IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Е защо ще се приеме една славянска азбука глаголицата и ще се създаде нова славянска азбука в България ако няма славяни в България?Няма никаква логика. А относно имената-България е била третата,на моменти и втората най-силна държава в Европа. От какъв зор биха си именували децата със славянски имена Омуртаг и Борис ако не е имало славяни в България?А най-вероятно и жените им са били славянки.
    В Малта английския е официален език, щото в най-могъщата държава в света САЩ говорят на английски език и на практика е международен език.Но от какъв зор Борис би приел езика на някакви племена при условие, че България е била сред най-силните държави в Европа. По-скоро би приел византийският или латинският език.
    Не е славянска, славяните са я присвоили. И каква логика търсиш тук - много велики събития са ставали случайно - шушумигата Клавдии как става император на най-могъщата империя, как на една салфетка е решена съдбата на БГ след Втората световна...

Коментар

Смята се,че Чингис хан има в наши дни 16 милиона наследници..По-скоро преди 20 години, така че сега са повече. Но това е само по пряка мъжка линия. Примерно ако внучката на Чингис е имала дете,то пак носи гените му,но не е пряк потомък по мъжка линия.Така че общо наследниците му в наши дни може да са и над 100 милиона. Монголите опустошават България след смъртта на цар Йоан Асен Втори и около 70 години след това българските царе са малко или много зависими от монголите.Даже в някои случаи са ги използвали като наемници в българската войска.Даже един наследник на Чингис-Чака е бил български цар.
      Така че напълно е възможно да имам в родословието си някой монголски прародител.
      Покрай така завъртелия се разговор и мненията на Кака, реших да чекна и аз що за мелез съм. Синята кръв се оказа мешана между севера и юга. И като цяло е трудно да се определи нещо по-конкретно.

Иначе за северното влияние, бях почти убеден, отчитайки любовта към загряващите напитки.

От прочетените източници не схванах защо високия ръст и широките рамене се асоциират със северните народи?

Коментар

Е защо ще се приеме една славянска азбука глаголицата и ще се създаде нова славянска азбука в България ако няма славяни в България?Няма никаква логика. А относно имената-България е била третата,на моменти и втората най-силна държава в Европа. От какъв зор биха си именували децата със славянски имена Омуртаг и Борис ако не е имало славяни в България?А най-вероятно и жените им са били славянки.
        В Малта английския е официален език, щото в най-могъщата държава в света САЩ говорят на английски език и на практика е международен език.Но от какъв зор Борис би приел езика на някакви племена при условие, че България е била сред най-силните държави в Европа. По-скоро би приел византийският или латинският език.
        Омуртаг не е славянско име.
        Last edited by Selena2024; 20.07.2024, 20:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от манимемене Разгледай мнение

Славянска е азбуката (но е и кирилица) защото пасва на езика на някои славянски народи и са я приели да пишат на нея. И в Малта официален език е английският, макар че там не са англо-саксонци. Колкото до имената, може да е въпрос на мода, подражание към по-развити нации, например при нас има имена като Робърт, Фердинанд (Фердинанд Козовски, 1892-1965).
          Last edited by Vergil1975; 20.07.2024, 18:17.

Коментар

• Юхууу донесох на София дъжд и прохлада
            Най-после у дома

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Владимир е след покръстването. Преди това е Расате.

Славяни има. Друго е важно да се помни - ние даваме и писменост и култура на руснаците, които приемат християнството около 100 години след нас.
              Славяни има, но са пренебрежимо по-малко от монголоидите. Няма чиста нация, всеки човек е съвкупност от различни идентичности (melting pot). https://www.youtube.com/watch?v=0HGF4knhTg0

Коментар

То затова говорим на славянски език и пишем на славянска азбука. Ако не е имало славяни по българските земи Борис просто щеше да заимства византийската или латинската азбука. Най-големият син на Омуртаг се нарича Звиница,а синът на Борис Владимир.Това са славянски имена.Щом дори хановетНо тя е и Кирилицае са именували децата си със славянски имена,то явно са били много разпространени сред населението.
                Славянска е азбуката (но е и кирилица) защото пасва на езика на някои славянски народи и са я приели да пишат на нея. И в Малта официален език е английският, макар че там не са англо-саксонци. Колкото до имената, може да е въпрос на мода, подражание към по-развити нации, например при нас има имена като Робърт, Фердинанд (Фердинанд Козовски, 1892-1965).

