Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
а моето Заключение за последните разговори е:- ИИ имат различно IQ. Хората също
- За да ползваш ИИ като асистент, трябва да имаш достатъчно ЕИ, т.е. IQ
- Приятна изненада за мен е, че по Математика с ИИ1 може да се води полезен разговор на български
- ... но не и по Политика (локална, глобална)
Last edited by barbaron; 27.12.2024, 13:39.
Коментар
-
Попитах моя любимец ИИ1:"А ако основата не е квадрат?"
И той продължи:
... и накрая:
"
"
продължих разговора с ИИ1:
аз: "Докажи, ползвайки граница на функция, че колкото по-издължен е правоъгълникът в основата, толкова по-голяма ще бъде разликата в обемите в полза на паралелепипеда."
ИИ1:
"
"
Last edited by barbaron; 27.12.2024, 13:33.
Коментар
-
Попитах моя приятел ИИ1:
Колко % е по-голям обема на паралелепипед
сравнен с цилиндъра с които имат еднаква дължина,
а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда.
След 100 милисекунди ИИ1 ми каза:
---------------------------------------------------------------------------------
Барбароне, не ми давай тривиални задачки за деца
Но все пак ето ти го отговора
Коментар
-
barbaron, твоя ИИ не стига че по елементарен, но и много се „ дуе „ , ще вземе да се пукне. Въпроса е поставен така, че да го обучава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Пробвах няколко ИИ със задачката:"колко % е по-голям обема на паралелепипед
Много глупав хвалипъцко бил тоя Chat-GPT:
а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
Chat-GPT: ... Късата страна на квадрата
Аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
Chat-GPT:"Благодаря за повторното уточнение!
ИИ1 : "Обемът на паралелепипед с квадратна основа се дава от формулата: V =a2* L" и получава ≈27.4%"
Сега ще решим задачата, като правилно интерпретираме условието:
Късата страна на основата на паралелепипеда е a.
Дългата страна на основата на паралелепипеда е b.
... Ако зададете конкретни стойности за a и b, можем да изчислим точния процент."
ИИ2: "Къса страна на квадрата на паралелепипеда (и диаметър на цилиндъра): а" и получава ≈27.4%"
ИИ3: "Ако основата на паралелепипеда е квадрат, тогава късата страна W е равна на дългата страна L (тоест W=L). Нека да обработим въпроса, като приемем, че страната на квадрата е а" ... и получава ≈27.4%"
ИИ4 и ИИ5 не съобразиха, но после ми се извиниха- аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
- ИИ4, ИИ5: "Извинявам се за объркването. Вие сте прав - основата на паралелепипеда е квадрат, което означава, че a = b."
Коментар
-
barbaron, той го е обучавал както казва, затова въпроса е с грешка, защото ИИ нали уж мисли и ще открие грешката. Явно става въпрос за чат джи пи ти. Стига се натяга.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Supertrader-a е прав. Заданието на задачата е неправилно, и затова са възможни два различни отговора. В задачата е казано "късата страна на квадрата", което е някаква тъпня, защото квадрата няма къса и дълга страна. За да може обаче все пак да се направят някакви изчисления, ИИ на barbaron е елиминирал думичката "късата" и е решил частния случай на задачата, когато в основата наистина има квадрат. Моя ИИ (CharGPT) е eлиминирал думичката "квадрат" и е решил по-общия случай на задачата, все едно в основата има правоъгълник със страни а и b.
Тоест и двата отговора са верни, като по-обобщения отговор е на ChatGPT, а неговия частен случай при a=b e на ИИ на barbaron."колко % е по-голям обема на паралелепипед
"satz" беше заложил капан за "умници", за да се посмее
а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
И аз се смях на твоето решение и последната ти реплика
Моят ИИ не е глупак, и не се хвана на въдицата
"satz" също е ползвал и един умен ИИ, затова пише:"единия от моделите ИИ се бъгна на тоя въпрос"
А хвалипръцко може да си продължи разговора със "суперГ"
Кой разбрал - разбрал
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеНе е за злато, по-скоро е да ни вземат койните. Или да ни поробят да копаме техните.
https://pbs.twimg.com/media/GBiYt8nW...jpg&name=smallLast edited by danetha; 27.12.2024, 10:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronИИ ме пита: "този supertrader в коя детска градина е?"
и ме посъветства да не си губя времето с глупавото му бръщолевене
Тоест и двата отговора са верни, като по-обобщения отговор е на ChatGPT, а неговия частен случай при a=b e на ИИ на barbaron.
Коментар
Коментар