IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Ох боже, като почнеш с тия разсъждения в които нахвърляш безброй "факти" дето да ти пасват на тезата...
    Може ли линк КЪДЕ СЗО твърди, че смъртността от делтата е по-ниска? Къде ваксинираните пълнят болниците, щом е НАВСЯКЪДЕ по света и каква е корелацията с процента ваксинирани за съовтетната държава?
    И тия приказки за доза на всеки шест месеца щото щяли да се появят по агресивни щамове - не си ли противоречиш сам с твоите идеи как си го преболедувал и си защитен завинаги?
    песи пише в този форум главно да се самоубеждава.

заразен или не смъртоносен или не - факт е, че държавите със стратегическо управление и тежест се пазят от вируса и не го неглижират.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Боби, точно затва става въпрос. Няколко човека плашат стадото колко страшен е делтата, а СЗО твърди обратното / че има по-ниска смъртност/
      Сега ако кажеш, че на СЗО не може да се вярва може да се съглася, че делтата е по-опасна :-)))
      Прибрах се наскоро от Гърция и се наложи да си правя бърз тест, за да не седя карантина , а РЗИ-то ми каза, че антителата ми не важели защото не било ясно кога съм преболедувал щом нямам положителен тест....всички били имали антитела :-) Сега да се смея ли или да плача - начи ИМАМ антитела МНОГО и следователно е слабо вероятно да се разболея, но за РЗИ е по-важно кога съм бил болен и да е доказано :-)))) Не задълбавах в спорове щото 100 лева нема да ме съборят , но е ГНИЛО !!!
      От друга страна един от първите далечен познат който имах болен от вируса, разбрах, че в момента го е ПОВТОРИЛО.....с домашен тест....Около година време... Кара го леко, по-леко от първият път , но факт е че не се е разминал вероятно с делтата...Не че 1 случай е статистика, но е повод за замисляне.... Например антителата като изчезнат и се разчита на клетъчният имунитет , явно човек се разболява защото делтата е бързак....вероятно ще е по-леко в повечето случаи, но това дава и отговор защо Израел започнаха с 3-тата доза и защо ваксинираните пълнят болниците навсякъде по света.... Явно ще трябва доза на всеки 6 месеца особено ако се появят по-агресивни щамове....лошо.. Чака ни интересно бъдеще... дали да не стягам наследствените къщи по пущинаците.....
      Клетъчният имунитет доколко ли го бива.... то зависи и от вируса де...схемата може да е като в уестърните кой пръв ще извади пищова :-)
      Ох боже, като почнеш с тия разсъждения в които нахвърляш безброй "факти" дето да ти пасват на тезата...
      Може ли линк КЪДЕ СЗО твърди, че смъртността от делтата е по-ниска? Къде ваксинираните пълнят болниците, щом е НАВСЯКЪДЕ по света и каква е корелацията с процента ваксинирани за съовтетната държава?
      И тия приказки за доза на всеки шест месеца щото щяли да се появят по агресивни щамове - не си ли противоречиш сам с твоите идеи как си го преболедувал и си защитен завинаги?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Щото няма достатъчно вещици за горене? Или щото медицинската наука не се е развила с темповете на самолетостроенето и продължава да е малко средновековна?
        Тя е доста развита, Аналог.

Просто сегашният медицински фашизъм стъпва на отчайващата необразованост на сегашните, новите двукраки, задълбава я със страх, насаждан чрез медийната Ниагара, лекарската мафия и лекарите-убийци пляскат с ръце (пари, власт!) и помагат за убиването на много двукраки.
        Но двукраките свине и офце си го искат.

Така че, Аналог, всичко си е наред, само ние, хората, "не сме наред" в тази кочина.

Надеждата ми е в така наречения неразвит свят, там все още знаят какво е свобода, борба за живот и за неговото качество - те са взаимно обусловени.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Хм, а Песимистчо ни проглуши ушите колко по-безопасна била делтата и всичко било за да ни заробят.
          Боби, точно затва става въпрос. Няколко човека плашат стадото колко страшен е делтата, а СЗО твърди обратното / че има по-ниска смъртност/
          Сега ако кажеш, че на СЗО не може да се вярва може да се съглася, че делтата е по-опасна :-)))
          Прибрах се наскоро от Гърция и се наложи да си правя бърз тест, за да не седя карантина , а РЗИ-то ми каза, че антителата ми не важели защото не било ясно кога съм преболедувал щом нямам положителен тест....всички били имали антитела :-) Сега да се смея ли или да плача - начи ИМАМ антитела МНОГО и следователно е слабо вероятно да се разболея, но за РЗИ е по-важно кога съм бил болен и да е доказано :-)))) Не задълбавах в спорове щото 100 лева нема да ме съборят , но е ГНИЛО !!!
          От друга страна един от първите далечен познат който имах болен от вируса, разбрах, че в момента го е ПОВТОРИЛО.....с домашен тест....Около година време... Кара го леко, по-леко от първият път , но факт е че не се е разминал вероятно с делтата...Не че 1 случай е статистика, но е повод за замисляне.... Например антителата като изчезнат и се разчита на клетъчният имунитет , явно човек се разболява защото делтата е бързак....вероятно ще е по-леко в повечето случаи, но това дава и отговор защо Израел започнаха с 3-тата доза и защо ваксинираните пълнят болниците навсякъде по света.... Явно ще трябва доза на всеки 6 месеца особено ако се появят по-агресивни щамове....лошо.. Чака ни интересно бъдеще... дали да не стягам наследствените къщи по пущинаците.....
          Клетъчният имунитет доколко ли го бива.... то зависи и от вируса де...схемата може да е като в уестърните кой пръв ще извади пищова :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

