IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
    Аз не разбрах защо е толкова важно как бил отговорил ИИ на неточно зададен въпрос?
    За да го накарат да мисли, така може да открива грешката във въпроса както би направил естественния интелект. Целта е да го обучават, с верни въпроси и отговори е като папагал.
    D.Y.F-091066

Коментар

• матейко, барби направи някакъв опит за помирение с теб

знаеш ли на кой ми приличате
      на двамата професори от "изгубеният свят"
      препоръка е

Коментар

• Аз не разбрах защо е толкова важно как бил отговорил ИИ на неточно зададен въпрос?

Коментар

• а моето Заключение за последните разговори е:
          • ИИ имат различно IQ. Хората също
          • За да ползваш ИИ като асистент, трябва да имаш достатъчно ЕИ, т.е. IQ
          • Приятна изненада за мен е, че по Математика с ИИ1 може да се води полезен разговор на български
          • ... но не и по Политика (локална, глобална)
          Last edited by barbaron; 27.12.2024, 13:39.

Коментар

• Попитах моя любимец ИИ1:
            "А ако основата не е квадрат?"
            И той продължи:
            ... и накрая:
            "

"
            продължих разговора с ИИ1:
            аз: "Докажи, ползвайки граница на функция, че колкото по-издължен е правоъгълникът в основата, толкова по-голяма ще бъде разликата в обемите в полза на паралелепипеда."

ИИ1:
            "

"
            Last edited by barbaron; 27.12.2024, 13:33.

Коментар

• Той като котка, на гръб не пада.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Попитах моя приятел ИИ1:
                Колко % е по-голям обема на паралелепипед
                сравнен с цилиндъра с които имат еднаква дължина,
                а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда.

След 100 милисекунди ИИ1 ми каза:
                ---------------------------------------------------------------------------------
                Барбароне, не ми давай тривиални задачки за деца

Но все пак ето ти го отговора

Коментар

• barbaron, твоя ИИ не стига че по елементарен, но и много се „ дуе „ , ще вземе да се пукне. Въпроса е поставен така, че да го обучава.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Пробвах няколко ИИ със задачката:
                    "колко % е по-голям обема на паралелепипед
                    а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
                    Много глупав хвалипъцко бил тоя Chat-GPT:
                    Chat-GPT: ... Късата страна на квадрата
                    Аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
                    Chat-GPT:
                    "Благодаря за повторното уточнение!
                    Сега ще решим задачата, като правилно интерпретираме условието:
                    Късата страна на основата на паралелепипеда е a.
                    Дългата страна на основата на паралелепипеда е b.
                    ... Ако зададете конкретни стойности за a и b, можем да изчислим точния процент."
                    ИИ1 : "Обемът на паралелепипед с квадратна основа се дава от формулата: V =a2* L" и получава ≈27.4%"

ИИ2: "Къса страна на квадрата на паралелепипеда (и диаметър на цилиндъра): а" и получава ≈27.4%"

ИИ3: "Ако основата на паралелепипеда е квадрат, тогава късата страна W е равна на дългата страна L (тоест W=L). Нека да обработим въпроса, като приемем, че страната на квадрата е а" ... и получава ≈27.4%"

ИИ4 и ИИ5 не съобразиха, но после ми се извиниха
                    • аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
                    • ИИ4, ИИ5: "Извинявам се за объркването. Вие сте прав - основата на паралелепипеда е квадрат, което означава, че a = b."

Коментар

• analog, за златото, последния откуп който са получили от ФЕД е бил от тези кюлчета с волфрам вътре, някой ги е пробутал на ФЕД да ги пази..не му се е давало златото за съхранение от ФЕД.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• barbaron, той го е обучавал както казва, затова въпроса е с грешка, защото ИИ нали уж мисли и ще открие грешката. Явно става въпрос за чат джи пи ти. Стига се натяга.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                          По-скоро идват да вземат ресурсите на русия

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Supertrader-a е прав. Заданието на задачата е неправилно, и затова са възможни два различни отговора. В задачата е казано "късата страна на квадрата", което е някаква тъпня, защото квадрата няма къса и дълга страна. За да може обаче все пак да се направят някакви изчисления, ИИ на barbaron е елиминирал думичката "късата" и е решил частния случай на задачата, когато в основата наистина има квадрат. Моя ИИ (CharGPT) е eлиминирал думичката "квадрат" и е решил по-общия случай на задачата, все едно в основата има правоъгълник със страни а и b.

Тоест и двата отговора са верни, като по-обобщения отговор е на ChatGPT, а неговия частен случай при a=b e на ИИ на barbaron.
                            "умнико", направих Copy...Paste от текста на умника "satz":
                            "колко % е по-голям обема на паралелепипед
                            а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
                            "satz" беше заложил капан за "умници", за да се посмее
                            И аз се смях на твоето решение и последната ти реплика

Моят ИИ не е глупак, и не се хвана на въдицата
                            "satz" също е ползвал и един умен ИИ, затова пише:
                            "единия от моделите ИИ се бъгна на тоя въпрос"
                            А хвалипръцко може да си продължи разговора със "суперГ"

Кой разбрал - разбрал

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                              Не е за злато, по-скоро е да ни вземат койните. Или да ни поробят да копаме техните.
                              По скоро идват да вземат ресурсите на русия

https://pbs.twimg.com/media/GBiYt8nW...jpg&name=small
                              Last edited by danetha; 27.12.2024, 10:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                                ИИ ме пита: "този supertrader в коя детска градина е?"
                                и ме посъветства да не си губя времето с глупавото му бръщолевене
                                Supertrader-a е прав. Заданието на задачата е неправилно, и затова са възможни два различни отговора. В задачата е казано "късата страна на квадрата", което е някаква тъпня, защото квадрата няма къса и дълга страна. За да може обаче все пак да се направят някакви изчисления, ИИ на barbaron е елиминирал думичката "късата" и е решил частния случай на задачата, когато в основата наистина има квадрат. Моя ИИ (CharGPT) е eлиминирал думичката "квадрат" и е решил по-общия случай на задачата, все едно в основата има правоъгълник със страни а и b.

Тоест и двата отговора са верни, като по-обобщения отговор е на ChatGPT, а неговия частен случай при a=b e на ИИ на barbaron.

Коментар

Working...
                                X