IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Ей за това страната ще е една кочина ,защото 25 години продължават да я управляват такива като Чехльо и другарите със скрити червени книжки.И докато не заиграе сопата, статуквото ще продължава . http://www.blitz.bg/news/article/304424
    Това е добре да се прочете от повече хора, поне да престанат спекулациите Кой е комунист и кой с какво се бори

Публикуваме текста без съкращения и без редакторска намеса:

ОТКРИТО ПИСМО
    Господин Президент,
    ................
    Впрочем ще подчертая, че имаше неща, с които съм напълно съгласен с Вас. И едно от тях е твърдението Ви, че "манипулираната истина разделя". Да, така е. Манипулираната истина разделя, противопоставя хората, разпилява енергията на нацията. Възниква въпросът обаче, защо след като съзнавате негативната роля на минипулативната истина, Вие сам си служите често с такива истини. Нещо повече, направо си служите понякога с неистини. Коментарът, който направихте за 10 ноември, призивът Ви да не се обръща внимание на казаното от Вас, за изявата Ви вечерта на тази дата не ми прозвучаха добре. Да искате да не се обръща внимание на една неистина е недостойно. Ако тази лъжа бе казана от един обикновен гражданин на страната, бих приел донякъде, че не трябва да й обръщаме внимание. Но поднесена от Президента, от държавния глава, тя има друга стойност, различни последици, включително и такава, че може да послужи някому за неправилен прочит на този отрязък от историята на страната. Моят прочит на този факт знаете ли какъв е, господин Президент?

Вие допуснахте този гаф, воден от желанието да се самогероизирате, да изградите образа си на последователен борец срещу комунизма. Само че паметта на хората не е толкова къса.
    ................
    Но тази роля на Вас /а и на много други/ не Ви приляга и поради факта, че Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград - завеждащ сектор "Образование", а майка Ви - дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора. Имах честта да работя заедно с баща Ви от началото на 1972 година до кончината му, в това число около 4 години в една стая. Прекрасен човек бе - тих, скромен, разсъдлив и задълбочен, човек с благ характер, предан и отговорен, изпълняващ добросъвестно задълженията си на партиен работник. С две думи - добри хора, отлични кадри. И досега се мъча да си обясня например защо когато станахте Президент, като че ли нямахте желание обществото да разбере, че родителите Ви са били членове на БКП и нейни функционери. А си мисля, че няма от какво да се срамувате в трудовата биография на родителите си.
    ..........................
    Господин Президент,
    Убеден съм, че нямаме различие по това, че днес за страната ни няма по-важна от задачата тя да бъде изправена на крака, да започне възходящото й развитие.

Нямаме сигурно големи различия и по това, че за да се случи горното, е нужно час по-бързо да се възстанови държавността, авторитетът и ролята на институциите, властта на закона, да се създаде организация за ефективното използване на вътрешните и външни фактори и ресурси, да се мобилизира енергията на цялата нация. Нужно е час по-скоро да се сложи край на политическото противопоставяне, на разделението на хората на наши и ваши по политически признак. И в това отношение ролята на Президента е безмерна. Историята няма да Ви прости линията, която следвахте и, както личи, ще продължите да следвате в бъдеще - да разделяте нацията. Лично аз, надявам се и по-голямата част българските граждани, няма да Ви простят това, което направихте след избора на правителството на Пламен Орешарски, като само след няколко дни снехте доверието от него, безусловно подкрепихте протестите, т. е. деструктивното, и си позволихте да определите протестиращите като умни, красиви, перспективни и т. н., а такива като мен и милиони други, които не протестирахме, като грозни, изостанали, недемократични и т. н.
    ...................
    Казвал съм го, ще си позволя да го кажа и на Вас отново. Досегашната практика да се отрича миналото, всеки новопостъпил във власта да се счита за най-велик, за най-далновиден, едва ли не за богоизбран, да смята, че историята започва от него, т. е. да няма приемственост, е пагубна за съдбата, за бъдещето на страната.
    .....................
    Господин Президент,
    Ще ме извините, но не мога да подмина без коментар Вашето отношение към Русия. Чудя се и се мая откъде тази злоба? Какъв зъл демон се е загнездил във Вас, та не Ви е останала и капчица признание поне към Русия, някакво чувство на благодарност към саможертвата на хилядите руски воини за свободата на България. Добрият, далновидният политик не би допуснал да се конфронтира с една велика държава, каквото е Русия, за да се хареса на американските си приятели!

