Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
С добро чувство към @Матеев ще му посоча, за математическа занимавка в бункера, линк към всичките ковидни епидемии по големи круизни кораби, ако случайно не я знае:
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_c...n_cruise_ships
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПонеже смъртта при този вирус настъпва след пневмония (поне така съм чел), пневмонии морят възрастните и слаби хора постоянно - е много условно кой как ще репортува бройката починали в следствие на заразяване с вируса. Определено статистиката е подвластна на политиката на даденото правителство.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако беше така нямаше да имат средна продължитеност на живота 84 години за Италия и 82-3 за Испания ( Германицте са с 80)
Българите сме 74
Италианците се радват на живота средно 10 години повече от нас.... това не е от лоша храна, лош имунитет, стрес или липса на здравеопазване, а напротив... по всички точки са по-добре от нас и резултатите са налице.
Вируст обаче явно удря възрастните хора ЯКО и затова те страдат толкова - В най-богатите им зони Северна Италия и Мадрид за испанице - са концентрирани най-много спокойно живеещи си възрастни хора.... и този вирус направо ги помита....
Китай са средна възраст 76 години..
Може да се направи анализ на база концентриране на градско население над 80г и % смъртност от вируса.... Германците явно са го направили и са готови са облекчат пенсионната и здравната си система... нищо вече не ме изненадва.Last edited by Selena; 26.03.2020, 14:00.
Коментар
-
Другата гледна точка
https://www.zerohedge.com/geopolitic...covid-19-panic
Това е становище на хора доста над нивото на Ма...еФ .....абстрахирайки се от сайта в който е публикувана статиятаЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Неква дивотия, гледам поместена пак:Понеже съм отсъствал в часовете по логика, нека некой ми обясни що смъртността на Судан и Тринидад и Тобаго е една и съща.... Малейййй.... Апа нашата е 43 % - сиреч, от 7 някакви, са починали 3. Е те това нема как, а и не искам да го вденем. Щото акциите ми паднаха с 300 (триста) процента....Държава Заразени Умрели Оздравели Болни Критични Смъртност Brazil 2 554 59 2 2 493 18 97% Bulgaria 242 3 4 235 8 43% Burkina Faso 146 4 10 132 29% Cabo Verde 4 1 3 100% Trinidad and Tobago 60 1 59 100% Zimbabwe 3 1 2 100% Total: 470 968 21 278 113 827 335 863 14 956 15.7% Last edited by Вълчо-34; 26.03.2020, 13:53.И това ще мине ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Първо да те информирам, че продължаваш да се заяждаш и да обиждаш, което не ти прави чест, защото отново мнението ти е нискоинтелигенто.
На кораба са били направени тестове на 100% от пътниците, и затова процента на смъртност изглежда толкова нисък. В нито една държава обаче не са правили тестове на 100% от населението, така че статистиката на кораба не е репрезентативна по отношение на останалата част на света.
Съжалявам, но ниската ти интелигентност може да се търпи, но не могат да търпят обидите и подигравките към по-умните от тебе хора. Ако трябва на някого да се подиграваме, то това си ти с твоите непрекъснати нискоинтелигентни изцепки не само тука, но и във всички теми на форума.
ПП: Моето към тебе не е обида, то е просто констатация на една истина, с която много хора във форума са съгласни.
Я кажи как "познават" % за партиите по изборите? С пълно тестване?
Истина е че смъртността е 15%. И малките деца ще ти се смеят ве.
Истина е че мелеонерите са по криузите?
Истина е че млади са по круизите?
още малко ще е истина че слънцето изгрява от запад и земята е плоска ….
Даже по нелепо изглеждат твоите глупостиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Бертрам,сложих ти +....
Само една поправка ,лично мнение....Гените не дремят,никога не са задрямвали....Просто са добре прикрити....
Ще ти цитирам два разговора с дистанция във времето от първо лице:
-Анди,защо ти взеха книжката?
-Направих катастрофа...Имаше и жертва..
-Жертва?!
-Да,да...73-годишен дядка....Не е голяма загубата....- с абсолютно равнодушен и спокоен тон....
Втори разговор :
Говорим си с управителя на фирмата за семействата и му казвам ,че баща ми е починал преди едиколко си години...
Реакцията му - А,супер ,бързо и лесно сте се оттървали....
Онемях...Помислих ,че не съм го разбрал правилно,ама много правилно даже си го разбрах...Не казах нищо...Смених темата и не посмях да го попитам за неговите родители....
И други подобни разговори съм водил ,но не така пряко казани нещата ,а със недомлъвки....
Не знам...Може и да греша в оценките си,ама все ми се струва,че не съм чак толкова далеч от истината...
Много често съм искал да пиша в други теми и при други дискусии(а може и да съм писал),че на немците много малко им трябва да се превърнат в това,което са били в навечеието на ВСВ.....Пак казвам,възможно е да греша в преценката си и това да са само частни случаи...Даже се надявам да е така.....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеНавремето ни блъскаха и с гамаглобулин. По-късно бе обявен за опасен, но сега е вероятно да участва в имунната защита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Евала Грую.
Специално за матейко.
Прочети статията 15 пъти, раздели твоите паникьорски 15% за да получиш МАКСИМАЛНАТА възможна смъртност - 2% от заразените, които са 20% от хората = 0,4% без никакви мерки, даже нарочно да ги заразяваш
над 60 години - 55% от пътниците на кораба - викаш мелеонери, богаташи и млади
Колкото децата които си играят в пясъчника толкова и ти виждаш пенсионерите.
нито те обвинявам, нито ти се сърдя, нито ти се подигравам - глътнал си бастуна и паниката не ти дава никаква възможност да видиш по далеч от носа си.
На кораба са били направени тестове на 100% от пътниците, и затова процента на смъртност изглежда толкова нисък. В нито една държава обаче не са правили тестове на 100% от населението, така че статистиката на кораба не е репрезентативна по отношение на останалата част на света.
Съжалявам, но ниската ти интелигентност може да се търпи, но не могат да търпят обидите и подигравките към по-умните от тебе хора. Ако трябва на някого да се подиграваме, то това си ти с твоите непрекъснати нискоинтелигентни изцепки не само тука, но и във всички теми на форума.
ПП: Моето към тебе не е обида, то е просто констатация на една истина, с която много хора във форума са съгласни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПонеже смъртта при този вирус настъпва след пневмония (поне така съм чел), пневмонии морят възрастните и слаби хора постоянно - е много условно кой как ще репортува бройката починали в следствие на заразяване с вируса. Определено статистиката е подвластна на политиката на даденото правителство.
- 1 like
Коментар
-
Понеже смъртта при този вирус настъпва след пневмония (поне така съм чел), пневмонии морят възрастните и слаби хора постоянно - е много условно кой как ще репортува бройката починали в следствие на заразяване с вируса. Определено статистиката е подвластна на политиката на даденото правителство.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеСпециално за матейко.
Росимир "Скалата" Матеев се е барикадирал здраво от живота и в бункера си, и с математиката си.
Немой така, малоумник и безхаберник!
Питай, ако щеш, Селена "Окото на бурята".Last edited by 78-10; 26.03.2020, 13:35.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
И Мутафчийски го каза вчера, но никой сигурно не го е чул: според сметките на щаба от 11 заразени се откриват 2-ма.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар