IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

27мо място според данните предоставяни от соц "статистиката". И сега Куба се води уж нависоко в тая класация, иди и виж каква мизерия е в действителност. Дори във Факултето няма такава.
    Не е соц статистика бре мунчо. Западна е класацията ! От което си направи извода ако е манипулирана ,с какъв знак е манипулацията .

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Много мрачно писание. Сякаш по онова време сме живели така, че едва сме оцелели. Светът е шарен, има по-богати страни, има по-бедни. Не бива да блика страдание само заради единия швейцарски шоколад. Нека не забравяме, че сме били на 27-мо място по индекс на човешкото развитие - това включва и невъзможните за ядене меса, и пълните с мишки консерви, и амалгамените пломби. Сега сме на 83-то - няма месо, няма консерви, няма амалгамени пломби, а също така и няма нищо. Колкото до фалита на Източния блок, той фалира не от глад, фалира заради един куп геополитически фактори и игри и шашми на Големите играчи. Колкото до образованието, не мога да си представя нито за миг, че ако трябваше днес да се образовам у нас, бих могъл да достигна и една десета от актуалните си способности. Най-малкото заради факта, че в училище имаше учители и дисциплина, макар и идеологически преекспонирани. Имаше само български аспирин, но нямаше наркотици. Чакаше се по десет години за кола, но в София играехме на ръбчета и футбол насред улицата. Терорът на автомобила в града се изсипа доста по-късно. Това направи детството ни уникално. По това време в Париж, на периферика, връщащите се от работа преспиваха в колите, сутрин правеха обратен завой и отново отиваха на работа. Не вярваме не на науката, а на правителствата, защото през цялото време на соца ни лъгаха, че от швейцарския шоколад се хващат хемороиди.
      27мо място според данните предоставяни от соц "статистиката". И сега Куба се води уж нависоко в тая класация, иди и виж каква мизерия е в действителност. Дори във Факултето няма такава.

Коментар

• На оръжие, братя, не бъдете овце:

https://www.bgonair.bg/a/166-krimina...gazin-v-sofiya

Коментар

• Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение

Инстантното кафе нескафе ли е?

Сещам се за кафето от цикория, което се предлагаше като инстантен заместител в продължение на много години. Липси, грешки на растежа. Но доживяхме и развития социализъм, морето от изобилие ни заля и по кафенетата се появиха табелки "Турското кафе е виетнамско". Уви, при директен въпрос келнерката признаваше че е смес с цикория.

С нескафето беше по-добре. Инцидентно се появяваше западен внос. Както и на шоколад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
            https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...avirusa.511758

Външен натиск и санкции от ЕС!?!?!?!?! Ето това обяснява много неща за медиите в България, отразаяването на ковид новините, манипулирането на статистиките, премахването на информираното съгласие и тн. Май до тук бяхме с "доброволната" ваксинация. И всичко това при положение, че супер набоцканите държави дето ще ни санкционират, до две-три седмици ще са в тотален локдаун, доказващ безмислието на ваксините.
            Не е ли ирония да хленчи точно антиваксъра Кацаров за това? Нека сега си бере плодовете от "секи сам си преценя".

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Отново ще се намеся, но това което си написал няма нищо общо с действителността тогава. Истината е коренно различна и не знам защо се прави, предполагам ,че е от незнание ,иначе не мога да си го обясня.

Здравеопазването ни беше много ама много далеч от това в Европа. Нямахме нито добри битови условия в болниците, нито апаратура. Болниците бяха като в 19 век. Може би сме имали добри доктори ,но и в това се съмнявам защото със завършването си спираха да се учат. Не знаеха никакви чужди езици, не можеха да се възползват от новите научни постижения в света ,нямаха нужната апаратура да не говорим за съвременните медикаменти. Може да се пише много по темата, но нищо няма да е към добро.
              Зъболечението беше на толкова ниско ниво ,че няма смисъл дори да пишем за него. Днес, е на много високо ниво и много мой познати чужди граждани идват тук да си лекуват зъбите защото е много по-евтино ,а здравните застраховки там се използват в България и хоерата, хем доволни ,хем не плащат. Само един пример ще напиша : За цялостна смяна на всички зъби с базални импланти / тип Холивудска усмивка / в БГ плащат 18-20000 лв. докато това в Швейцария, струва по 10 и в БГ се прави за три дни Застрахователите когато чуят това и се съгласяват веднага да платят тази процедура.

