IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    На срещата в СУ се пускаха бланки...Кой,какъв, за какво става.....от групичката една стана зам кмет, друг надзорник....

такива времена .....
    Огнян Минчев: Дори носталгиците биха отказали да се върнат зад телените мрежи на болшевизма
    http://www.mediapool.bg/ognyan-minch...ews227074.html

Германия чества 25 години от падането на Берлинската стена. Тържествата протичат под лозунга "25 години свобода". Под същия лозунг в България се организира тържество и международна конференция, посветени на четвъртвековния юбилей от падането на комунистическия режим.

За разлика от Германия, в България този лозунг се посреща с подигравки от "реформираната" левица и нейните трубадури от пресата и мрежата. Незавидното състояние на българската държава и общество се привеждат като аргумент за това, че случилото се през последния четвърт век е катастрофа, обезсмисляща всяко тържество и опит за позитивна равносметка на изминатия път.

Беше представен и социологически сондаж на "Алфа Рисърч", според който 55 на сто от анкетираните изразяват положителна оценка за последния български комунистически вожд Тодор Живков.

Самооценката ни за тези 25 години трябва да бъде сурова и откровена. Но тя не може да пропусне най-важното - България днес е европейска страна с потенциал за развитие, който изисква мобилизация, за да се осъществи успешно.

Носталгията към миналото е сляпа - дори нейните трубадури биха отказали да се върнат зад телените мрежи на безвъзвратно отминалата и унизителна болшевишка диктатура. Имаме път само напред - и това е добрата новина на българския четвъртвековен юбилей.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
      Т. Дончев: Губим милиарди заради блокираните европроекти

http://www.faktor.bg/novini/balgariy...rofondove.html
      .......
      По-близо до истината е това
      Губим милиарди заради блокираните европроекти по вина на калинките на ГЕРБ от 2009-2013 и една част заради БСП, виновните, от които са днес в АБВ

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
        Ами ти що дремА? Хората началници станаха. Бачкай сега да ти доде акъла в главата.
        А Монти и Нетуъра да престанат да пишат срещу ГЕРБ, щото ако Стамби ги научи кои са и къде работят, ще ги изволни моменталически.

На мене не ми дреме щото съм пенсионер. И си работя в мойта фирма. Няма как да ма изволни.
        Ама данъчни и Инспекция по труда може да ти проводи. Та затова и ти не го нерви много
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Това ще да е защото и този е луд, те всички дето се палят или скачат от отчаяние ши знаете че са луди. Иначе те живеят прекрасно, но просто са луди.
          Народът вече толкова е оскотял, че не му дреме за мизерния живот.

32-годишен от Монтана искал да скочи от 10-ия етаж на блокОтчаяната постъпка била заради крайна бедност

32-годишен мъж от Монтана се качи на покрива на недостроения десететажен хирургически блок на местната болница с намерение да скочи.
          Ивайло Нисторов седнал на ръба на сградата и привлякъл вниманието на много минувачи. За минути пред недовършената сграда пристигат екипи на Спешна помощ, пожарната и полицията.
          След едночасови преговори с психолози от полицията Ивайло се съгласи да слезе от покрива на сградата, предаде БТА.
          Той сподели, че е предприел постъпката като отчаяние от крайната бедност, в която живее. Нисторов е настанен в болница и ще му бъде предписано лечение, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.
          Ивайло Нисторов се качва за втори път на покрива на хирургическия блок, като първият е отпреди 10 години – на 16 април 2004 година.
          Той има още 13 братя и сестри. През февруари тази година един от братята му Ангел загина при работа по водния цикъл на Монтана, като беше затрупан в изкоп за тръби от срутила се внезапно земна маса. През 2010 година загина и една от сестрите му, която беше пребита от приятеля си.
          Останалите от семейството нямат квалификация, работят често и за малко на различни места, обявиха от социалната служба в Монтана.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            човека е борец за демокрация срещу жена си........

Така ,така за това става въпрос....
            след това доста хора бяха привлечени към каузата и главно от научните среди и студенти ....
            събирахме се в БАН....
            но се чудехме какво да правиме....
            А сега всички герой....
            На срещата в СУ се пускаха бланки...Кой,какъв, за какво става.....от групичката една стана зам кмет, друг надзорник....