И ние слушаме доктор Мангъров, при това, доста повече му вярваме отколкото ти - на твоя.

Ти си умен, образован и разсъдлив човек. Недоумявам, как си повярвал на лекар, който не разсъждава от позициите на съвременната медицинска наука и достижения? Основно - как си се доверил на някакви изпитателни "ваксини", които нямат дори година от пускането им на пазара? Защо ги пускат НА ПАЗАРА - това е другият въпрос, АКО не са преминали пробните изпитания върху: животни, хора-доброволци?...

Как така осигуряват "доживотен имунитет"? Матеев, ти наистина си хазартен тип, колкото и да ми се иска да мисля, че вземаш решенията си, след задълбочени и аналитични твои проучвания! "Доживотен имунитет" - и нашият търчи, за да не свършат ваксините... Търчи, ама година и половина е "проучвал", докато е прочел най-важната характеристика "доживотен имунитет".

Аз подлагам на съмнение това определение "доживотен", приложено към имунитет, най-малкото, защото никой не знае колко ЩЕ живее. А, има ли гаранционен срок, че ще е "доживотен" имунитета и какви неустойки ПЛАЩАТ производителите за подобна реклама? Защото това наистина струва големи пари и неустойки към наследниците, а?

Писнало ти е да се пазиш... И сега вече не се пазиш? Разбираемо е! Тази "доживотна" гаранция за имунитета ти - сигурно ще донесе луди пари на твоите наследници, а коя компания би ги изгубила?...
            Егото му е толкова голямо че и от марс да се вижда че е сбъркал той няма да си признае.
            Еле па да го е излъгал някой прошляк.
            Да припомня ли колко рева че го бяха излъгали с 1000лв. Милионер да реве за 1000лв !?!?!?
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              И къде го видя това?
              В магическо светещо кълбо ли, или във вълшебно огледало?
              В твоите любими статистики.Държави с най-много заразени в момента са с най-голям процент ваксинирани.В Израел повечето хоспитализирани са ваксинирани.Нали не мислиш,че са болни пък не могат да предават вируса.Аз ако съм на мястото на твоите служители най-много от теб щях да се пазя.Защото поведението на всички вакси е най-безотговорно.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Ама нали се сещаш,че с две-трети по-безопасна заразна болест от чумата вилняла в Средновековието,би предизвикала далеч по-катастрофални последици в настоящето...Няма нужда да обяснявам защо,нали?!
                Щото няма достатъчно вещици за горене? Или щото медицинската наука не се е развила с темповете на самолетостроенето и продължава да е малко средновековна?

Коментар

Ваксинирах се в първият възможен момент, в който това беше възможно и безопасно, и в който надделях над мързела си. Преди това се пазех, но ми писна да се пазя.

Положителна роля за решението ми да се ваксинирам беше една статия, в която се казваше, че иРНК ваксините Пфайзер и Модерна осигуряват доживотен имунитет. Доктора, който ми наби първата игла, го потвърди това. Не знам доколко е истина, но все пак е по-добро от нищо. А сега след като вече лично се убедих, че страничните ефекти са никакви, чак се чудя защо има толкова много антиваксъри.

Предполагам, че по-голямата част просто ги мързи като мене, но останалата малка част страдат от някакви параноидни мании, които не мога да ги разбера.

И ние слушаме доктор Мангъров, при това, доста повече му вярваме отколкото ти - на твоя.

Ти си умен, образован и разсъдлив човек. Недоумявам, как си повярвал на лекар, който не разсъждава от позициите на съвременната медицинска наука и достижения? Основно - как си се доверил на някакви изпитателни "ваксини", които нямат дори година от пускането им на пазара? Защо ги пускат НА ПАЗАРА - това е другият въпрос, АКО не са преминали пробните изпитания върху: животни, хора-доброволци?...

Как така осигуряват "доживотен имунитет"? Матеев, ти наистина си хазартен тип, колкото и да ми се иска да мисля, че вземаш решенията си, след задълбочени и аналитични твои проучвания! "Доживотен имунитет" - и нашият търчи, за да не свършат ваксините... Търчи, ама година и половина е "проучвал", докато е прочел най-важната характеристика "доживотен имунитет".

