IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от psycoholic
    Ой, има ли фенове на волейбола, които утре ще гледат играта на екраните пред НДК?
    Аз ще бъда там, така, че ако искате да подкрепяме с бодри възгласи нашите си кажете и евентуално ще се намерим (аз ще нося по една бира във всяка от ръцете си! ;-)
    Е тогава лесно ще те намерят
    Only God Can Judge me...

Коментар

• Ой, има ли фенове на волейбола, които утре ще гледат играта на екраните пред НДК?
      Аз ще бъда там, така, че ако искате да подкрепяме с бодри възгласи нашите си кажете и евентуално ще се намерим (аз ще нося по една бира във всяка от ръцете си! ;-)
      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Така си е, на слиповете им пише Таксун все пак. Но въпреки това ще ги гази влака!
        Първоначално изпратено от B.Graham
        Аз предлагам да приключиме темата като признаеме категорически Левски за най-великия отбор в цялата Галактика /а защо не и Вселена/ и то не само за последните 5....10.... и т.н. години .
        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Аз предлагам да приключиме темата като признаеме категорически Левски за най-великия отбор в цялата Галактика /а защо не и Вселена/ и то не само за последните 5....10.... и т.н. години .
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
            Първоначално изпратено от Грую Груев
            Първоначално изпратено от Hakkinen
            че сме до-добри от вас в последните 20 години - и у нас и в Европа.
            Златен скункс за Грую
            дадох ти линк, ма май не ти се чете, ето ти извадка:

All-Time Club World Ranking (1.1.1991-31.12.2008)

An All-time Club World Ranking can only be meaningful and useful if it can be determined by taking account all the results of the national championships, the national cup competitions, the club competitions of the six continental confederations and the FIFA. It is therefore only possible to determine an All-time Club World Ranking from January 1st, 1991 – when the Club World Ranking began taking all these details into consideration.

Та там пише, че се вземат предвид всички резултати за последните 20 години, т.е. и у нас и в Еврпа, щото ние играем в Еврпа, нали? Вадя само чисти данни и то не от български източник, ако имаш някакви проблеми - въпросите са към тях, както и скункса, ако не го задържиш за себе си, де
            Както виждаш болднал съм само думичката Европа, защото тази част от твърдението ти е невярна. За вътрешното първенство, купата на България и т.н. няма да споря. Но класацията обединява всички състезания на едно място, а аз казвам, че компонентът "представяне в международни мачове" си е в наша полза и по комунистическо време и през последните 20 години. Вие на практика имате 1 запомнящ се сезон и много по-голям брой издънки (всяка следваща по-голяма от предишната). Знаеш, че не съм от тези, които само знаят да викат "... за Уефски" и други такива простотии, но с твърдението ти за Европа не съм съгласен в никакъв случай!
            Е, хаки, недей така, е. Поне от теб очаквам аргументирани мнения, а не така е и не е така, ама защо, как и т.н. няма. Ето ти едно мое мнение от един друг спор, с едни други хора, но точно по-темата - статистиката е за последните 10 години, но ако не те мързи, може да си я направиш за последните 20:
            1. 10 години са сезоните от 99/00 до 08/09, а ако се включи и сезон 98/99 сезоните стават едининадесет - който не нможе по друг начин да си го сметне с пръстите на двете ръце. Разбирам желанието на автора да включи и най-успешния за последните 20 години в Европа на цска сезон 98/99, но тогва просто би следвало да напише, че е правил стаистика за последните 11 години - елементарна математика. Сегашният сезон се изключва тъй като не е завършил и не знаем какви ще са резултатите от него.
            2. Та смятайки по този начин излиза, че статистиката става:
            - Левски - 24/18/26 или 90 точки
            - цска - 22/13/13 или 77 точки,
            не че това променя първото място на Левски, но е малко по-релано, нали?
            3. За 9 сезона цска е изиграл 48 мача или средно по 5.33 мача на сезон, а Левски е изиграл 68 мача за 10 сезона или 6.8 мача на сезон, т.е. Левски е играл средно с по 1 противник повече всяка година през полседното десетилетие.
            4. И тук идва най-интересното, което авторът естествено проспуска, а именно - от 48 мача на цска 26 са били в предварителните кръгове (т.е. тези, за които уефа е решила, че точки не се дават тъй като съперниците са прекалено слаби) и 22 мача в реалните кръгове и групите. При Левски статистиката е: 32 мача в предварителните кръгове и 36 в реалните. Или с други думи казано: цска играе предимно в квалификациите, а Левски - в реалните кръгове.
            5. Блансът на цска срещу слабаците е: 19/4/3, а срещу реалните съперници - 3/9/10, а на Левски 14/10/8 срещу слабаците и 10/8/18 (от които 6 загуби в групите на ШЛ където никой друг до момента не е ходил) срещу реалните съперници. Или иначе казано срещу слабаците цска има 75% победи в срещите си в предварителните кръгове и едва 14% в реалните, докато при Левски победите са 43% срещу слабаци и 28% в реалните кръгове. Т.е цска мачка само слабаците, но срещу съперниците в нормалните кръгове се осоират брутално, докато при Левски процентите са сравнително близки, което говори за постоянство в отбора.
            6. И ако направим обобщено класиране за учатието в нормалните кръгове, т.е. тези, за които УЕФА е преценила, че трябва да се дават точки се получава:
            1. Левски - 10/8/18 - 38 точки
            2. Литекс - 7/7/12 - 28 точки
            3. "евробоецът" цска - 3/9/12 - 18 точки