такива времена .....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Ето това е "достойният" президент, който лъже като циганин и прилича на бай Тошо, който си изфабрикува снимки с посрещането на партизаните на 9 септември 1944 г. Аз лично съм свидетел на събитията около падането на комунизма и не си спомням на 10 ноември да е имало митинг или каквото и да е друго събиране на хора. Нито пък е имало някакво "събиране" в Народното събрание на тази дата. Имаше шествие на Екогласност на 3 ноември и после първия митинг на 18 ноември. А първото "събиране" в Народното събрание би трябвало да е на 17 ноември, когато махнаха бай Тошо от поста председател на Държавния съвет.

Жалка работа, напомняща ми на жалките "активни борци против фашизма и капитализма", които десетилетия след 1944 г. продължаваха да се множат чрез фалшифициране на биографии.
              човека е борец за демокрация срещу жена си........

Така ,така за това става въпрос....
              след това доста хора бяха привлечени към каузата и главно от научните среди и студенти ....
              събирахме се в БАН....
              но се чудехме какво да правиме....
              А сега всички герой....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Ето това е "достойният" президент, който лъже като циганин и прилича на бай Тошо, който си изфабрикува снимки с посрещането на партизаните на 9 септември 1944 г. Аз лично съм свидетел на събитията около падането на комунизма и не си спомням на 10 ноември да е имало митинг или каквото и да е друго събиране на хора. Нито пък е имало някакво "събиране" в Народното събрание на тази дата. Имаше шествие на Екогласност на 3 ноември и после първия митинг на 18 ноември. А първото "събиране" в Народното събрание би трябвало да е на 17 ноември, когато махнаха бай Тошо от поста председател на Държавния съвет.

Жалка работа, напомняща ми на жалките "активни борци против фашизма и капитализма", които десетилетия след 1944 г. продължаваха да се множат чрез фалшифициране на биографии.
                +111
                Аз бях на този митинг ....Даже имах едно тефтерче, където си бях записвал по едно, две изречение от изказалите се....( егати, колко наивно и тъпо прозвуча...) Преди 2-3 години го изхвърлих със старите документи.....Даже се хилих на наивинитета си...

Носил е той на баба си ......Да ева и нещастника...Борци ....пфуу...

Коментар

• НАСЛЕДСТВОТО НА БСП И ДПС

Т. Дончев: Губим милиарди заради блокираните европроекти

http://www.faktor.bg/novini/balgariy...rofondove.html

Част от очакваните близо 6 млрд. лева по оперативни програми "Околна среда" и " Регионално развитие", ще бъдат изгубени
                  "Заради блокираната дейност на проектите през тази година, част от очакваните близо 6 млрд. лева по ключовите оперативни програми "Околна среда" и " Регионално развитие", могат да бъдат изгубени", съобщи вицепремиерът по европейските фондове Томислав Дончев.

Вицепремиерът заяви, че от тази седмица започват преговорите с Европейската комисия, като приоритет от българска страна ще бъде максимално намаляване на финансовите загуби по оперативните програми за следващия програмен период до 2020 година.

Коментар

• Плевнелиев: На 10 ноември 1989 г. бях на площада с плакат Съд за виновниците
                    "Питате къде бях на 10 ноември 1989 година? Да ви кажа една тайна - бях на площада и бях на митинга с два плаката: "Съд за виновниците" и "Дворците на БКП да станат болници и училища". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред БГНЕС.

"С моя приятел Илиян Попов ремонтирахме неговата стая в студентското общежитие. Когато чухме по новините, аз бях студент 5-ти курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата. Като студенти, двамата с него нарисувахме на два тапета два плаката. Единият беше "Съд за виновниците", а на другия написахме: "Дворците на БКП да станат болници и училища". С тези два плаката отидохме на прословутия митинг", разказа Плевнелиев.

Той обясни, че при пристигането им с Попов на митинга, те се опитали да дадат един от плакатите на други присъстващи, но никой не е посмял да го вземе........

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                      И аз предпочитам " достойният български президент " , но за съжаление все още не е избран !
                      Е, аз не съм такъв нихилист

Трима президенти откриха паметник на Георги Марков

Комунистическият режим, колкото и да беше силен, колкото и да беше нечовешки, не успя да отнеме най-важното за човека - неговата свобода и неговия избор да отстоява позиция, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на церемонията по откриването на паметника на писателя Георги Марков на столичния пл. "Журналист".

Закъснял във времето, но не и в смисъла си - така държавният глава определи монумента, с който почитаме делото на Георги Марков.

