Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 6 Харесвания
-
След един тон антиваксърски глупости, малко полезни факти
Когато на територия с 28% ваксинирани умират 9 души,
в Държава със 78% ваксинирани умира 1 човек.
Период: 1/8/2021 - 5/10/2022
.
Франция - ваксинирани:
Last edited by barbaron; 05.01.2022, 20:45.
Коментар
-
Сутринта получих няколко въпроса от BONI и BobyB
Сега намерих време да отговоря.
Въпросите на BONI
1. Не обръщаш ли прекалено голямо внимание на темпа на нарастване на заразените? Не мислиш ли outcome е по-добър показател дали дадена страна се справя с пандемията?
*** При всяка епидемия или пандемия, за да се разболееш, първо трябва да се заразиш. Това значи, че броят на заразените е най-важното нещо при такива състояния. R-числото (потенциалният брой хора, които един болен може да зарази) е един от най-важните параметри при епидемии/пандемии. Давам прост пример за важността на броят заразени:
Да приемем, че 5% от болните от ковид могат потенциално да се развият в тежки случаи и се налага болнично лечение, специални легла, комплект лекари-специалисти, медсестри, санитари и т.н. Едно е да имаш 50 000 заразени (2500 потенциални тежки случаи), а съвсем друго - 200 000 заразени (10 000 потенциални тежки случаи). С това мисля, че въпросът е изчерпан.
2. Дали е коректно да сравняваш данни към една и съща дата, след като пандемията се развива с лаг до няколко месеца в различни държави? Не е ли по-логично да сравняваш пик с пик например?
*** Данните в даден момент са специфични за всяка eдна държава. При едни вълната затихва, при други тепърва почва. Аз гледам данните навсякъде към настоящият момент, и сравнявайки ги, мога да видя в коя държава какво е положението. Мога да си направя всякакви графики, сравнения и корелации, каквито искам, и да видя лагове, стадии на развитие на вълната и т.н.
Това си е за мое лично ползване, но давам тук данните, които мисля, че интересуват всички.
Например, още в края на ноември, като видях какво става в Западна Европа, и като прецених, че доста гурбетчии ще се върнат у дома по Коледа, предвидих новата вълна у нас. Върни се ако искаш в мненията от 25-ти до 30-ти ноември и виж какво съм писал.
Като видях какво стана на 29, 30 и 31-ви декември у нас, писах на 01 януари, че о-микронът е у нас и новата вълна почва. По медиите го казаха след 2-3 дни.
3. Какъв е смисълът да сравняваш данните от затихваща делта в една страна с разгръщаш се омикрон в друга?
*** За две години видях 2 странни неща - първо ковидът унищожи грипа (да си чула за грипни епидемии от 2 години насам?) и за месец - месец и нещо о-микронът заличи делтата. Може би 85-90% от новите случаи по света и у нас са о-микрон. Защо да се интересувам от делтата?
@BobyB - Странно, мислех че високата на заразаяемост се отнася само за силно ваксинирана Западна Европа, както ти ни навираше в очите. Може ли и статистика за нарастването на смъртността в следващите няколко седмици, мерси.
*** Боби, следя ги нещата и ще изчакам седмица-две. Ще публикувам тук данните, бъди сигурен.Last edited by Kildirim_Bei; 05.01.2022, 21:08.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеБрех голем пример си дал 1, 2 починали на ден сега, при население 10 милиона.
До скоро смъртноста беше със седмици нула.
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3851464[/ATTACH]
На графиката са Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) със 100 % ваксинирано население. Както се вижда, ''ваксините пазят'', ама друг път. Имат си вече и смъртни случаи, въпреки ваксините. Толкова по темата.
До скоро смъртноста беше със седмици нула.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСамо питам, не обяснявахте ли с пяна на уста точно тук в темата назад, че сме тъпаци и че ваксините пазят от заразяване?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Берти трябва да гледаш не само тази вълна - На запад при всеки сериозен скок на заразените правят локдаун и при тях може да има още 2-3 вълни, а при нас да няма
Така че нека да бройм пилците на есен
Коментар
-
Само питам, не обяснявахте ли с пяна на уста точно тук в темата назад, че сме тъпаци и че ваксините пазят от заразяване?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
викаш ако на 1000 ваксинирани заразени умре един е същото като на 100 неваксинирани да умре един
човек гледай % смъртност и смятай - смяташ по-добре от мен, но защо ги хвърляш тия приказки ангро не знам.
аз се въздържам от генерални изводи преди да е преминлата тази вълна - тогава ще можем да кажем помага ли ваксината да намали % смъртност или не.
при делта помагаше, а при омикрона тепърва ни налазва и е рано.
Коментар
-
викаш ако на 1000 ваксинирани заразени умре един е същото като на 100 неваксинирани да умре един
човек гледай % смъртност и смятай - смяташ по-добре от мен, но защо ги хвърляш тия приказки ангро не знам.
аз се въздържам от генерални изводи преди да е преминлата тази вълна - тогава ще можем да кажем помага ли ваксината да намали % смъртност или не.
Така че нека да бройм пилците на есен
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3851464[/ATTACH]
На графиката са Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) със 100 % ваксинирано население. Както се вижда, ''ваксините пазят'', ама друг път. Имат си вече и смъртни случаи, въпреки ваксините. Толкова по темата.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Ваксините спомагат да го изкараш по леко или ако умреш то да е с по малко болки
Следващата мода ще е че ваксинираните го хващат по бавно всеки бустер отлага средното време за заразяване с по 2 седмици
Тоест ако си бустеризиран и въпреки това умреш, благодарение на ваксата ще си живял 2 седмици повече
Финалното ще е ако си ваксан влизаш в рая ако си антиваксър в ада
- 5 Харесвания
Коментар
-
На графиката са Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) със 100 % ваксинирано население. Както се вижда, ''ваксините пазят'', ама друг път. Имат си вече и смъртни случаи, въпреки ваксините. Толкова по темата.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Стига ве, братовчеде Балки! Имай милост.
И несменяемата/немахаемата батерия в телефона и тя е за улеснение, нъл?препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
точно!
чрез смартфона и компа - знаят точно какво харесвате, какво не харесвате, какво ще потърсите даже преди да сте го потърсили (на база изкуствен интелект и поведенчески модели).
а чипът.... чипът ще е само в плюс за кухите кратуни, които флууднаха темата с хибридните глупости из фейса.
Коментар
Коментар