И преди 10.11 и след това , всички чужденци не излизат от ресторантите защото е много евтино и не толкова лошо. Обаче нямаме топ готвачи и топ ресторанти и до днес. Тогава имаше малко ресторанти ,но нямаше нужда от повече защото нямахме и много пари за да ги пълним, отвратително обслужване особено към българите и крайно сервилно отношение към чужденците. Много закусвални с не толкова добра храна.

За консервите какво да напиша ,който е ходил на летни бригади в консервените комбинати знае за какво иде реч. Ходила съм и до ден днешен не обичам да използвам консерви ,че ме е гад. Качеството беше такова ,че не исках да хапна нищо консервирано. Нека не забравяме ,че тогава използваха едни торове които бяха забранени в цял свят защото предизвикваха рак / примерно ДДТ / и после ги забраниха дори и у нас.
              Качеството на месото ни тогава не беше добро ,но за жалост и днес не е по-хубаво. Нямаме нужните породи за месо и си караме по стария тертип.
              За сирената дори дума няма да отворя, че там сме от зле, по-зле, както тогава , така и днес.

Нали няма да пишем за обучението ,че тогава ще ми се доплаче колко много са ни лъгали ?! Писал си за гъзари и т,н. Тогава нямахме ,нито мода, нито промишленост , имахме едно голямо нищо с много лозунги и затова фалирахме

Мисля, че и затова не вярваме в науката, респективно във ваксините. Много сме далеч все още от цивилизования свят и дали ни харесва или не, няма никакво значение ,но това е голата и нелицеприятна истина за обществото ни.
              Много мрачно писание. Сякаш по онова време сме живели така, че едва сме оцелели. Светът е шарен, има по-богати страни, има по-бедни. Не бива да блика страдание само заради единия швейцарски шоколад. Нека не забравяме, че сме били на 27-мо място по индекс на човешкото развитие - това включва и невъзможните за ядене меса, и пълните с мишки консерви, и амалгамените пломби. Сега сме на 83-то - няма месо, няма консерви, няма амалгамени пломби, а също така и няма нищо. Колкото до фалита на Източния блок, той фалира не от глад, фалира заради един куп геополитически фактори и игри и шашми на Големите играчи. Колкото до образованието, не мога да си представя нито за миг, че ако трябваше днес да се образовам у нас, бих могъл да достигна и една десета от актуалните си способности. Най-малкото заради факта, че в училище имаше учители и дисциплина, макар и идеологически преекспонирани. Имаше само български аспирин, но нямаше наркотици. Чакаше се по десет години за кола, но в София играехме на ръбчета и футбол насред улицата. Терорът на автомобила в града се изсипа доста по-късно. Това направи детството ни уникално. По това време в Париж, на периферика, връщащите се от работа преспиваха в колите, сутрин правеха обратен завой и отново отиваха на работа. Не вярваме не на науката, а на правителствата, защото през цялото време на соца ни лъгаха, че от швейцарския шоколад се хващат хемороиди.
              Last edited by pinoccio; 25.11.2021, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Toва е защото не броиш кражбите от заводите и предприятията В най-невинния вариант - "Да обичаш на инат"...
                Аз помня соца и за мен беше кофти. Тъпотия. За партийци, десари, АБПФК, милиционери, военни, бармани, бензинджии и пр. си е било ОК. То и сега за същите и наследниците им си е ОК, като цяло...

Коментар

• Антиваксъри, гледайте какво прави вашия човек в Кремъл
                  Владимир Путин бе ваксиниран с назална ваксина срещу коронавирус. Това съобщи самият президент по време на среща с членове на правителството. Президентът обяви желанието си да се включи доброволно в изпитванията на новото лекарство на 22 ноември на среща с Денис Логунов, заместник-директор на Центъра по епидемиология и микробиология „Гамалея“.

Той разказа, че Логунов е поставил прах в двете му ноздри, после е вдишал дълбоко и след 15 минути е приключила цялата процедура.

Освен това президентът припомни, че на 22 ноември е бил реваксиниран със „Спутник Лайт“.

Днес стана ясно, че Министерството на здравеопазването на Русия е регистрирало ваксина срещу Ковид-19 за деца над 12 години. Тя обаче ще започне да се прилага в началото на 2022 г. Това стана ясно на среща между президента и членове на правителството.

Препаратът е версия на Sputnik V с 5 пъти по-малка концентрация. Изпитанията на ваксината за деца се провеждат в Москва от началото на юни. Според зам.-кмета на столицата Анастасия Ракова тя показва добри резултати е висока безопасност, информира ТАСС.

