IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хоппа - открих още един проблем на телескопа Джеймс Уеб - разрешаващата му способност е по-лоша дори и от това, което го приказвахме и изчислявахме в предишните постинги. Причината - той е създаден и оптимизиран да гледа в инфрачервения спектър, където дължината на вълната е по-голяма от видимия спектър. Това означава още по-лоша разрешаваща способност от тази, при която правихме изчисленията (2 микрометра).

Изрично попитак и получих изричен отговор - телескопа не вижда UV, Рентгенови или Гама лъчи.

И най-шокиращата информация - телескопа не вижда дори и целия видим спектър. Вижда от 0.6 до 28 микрометра. Тоест вижда само част от червената и оранжевата светлина, но не вижда синьо, жълто, зелено, бяло. Тоест всички чернобели снимки в ТикТок са ДЪРТА ЛЪЖА !!! Истинските снимки на телескопа са оранжево-черни или инфрачервено-черни. Клипове пък телескопа въобще не може да прави, защото времето за експозиция на една снимка е 10-15 минути. Така че всички клипове в ТикТок с уж движещ се космически кораб също са една ДЪРТА ЛЪЖА !!!

Коментар

• За хората реалисти, а не лапнишарани, ще дам малко повече информация за телескопа Джеймс Уеб, която я научих след задълбочен разговор с ИИ и редица сметки, направени от него. Ще давам само въпросите и отговорите, без да ви затормозявам с междинните сметки.

Въпрос:
      Ако разрешаващата способност на Джеймс Уеб е 0.077 ъглови arcsec, колко пиксела има сферата на неговата видимост?
      Отговор:
      Сферата на видимост на телескопа Джеймс Уеб съдържа около 8.99 ×10 на степен 13 пиксела, или приблизително 89 трилиона пиксела.

Въпрос:
      А колко пиксела има в една негова снимка?
      Отговор:
      Една снимка от NIRCam на телескопа Джеймс Уеб съдържа приблизително 2.94 милиона пиксела за всяко поле на зрение. За по-големи изображения (например мозаечни кадри) броят на пикселите може да е значително по-голям.

Въпрос:
      А колко снимки трябва да направи, за да обхване цялото небе?
      Отговор:
      Телескопът Джеймс Уеб трябва да направи приблизително 30.6 милиона снимки, за да обхване цялото небе с NIRCam. Това изчисление предполага, че няма припокриване между снимките. В действителност, заради необходимостта от припокриване и обработка, реалният брой снимки може да е по-голям.

Въпрос:
      А за колко време ще ги направи тези снимки?
      Отговор:
      На телескопа Джеймс Уеб ще му трябват приблизително 1165 години, за да заснеме цялото небе, ако прави всяка снимка със средно време от 20 минути.

Допълнителни фактори:
      • Реална мисия: Телескопът не е проектиран да заснема цялото небе. Вместо това, той се фокусира върху специфични научни цели.
      • Ефективност: Ако се използват по-кратки експозиции или по-голямо припокриване, времето може да се промени.
      • Ограничения: Телескопът може да наблюдава само част от небето в даден момент заради позицията му и слънчевия щит.
      Изводи от мене:
      Безнадеждно е да вярваме, че телескопа Джеймс Уеб може да прави чудеса. По-скоро е точно обратното - ако въобще видим нещо интересно на някоя снимка, то ще е чиста случайност телескопа да гледа във вярната посока и във верния момент от време и освен всичко друго нещото трябва да е достатъчно голямо и достатъчно наблизо, за да бъде видяно.
      Last edited by Mateev; 14.01.2025, 15:43.

Коментар

• Имам едни притеснения - ако извънземни ни приближават с некъв кораб с подсветлинна скорост, то очевидно доста време са пътували. Ще пристигнат гладни, жадни, нещастни и озлобени от условията в които са вегетирали по време на пътуването. Готови на всичко за почивка на курорт, както те си го прeдставят. Требе някак да внимаваме и то сериозно, при посрещането. Обаче ако имат некви много яки оръжия, може да стане голямо меле. От друга страна, като се вгледам в историята на човечеството, ми се струва че няколко пъти вече са пристигали такива "туристи" и са се захващали всеки път да преправят "курорта" по свои разбирания... Освен това, то след второ трето поколение, реално вече не са извънземни, а натурализирани местни. Поради което също съм притеснен, щото не знам аз, ние, вие, те, ония... от кои са

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
          При положение ,че има ХИЛЯДИ случаи на видяни НЛО и заснети на видео и всеки ден излизат нови,кое му е невероятното да е забелязан космически кораб, който пътува към Земята и изкуствени светлини на други планети? .
          Невероятното е, че не съществува земен телескоп, който да е в състояние да види космически кораб на разстояние, по-голямо от 7 пъти разстоянието от Земята до Луната. Също така не съществува земен телескоп, който да е в състояние да види планета в други слънчеви системи освен в нашата. Колкото до светлините на тези невидими планети - тактично ще си замълча, а колкото до това, че тези невидими светлини на невидимите планети били изкуствени - това вече е черешката на тортата и няма как да не се засмея с глас и да не падна под масата от смях.

