IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
    Не бе,октомври!!!
    ИЗВИНИ СЕ БЕ!!
    г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
      ...май.
      Не бе,октомври!!!

Коментар

• Благодаря!

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Доне, тъй като пръв те обявих за изкуфял, бих искал да ревизирам мнението си. Има още хляб в тебе .... Предложението ти е чудесно, защото би могло да елиминира единствения истински проблем при дистанционното гласуване - контролирания вот. Но за съжаление има две пречки и не мисля, че би могло да бъде реализирано:

1. Юристите ще ревнат, че има нарушени граждански права, защото как така избирателите в чужбина ще имат различни права от тези в страната.

2. Дори да минем т.1, остава проблемът с избирателите в Турция. Считай ги, че все едно са в България в някоя циганска махала. Тарторът от ДПС ще се погрижи да присъства лично при всяко гласуване, ако ще и да го правиш от лаптоп в кенефа. А да го разрешим за всички страни освен Турция .... е, много е грубо - няма да мине.
        1. Благодаря, колега, за /пре/оценката.

2. Юристите да си реват колкото искат. Надявам се, знаеш, че от години вече по целия свят юристите все повече губят кредит на доверие и уважение.

3.Ако минем т. 1, ще сме казали "А". Тогава задължително трябва да кажем и "Б". Което значи да се въведе образователен ценз за гласуване. Големият въпрос е обаче какво образование трябва да притежава имащия право на глас. Не защото съм максималист или неразумен, мисля че това трябва да е средно образование Всъщност, присъединявам се към мнението на проф. Николай Ангелов, който споделя интересни разсъждения по този въпрос:

http://offnews.bg/news/%D0%9C%D0%BD%...B5_346917.html

Заслужава внимание и мнението на проф. Михаил Константинов, на академик Сендов и много други:

http://bgizbori.org/mestni-izbori-20...ri-glasuvaneto

http://fakti.bg/bulgaria/98017-akade...z-za-glasuvane

Впрочем, евентуалното въвеждане на образователен ценз у нас няма да е прецедент. В редица страни по света, предимно там, където живее белият човек, има изискване за образователен ценз. Много бели хора по света не са съгласни неграмотните да решават съдбата им.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          Клета и кисела баба позитания, на някои места се зззбогува и с третото място

Офф, много гербер, много нещо ....
          На изборите за общински съветници в община Сандански, Благоевградска област, БСП получи само 3,95% и се класира на 9 място!!!

Коментар

Това въобще не може да е вярно...или е било пропаганда. 80 те Турция поддържаше втората по големина армия в НАТО.
            Според тебе Турция е имала отбранителна доктрина тогава...не ме разсмивай!
            Да, голяма армия, но съразмерно на Бг танковете й не бяха чак толкова много. Явно нашите са били доста. Та тогава ме впечатли различния подход, по скромни, но много и ефективни оръжия при сблъсък с танкова армия като съветската.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
              До 1990-та танковете са били 1470 или нещо такова, точна бройка не помня.
              От тогава до сега не знам вече, но знам че нови не са купувани.
              Ако приемем че тогава всички са били нови и в изправност, то следва че
              сега нямаме танкове. Или почти няма.
              От 24 броя МИГ29 през 1989, сега са два. Май.
              ...май.

Коментар

Това въобще не може да е вярно...или е било пропаганда. 80 те Турция поддържаше втората по големина армия в НАТО.
                До 1990-та танковете са били 1470 или нещо такова, точна бройка не помня.
                От тогава до сега не знам вече, но знам че нови не са купувани.
                Ако приемем че тогава всички са били нови и в изправност, то следва че
                сега нямаме танкове. Или почти няма.
                От 24 броя МИГ29 през 1989, сега са два. Май.

Коментар

• Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
                  Днес е хубав ден за европейската демокрация !

Европейския парламент прие резолюция, с която се призовават страните от ЕС да се откажат от каквото и да е преследване на Едуард Сноудън, да му предоставят защита и съответствено, да възпрепятстват неговата екстрадация в друга страна в знак на признание за неговия статус на защитник на правата на човека.