"Със своето остро перо и мощен глас Георги Марков се превърна в най-яркия пример на тежкия избор между свободата и примирението в годините, когато тоталитарната власт беше лишила българските граждани от основни човешки права и достойнство", посочи Плевнелиев.

Днес, когато отбелязваме 25 години от началото на демократичните промени, Плевнелиев се обърна към неговото духовно наследство, завещано в паметните му думи: "Единственият критерий за свобода, който историята е утвърдила до ден-днешен, са правата и свободите, на които се радва отделният обикновен човек."

Словото на Георги Марков, по думите на Плевнелиев, освобождаваше духовно българите още преди рухването на комунистическия режим, доказвайки, че човешката воля и достойнство са по-силни от цяла една тоталитарна система.

Президентът изтъкна, че без колебание писателят е изрекъл истината за "антихуманната политика на комунистическия режим", поради което е платил с живота си за това, превръщайки се в светъл пример за гражданска и човешка доблест.

В своите "Задочни репортажи за България" Георги Марков оставя завещание за най-подробната, най-точната и задълбочена панорама на обществено-политическите отношения в страната в "мрачната епоха на комунизма".

Плевнелиев изрази надежда, че паметникът ще служи като мост към следващите поколения, които да преоткриват словата и делото на Георги Марков, за да не се превръща България никога повече в заложник на каквато и да е тоталитарна власт.

На събитието присъства и най-близкият човек до покойния писател - съпругата му Анабел Маркова. Съпругата на писателя си спомни, че действително Георги Марков е дошъл в България, но не за 24 часа, а като постоянна част от Отечеството.

Сред официалните лица на откриването на паметника бяха още президентите Желю Желев и Петър Стоянов, както и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

След откриване на паметника, върху който е изписано "Живите затварят очите на мъртвите, мъртвите отварят очите на живите", присъстващите официални лица и граждани положиха цветя и венци.

Коментар

• [QUOTE=Стамболов;1059722820]Горното изказване представлява жалка защита на комунистическия режим. Аз предпочитам достойният български Президент

Президентът: Половинчатата истина е и най-голямата грешка на прехода
                        http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...=topicoftheday

http://www.mediapool.bg/prezidentat-...ews227014.html

Президентът защити новините на турски език
                        13:53 | 10.11.2014 | 861 прочитания
                        Размер на текста

Държавният глава Росен Плевнелиев се обяви срещу свалянето на новините на турски език по националната телевизия.

"Не разбирам какъв ще бъде позитивният ефект за страната от такъв акт – да лишиш хората от нещо вече постигнато. Не вярвам, че когато се отменят новините на турски език, ще повишим стандарта на живот, ще станем по-демократични и ще стимулираме икономиката, ще създадем работни места или българите ще живеем по-добре. Ако някой е на обратното мнение, нека да го докаже", заяви Плевнелиев.

Свалянето на новините на турски език е приоритет за Патриотични фронт, а в събота

вицепремиерът с ресор администрация и коалиционна политика в новия кабинет Румяна Бъчварова обяви, че има "една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи".

Според президента информационните технологии позволяват информирането да става на всякакъв език и обясни, че самият той чете германски и англоезични медии.

"Не разбирам, защо през 21 век – векът на интернет и комуникацията, ние трябва да си служим със забрани. Днес е толкова лесно да се осведомиш на всякакъв език. Ако знаех турски, щях да чета и на турски. Ако знаех гръцки, с удоволствие, за да разбера, за да видя. Съзнателният човек на 21 век има право на максимален обем информация, за да може да вземе сам своето логично, обосновано решение”, каза още президентът Росен Плевнелиев.

И аз предпочитам " достойният български президент " , но за съжаление все още не е избран !

Коментар

И аз....
                          Къде е ...???
                          Слушай новините на турски и ще разбереш

Коментар

И аз....
                            Къде е ...???
                            Кой!

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                              Нашият президент г-н Плевнелиев си е достоен, не се прави на неразбрал.
                              Наордът стои зад него и го подкрепя, защото знае че г-н Плевнелиев е достоен човек и е прездент на страната ни.
                              Миии, добре...
                              Щом казваш....

Коментар

И аз....
                                Къде е ...???
                                Нашият президент г-н Плевнелиев си е достоен, не се прави на неразбрал.
                                Наордът стои зад него и го подкрепя, защото знае че г-н Плевнелиев е достоен човек и е прездент на страната ни.

Коментар

Working...
                                X