Коментар

При положение ,че има ХИЛЯДИ случаи на видяни НЛО и заснети на видео и всеки ден излизат нови,кое му е невероятното да е забелязан космически кораб, който пътува към Земята и изкуствени светлини на други планети
            Съдържанието на TikTok, свързано с извънземни, трябва да се разглежда със значителен скептицизъм. Въпреки че платформата се превърна в популярно място за видеоклипове, свързани с НЛО и извънземни, повечето от тях не са достоверно доказателство за извънземен живот[1].

Ключови наблюдения върху съдържанието на TikTok за извънземни

- Много вирусни „наблюдения на НЛО“ бързо се развенчават от потребителите. Например видеоклипове, които твърдят, че показват НЛО, всъщност се оказват такива:
            - дирижабли Goodyear
            - Светлинни шоута за спортни събития
            - Координирани демонстрации на дронове[1]

Защо TikTok засилва извънземното съдържание

Грег Егигян, професор по история, специализиран в наблюденията на НЛО, отбелязва, че TikTok е особено подходящ за разпространение на съдържание за НЛО, защото **"изображенията са злато “**. Алгоритъмът на платформата и визуалният ѝ характер позволяват сензационното съдържание да се разпространява бързо[1].

Контекст на меме и развлечения

Голяма част от съдържанието за извънземни в TikTok всъщност е част от културата на интернет мемовете, а не от сериозни изследвания. Тенденцията „Култ към извънземните“ например е по-скоро за създаване на вирусно съдържание и ангажиране на общността, отколкото за представяне на научни доказателства[2].

Заключение

Макар и забавни, публикациите за извънземни в TikTok не трябва да се считат за надеждни източници на информация за извънземен живот. Потребителите трябва да подхождат критично към такова съдържание и да търсят проверка от научни източници.

Цитати:
            [1] https://www.businessinsider.com/alie...content-2020-9
            [2] https://www.dailydot.com/memes/alien-cult-meme-tiktok/
            [3] https://www.reddit.com/r/suggestmeab...are_the_worst/
            [4] https://www.researchgate.net/publica..._Among_Gen_Y_Z
            [5] https://www.tiktok.com/discover/gay-alien-books
            [6] https://www.tiktok.com/@hotcheetos_h...36634655165739
            [7] https://www.tiktok.com/discover/alien-review
            [8] https://www.tiktok.com/@grapiedeltac...90859831381294

Коментар

Аз съм последния човек на света, който вярва в слухове, конспирации, паранормални явления и тем подобни. Дори и в бог не вярвам. Твърд атеист съм.
              Щом ги пиша тия неща значи са реални.
              Най-често срещаните обяснения за наблюденията на НЛО включват както природни явления, така и обекти, създадени от човека. Ето основните обяснения:
              • 1. Астрономически и метеорологични явления: Ярки планети, звезди, метеори, полярни сияния и йонни облаци често се приемат за НЛО[4].
              • 2. Самолети и балони: Конвенционални самолети, метеорологични балони и военни ракети могат да бъдат погрешно идентифицирани като НЛО, особено при необичайни условия на осветяване[4][6].
              • 3. Оптични артефакти: Някои наблюдения на НЛО се приписват на оптични илюзии или артефакти на камерата, особено при инфрачервени кадри[1].
              • 4. Природни обекти: Птиците, особено когато се наблюдават от разстояние или при необичайно осветление, могат да бъдат сбъркани с НЛО[4].
              • 5. Атмосферни явления: Необичайни облачни образувания, като например облаци с дупки, могат да бъдат интерпретирани като НЛО[2].
              • 6. Неправилно идентифицирани небесни тела: Планетата Венера често се приема за НЛО поради нейната яркост[2].
              • 7. Военни технологии: Секретни военни проекти или експериментални самолети могат да бъдат сбъркани с извънземни кораби[2].
              • 8. Психологически фактори: Парейдолията, склонността да се възприемат смислени модели в случайни стимули, може да доведе до погрешно идентифициране на обикновени обекти като НЛО[2].
              • 9. Мистификации: Някои наблюдения на НЛО са преднамерени измислици, като например феноменът на житните кръгове[2].
              • 10. Радарни аномалии: Ранните наблюдения на НЛО понякога се приписват на примитивни радарни системи, които дават фалшиви показания[2].
              Цитати:
              [1] https://www.reddit.com/r/AskPhysics/...tions_for_ufo/
              [2] https://www.pbs.org/newshour/science...lained-science
              [3] https://science.howstuffworks.com/sp...-sightings.htm
              [4] https://www.britannica.com/topic/uni...-flying-object
              [5] https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._UFO_sightings
              [6] https://www.reuters.com/article/life...idUSL13131852/
              [7] https://www.forbes.com/sites/danidip...nments-report/

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Отлична новина, До няколко години ИИ ще прави не само сметките, но и основният иск. И поне част от паразитите по веригата ще отпаднат
                Мечтай си. Специално в този занаят скоро няма да се замени човешкият фактор

