IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
    Не знам за разработка, по скоро това което четох поставя под съмнение съществуването му. Кой гарантира че това не бяха грипове, аз съм виждал в България епидемии от грип, които правеха пневмонии и то какви и тогава казваха лекарите понеже имаше случаи на смърт, че това е в резултат на вирусна бронхопневмония. И да говореше се че са много случаите на хора в напреднала възраст които не могат да го прекарат, дори възрастини хора си отиваха предимно зимата когато се случваха такива епидемии. И не беше малка смъртността. Разбира се не статистика, но за едно село през зимата в такава грипна ситуация може би почти 100 човека, както казваха не изкарваха грипа.
    Не е грип. Грипа мори децата и възрастните. Това мореше само възрастните - правилото беше колкото по-възрастен толкова по-застрашен.

А гриповете никога не са правили такива вълни на смъртност като тази (изкарана от статистиката). А кога си видял грип през септември да мори толкова хора - тъмножълтата линия за септември 2021

https://www.nsi.bg/bg/content/18121/...B8%D1%86%D0%B8

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не твърдя, че не е така / нямам идея/ , но много прилича на конспирация.
      Има ли някакви данни в тази посока, че мутацията не е естествен процес ? Нали се мина през Делта и т.н...всеки следващ по-заразен, но по-лек , което е логичният път за еволюция на вирус , който има тези способности.
      Всеки гаден вариант ще трупясва бързо гостоприемника и няма да има добри възможности за разпространение, докато по-леките и по-заразни варианти дават чудесна възможност за безсимптомно разпространение като в същото време гостоприемника изгражда имунитет и за гадните вероятно, Дългосрочно мисля е ясно кой би бил победител/оцелелият вариант,,

Теория на конспирацията е, разбира се.

Но официалните версии за появата на Омикрон звучат още по-абсурдно. И това затова се повяват теории на конспирацията.

Пусни в Гугъла "origins of omicron" и ще ти излезнат доста наистина официални източници какво казват по темата.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8757324/

https://www.nature.com/articles/d41586-022-00215-2

https://www.nationalgeographic.com/s...icrons-origins

И трите статии казват едно и също в общия случай.

1. The most unsettling feature of Omicron is the large number of mutations (50/51/43 mutations, hereafter ordered as BA.1/BA.2/BA.3) in its genome, a number far higher than that in the earlier VOCs. What is more concerning, 33/28/27 of these mutations are located on the spike (S) protein, with 15/16/15 concentrated in the receptor-binding domain (RBD)

2. Три "официални" теории за произхода му - отново копи § пасте от горните статии

First, Omicron could have circulated and evolved in a hidden population. In this theory, the mystery lies in the question of how a variant could secretly evolve for over a year without being detected? A possible explanation is that Omicron, or its ancestral variant, evolved in a remote area of the world where nucleic acid tests are rarely conducted.

Демек някъде на тайно в Света се развивал Омикрона и не бил засечен (да ама всички други варианти са засечени, пронумеровани, прошнуровани и вкарани в базите данни)

Second, Omicron may have evolved from a cat-and-mouse game between the virus and host in some immunosuppressed patients;

Демек вируса заразява някакъв с компроментирана имунна система. Имуната система аха да убие вируса, оня мутира в нещо друго, имунната система аха пак да го убие оня па мутира и те така 100-тина пъти доде стане безопасен и оня го изкашля и зарази други хора и се разпространи из Света.

Third, Omicron could have originated from adaptation in animal reservoirs and been transmitted back to human,

Демек от хората па се връща в някой гризач, там се развива и после хоп се връща обратно на хората, ама 100 пъти по-безопасен.

Демек някакви яли недопечени прилепи и хоп вируса се прехвърли върху хората - това е официалната теория. Съгласен съм с нея. Ама после да ми пробутват още по-големи бози за Омикрона. Как разбираш ли някой се изкашлял върху мишка, там се развил вируса и станал много безопасен и после па някой ял сурова мишка и хоп се върнал обратно на хората. Вече ми идва прекалено много лъготене.