Обобщено - Левски е изиграл най-много мачове, срещу най-качествените съперници, има най-много победи и съответно най-много точки, като ако се сметнат реалните кръгове в ЕКТ има над 2 пъти повече точки от цска, като "евробойците" дори не са на 2-ро място, където с много ги води "селското тимче" ма Литекс. Мисля, че коментарът е излишен, акогато фактите говорят и Боговете мълчат.

та така, хубаво е да има и аргументи, ама не само копи-пейст без грам мисъл или без тази мисъл да е проверен. Иначе всички си знаем -
            От Искъро по-длибоку немъ, от Витоша по-високу немъ и от чурбътъ по-интерхипермегаултратурбогалактически шампион немъ. Епа немъ
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• "КАМАТА В ТОП 5 НА ВЕЛИКИ ФУТБОЛИСТИ, КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА ТРЕНЬОРИ
              11 септември 2009 11:45

Камата в топ 5 на велики футболисти, които не стават за треньори Принтирай Камата в топ 5 на велики футболисти, които не стават за треньори Изпрати
              Бившият национален селекционер Христо Стоичков попадна в класация на Евроспорт за топ 5 на велики футболисти, които не стават за треньори.

Отбелязва се крайно новативната схема на Камата 2-2-4 за мача на България с Малта, както и неговите постоянни скандали със съдиите.

Компания на Стоичков в класацията правят Брайън Робсън, Тони Адамс, Джон Барнс и Боби Чарлтън.

Диего Марадона също заслужава място в класацията според специалистите, но неговата издънка може ще бъде, ако не класира Аржентина на световното първенство, затова те все още не го слагат в класацията.

В класацията попадат още Били Райт, Марко ван Батен, Юрген Клинсман, Лотар Матеус, Греъм Сунес, Боби Муур, Тери Бътчър, Дейвид Плат, Алън Бол и Алън Шиърър."

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                Първоначално изпратено от Hakkinen
                Златен скункс за Грую

An All-time Club World Ranking can only be meaningful and useful if it can be determined by taking account all the results of the national championships, the national cup competitions, the club competitions of the six continental confederations and the FIFA. It is therefore only possible to determine an All-time Club World Ranking from January 1st, 1991 – when the Club World Ranking began taking all these details into consideration.

Та там пише, че се вземат предвид всички резултати за последните 20 години, т.е. и у нас и в Еврпа, щото ние играем в Еврпа, нали? Вадя само чисти данни и то не от български източник, ако имаш някакви проблеми - въпросите са към тях, както и скункса, ако не го задържиш за себе си, де
                Както виждаш болднал съм само думичката Европа, защото тази част от твърдението ти е невярна. За вътрешното първенство, купата на България и т.н. няма да споря. Но класацията обединява всички състезания на едно място, а аз казвам, че компонентът "представяне в международни мачове" си е в наша полза и по комунистическо време и през последните 20 години. Вие на практика имате 1 запомнящ се сезон и много по-голям брой издънки (всяка следваща по-голяма от предишната). Знаеш, че не съм от тези, които само знаят да викат "... за Уефски" и други такива простотии, но с твърдението ти за Европа не съм съгласен в никакъв случай!
                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                  Първоначално изпратено от man_united
                  Първоначално изпратено от Han Krum
                  Първоначално изпратено от Вълчо-34
                  Хаки, браточка, сега какво разлайване ще настане... :-)
                  Какво разлайване - 31 пъти шампион - нормално е да е по-напред!

