисията за защита на конкуренцията не могат да спрат дадена порочна практика, то логичният въпрос при това положение е: има ли реално държава. И съответно - какво и колко ни струва нейната имитация.

Така поне изглеждат нещата с продължаващите с години схеми на държавната "Мини Марица-изток" при възлагането на обществени поръчки за милиони, на които явно никой не е в състояние да попречи (стр. 3). Както обикновено, проблемът е в разпределянето на публичните средства - в случая 41 млн. лв. за изхранване и превоз на 7-те хил. работници в дружеството - чрез демонстративно скроени за определени фирми процедури за обществените поръчки.

Казусът в "Мини Марица-изток" е особено интересен с наглостта на държавното предприятие да обявява едновременно и конкурс, и договаряне без обявление с един и същ предмет - второто за спешно изпълнение, оказващо се неизбежно заради куцата "редовна" процедура. Резултатът е, че дружеството плаща цени, постигнати без състезание, за неопределено време.

Последното решение на КЗК, свързано с обжалваната поръчка за ваучери и хранене, е поредното потвърждение, че става въпрос за схема, обслужваща конкретен икономически интерес. Но то едва ли ще накара ръководството да преустанови дългогодишните си порочни практики. Защото и решението на проблема е другаде - в Българския енергиен холдинг, който е принципал, в Министерството на енергетиката, в икономическа полиция и целия куп контролни институции, които данъкоплатците издържат с милиарди, за да имитират държава.

http://www.capital.bg/politika_i_iko...ta_na_durjava/

Коментар

• """"""Виктор Орбан:
                  Унгария ще води самостоятелна политика за имигрантите

Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави в Европейския парламент /ЕП/ на предложенията за определяне на квоти за имигранти за всяка една държава от ЕС.

"Подобни предложения само ще увеличат броя на имигрантите", каза Орбан по време на дебатите в ЕП в Страсбург и поясни: Предложенията за квоти за страните членки на Европейския съюз /ЕС/ може да бъдат само препоръчителни, но не и задължителни. Според него "Европа трябва да държи проблема с имигрантите далеч от своите граници". "В противен случай милиони имигранти ще пристигнат на нейна територия", каза още унгарският министър-председател.

"Унгария ще води самостоятелна политика по въпроса за нелегалните имигранти.
                  Няма да приемем, по толкова важен въпрос, решенията да се вземат от администрацията в Брюксел вместо нас. Много по-честно е да питаме гражданите какво мислят по този въпрос", подчерта Орбан.

Той поиска да се прави разлика между политически преследваните емигранти, които имат право на убежище, и икономическите имигранти, които търсят по-добър живот.

"Мнозинството нелегални имигранти в Унгария идват от Косово.
                  В момента там няма война. ЕС не обръща достатъчно внимание на Западните Балкани и не прави достатъчно за решаването на този проблем", подчерта унгарският премиер.

Орбан съобщи, че Унгария няма да води същата политика спрямо имигрантите както тази на бившите колониални сили в Европа и не може да им подсигурява работни места.

Той отново засегна и темата за смъртното наказание и подчерта, че "всяка страна сама трябва да решава дали да възстанови това наказание". "Ние сме длъжни да защитаваме невинните жертви и в това отношение има различни инструменти", каза Виктор Орбан след дебатите в Страсбург.

Темата за нелегалните имигранти предизвикаха остри дебати в Европарламента. Двете най-големи формации в него подкрепят идеята на ЕК за въвеждане на квоти за бежанци. Крайнодесните и евроскептични партии обаче се противопоставят категорично Брюксел да им диктува коя страна колко мигранти да приюти."""""

Въпрос!
                  Защо косоварите бягат в Италия и Унгария масово?

Коментар

Нормално е - ако иска нестабилност. Всяка нестабилност създава възможности. Възможности които стабилността отнема.

Руските интереси са да запази влиянието си на балканите. ЕС и пречи - налага правила и действа що годе солидарно. Значи за Русия е важно ЕС да не стъпи в западните балкани. Самото руско влияние е недостатъчно за да попречи на това. Значи на Русия и трябва ЕС да не иска да интегрира тези части.

Най-лесния начин ЕС да не иска е ако те са нестабилни. Има един фактор на нестабилност и в Македония и в Сърбия - тя Сърбия е по-важната - този фактор са албанците. Без особен шанс да влезат в ЕС, но и никак не обичащи Русия и силно харесващи САЩ. Но това на Русия не и пречи. Албанците могат да създадат огромен хаос в Македония и могат отново да въвлекат Сърбия в конфликт в Косово. И бай бай ЕС мечта. Добре дошли руски "инвестиции"
                    По-лесно е да се каже:
                    - на американците не им изнася идеята за турския поток!
                    - на американците не им изнася бизнес между Европа и Русия!
                    - на американците им трябва европейският пазар!
                    - на американците им трябват балъци да си дадат земята за американски бази!
                    - на американците им трябват опитни зайчета за ГМО продуктите!

А "ЕС мечта" е пак американска!

Коментар

• .
                      Last edited by Сините камъни; 21.05.2015, 02:49.

Коментар

Нормално е - ако иска нестабилност. Всяка нестабилност създава възможности. Възможности които стабилността отнема.

Руските интереси са да запази влиянието си на балканите. ЕС и пречи - налага правила и действа що годе солидарно. Значи за Русия е важно ЕС да не стъпи в западните балкани. Самото руско влияние е недостатъчно за да попречи на това. Значи на Русия и трябва ЕС да не иска да интегрира тези части.

Най-лесния начин ЕС да не иска е ако те са нестабилни. Има един фактор на нестабилност и в Македония и в Сърбия - тя Сърбия е по-важната - този фактор са албанците. Без особен шанс да влезат в ЕС, но и никак не обичащи Русия и силно харесващи САЩ. Но това на Русия не и пречи. Албанците могат да създадат огромен хаос в Македония и могат отново да въвлекат Сърбия в конфликт в Косово. И бай бай ЕС мечта. Добре дошли руски "инвестиции"
                        Интересни разсъждения, само дето са противоположни на реалностите, до момента сърбите и македонците подкрепяха потока, сега се чува че ако дойде някой нов нямало да го подкрепи и руснаците ще духат супата. Та не са руснаците които разбутват лай....

А какво каза делянчо ако се вържем за потока няма да нарушим правилата на ЕС. Ами че то ако се вържем цяла европа е наша, защо му е на потока да минава през македония и сърбия

Коментар

• Да се поставят в едно изречение имената на Сергей Лавров и Даниел Митов е твърде безотговорно.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Що ти не си ли съгласен?

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Що ти не си ли съгласен?

Колегата има предвид че не е нормално това пале да си пъха гагата където не му е работата , защото по този начин ангажира и българската държава !

Не че го осмисля и го е еня за това де !

А рашисткия министър и Жим Кери да си ги мерят и да не ни забъркват нас .

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                                След като е казал, че трябва да сме готови да "дърпаме ушите на Германия, Франция и Испания", колко му е да го направим и с Русия,

Даниел Митов определи като безотговорни внушенията руския му колега Лавров за Македония
                                Що ти не си ли съгласен?

Коментар

Working...
                                X