Та в тоя конкретен случай теория на конспирацията звучи доста по-разумно отколкото глупостите на СЗО за появата на оригинала и Омикрона.

За капак ето ти картината с мутациите само на S протеина. Само там имаш 27-28 мутации изведнъж изсипали се от небето. Докато за всички останали варианти не е стигал до 15 тоя брой - а там имаш хиляди варианти. Изведнъж нов вариант с 30 мутации в част от спайк протеина.

Айде няма нужда от приказки за лека нощ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ковида е лабораторна разработка. Оригинала най-вероятно е изпуснат по погрешка. Но Омикрона (лекия вариант) е трябвало около 2 години да се разработи и е пуснат нарочно с цел да сложи край на пандемията.
        Не твърдя, че не е така / нямам идея/ , но много прилича на конспирация.
        Има ли някакви данни в тази посока, че мутацията не е естествен процес ? Нали се мина през Делта и т.н...всеки следващ по-заразен, но по-лек , което е логичният път за еволюция на вирус , който има тези способности.
        Всеки гаден вариант ще трупясва бързо гостоприемника и няма да има добри възможности за разпространение, докато по-леките и по-заразни варианти дават чудесна възможност за безсимптомно разпространение като в същото време гостоприемника изгражда имунитет и за гадните вероятно, Дългосрочно мисля е ясно кой би бил победител/оцелелият вариант,,

Коментар

• Не е странно че ваксините приличат на грипните, а хората за тях нямаха особено добри впечатления, откакто продават противогрипни ваксини съм чел да казват - сложих си и пак ме хвана, явно е била за друг вид грип.
          Last edited by DS66; 29.10.2022, 22:35.

Коментар

• Да и понятието скротечна вирусна бронхопневмония използваха..нещо ми прилича на ковида.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ковида е лабораторна разработка. Оригинала най-вероятно е изпуснат по погрешка. Но Омикрона (лекия вариант) е трябвало около 2 години да се разработи и е пуснат нарочно с цел да сложи край на пандемията.
              Не знам за разработка, по скоро това което четох поставя под съмнение съществуването му. Кой гарантира че това не бяха грипове, аз съм виждал в България епидемии от грип, които правеха пневмонии и то какви и тогава казваха лекарите понеже имаше случаи на смърт, че това е в резултат на вирусна бронхопневмония. И да говореше се че са много случаите на хора в напреднала възраст които не могат да го прекарат, дори възрастини хора си отиваха предимно зимата когато се случваха такива епидемии. И не беше малка смъртността. Разбира се не статистика, но за едно село през зимата в такава грипна ситуация може би почти 100 човека, както казваха не изкарваха грипа.

Коментар

• Първоначално изпратено от super99 Разгледай мнение
                Вярно ли е че ковид вируса още никоя лаболатория не го е изолирала, четох такова твърдение някъде на сайт на здравно организация. В такъв случай е още по интересно как му направиха ваксини.

Коментар

• Вярно ли е че ковид вируса още никоя лаболатория не го е изолирала, четох такова твърдение някъде на сайт на здравно организация. В такъв случай е още по интересно как му направиха ваксини.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Чета подобни глупости вече 70 години и си мисля,
                    че неслучайно преди 40 години напуснах България,
                    и от 10 години не съм посещавал отново територията "нема такава държава"
                    PS: Имах читателски картон в библиотеката на 5 г.
                    Похвално!
                    (визирам болднатият текст)

Но жалкото е, че си си загубил 70 години време в четене - не ти е помогнало много, съдейки по мненията ти....
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Уважаеми господине поздравения за това, че можете да четете 70 години....Това е достойно за уважение. , Но възрастта не прощава никому.
                      И още по-големи поздравления за това, че не сте в България. Надявам се никога повече да не се върнете, нито пък Вашите наследници.

