IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-долу Дон Карлос споделя нещо, което ме провокира да разкажа за едни наблюдения и размисли.
    За да спестя тъпо гледане в една точка, почнах да правя някои елементарни сметки докато чаках на опашката за изборите.
    Два изборни списъка: По един за местни и референдум.
    Две тъмни стаи.
    Беше сравнително рано и имаше предимно възрастни. Престоят на човек беше средно между 2,5 и три минути. Ужасяващо бавно.
    На теория секцията можеше да поеме:
    13 ч. х 60 м. = 780 м. : 2,5 м. = 300 гласоподаватели. Заб. Сметките ги правех наум.
    Според аритметиката са 312.
    300 човека Х 12 000 секции = 3 600 000
    Повтарям - това е капацитетът на теория.

Рекох си - при втори списък за местните, още една тъмна стая и млада, мотивирана и в добра церебрална кондиция комисия - капацитетът на теория може да се докара до 600. При по-семпъл избор - хайде да са 800.
    Е, теорията е едно, а животът друго. Не е реалистично да чакаш от човек да работи без прекъсване и крайно съсредоточено и мотивирано 13 часа.

Странно, че и Донът казва същото число - 600. Звучи като човек с практически опит. Аз не съм участвал под никаква форма в изборна администрация.
    Броят на секциите в страната не го знам. По помет ползвах 12 000 от нещо подочуто с периферен слух.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stevenson Разгледай мнение
      В община Девин (Смолянска област) на балотаж трябваше да отиде кандидатът на коалицията "Обединени за общината" ( в тази коалиция от няколко партии участва и БСП ) Цветалин Василев Пенков, но той се е отказал от балотажа и по този начин отстъпва правото си да се яви на балотаж на кандидата на ДПС. Така на балотаж в тази община ще се явят кандидатът за кмет на Герб и кандидатът за кмет на ДПС. Значи в община Девин кандидатът на БСП отстъпва правото да се яви на балотаж на кандидата на ДПС.

Е то не на всеки му е дал господ ум и разум....
      Иначе нямаше да правиш предположение че гласувалите за българин на първия тур на втория тур ще гласуват за турчин.....А по долу имаше новинЪ че турците ще гласуват за ГРОБ навсякъде.....
      Ама на хора с ниско логически мислене ,какво да обяснявам.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бат Минко Разгледай мнение
        Ти не разбираш ли че големия проблем не е Баце големия проблем е че няма кого да сложим...Големия проблем на България е съдебната система и мевере.Докато не се разпертушинят оправия няма.Вчера се направили на утрепани пуснали мангал предсрочно от панделата а той пребил 94 годишна баба те го обвинили в кражба на тиган...Иначе за заплати и привилегии много ги бива.Ако аз бях на мястото на Горанов щюх открито да им кажа оценявам работата ви на 400 лева месечно.Който не е доволен частния бизнес го чака.Така и така няма правосъдие по добре да икономисаме парите
        Законите се правят от парламента - Баце контролира парламента. Съдебната система работи според законите. МВР е пряко под контрола на Баце - то за това се казва Министерство. Той е лично отговорен за всички издънки на МВР.

Така че и за некадърните закони и за за некадърното прилагане на законите е отговорен Баце.

Коментар

• В община Девин (Смолянска област) на балотаж трябваше да отиде кандидатът на коалицията "Обединени за общината" ( в тази коалиция от няколко партии участва и БСП ) Цветалин Василев Пенков, но той се е отказал от балотажа и по този начин отстъпва правото си да се яви на балотаж на кандидата на ДПС. Така на балотаж в тази община ще се явят кандидатът за кмет на Герб и кандидатът за кмет на ДПС. Значи в община Девин кандидатът на БСП отстъпва правото да се яви на балотаж на кандидата на ДПС.
          Last edited by Stevenson; 28.10.2015, 10:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stevenson Разгледай мнение
            На изборите за общински съветници в община Девня (Варненска област) БСП получи само 2,65 % от действителните гласове и се класира на 8 място. Това е поредната община в България, в която БСП няма да има нито един общински съветник.
            А в Провадия е колко.....много кумунист ,много....
            по неофициални резултати близо 50К гербери не са гласували вече за гробарите и бройката е намаляла с толкова за една година.....

