IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Стамболов, понеже отново избягваш да коментираш неудобен въпрос и отново излизаш със старите си номера да публикуваш чаршафи за да избуташ неудобната тема надолу, аз пък ще пусна отново постинга си. И ще се радвам да чуя коментара ти. Щото в нормална държава, такъв президент ще стане за смях.

Ето това е "достойният" президент, който лъже като циганин и прилича на бай Тошо, който си изфабрикува снимки с посрещането на партизаните на 9 септември 1944 г. Аз лично съм свидетел на събитията около падането на комунизма и не си спомням на 10 ноември да е имало митинг или каквото и да е друго събиране на хора. Нито пък е имало някакво "събиране" в Народното събрание на тази дата. Имаше шествие на Екогласност на 3 ноември и после първия митинг на 18 ноември. А първото "събиране" в Народното събрание би трябвало да е на 17 ноември, когато махнаха бай Тошо от поста председател на Държавния съвет.

Жалка работа, напомняща ми на жалките "активни борци против фашизма и капитализма", които десетилетия след 1944 г. продължаваха да се множат чрез фалшифициране на биографии.
    http://focus.bg/item/27074

Тодор Живков се запознава с партизаните от бригада " Чавзар "

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Комуниста винаги е способен да тълкува фактите така, както му изнася. Що решихте, че изказването трябва да се тълкува буквално? Не Ви ли идва на ум, че първо, човека говори за събития около 10.11.89 или второ, все пак говорим за преди 25 години, спомените избледняват, дали е 10 или 18 кво значение има...

И не щеш ли изведнъж сите комунисти тук станаха активни борци - кой бил на студентска сбирка, кой бил на площада, дееееа...

Ми не става, другари... ако не беше жааааалко, щеше да е много смешно...
      Наистина е много жалко !

Жалко за децата ни !

Коментар

• Комуниста винаги е способен да тълкува фактите така, както му изнася. Що решихте, че изказването трябва да се тълкува буквално? Не Ви ли идва на ум, че първо, човека говори за събития около 10.11.89 или второ, все пак говорим за преди 25 години, спомените избледняват, дали е 10 или 18 кво значение има...

И не щеш ли изведнъж сите комунисти тук станаха активни борци - кой бил на студентска сбирка, кой бил на площада, дееееа...

Ми не става, другари... ако не беше жааааалко, щеше да е много смешно...

Коментар

• Стамболов

Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          Бойко Борисов е единственият премиер след 1944 г., излязъл в опозиция и избран за втори път. И от 2007 г. досега печели всички избори

ГРЕШИШ, СТАМБОЛОВ, ГРЕШИШ!

БОЙКО БОРИСОВ ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ ОТ 2005 г. ТОГАВА БЕШЕ ЧАСТИЧНИЯТ ИЗБОР ЗА КМЕТ НА СОФИЯ, КОЙТО ТОЙ СПЕЧЕЛИ С БЛИЗО 70%.

Коментар

• Стамболов, понеже отново избягваш да коментираш неудобен въпрос и отново излизаш със старите си номера да публикуваш чаршафи за да избуташ неудобната тема надолу, аз пък ще пусна отново постинга си. И ще се радвам да чуя коментара ти. Щото в нормална държава, такъв президент ще стане за смях.

Плевнелиев: На 10 ноември 1989 г. бях на площада с плакат Съд за виновниците
            "Питате къде бях на 10 ноември 1989 година? Да ви кажа една тайна - бях на площада и бях на митинга с два плаката: "Съд за виновниците" и "Дворците на БКП да станат болници и училища". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред БГНЕС.

"С моя приятел Илиян Попов ремонтирахме неговата стая в студентското общежитие. Когато чухме по новините, аз бях студент 5-ти курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата. Като студенти, двамата с него нарисувахме на два тапета два плаката. Единият беше "Съд за виновниците", а на другия написахме: "Дворците на БКП да станат болници и училища". С тези два плаката отидохме на прословутия митинг", разказа Плевнелиев.

Той обясни, че при пристигането им с Попов на митинга, те се опитали да дадат един от плакатите на други присъстващи, но никой не е посмял да го вземе........
            Ето това е "достойният" президент, който лъже като циганин и прилича на бай Тошо, който си изфабрикува снимки с посрещането на партизаните на 9 септември 1944 г. Аз лично съм свидетел на събитията около падането на комунизма и не си спомням на 10 ноември да е имало митинг или каквото и да е друго събиране на хора. Нито пък е имало някакво "събиране" в Народното събрание на тази дата. Имаше шествие на Екогласност на 3 ноември и после първия митинг на 18 ноември. А първото "събиране" в Народното събрание би трябвало да е на 17 ноември, когато махнаха бай Тошо от поста председател на Държавния съвет.

Жалка работа, напомняща ми на жалките "активни борци против фашизма и капитализма", които десетилетия след 1944 г. продължаваха да се множат чрез фалшифициране на биографии.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Стамболов, къде си бе приятелю? Що не коментираш зловещия гаф на "достойния" президент, който бил на митинг на 10 ноември?
              Мрежовик, първо да ти напомня, че трябва да ми честитиш изборната победа и избирането на достойния премиер Бойко Борисов за втори път...