ПП Предполагам деменцията Ви е попречила да запомните как работи функцията игнор....Нищо ние сме снизходителни към 80 - годишните,,,,
                      ПП2 По стила на изрязване на цитираните мнения и насочването на посоката се издавате къде и как са Ви учили...Така да издадете друг нископлатен...некадърна работа :-). Най-добре пускайте чаршафите и си прибирайте центовете, другото Ви е много ПОД възрастта....:-)
                      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.10.2022, 14:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                        Смятате ли за нормално дадена течност ...
                        ... опитите на нацистите в концлагерите ?
                        Не Ви ли е поне малко неудобно в настоящият момент след всичко случило се да защитавате подобна позиция ? Чувал съм че парите не миришат ама...
                        PS: Имах читателски картон в библиотеката на 5 г.
                        Last edited by barbaron; 29.10.2022, 15:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Господине, моля прецизирайте изказа си. Специално загубих време да прегледам къде имате въпроси, ами.... не намерих въпросителни знаци
                          Отчети съм гледал на няколко болници - твърденията ви са лъжи.
                          Всъщност това видео също косвено потвърждава че лъжете https://www.youtube.com/watch?v=GpxwBX0YLs0
                          Уважаеми Сатз, за четвърти път ще го напиша защото четете само каквото Ви изнася.
                          Смятате ли за нормално дадена течност със съмнителни и дискусионни лечителни свойства и още по-съмнителни защитни такива да бъде налагано да бъде взимана принудително като в същото време има безкрай зловредни ефекти, които тепърва ще се изявяват ? И това за болест като опасност от категорията на грипа.
                          https://dnes.dir.bg/svyat/dobaviha-n...eshtu-covid-19

И още 2 въпроса. Има ли друг такъв случай в историята защото казахте, че я познавате добре, а аз на село не съм я чувал освен опитите на нацистите в концлагерите ? Не Ви ли е поне малко неудобно в настоящият момент след всичко случило се да защитавате подобна позиция ? Чувал съм че парите не миришат ама...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Невежеството е сила. /"Фермата на животните", Джордж Оруел, 1945 г./

...та какво им се чудиш на измамниците - имат богата почва да виреят
                            Ъхъм,Оруел го е казал с ирония,
                            но в нашия случай,каква измама? имаме работа с невежи какво е ваксина, историята и, основната и цел.
                            невежи са и относно какво е основна цел и какво вторичен ефект, все сложни думички, за всеки с липса на знания по история - неон е чудесен еталон.

Липсват знания дори за решение на елементарното неравенство 6666>6 ?
                            Липсват умения, за елементарни сравнения, след като 6666>6 то кой процес е важния, тоя за 6666 или тоя за 6 мъртви

и те така те - винаги е весело кога засипеш някой с иглички и вярно спира да вижда гората.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ИЗМАМНИЦИТЕ СМЕНИХА ОПРЕДЕЛЕНИЯТА. Това все едно да смениш цифрите и определението 2 е след 1 на примерно 5 е след 1 !?!?!
                              Също както и определението МЪЖ-ЖЕНА на родител1 и 2 !?!?!?
                              Невежеството е сила. /"Фермата на животните", Джордж Оруел, 1945 г./

...та какво им се чудиш на измамниците - имат богата почва да виреят
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

Зазчо ,много ти е опашата лъжата !

Definition of Terms

Immunity: Protection from an infectious disease. If you are immune to a disease, you can be exposed to it without becoming infected.

Vaccine: A product that stimulates a person’s immune system to produce immunity to a specific disease, protecting the person from that disease. Vaccines are usually administered through needle injections, but can also be administered by mouth or sprayed into the nose.

Vaccination: The act of introducing a vaccine into the body to produce immunity to a specific disease.

http://web.archive.org/web/202108261...imz-basics.htm
                                ИЗМАМНИЦИТЕ СМЕНИХА ОПРЕДЕЛЕНИЯТА. Това все едно да смениш цифрите и определението 2 е след 1 на примерно 5 е след 1 !?!?!
                                Също както и определението МЪЖ-ЖЕНА на родител1 и 2 !?!?!?
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X