Аз подлагам на съмнение това определение "доживотен", приложено към имунитет, най-малкото, защото никой не знае колко ЩЕ живее. А, има ли гаранционен срок, че ще е "доживотен" имунитета и какви неустойки ПЛАЩАТ производителите за подобна реклама? Защото това наистина струва големи пари и неустойки към наследниците, а?

Писнало ти е да се пазиш... И сега вече не се пазиш? Разбираемо е! Тази "доживотна" гаранция за имунитета ти - сигурно ще донесе луди пари на твоите наследници, а коя компания би ги изгубила?...

Коментар

Ваксинирах се в първият възможен момент, в който това беше възможно и безопасно, и в който надделях над мързела си. Преди това се пазех, но ми писна да се пазя.

Положителна роля за решението ми да се ваксинирам беше една статия, в която се казваше, че иРНК ваксините Пфайзер и Модерна осигуряват доживотен имунитет. Доктора, който ми наби първата игла, го потвърди това. Не знам доколко е истина, но все пак е по-добро от нищо. А сега след като вече лично се убедих, че страничните ефекти са никакви, чак се чудя защо има толкова много антиваксъри.

Предполагам, че по-голямата част просто ги мързи като мене, но останалата малка част страдат от някакви параноидни мании, които не мога да ги разбера.
                    Твоите думи: "Преди това се пазех, но ми писна да се пазя"са доказателство за нещо, което го забелязвам от известно време - след ваксинация огромна част от хората спират да са отговорни, защото смятат, че вече няма опасност. И тъй като все повече се налага мнението, че ваксинираните могат да заразяват, то ти бидейки ваксиниран с твоето поведение си по-опасен отколкото ако си неваксиниран(съответно пазещ се). Естествено това съждение е валидно ако е в унисон с твърдението, че здравето на индивида е след колективното такова. В този ред на мисли да те питам за теб кое е на първо място- здравето на нацията или твоето собствено?
                    Last edited by neptun266; 04.08.2021, 15:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

даже и макетата ни бият с проценти

един път и ние да ги бием по простотия
                      Има пряка връзка между свободата на медиите и процента на ваксинирано население в Европа. Колкото по-цензурирани медии толкова по-просто население. Македония ни води в свободата на медиите с десетина места поне

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Това е един добър въпрос. Може да бъде допълнен, с основания. Ваксинираните са малцинство.

Ваксинираните срещу последния ("дзета")-щам са малцинство, което не се вмества в статистиката, за да е възможно да претендират, че може да бъдат "заразени", но и точно по тази причина са се ваксинирали - за да не бъдат уязвими. Това е, при положение, че има ваксинирани за НАЙ-НОВИЯ щам!

Само че, дори Матеев не е все още ваксиниран... Опааааа: Матеев е обществено опасен!

Да не бързаме да го обвиняваме, защото Матеев изчаква ЗНАЧИМАТА извадка, от която да направи изводите си, дали да се ваксинира за най-новия щам...

Да де, но с броя на ваксинираните - растат и нежеланите реакции от ваксината! Е, как Матеев да вземе решението си за най-новия щам?

А, вЕрно ли, че е взел решението си да се ваксинира - изобщо? След година и нещо? Как е можал да живее не ваксиниран и е бил обществено опасен - толкова време?

Също така е опасен и сега - при новите щамове, без да знае КАК действат новите ваксини (ако ги има)..., но той е прочел някъде, че за месец и нещо вече се получавал "все по-траен имунитет"... Защо този имунитет да не е получен по естествен (Мангъровски!) път???

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Наистина? За цялата човешка история не е имало по-свиреп вирус?
                          За цялата човешка история със сигурност е имало и далеч по-свирепи вируси... Ама нали се сещаш,че с две-трети по-безопасна заразна болест от чумата вилняла в Средновековието,би предизвикала далеч по-катастрофални последици в настоящето...Няма нужда да обяснявам защо,нали?!

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

С акъла си. У нас първа игла имат 15%, а в останалите страни на ЕС 60-70%. Е, да си забелязал къде в ЕС имат повече акъл? Погледни тази таблица и веднага ще забележиш къде са смотаняците на ЕС.
                            https://www.bloomberg.com/graphics/c...-distribution/
                            даже и макетата ни бият с проценти

един път и ние да ги бием по простотия
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от analog

Позволи ми да позная - през някакъв етап от живота си бил комсомолски секретар с блестящо бъдеще, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

С акъла си. У нас първа игла имат 15%, а в останалите страни на ЕС 60-70%. Е, да си забелязал къде в ЕС имат повече акъл? Погледни тази таблица и веднага ще забележиш къде са смотаняците на ЕС.
                                https://www.bloomberg.com/graphics/c...-distribution/
                                Ако допуснат другата гледна точка да шества в пространството като динозавър в курник, ще излезе, че смотаняците са тези с иглите. Погледнеш ли начина, по който бива представян спектакълът, не може да не забележиш неговата едностранчивост. Налице е абсолютен дисбаланс по отношение на информацията, която бива подавана. Всичко се крие зад едни графики и числа, зад които стои манипулативно знание - плитко и мътно като локва насред коларски път.

Коментар

Working...
                                X