Я виж ти какво своеволие на ЕС ! Впрочем според Асанж обезлюдяването на Сирия е американски план , тъй че защо не .

http://deutsche-wirtschafts-nachrich...-us-strategie/
                  Last edited by белот; 29.10.2015, 20:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                    Към края на 80-те в "Работническо дело" или в "Отечествен фронт" бяха пуснали данни за въоръжението на някои от балканските армии. Тогава ми направи впечатление, че ние имаме бая танкове, а турците бяха с внушително количество (май към 2000) противотанкови установки или ръчни такива (не помня точно), но с малко танкове. Ясно беше чия стратегия е отбранителна и срещу кого. Днес нещата са коренно обърнати, но като гледам как некадърно си служат с РПГ-та, жал ми става за отбранителната ни потенция.

Коментар

• Днес е хубав ден за европейската демокрация !

Европейския парламент прие резолюция, с която се призовават страните от ЕС да се откажат от каквото и да е преследване на Едуард Сноудън, да му предоставят защита и съответствено, да възпрепятстват неговата екстрадация в друга страна в знак на признание за неговия статус на защитник на правата на човека.

Коментар

А срещу какво сме изправени в военно отношение и къде сме ние ...

Днес парад в Турция. Разбира се, там идват и избори и точно преди изборите - военен парад. Нови въоръжения, танкове, оръжие ... турската армия е готова да воюва.

Дано разума в Турция победи и спечели мира.

И в връзка с танковете се сещам за днешния атентат, където се оказа че изстрела е неуспешен. Друг противотанков комплекс гръмна на полигона.

С какво и как ще ги спираме тез танкове, ако решат да тръгнат насам ???
                        Към края на 80-те в "Работническо дело" или в "Отечествен фронт" бяха пуснали данни за въоръжението на някои от балканските армии. Тогава ми направи впечатление, че ние имаме бая танкове, а турците бяха с внушително количество (май към 2000) противотанкови установки или ръчни такива (не помня точно), но с малко танкове. Ясно беше чия стратегия е отбранителна и срещу кого. Днес нещата са коренно обърнати, но като гледам как некадърно си служат с РПГ-та, жал ми става за отбранителната ни потенция.

Коментар

• Първоначално изпратено от mmmfaka Разгледай мнение
                          Интересно ще е след като твърдиш това, имаш ли някаква представа от бази данни, криптиране, т.нар. обфускейтинг, знаеш ли например защо няма хакната банка?

Ако отговориш на тези въпроси, ще приема горнияя ти пост за легитимен.
                          Не се излагай, потърси информация за един турчин от варна Мустафа , или Мехмед беше хакнал банка в шаш, Плащаше на мафиозо 30 000 на месец или як кютек

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                            Изредил си Турция, ЕС, САЩ, а защо я няма Русия в списъка?
                            Моля да бъда извинен, готово добавена е , да се чете и русия

Коментар

А срещу какво сме изправени в военно отношение и къде сме ние ...

Днес парад в Турция. Разбира се, там идват и избори и точно преди изборите - военен парад. Нови въоръжения, танкове, оръжие ... турската армия е готова да воюва.

Дано разума в Турция победи и спечели мира.

И в връзка с танковете се сещам за днешния атентат, където се оказа че изстрела е неуспешен. Друг противотанков комплекс гръмна на полигона.

С какво и как ще ги спираме тез танкове, ако решат да тръгнат насам ???
                              Хубав въпрос , питай кефала , той вчера и за авиацията на България остроумничеше.

Коментар

Господа, ДЕМОКРАЦИЯТА ПОБЕДИ !

Филип Златанов е невинен !

Да, оня същия, с тефтерчето - " да се удари, ""да се забави" ... ТОЙ Е НЕВИНЕН !

Върховният касационен съд (ВКС) отмени ефективната присъда от 3 години и половина затвор на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов и постанови условна. Справедливото наказание според последната инстанция е 3 години условно с 5 години изпитателен срок, предава Правен свят.
                                Нещо си в грешка.
                                ВКС е постановил, че той е ВИНОВЕН! Щом го е осъдил на 3 години затвор с отлагане на изпълнението, по народному "условно".
                                Ама е виновен, а не невинен.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X