Путин разпореди да се отпуснат държавни средства за разработването на ваксина за деца над 2 години.
                  Last edited by barbaron; 25.11.2021, 12:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Направо ми идва да се гръмна...
                    Инстантното кафе се пие 1-2 пъти на ден, и то не от всички. Зарежи ги кафето, бананите, цигарите Кент и бонбонките Тик-так
                    Хлябът, особено селският хляб на табан.... Можеш да го ядеш БЕЗ нищо, само хляба. Ми луканки, ми пържоли, ми кашкавал и сирене, ми домати ми краставици ми кво ли още не.... като хората, да ги ядеш с кеф.
                    Сега хранителните стоки на 90% са буламачи от различни Е-та (поне 50% от състава), палмово масло, мляко на прах, яйчен прах, соев протеин и т.н.
                    Затова ли приехме с отворени обятия "светлото" капиталистическо бъдеще?
                    Не жаля за соца, не съжалявам за нищо. Взел съм всичко добро от оня строй, а сега вземам доброто от настоящия.
                    Селски хляб само на село, на опашка и само в определен час има. Пращаха ме да чакам за такъв.
                    В София "селски хляб" нанайси. Само боклучав от Хлебозавод 2.
                    Луканката също беше голям дефицит, явно си забравил. И много скъпа за средния роб, при средна заплата 200 лв през 80те, цена от 16 лв. килото ти идва прекалено.
                    Много си наивен, ако си мислеш че по соца не са блъскали консерванти с шепите и че си ял яйца от щастливи кокошки и пасищно месо.
                    Качествената храна беше само домашна, оттогава е останало схващането, че магазинското е боклук, само домашното става.

Коментар

• https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...avirusa.511758

Външен натиск и санкции от ЕС!?!?!?!?! Ето това обяснява много неща за медиите в България, отразаяването на ковид новините, манипулирането на статистиките, премахването на информираното съгласие и тн. Май до тук бяхме с "доброволната" ваксинация. И всичко това при положение, че супер набоцканите държави дето ще ни санкционират, до две-три седмици ще са в тотален локдаун, доказващ безмислието на ваксините.

Коментар

• Оказа се, че повечето мангъропитеци тук са някакви злобни изчадия на развития социализъм. Може и да са се ваксинирали, ама те така са свикнали - да пречат на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

И като спомена инстантно кафе, такова нямаше, само нескафе много рядко, голям лукс се водеше. Дори обикновеното кафе беше дефицит, и то има само един вид, каквото внесат - най-големия боклук който намерят, виетнамско например. И си доволен ако си намериш, че иначе няма.
                          Вместо него пиеш ментето Инка, "кафе" от леблебия, като няма дори и виетнамски боклук.
                          Направо ми идва да се гръмна...
                          Инстантното кафе се пие 1-2 пъти на ден, и то не от всички. Зарежи ги кафето, бананите, цигарите Кент и бонбонките Тик-так
                          Хлябът, особено селският хляб на табан.... Можеш да го ядеш БЕЗ нищо, само хляба. Ми луканки, ми пържоли, ми кашкавал и сирене, ми домати ми краставици ми кво ли още не.... като хората, да ги ядеш с кеф.
                          Сега хранителните стоки на 90% са буламачи от различни Е-та (поне 50% от състава), палмово масло, мляко на прах, яйчен прах, соев протеин и т.н.
                          Затова ли приехме с отворени обятия "светлото" капиталистическо бъдеще?
                          Не жаля за соца, не съжалявам за нищо. Взел съм всичко добро от оня строй, а сега вземам доброто от настоящия.
                          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Toва е защото не броиш кражбите от заводите и предприятията В най-невинния вариант - "Да обичаш на инат"...
                            ееее, това ми е любимото български филм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение

А Минолта ксерокс ли е?
                              Делко и бендикс какво са?
                              Инстантното кафе нескафе ли е?
                              Фадромата челен товарач ли е?
                              Фибрана XPS ли е?

И като споменахме Байер - какво е хероина?
                              И като спомена инстантно кафе, такова нямаше, само нескафе много рядко, голям лукс се водеше. Дори обикновеното кафе беше дефицит, и то има само един вид, каквото внесат - най-големия боклук който намерят, виетнамско например. И си доволен ако си намериш, че иначе няма.
                              Вместо него пиеш ментето Инка, "кафе" от леблебия, като няма дори и виетнамски боклук.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                Още съм в потрес, че комунягите са мъчили хората с ацетил салицилова киселина, а са пазили аспирина само за висшата номенклатура. Забавно е в този форум. Напомня ми на едно пропагандно филмче на "Америка за България", в което се обясняваше, че престъпността по време на соц-а е била много по-висока от сегашната.

Коментар

Working...
                                X