Друг е въпроса че от тях 26-27 са по време на комунистическия режим, чийто производна е този клуб...но това няма да го коментираме!
                  Махаме ги тогаз
                  Значи и тогавашните победи в КЕШ са били по нареждане на ЦК на БКП, към Ливърпул, Байерн, Нотингам
                  Хан Круме - от 30 опита все някъде ще стане - и сега ако участват всяка година в квалификации за ШЛ (а те не участват откакто БКП не е на власт) все накрая ще влязат и ще подобрят "рекорда от 1:17"
                  Ама как да стане...след 1:17(което едва ли друг клуб е способен да подобри).....при вас що не става и не става...всъщност не те знам дали си от другите
                  В БГ съм за сините...ама от Варна!
                  Уефски vs Цецка ги гледам като страничен наблюдател!
                  Просто според мен фактите са такива...не оспорвам успехите в Европа на ЦСКА - те са факт!

Коментар

• http://topsport.ibox.bg/news/id_484680700
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                      Златен скункс за Грую

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
                        Българи Юнаци - почивайте днес и утре да размажете физиономиите на поляците!
                        Като домакините преди Х години ги подпираха здраво ама сега са оставени на себе си!

Ако Грую е прав и Влазли,... не играят ще трябва да си ги бием с 3:0 без да се замисляме!
                        Ами прав съм, защото това им е целия състав за турнира:
                        1.Nowakowski Piotr
                        3 Gruszka Piotr
                        4 Plinski Daniel
                        5 Zagumny Pawel (C)
                        6 Kurek Bartosz ·
                        7 Jarosz Jakub
                        9 Bartman Zbigniew
                        12 Woicki Pawel
                        14 Ruciak Michal ·
                        15 Gacek Piotr (L)
                        17 Bakiewicz Michal
                        18 Mozdzonek Marcin
                        Та там никой от големите звезди - Влазли, Винярски и Швидерски ги няма, не знам защо. И просто остава да ги смажем.
                        БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ!!!

Коментар

• Последните 20 .... последните 5 ......... Повече успехи имате това е вярно.Но футбола не съществува от 20 години.Още по-малко от 5.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                            Златен скункс за Грую

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                              Първоначално изпратено от Вълчо-34
                              Хаки, браточка, сега какво разлайване ще настане... :-)
                              Кой и защо да лае....тая класация да не е наша
                              Така, а някой направи ли си труда да прочете цялата класация. Ето линл, щото съм убеден, че никога не си проверавате източниците: - http://www.iffhs.de/?a413f0e03790c44...db883ccb05ff1d
                              И какво излиза, чорбата са преди нас, но са след "световно известния" First Vienna FC 1894 или MTK Hungбria FC Budapest (тези поне ги познавате), а са преди носителя на КЕш Астън Вила!?!?!
                              И понеже обичате калсациите, ето ви една от същото място, но за света и за периода (1.1.1991-31.12.2008) - е, не този период не е избран защото са искали да унижат цециту, които изобщо ги няма в класацията, рпосто от тогава има подобна класация от този източник. Та вас там ви няма (съвпада с едни събития в Бг в този период и липсата на една Партия-кърмилница, но това е чиста случайност, естествено), а ние сме единствения представител на Бг, макар и на 188 (все пак говорим за световна класация) място. Ето и линка, защото е хубаво, като постваш нешо, да се аргументораш - http://www.iffhs.de/?3d4d443d0b803e8...0aec70aeedbe1a
                              Та къде сте вие, къде сме ние?
                              Както е казал др. Айнщайн - всичко е относително, но докато ние не ви отричаме очевидните неща (повече титли, повече успехи в Европа и т.н.), Вие упорито си заравяте главата в пясъка (естествено дупето ви е итвън и е в доста удобна поза ) и отричате като комусит на разпит (аналоогията е чиста случайност ), че сме до-добри от вас в последните 20 години - и у нас и в Европа.
                              Просто факти, без заяждане, че може пак да ми дадат игнор, а това много стряска съня ми нощем

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                                Не виждам как с истината мога да се изложа!!
                                Със самия факт,че вкарваш политиката в темата.
                                Бенджи, няма да му е за пръв път на колегата, така че нищо ново

Коментар

Working...
                                X