Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Хахаха-ти явно не си снимал с телефон нощно време. И аз имам клипове на НЛО,които са размазани. Сигурно съм ги фалшифицирал?
Всички клипове, които съм качил са 100 процента истински. Няма да кача нещо,за което не съм сигурен.
За съжаление не ми позволява тук да кача клиповете ,които съм заснел, но по твоята логика са фалшиви.
Ако някой знае как нека каже как мога да ги кача тия клипове и снимки, за които мога да се закълна,че аз съм ги правил.
...А, ме обвини в какво ли не, измисли си "старшинки", жени, които били "избягали" и др.смешки. Умен човек, не би го сторил. Да, ама...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКачи ги в тик - ток и пусни линковете тук, линкове за ютуб които да поснеш тук и да могат да се гледат направо тук не може да постнеш, защото опцията в тубата е платена. Но може да пуснеш линкове - препращащи и като се кликне на тях си ги гледа който иска.
И аз като старшинката имам доста идеи, пък ще видя дали ще се осъществят.Но за разлика от неговите доказано работят.
Така или иначе клиповете са размазани и се виждат основно светлини.Значи според Матеев са фалшификат.Last edited by mirodes; 14.02.2025, 10:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Мога да ти дам идея как лесно да различаваш фалшивите от истинските клипове. За да я разбереш обаче трябва да знаеш как ги правят.
1. Използват ИИ, който по текст може да генерира фотореалистично изображение. Дори ChatGPT го може това, но има и доста по-специализирани ИИ, оптимизирани да правят перфектни изображения, неразличними от истински, каквито биха ги видели едни истински човешки очи. Например: Нарисувай ми боен кослически кораб с лазерни оръжия, на фона на красива синя планети. Това е кораб-майка, а около него летят бойни изстребители с по-малък размер.
2. Има друг вид ИИ, които по една или повече картинки от първия ИИ могат да генерират кратък видеоклип. И тука идва моментът, който трябва да го знаеш. Продължителността на тези ИИ клипчета е ограничена на 5 секунди, ако ползваш ИИ безплатно, и на 10 секунди, ако си плащаш. Въпреки че на пръв поглед изглежда малко, но в действителност е предостатъчно да изгенерираш дълъг клип с например космически бой между две армади. Просто генерираш 5 секундни клипчета с различни сцени от този бой, като камерата уж снима под различни боя под различни ъгли или ракурс, и след това ги слепваш с 3-та програма.
Въоръжен с това знание докато гледаш всеки един нов клип, наблюдавай долу в дясно часовника със секундарник на компютъра. И ооооо ужас - масово всички клипове са 5 или 10 секундни или повече, но сглобени с 5 или 10 секундни сцени. Та по това ще познаваш клипове или филми, правени с ИИ.
Ако обаче клипа е по-дълъг от 10 секунди или сцените в него са по-дълги от 10 секунди, това вече означава, че е снимано с GSM. Тоест не е използван ИИ. Това обаче не означава, че клипа е истински. Тука фалшификаторите могат да използват няколко различни методики за фалшификация:
1. В стаята си например снимат някакъв макет, висящ от тавана на конец, а отзад за фон има синя или зелена стена. Респективно в макета на НЛО не трябва да ги има тези цветове. След това с програма обединяват два клипа - единия на някакъв пейзаж, например пустиня или поляна или каквото и да е друго, и върху него се наслагва клипа с макета на НЛО, от който обаче е махнат цвета на фона. И готово - имаме например НЛО, което каца на поляна, и живи хора го гледат, говорят си или се плашат или каквото там са го изиграли артистите.
2, И още по-тъп метод, който го ползват непрофесионалистите - просто размазват изображението, прекарвайки го през програма с висока видеокомпресия. И на това размазано изображение нито се вижда конеца, висящ от тавана, нито това, че модела е картон или пластмаса, нито това, че фона всъщност е някакъв тапет на стената.
Следователно:
1. Размазан ли е клипа, значи е фалшив
2. Ако клипа е 5 или 10 секунди или е сглобка от 5 или 10 секундни сцени, значи е фалшив
3. Ако има музика за фон, значи това е обработван клип, при който фалшификацията е на 99% сигурна. Истинските клипове имат естествен звук, в повечето случаи тих, защото микрофона на GSM-a го прави така.
Всички клипове, които съм качил са 100 процента истински. Няма да кача нещо,за което не съм сигурен.
За съжаление не ми позволява тук да кача клиповете ,които съм заснел, но по твоята логика са фалшиви.
Ако някой знае как нека каже как мога да ги кача тия клипове и снимки, за които мога да се закълна,че аз съм ги правил.Last edited by mirodes; 14.02.2025, 09:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes
Спрял съм вече да публикувам в тая тема. Няма смисъл да си губя времето.Единствено отговарям на нападките. Като спрат и аз ще спра да пиша в темата.