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Клета и кисела баба позитания, на някои места се зззбогува и с третото място

Офф, много гербер, много нещо ....
              На изборите за общински съветници в община Девня (Варненска област) БСП получи само 2,65 % от действителните гласове и се класира на 8 място. Това е поредната община в България, в която БСП няма да има нито един общински съветник.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Боце като краде вот трябва да си ходи. Никой който фалшифицира избори и е хванат с ръка в чужд джоб няма никакво морално право да управлява.
                Ти не разбираш ли че големия проблем не е Баце големия проблем е че няма кого да сложим...Големия проблем на България е съдебната система и мевере.Докато не се разпертушинят оправия няма.Вчера се направили на утрепани пуснали мангал предсрочно от панделата а той пребил 94 годишна баба те го обвинили в кражба на тиган...Иначе за заплати и привилегии много ги бива.Ако аз бях на мястото на Горанов щюх открито да им кажа оценявам работата ви на 400 лева месечно.Който не е доволен частния бизнес го чака.Така и така няма правосъдие по добре да икономисаме парите

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                  Съжалявам, колега, че трябва да го кажа, но не понасям неправдите.
                  То човек преди да дращи, би трябвало да помисли. Ако му е дадено от Бога, разбира се.
                  Ти да знаеш колко души могат да гласуват за един ден в една секция? Не се мъчи да смяташ, аз ще ти кажа - около 600. С повече фантазия могат да стигнат и до 800-1000.
                  Да колега преди да дращиш наистина трябваше да помислиш .

Ти колега чу ли преди референдума за желание от общности в чужбина да открият още секции , щото аз не съм чул?

Ти колега чу ли за опашки пред тези съществуващи секции в чужбина , щото аз не съм чул ?

Ако имаше желаещи да гласуват на други места , в закона има начин да се открият още секции ......НО ЖЕЛАЕЩИ НЯМАШЕ , НИТО ОПАШКИ ПРЕД СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ СЕКЦИИ!

Така че колега не ми плещи поредните оправдания как много искали да гласуват някои си ама не си мръднали пръста ! Четох едно оправдание на такъв, ма секцията била на 200 километра и трябвало да си загуби почивния ден , ми ако наистина е държал на това си право , е логично да жертва един почивен ден и да гласува...нале ?
                  Last edited by markov; 28.10.2015, 11:03.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Боце като краде вот трябва да си ходи. Никой който фалшифицира избори и е хванат с ръка в чужд джоб няма никакво морално право да управлява.

Ти си най големия наивник в този форум...
                    Та вече 10 избори се правят по един и същи начин....ако не стане с бюлетини става с компютри....

За балотажа в неделя: ГЕРБ подкрепя ДПС, ДПС - ГЕРБ
                    Владимир Йончев | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 октомври 2015 в 00:2237319
                    Началната страница на сайта на ГЕРБ-Доспат

За балотажа в неделя: ГЕРБ подкрепя ДПС, ДПС - ГЕРБ. Това разбираме от страницата на ГЕРБ-Доспат.

В нея кандидат-кметът на ГЕРБ съобщава, че "в населените места, където нямат кмет от ГЕРБ на балотаж, ще подкрепят кандидатите на ДПС, а за кмет на община ДПС пък ще подкрепя кандидатът на ГЕРБ".

"По този начин Движението за права и свободи доказа, че е наистина отговорна политическа сила не само в парламента, но и на местно ниво. ДПС може да работи за проблемите на жителите на община Доспат каза още Радев, но не и реформаторите.", пише още в сайта.

Балотажът в неделя е между Елин Радев от ГЕРБ, който има 46% и Евтим Мутафов от Реформаторския блок с 33%.

Тъй като официалната политика на ГЕРБ е да пазят в тайна коалицията си с ДПС, имаме обосновано предположение, че статията може да бъде изтрита и затова прилагаме скрийншот на страницата...

Това е от твоя любим оффнюз.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бат Минко Разгледай мнение
                      Моли се Баце да остане щото след него кой?Мая и Корнелия и видинския пияница или Мектан?Или Боже опази Куневица????О забравих пудела от скат и доносника македонец от Руси

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/morski/2015/10...t_glasovete_v/

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                          Фростотията ти , Факи не ми е неудобна , безинтересна ми е , както и на 99 % от читателите на форума.....та затова ти казах да не досаждаш с глупости ....ма у Илинойс доброто възпитание го нема нещо
                          Какъв Илинойс кви пет кинта?От куги Долен Дъбник е у Илинойс????У Илинойс се бачка по 18 часа за да можи да се плати папото и квартирата.Наш Факю по цен ден виси у форумо......Биографията на Факю е кат на другаря Тодор Живков измислена...