С уважение: ИВАН ГРОЗДАНОВ,
    дългогодишен партиен работник, бивш учител, пенсионер от Благоевград
    Ноември 2014
    http://www.blitz.bg/news/article/304424

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение

https://bivol.bg/%d0%ba%d0%b8%d1%80%...%b0%d0%b3.html

Депутатът от БСП е известен също като „богат младок“ според характеристиката на негови съпартийци. Официално той владее само един ВЕЦ в пиринско, но неофициалният му бизнес, разкрит в BSPLeaks, е твърде обширен и разностранен. Следното писмо от 2011 до Ели Милева дава представа за размаха, но и за „дебеловратия“ стил на „богатия младок“. В него фигурира един друг Иринков, също любопитна фигура. Изтеклите имена отварят нови, интересни теми за разследвания на недекларирания бизнес на депутата, управляван чрез мрежа от подставени лица.
      Ами, сезирайте прокуратурата!!!
      За какво са тия всичките финансови, разследващи и борещи се с ??? Служби.
      Роят се, прегрупират се, но полза никаква.
      Само, случаят КТБ им стига като визитка за работата.

Впрочем, по света данъчните декларации на управляващите са публични.
      Какви са данните за Б.Борисов?

Но все пак е похвално, че има някакви действия, но дано не останат само със селския кмет

Коментар

• Никога не ядосвайте жените......
        Жена от Афганистан уби 25 талибани! http://newsline.bg/read_more.php?post=6892

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Начев, кандид, моля, не се обиждайте - и двамата имате рядко стойностни постове, и двамата сте родолюбци, просто единият залитва повече вляво, а другият - вдясно, но и двамата сте много далече от понятието политическа писарушка, за разлика от много други тук!!!

Обичайте Родината си, останалото е преходно, а и Русия (особено много) и САЩ са ни били както в гръб, така и в наша подкрепа, така че еднозначно мнение не може да има за тях, макар че винаги са си гледали собствените интереси и ако те са съвпадали с нашите, са ни били приятели, ако ли не - са ни теглели една. Реално единствените случаи на безкористна подкрепа са били от президента на сащ Уудроу Уилсън след първата световна и на народът на русия след априлското въстание, станали причина за руско-турската война през 1877/78, война, която руският цар изобщо не е желал...
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Специализираното звено за борба с корупцията в Софийската градска прокуратура е привлякло като обвиняем кмета на община Неделино Стоян Беширов.

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-...hirov-17882959

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Чул нашия три имена на германски генерали и фелдмаршали и много знае, миличък трябва повечко да се чете (поне по темите, по които си решил да се изявиш)... чети пак какво съм ти написал, все пак два дни ти давам безплатни уроци по история, а едно мерси не съм чул...
              Кво говориш с тоя боклук въобще?..

Коментар

Правилно, няма как да си ми другар, аз другари родоотстъпници нямам...
                постно

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                  Усещам подозрителна патетика.

А другар може да ми вика само един български патриот, който го е грижа предимно за Майка България.
                  Ти не си ми другар.

И внимавай какви послания отправяш! Излиза, че карираните ризи (с присъщата им глуповатост - бележката е на Кандид) се втурват да изпълняват ентусиазирано задачи, които отговарят на чужди интереси и са им внушени от откровени престъпници. Изпълняват ги толкова ентусиазирано, че дори забравят за елементарна човещина.
                  Правилно, няма как да си ми другар, аз другари родоотстъпници нямам...

Коментар

Много смешно! Как му викаш на това?

