IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Преди 2-3 дни говорихме за Миговете-
    http://lubamanolova.info/interviuta/...-gi-brakuvame-
    Генерал-майор Александър Александров: Давайки на Полша за ремонт нашите двигатели, ние ги бракуваме

Първо бяха безпричинно нарязани нови самолети, като „„МиГ-21", МиГ-23" и „МиГ-23БН". Тези самолети бяха едни от основните за защита на нашите граници. Също така бяха унищожени „СУ-22М4". Много от „СУ-25" също бяха изкарани от строя и продадени на други държави. А „СУ-25" са едни от най-добрите самолети за поддържане на сухопътните войски. За информация: в България имаше около 701 летателни единици, от тях - 225 бойни самолета и 165 броя в т.нар. „горещ резерв".

завода в Пловдив с уникални авиационни специалисти - 2700 души, за да стигнем до днешната сделка с Полша. В момента в този завод работят 300 души, а реално до сега в него са ремонтирани 26 двигателя на „МиГ-29", за периода 1995 до 2009 г..

Уникалното е, че завода притежава абсолютно законно пълен комплект документация и „стендово" оборудване за ремонта на двигателите, с изключение на най-новите бюлетини. Мога да дам и кратка статистика за работата на завода до 2012 г.: ремонтирани са 144 самолета на Румъния, Полша, Унгария, Алжир, Ирак, Сирия, Либия и Мали, а също 441 двигателя на Германия, Чехия, Полша, Словакия, Румъния, Унгария, Алжир, Ирак, Сирия, Либия, Нигерия, Малайзия и Етиопия.

бяхме подписали договор за ремонт на още два двигателя с ресурс 350 часа, с възможност за удължаване с по 50 часа, до 500часа плюс удължаване на ресурса с още 50 часа на други два двигателя. През октомври щяха да бъдат готови. Можехме вече да имаме два изправни самолета, но министър Ненчев спря тези два договора.

РСК „МиГ", доставяйки резервните части, е разрешил на поляците да изпълняват ремонта на собствените им двигатели, но не и на трети страни, каквато в случая е България. Освен това, съгласно законите при търговия с оръжие и стоки с двойна употреба, получаващата страна издава сертификат за крайния ползвател. Съгласно него получените в Полша резервни части (групови комплекти) не могат да се влагат в двигатели на трети страни. По този въпрос бе уведомено ръководството на старата ни, преди подписване на договора с Полша. Разбира се, международните правила за министър Ненчев и българското правителство не важат и никой не обърна внимание на най-важния момент как именно и с какви части ще бъде изпълнен ремонта на двигателите ни. Има и друг момент, който не знам как ще бъде решен. КСА (кутията на самолетните агрегати) - най-важната част на един двигател никога не е ремонтирана в България, не я ремонтират и в Полша, а само в Русия.
    РСК „МиГ" предлага да ремонтира двигателите ни за 1милион и 50 хиляди евро за двигател, в която цена е включен транспорт, мито и ДДС. Полша дава цена 1 милион и 23 хиляди евро, но без ДДС.
    Преди време РСК „МиГ" предложи на българската страна новият многоцелеви изтребител МиГ-29М/М2, който реално е „МиГ-35" от поколение 4++ при изгодна цена, като се ангажира да изкупи нашите стари самолети.

Тогава генералният директор на РСК „МиГ" каза, че ако българите купят 10 бройки, той ще подари още два отгоре...
    Възниква и въпроса: защо при наличието на завод с такъв богат опит в България даваме работа на чужд такъв в Полша?

Ще дам само по един-два примера за двете страни. През септември (още преди речта на В. Путин пред ООН) американската фирма „Wabtec Corporation" сключи с руската вагонна компания 10 годишен договор за доставка на американския пазар на 1 милион железопътни талиги (върху които се поставят вагоните), като им предоставят конструкторската документация и лиценз за това производство, съгласно американските стандарти. На 04 септември „Volkswagen" откри в Русия завод за производство на бензинови двигатели със среден капацитет 150 хиляди двигателя годишно. Двигателите ще бъдат изработвани изцяло с руски материали и части. Ден по-рано и „Ford" откри завод за производство на двигатели, близо до единия от трите автомобилни завода на Форд в Русия. Инвестицията е за 275 милиона долара.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ плюенето да започне сега
    +