А за нападките срещу президента най-добре се е изразил Едвин Сугарев:

По следите на изгубения преход

http://www.svobodata.com

Преходът е мислен като неуспех, защото въпреки че формално постигна своите цели, той не произведе справедливост, нито пък качество на живот. Неговата реализация е мнима, а неговата идентичност – съмнителна – тъй като в България преходът се реализира като перестройка, сиреч като сценарий за съхраняване на политическата власт на БКП чрез нейната трансформация на политическа основа – и оттам – възвръщане на политическите й позиции чрез нова, преформатирана матрица.

Този сценарий, писан още през 80-те в мозъчните центрове на КГБ, се провали в редица страни от Източния блок – в Полша, Чехия, Унгария и прибалтийските републики – но в България, за съжаление, до голяма степен успя. Именно поради това равносметките от българския преход са горчиви: защото след четвърт век преход от тоталитаризъм към демокрация настъпихме своите следи.

Причините? Те са много – и спорът за тях е с десетилетна давност, превърнал се е в битка за миналото. Политиците днес знаят, че бъдещето принадлежи на този, който владее това минало – но и че тази власт се осъществява не чрез оповестяването на неговите реалности, а чрез кодовете на подмяната и забравата.

Казването, че всички са маскари; нагнетяването на общественото битие с вериги от непрекъснати скандали, при което всеки нов похлупва предишния и само дни по-късно за него не си спомня никой; активните мероприятия за морален линч над неудобните и политическите противници, осъществявани не само по маниера на ДС, но и с помощта на вечно оцеляващата мрежа от нейни кадри; натрапената чалга-философия, според която модел за следване е успелият на всяка и всякаква цена, в най-вулгарния материален смисъл на думата; опростачването и моралното безразличие на обитаващите публичната сфера – всичко това доведе до парадокса да не помним не само комунизма, но и какво ни се е случвало само преди години – и да повтаряме същите грешки отново и отново.

Както свободата трябва да бъде ежедневно отстоявана, така и битката с рецидивите на робството предполага дълга борба – и борба, която се извършва в съзнанието на всеки от нас, докато след Берлинската стена рухне и стената вътре в нас.

Тази борба се води днес. Води се в нашите души, води се по улиците и площадите – въздига се в пикове и затихва – все пак хората се отчайват. И точно когато всичко е замряло, и ти се струва, че по-висока степен на вътрешната ти нетърпимост и омерзение е невъзможна, някакъв случаен сблъсък, някакво уж ежедневно късо съединение изтласква гражданската енергия отново на повърхността.

Защото тя – оказа се – съществува – и не може да бъде смазана, не може да бъде унщожена. И в това е големия парадокс на подлите времена, които обитаваме – те са наситени с отчаяние и покруса, но съдържат в себе си и пламъчето на надеждата, което вече не може да бъде угасено.

Коментар

Стамболов, къде си бе приятелю? Що не коментираш зловещия гаф на "достойния" президент, който бил на митинг на 10 ноември?
                Всички се бяха насрали , не знаеха какво става , тоя комсомолец бил на митинг

Най вероятно е объркал митинг с манифестация

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Бойко Борисов е единственият премиер след 1944 г., излязъл в опозиция и избран за втори път. И от 2007 г. досега печели всички избори

Напролет ще бъде първия премиер изгонене с камъни два пъти

Коментар

Мрежата по това време бях студент в ТУ четвърти курс и имах големи неприятности с една даскалица по научен комунизъм.Много добре си спомням че десети ноемврибеше петък и бях на купон в една колежка послучай задомяването и.Живеех на Борис 102 и се прибрах към полунощ.Нямам спомени да е имало митинг.Учех на Паметника Левски.Първия митинг беше следващата събота на 18 ноември.Така че потвърждавам че Рошко интелекта лъже като дърта циганка.

Коментар

• Стамболов, къде си бе приятелю? Що не коментираш зловещия гаф на "достойния" президент, който бил на митинг на 10 ноември?
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Бойко Борисов е единственият премиер след Жан Виденов, изгонен с камъни от народа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                          След всичкия вой и рев срещу това управление, Бойко Борисов спечели за втори път управлението
                          Бойко Борисов е единственият премиер след Жан Виденов, изгонен с камъни от народа!

Коментар

• Най - вероятно на 10 ноември достойният ни призидент е председателствал някое комсомолско отчетно-изборно събрание

Коментар

Полека - лека тоя сламен човек ще си спомни и как е бил бит в градинката на Кристал , с останалите от Екогласност

Дали не е смешник , а !?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                По-близо до истината е това
                                Губим милиарди заради блокираните европроекти по вина на калинките на ГЕРБ от 2009-2013 и една част заради БСП, виновните, от които са днес в АБВ
                                Радан Кънев: След всичкия вой и рев срещу това управление, Бойко Борисов спечели за втори път управлението

http://www.focus-news.net/news/2014/...avlenieto.html

Длъжна си, Съни, да благодариш на Бойко Борисов за доброто управление...

Коментар

Working...
                                X