Ти с какво точно се занимаваш, за да имаш нахалството да наричаш околните “паразити”?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аха. В слухове не вярваш но, вярваш в недоказуеми неща (при днешното състояние на техниката) само, щото някой с лампаси ги бил приказвал на публично място в щатите. А ти знаеш ли, аз пък какви работи мога да ти разкажа, имам 2 сценария написани SCIFI, какви чудеса можеше Холивуд на заснеме, ако не беше изгорял, само. Къде е логиката, какво пропускам?
                  При положение ,че има ХИЛЯДИ случаи на видяни НЛО и заснети на видео и всеки ден излизат нови,кое му е невероятното да е забелязан космически кораб, който пътува към Земята и изкуствени светлини на други планети?Нали тия НЛО са дошли от другаде.И информацията за това е от няколко различни източници и няма никаква причина да лъжат .

Коментар

Аз съм последния човек на света, който вярва в слухове, конспирации, паранормални явления и тем подобни. Дори и в бог не вярвам. Твърд атеист съм.
                    Аха. В слухове не вярваш но, вярваш в недоказуеми неща (при днешното състояние на техниката) само, щото някой с лампаси ги бил приказвал на публично място в щатите. А ти знаеш ли, аз пък какви работи мога да ти разкажа, имам 2 сценария написани SCIFI, какви чудеса можеше Холивуд на заснеме, ако не беше изгорял, само. Къде е логиката, какво пропускам?

Коментар

Ако нещо казано или написано някъде е стигнало до теб, то вече е публично...което, НЕ ГО ПРАВИ автоматично факт. Само значи, че още един юнак е чул и преразказва нещо. Публични са и куп фантастични разкази, ама ти все се ослушваш и не вземаш пари за това. Бива ли тъй?
                      Last edited by Vergil1975; 14.01.2025, 13:46.

Коментар

Ето, когато си прав - прав си. Ама нека попитам нещо: Ти добре си се разправял с лошите. (ХвалА ти за това.) но, победи ли ги? Със своите разследващи способности, колко от тях навря в дранголника?
                        Достатъчно. Наистина опасните влизаха за дълго време в затвора. С олигарси не съм се разправял и се радвам, щото като знам каква ни е съдебната система, целият ми труд щеше да е напразен.
                        Само ще дам пример с един изнасилвач и то рецидивист лежал многократно в затвора.На първа и втора инстанция му дадоха 16 години затвор, ВКС намали на 12 и след 9 години излезе на свобода.И се бил заканвал,че като излезе на свобода щял да се разправя с мен.Ами да заповяда-или той или аз ,изобщо не ми дреме, каквото има да става, ще стане. Олигарсите даже не ги осъждат.
                        Last edited by Vergil1975; 14.01.2025, 13:45.

Коментар

Рано или късно тая информация ще стане публична.Съмнява ме някой да се извини за подигравките и насмешките, но не ми пука.
                          За заснетите НЛО ВИНАГИ представям видеозаписи.
                          Ако нещо казано или написано някъде е стигнало до теб, то вече е публично...което, НЕ ГО ПРАВИ автоматично факт. Само значи, че още един юнак е чул и преразказва нещо. Публични са и куп фантастични разкази, ама ти все се ослушваш и не вземаш пари за това. Бива ли тъй?

Коментар

Като си олигарх мислиш, че ще ти мълча ли?20 години съм се разправял с опасни престъпници, та не си намерил правилният човек, на който да се правиш на велик.
                            Ето, когато си прав - прав си. Ама нека попитам нещо: Ти добре си се разправял с лошите. (ХвалА ти за това.) но, победи ли ги? Със своите разследващи способности, колко от тях навря в дранголника?

Коментар

Рано или късно тая информация ще стане публична.Съмнява ме някой да се извини за подигравките и насмешките, но не ми пука.
                              Aз ще съм първият. Ще добавя и подобаваща финансова компенсация. Запасил съм се с търпение, но хиляда години май няма да чакам, освен ако не открият скоро ваксина за безсмъртие.

Коментар

Факт е че, и аз лично, съм наблюдавал на живо НЛО. Доказателства - освен може би, свидетелства от останалите 3 каки, с които го наблюдаваме- ако са биви с решат да свидетелстват, аз нямам. Доказателства обаче, че някой е наблюдавал светлини на екзопланета, както и за кораб, дето се бил движел насам и си бил "сменалнкурса", даже любимците ти от Пентагона (който, ама никак не лъже), ти не представяш И НЕ БИ МОГЪЛ ДА ПРЕДСТАВИШ, т.к.и те нямат толкова могъща апаратура. Т.е., твоите "доказателства" (извън МНЕНИЕТО ти), пет пари не струват. А какво е рекъл Конфуций...
                                Ти учил ли си китайски, чел ли си му работите В ОРИГИНАЛ, или нещо нимпеееазказваш нечии преводи? Мога ли да попитам?
                                За заснетите НЛО ВИНАГИ представям видеозаписи.

Коментар

Working...
                                X