Коментар

Почна се разплитането на фалшификациите на тези избори. Да не стане така че и това правителство на Бойко да си тръгне преждевременно.
                            Моли се Баце да остане щото след него кой?Мая и Корнелия и видинския пияница или Мектан?Или Боже опази Куневица????О забравих пудела от скат и доносника македонец от Руси

Коментар

Хахаха - гледай утре какво псуване ще става срещу тези мошениции дето броят гласа на хартия. Въвеждането на електронно гласуване е реално почти на 100% сигурно. Особено след като сега избирателните комисии са хванати в крачка как крадат гласа на народа.
                              При електрическото гласуване всичкуту мангу ши гласува а ти ще гледаш с напълнена гаща.Омръзна ми да ви повтарям че извън няколко града всички лични и дебитни карти са прибрани от собствениците на бакалии срещу вересия.....Шъ видиш какво гласуване ша пада....После шъ съ наложи да фалшифицират изборите

Коментар

• Какво става с мисленето?!

Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Ма ме изкефи как само 29 хил от 2 милиона в чужбина са гласували да получат право да гласуват ........пълен пас и незаинтересованост , ако не броим някоя НПО балалайка ...
                                Съжалявам, колега, че трябва да го кажа, но не понасям неправдите.
                                То човек преди да дращи, би трябвало да помисли. Ако му е дадено от Бога, разбира се.
                                Ти да знаеш колко души могат да гласуват за един ден в една секция? Не се мъчи да смяташ, аз ще ти кажа - около 600. С повече фантазия могат да стигнат и до 800-1000.
                                Така. Колко души смяташ, че могат да гласуват в единствената секция в Ню Йорк? Пълно е с българи там. А в Сидни /една секция/, където живеят около 6000 българи, плюс още около 3000 в околностите? За цяла Австралия има само 4 /четири/ секции, в Южна Америка - нито една. Общо в чужбина има около 300 секции по данни на ЦИК, значително по-малко отколкото през 2014 г. Секциите в Турция не ги брой - българските турци имат инструкции да пасуват на референдума.
                                Изключително трагично е положението в Сан Франциско. В него и в околността му /напр. Санта Роза и още десетки селища живеят около 18-22 000 българи плюс студентите, които хич не са малко. В Сан Франциско за все бога има 1 /една/ секция. Да не говорим, че в САЩ разстоянията са наистина огромни.
                                За Сан Франциско имам лични наблюдения и положението при избори е наистина трагично. Редовно остават по няколко хиляди души, които не успяват да гласуват, въпреки желанието им, въпреки че са пътували по 100-150 и повече мили, но просто една секция не може да поеме толкова много хора.
                                Не по-розово е положението в Русия. При 30-35 000 българи живеещи там, има една единствена секция - в Москва.
                                Но за сметка на това, в някои страни са разкрити ненужно много секции. Или по-точно казано - достатъчни.
                                Така че, по-добре не се "изкефяй", преди да помислиш.
                                И знай, че дори и турчин не може да се "изкефи". защото просто такава дума няма. Той може евентуално да изпита кеф /удоволствие/. Същото би могъл да направиш и ти. Не се подвеждай по лексиката на полуграмотните тинейджъри - "яко", "кефя се", ного, ко, кво и още стотици. Но твоя си работа за лексиката.
                                За броя на гласувалите в чужбина българи обаче категорично възразявам. Да не говорим, че проверката на документите на всеки един гласоподавател, компютърните справки и куп други формалности отнемат изключително много време, а и няма избирателни списъци, създават се в момента.. Резултатът - хиляди желаещи да гласуват останаха пред вратите след затварянето им.
                                Изводът - след въвеждането на електронното гласуване, това безобразие ще отпадне. А ако питаш за личното ми мнение, дори и да се въведе, трябва да се забрани електронното гласуване от Българя. То трябва да важи само за чужбина. Изключение - в България от това да се ползват единствено инвалиди и трудно подвижни хора след предварителна регистрация. Така всички локуми за манипулации, покупко-продажби на гласове и пр. ще отпаднат.
                                Last edited by Дон Карлос; 28.10.2015, 06:12.

Коментар

Working...
                                X