1. Използват ИИ, който по текст може да генерира фотореалистично изображение. Дори ChatGPT го може това, но има и доста по-специализирани ИИ, оптимизирани да правят перфектни изображения, неразличними от истински, каквито биха ги видели едни истински човешки очи. Например: Нарисувай ми боен кослически кораб с лазерни оръжия, на фона на красива синя планети. Това е кораб-майка, а около него летят бойни изстребители с по-малък размер.
2. Има друг вид ИИ, които по една или повече картинки от първия ИИ могат да генерират кратък видеоклип. И тука идва моментът, който трябва да го знаеш. Продължителността на тези ИИ клипчета е ограничена на 5 секунди, ако ползваш ИИ безплатно, и на 10 секунди, ако си плащаш. Въпреки че на пръв поглед изглежда малко, но в действителност е предостатъчно да изгенерираш дълъг клип с например космически бой между две армади. Просто генерираш 5 секундни клипчета с различни сцени от този бой, като камерата уж снима под различни боя под различни ъгли или ракурс, и след това ги слепваш с 3-та програма.
Въоръжен с това знание докато гледаш всеки един нов клип, наблюдавай долу в дясно часовника със секундарник на компютъра. И ооооо ужас - масово всички клипове са 5 или 10 секундни или повече, но сглобени с 5 или 10 секундни сцени. Та по това ще познаваш клипове или филми, правени с ИИ.
Ако обаче клипа е по-дълъг от 10 секунди или сцените в него са по-дълги от 10 секунди, това вече означава, че е снимано с GSM. Тоест не е използван ИИ. Това обаче не означава, че клипа е истински. Тука фалшификаторите могат да използват няколко различни методики за фалшификация:
1. В стаята си например снимат някакъв макет, висящ от тавана на конец, а отзад за фон има синя или зелена стена. Респективно в макета на НЛО не трябва да ги има тези цветове. След това с програма обединяват два клипа - единия на някакъв пейзаж, например пустиня или поляна или каквото и да е друго, и върху него се наслагва клипа с макета на НЛО, от който обаче е махнат цвета на фона. И готово - имаме например НЛО, което каца на поляна, и живи хора го гледат, говорят си или се плашат или каквото там са го изиграли артистите.
2, И още по-тъп метод, който го ползват непрофесионалистите - просто размазват изображението, прекарвайки го през програма с висока видеокомпресия. И на това размазано изображение нито се вижда конеца, висящ от тавана, нито това, че модела е картон или пластмаса, нито това, че фона всъщност е някакъв тапет на стената.
Следователно:
1. Размазан ли е клипа, значи е фалшив
2. Ако клипа е 5 или 10 секунди или е сглобка от 5 или 10 секундни сцени, значи е фалшив
3. Ако има музика за фон, значи това е обработван клип, при който фалшификацията е на 99% сигурна. Истинските клипове имат естествен звук, в повечето случаи тих, защото микрофона на GSM-a го прави така.Last edited by Mateev; 14.02.2025, 09:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Невъзможно е да се докаже че не пътуват. Но кога все пак ги очакваш? До Великден? След 10 години? 100, 1000?
Струва ми се съществен въпрос, а ти не щеш да отговориш.
А и тоя въпрос не е толкова съществен при положение, че има хиляди забелязани НЛО в последните два месеца.Така че те са тук.
Аз мога да говоря за нещо,за което имам достатъчно информация. Такова нещо е,че всяка нощ виждам НЛО.И то няколко. И многократно предложих на всеки, който мисли че лъжа или си въобразявам да дойде вечер до Пазаржик и да се убеди. Но никой не го прави.
Коментар
-
Много точно - най-сигурният начин да спечелиш един спор е чисто по женски да тропнеш с крака, да се разревеш и да започнеш да обиждаш.И да не се досети, че има и друг начин, като например да си дръпне ципа на блузата и да покаже "доказателствата".
Колкото до женското поведение-писането с големи червени букви е най-типичният пример за истерично женско поведение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ става въпрос, че пътуват към Земята.
Струва ми се съществен въпрос, а ти не щеш да отговориш.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Въпросът е дали ще разбере, че си говори сам. Обикновено това не се възприема много осезаемо от изпадналите в подобна ситуация. То и да разговаряш с друг, когато се движиш само в своя вътрешен бидон с кисело зеле, то пак си е разговор сам със себе си..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
По-умният отстъпва
Поставете го малко на диета. Спрете да му подавате реплики и като се окаже в позиция да си говори сам ще му доскучае и ще уважава повече събеседниците си.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Това означава, че е бил глупав. Можело е просто да ги излъже, че и той вярва, а тя земята щеше да продължи да се върти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Много точно - най-сигурният начин да спечелиш един спор е чисто по женски е да тропнеш с крака, да се разревеш и да започнеш да обиждаш.И да не се досети, че има и друг начин, като например да си дръпне ципа на блузата и да покаже "доказателствата".
Коментар
-
Това означава, че е бил глупав. Можело е просто да ги излъже, че и той вярва, а тя земята щеше да продължи да се върти.
Коментар
Коментар