Впрочем, другарю, знаеш ли, че маскирането на взривни устройства като детски играчки е руско "изобретение", използвано в Източна Прусия по време на ПСВ...

Само в болния мозък на сибирски алкохолик може да се роди подобна "гениална" идея...
                    Усещам подозрителна патетика.

А другар може да ми вика само един български патриот, който го е грижа предимно за Майка България.
                    Ти не си ми другар.

И внимавай какви послания отправяш! Излиза, че карираните ризи (с присъщата им глуповатост - бележката е на Кандид) се втурват да изпълняват ентусиазирано задачи, които отговарят на чужди интереси и са им внушени от откровени престъпници. Изпълняват ги толкова ентусиазирано, че дори забравят за елементарна човещина.

Коментар

Искам да ти обадя и за един друг факт, който можеш да ползваш като аргумент срещу тези съмнителни проруско настроени елементи, които не демонстрират грам уважение и почит към новите ни братя.
                      Когато Сталин е подготвил молбата до Рузвелт, Берия тайно я е взел и изрично е дописал, че бомбите трябва да бъдат маскирани като детски играчки, ча да затрият колкото е възможно повече от бъдещето на тази страна.
                      Гледам тези дни има масиран удар по тиин танковете .....
                      и то от хора на Борисов.....дали не са решили да видят сметката на следващия олигарх Прокопиев и иван кръстев....рошко и т.н....
                      Та на кандид и равновесие няма да им е лесно....

Коментар

Искам да ти обадя и за един друг факт, който можеш да ползваш като аргумент срещу тези съмнителни проруско настроени елементи, които не демонстрират грам уважение и почит към новите ни братя.
                        Когато Сталин е подготвил молбата до Рузвелт, Берия тайно я е взел и изрично е дописал, че бомбите трябва да бъдат маскирани като детски играчки, ча да затрият колкото е възможно повече от бъдещето на тази страна.
                        Много смешно! Как му викаш на това?

Впрочем, другарю, знаеш ли, че маскирането на взривни устройства като детски играчки е руско "изобретение", използвано в Източна Прусия по време на ПСВ...

Само в болния мозък на сибирски алкохолик може да се роди подобна "гениална" идея...

Коментар

И пак да повторя, като се пените за бомбардировките, да знаете, че товарищ Сталин ги е поръчал...

Коментар

Чул нашия три имена на германски генерали и фелдмаршали и много знае, миличък трябва повечко да се чете (поне по темите, по които си решил да се изявиш)... чети пак какво съм ти написал, все пак два дни ти давам безплатни уроци по история, а едно мерси не съм чул...
                            дрън ,дрън ,дрън.....
                            Едно време ни водеха от училище да гледаме Освобождение и Севилския бръснар.........
                            А сега ви водят да гледате гей парад....

Коментар

• Чул нашия три имена на германски генерали и фелдмаршали и много знае, миличък трябва повечко да се чете (поне по темите, по които си решил да се изявиш)... чети пак какво съм ти написал, все пак два дни ти давам безплатни уроци по история, а едно мерси не съм чул...

Коментар

И? Какво съм писал? След февруари 1943 г. руснаците са в настъпление, забавени са при Курск лятото на 1943 г., след което продължават и в края на 1943 г. започват да отвоюват териториите на Кавказ, Южна Русия и Украйна, наближават Балканите, съответно контранастъплението и подготовката за настъплението на Втори Украински фронт към Румъния и Балканите включва и въздушната подкрепа на съюзниците. Конкретно България е бомбардирана от декември 1943 до март-април 1944г. За да не се нарушава общата линия на Белоруския и Украинския фронтове има малко забавяне, в август е навлизането в Румъния, а малко по-късно в България...

Толкова ли е трудно да възприемаш прости факти?
                                Ти една година за нищо ли я нямаш....
                                Въртиш се....
                                нещо знанията ти са малки...
                                От парада през ноември 1941 отиват на фронта и спасяват Москва ,но после ги спират на 200 и почва настъплението през 1942 на юг и на север... армиите на Гудериан и Манщайм...

Коментар

Working...
                                X