Коментар

То затова говорим на славянски език и пишем на славянска азбука. Ако не е имало славяни по българските земи Борис просто щеше да заимства византийската или латинската азбука. Най-големият син на Омуртаг се нарича Звиница,а синът на Борис Владимир.Това са славянски имена.Щом дори хановете са именували децата си със славянски имена,то явно са били много разпространени сред населението.
                  Владимир е след покръстването. Преди това е Расате.

Славяни има. Друго е важно да се помни - ние даваме и писменост и култура на руснаците, които приемат християнството около 100 години след нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от манимемене Разгледай мнение

Няма славяни по нашите земи. Този мит идва от времето на соца, когато се слагахме пред Кремъл като два братски славянски народи - т.е. те са славяни и ние сме като тях.
                    То затова говорим на славянски език и пишем на славянска азбука. Ако не е имало славяни по българските земи Борис просто щеше да заимства византийската или латинската азбука. Най-големият син на Омуртаг се нарича Звиница,а синът на Борис Владимир.Това са славянски имена.Щом дори хановете са именували децата си със славянски имена,то явно са били много разпространени сред населението.

Коментар

Е как да нямам славянски черти като майка ми е с 100 процента славянски черти-кестенява коса,много бяла кожа, а и в лицето и структурата на тялото си е славянка. Дъщерите ми приличат на нея.
                      Куманите са били с широки лица-виждал съм такива хора от Северна България, я моето лице е тясно.
                      Аз съм си абсолютният мелез между славяни и прабългари.
                      Няма славяни по нашите земи. Този мит идва от времето на соца, когато се слагахме пред Кремъл като два братски славянски народи - т.е. те са славяни и ние сме като тях.

Коментар

• Сега разбрах защо има толкова много млади плешиви брадати българи

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Славянките са нордически тип. В повечето случаи са със светла коса - руса, златиста и дори сребриста. Издължен череп, издължено тяло, дълги ръце и крака, високи скули.
                          Това, че майка ти е с бяла кожа, не показва задължително, че е славянския тип.
                          Както казваше един мой познат - дамите, изобразени в казанлъшката гробница са изклюително бели брюнетки, а някои от българските владетели в Манасиевата хроника са със светъл тен и кестинява, почти рижа коса.
                          Ако ти се рови в нетa, предполагам има формула на черепните кости, които определят приблизителна принадлежност към даден тип.
                          Наздраве!

Е значи сме преки потомци на Омуртаг.
                          Не може да ме стигнете с вашия произход от самодиви и седмо поколение софиянци.

Коментар

Е как да нямам славянски черти като майка ми е с 100 процента славянски черти-кестенява коса,много бяла кожа, а и в лицето и структурата на тялото си е славянка. Дъщерите ми приличат на нея.
                            Куманите са били с широки лица-виждал съм такива хора от Северна България, я моето лице е тясно.
                            Аз съм си абсолютният мелез между славяни и прабългари.
                            Славянките са нордически тип. В повечето случаи са със светла коса - руса, златиста и дори сребриста. Издължен череп, издължено тяло, дълги ръце и крака, високи скули.
                            Това, че майка ти е с бяла кожа, не показва задължително, че е славянския тип.
                            Както казваше един мой познат - дамите, изобразени в казанлъшката гробница са изклюително бели брюнетки, а някои от българските владетели в Манасиевата хроника са със светъл тен и кестинява, почти рижа коса.
                            Ако ти се рови в нетa, предполагам има формула на черепните кости, които определят приблизителна принадлежност към даден тип.
                            Наздраве!

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Значи който и да е портрет на Хана е условна работа. Никой не го знае как точно е изглеждал.

За мен си има ясни прабългарски черти при тебе.
                              На тоя портрет доста си приличаме.Естествено,че картината е авторска измислица.
                              Майтап да става.Честно казано изобщо не ми пука с какъв произход съм.
                              Важно е за седмото поколение кореняци софиянци.
                              Last edited by Vergil1975; 20.07.2024, 12:01.

Коментар

https://images.app.goo.gl/W5qU75UcBJ371Z3D8
                                Приличаме ли си?
                                Ако някой може да качи снимката, щото от моя телефон не мога да я кача.
                                А за противоположностите не е вярно,щото не съм мургав и не харесвам мургави жени.
                                Иначе в местното самодейно читалище играят хора. Веднъж ги видях на площада като играеха-има яки мацки.Ама като не мога да играя хора няма как да се запиша.
                                Значи който и да е портрет на Хана е условна работа. Никой не го знае как точно е изглеждал.

За мен си има ясни прабългарски черти при тебе.

Коментар

Working...
                                X