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd
      Гледам, че мурзилките пак са се развихрили. Мислили ли сте да си сменяте работата? Има отчайваща неефективност в действията ви. Изгаряте нахалост рублите на Кремъл без никакви резултати. Вижте в каква паника изпадна Сидеров. Всеки момент очаква да му спрат финансирането. В Москва не са чак такива идиоти каквито си мислите че са. Съвсем скоро ще осъзнаят, че за да имат влияние в България трябва да се отърват от вас и от Болен. Помислете от сега за бъдещето. Москва ще трябва да избира между продължаващият курс да дестабилизира България, който е съпроводен не с увеличение а с намаление на руското влияние, или нормализиране на отношенията с цел влияние, което е свързано с прекъсване на подривните операции на Кремъл срещу нас. Времето ви изтича.
      :confused

И как успя да вържеш Москва със Сидеров?
      Той не беше ли в Париж в хотела на милиардерите?
      Ама много си го обичате тоя Сидеров, не разбирам защо все към Москва го бутате!
      Там дали са чували за него?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Ами......то принципно всеки загубил вика че изборите са фалшифицирани.

Ма ме изкефи как само 29 хил от 2 милиона в чужбина са гласували да получат право да гласуват ........пълен пас и незаинтересованост , ако не броим някоя НПО балалайка ...
        Ми то принципно в момента се сравняват протоколите в ЦИк и протоколите по гласуване - и излизат бая солидни разлики.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Хахаха - гледай утре какво псуване ще става срещу тези мошениции дето броят гласа на хартия. Въвеждането на електронно гласуване е реално почти на 100% сигурно. Особено след като сега избирателните комисии са хванати в крачка как крадат гласа на народа.
          Ами......то принципно всеки загубил вика че изборите са фалшифицирани.

Ма ме изкефи как само 29 хил от 2 милиона в чужбина са гласували да получат право да гласуват ........пълен пас и незаинтересованост , ако не броим някоя НПО балалайка ...
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

А в дряново поправяхте ли бюлетините То там трябва да е лесно да се провери
            По въпроса питай в Бургас там удариха 84 %

Коментар

Абе равновеско ти гласува ли на референдума ?

Що така се провали твоя патрон Плевньо бе ?
              Хахаха - гледай утре какво псуване ще става срещу тези мошениции дето броят гласа на хартия. Въвеждането на електронно гласуване е реално почти на 100% сигурно. Особено след като сега избирателните комисии са хванати в крачка как крадат гласа на народа.

Коментар

Да никога не съм гласувал за ДПС, Седесарите във всичките им разновидности включая и ГЕРБ .

Всичките са ми на едни и същи измекяри !
                А в дряново поправяхте ли бюлетините То там трябва да е лесно да се провери

Коментар

Марков - ти има ли партия която да не си подкрепял
                  Абе равновеско ти гласува ли на референдума ?

Що така се провали твоя патрон Плевньо бе ?

Коментар

Да никога не съм гласувал за ДПС, Седесарите във всичките им разновидности включая и ГЕРБ .

Всичките са ми на едни и същи измекяри !
                    Last edited by markov; 28.10.2015, 00:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                      Въх факушко се преквалифицира от докер на любител психолог

Както ти казах темата е безинтересна , намери нещо по интересно да се чекаш ......напъни се знам че можеш

Коментар

• Почна се разплитането на фалшификациите на тези избори. Да не стане така че и това правителство на Бойко да си тръгне преждевременно.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                          Фростотията ти , Факи не ми е неудобна , безинтересна ми е , както и на 99 % от читателите на форума.....та затова ти казах да не досаждаш с глупости ....ма у Илинойс доброто възпитание го нема нещо
                          Очевидно си по-притеснен, отколкото ти се ще да изглеждаш. В такива случаи е добре да си замълчиш или поне да не се лепваш с безсмислици към "безинтересни" съфорумци, докато комуникират с други. Нали разбираш ... катарзисите трябва да минават по-дискретно.
                          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                            Пропуснал си БСП.
                            Нямаме право да те броиме от всичките тези други партии -
                            на 20 годинки ставаш член на БСП в далечната 1993г и т.н. (да не се повтаряме)
                            абе стига измислици бе ,1993 година съм бил в казармата и имах 17 години партиен стаж , приели са ме в БСП-то още пеленаче

Коментар

Не мисля че тая глупост ще е интересна на форума да я дъвчим втора вечер ....
                              "Тая глупост" е показателна за мишкарството на политическия номад, но щом ти е толкова неудобно, спирам
                              Yeah

Коментар

• Кандидата които подкрепям и в чиите инициативен комитет съм е Независим кандидат подкрепен от Атака , Зелената партия , Социалдемократите , Герб и ще 2-3 малки партийки. .....брои ме че съм от всичките подкрепящи го партии щом така ще ти е по леко.....

Не мисля че тая глупост ще е интересна на форума да я дъвчим втора вечер ....

Пък за профила не сме вчерашни, същите лавчета , продължаваш неговите глупости ........ факи с тия номера нейде другаде не тук

Коментар

Working...
                                X