IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

маски задължителни според мен, най-малкото, като няма тестове и бесимптомни се разхождат без маска примерно, няма как да разбереш, кой е здрав дори самия ти. Т.е. по-добре превенция, днес ми пристигнаха 10 маски от сайта, който го пуснахте тук преди два дена "Ню силуетте", колкото пазят толкова. Та потвърждавам пристигнаха за два дена.
    Единственият смисъл на масовата маска за мен е като видя някой с маска, да реша, че е болнав и да се пазя от него. Колкото повече с маски, толкова повече ще се пазя. Това му се вика предпазна изолация.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Не знам бъзикаш ли ме или не, но щабовете работят само с прогнози в началото, примерно се приема за релевантна прогнозата, че затваряне на учлища и детския градини намалява индекса на заразяване с 25%, спирането на градския транспорт с още 25%, спирането на масови мероприятия с още 25% и от индекс 3 слезнахме на 1.5, после почват трудните мерки за слизане до 1.20 реално, където трябва да бъдем, за да изградим колективен имунитет.
      Не се бъзикам изобщо - с това се занимавам (не вируси
      Ето един динамичен модел ако случайно си го пропуснал.
      https://youtu.be/gxAaO2rsdIs

Ето и ръчен калкулатор
      http://gabgoh.github.io/COVID/index.html
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Преци, ти нали си по числата и изчисленията, та да те запитам - имаше ли някъде из табличките, които циркулираха из темата съотношението на заболелите спрямо тестваните индивиди? Това с чистата бройка болни ич, ама ич не ми е показателен показател.
        Наздраве!
        Сори, чак сега видях случайно въпроса. Имаш л.с. по друг повод, А по този въпрос, -няма как да знаем, без доказателства за реалното съотношение на заболели/тествани. Но какво наричаме заболели?- които в момента боледуват или вече са изболедували!? Но има други косвени данни, които ще подсказват, дали сме в някаква грешка .(за тях обаче е нужно повече време)
        Опит да се приближим до реалността е резултатът от тестовете, които се правят от вчера на по-рисковите групи. Иначе всички се питаме какво е отношението, И тълкуванието ти "нали си по числата" може да те вкара в друго заблуждение - чувала си "дявола чете евангелието", (което някои тълкуватели защитават достатъчно добре).
        Т.е. Да се надяваме, че числата от тестовете ще се "четат" адекватно

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Какво общо има атомна бомба и разпространение на вирус?
          В случая говорим за тотално непознаване на материята по точно науката статистика.
          колкото 2+2=4 има общо с математиката (цялата наука), толкова и 2/4=50% има със статистиката.
          Ти познаваш само тези равенства - ниво начално образование.

Абсфреш - АКТИВНО УПРАВЛЯВАН ПРОЦЕС. - адмирации
          Използване на статистиката за вземане на управленски решения. ВЕЛИКА НАУКА е това.
          Не знам бъзикаш ли ме или не, но щабовете работят само с прогнози в началото, примерно се приема за релевантна прогнозата, че затваряне на учлища и детския градини намалява индекса на заразяване с 25%, спирането на градския транспорт с още 25%, спирането на масови мероприятия с още 25% и от индекс 3 слезнахме на 1.5, после почват трудните мерки за слизане до 1.20 реално, където трябва да бъдем, за да изградим колективен имунитет.

Коментар

• Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение
            е па тоя Годжи няма шапка, какъв шапкар е тогава
            Той и шапкар не е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Всяка държава си има различна логика на тестване на хората (много или малко хора се тестват), както и различна логика на обявяване кой от какво е умрял. Има и различни здравни системи, различна средна продължителност на живота, различна заболеваемост на хората и дори различно ниво на криене на данни за смъртните случаи.

Всичко това води до натрупването на различни официални числа които дават различни проценти на смъртност при различните държави. Аз не знам защо някои хора ритат срещу тези числа - ами че те са си такива, каквито са. Те са официалната статистика, независимо дали на нас ни се харесва или не.

Можем тази официална статистика да я омаловажаваме или утежняваме, но нали разбирате, че и в двата случая вече говорим за СТЪКМИСТИКА.

ПП: Не забравяй за атомната бомба над Хирошима. Тя е убила 100% от хората в 1.6 километровата зона, и това е официална статистика. Официална статискика е и че са умрели 140 000 човека от бомбата или от лъчевата болест. Това също е статистика. Ако обаче искаш да правиш стъкмистика, ще кажеш, че атомната бомба е убила само 0.28% от населението на Япония, и това е по-малко от средногодишната смъртност. Следователно Атомната бомба е безопасна. Та точно това правят няколко олигофрена в темата - опитват се да докажат колко безопасна е атомната бомба и/или коронавируса.
              Какво общо има атомна бомба и разпространение на вирус?
              В случая говорим за тотално непознаване на материята по точно науката статистика.
              колкото 2+2=4 има общо с математиката (цялата наука), толкова и 2/4=50% има със статистиката.
              Ти познаваш само тези равенства - ниво начално образование.

Абсфреш - АКТИВНО УПРАВЛЯВАН ПРОЦЕС. - адмирации
              Използване на статистиката за вземане на управленски решения. ВЕЛИКА НАУКА е това.
              Last edited by bota156; 31.03.2020, 17:51.

Коментар

• И само да кажа, не съм против маските, дори шал да си сложиш, предпазва на 50% и като добавиш 50% на отсрещния и ей ти 75% по-малък шанс да се заразиш, комулативно с други мерки наистина би забавило много заразата. Против съм неаргументираните, неизпълними наредби.

Коментар

• Опитвам се, но някак си не мога да си представя, как ще приключи тази епидемия?
                  Какво точно трябва да се случи, че да се обяви край на извънредното положение и/или
                  наложените ограничения? Да спрат да се разболяват нови хора? Това няма как
                  да се случи. Този вирус няма току-така да изчезне. Може би с времето медицината
                  чрез лекарства и ваксини ще принизи негативното му влияние върху човешкия организъм.
                  Но, това ще е сред много месеци или години. Дотогава във военно положение ли ще живеем?
                  Ами икономиката?
                  Още е много рано, но се чувствам като в казармата едно време. Като че ли целия ти живот
                  е протекъл там и цивилният не съществува.

Коментар

• Матеев, за тебе е статистика и стъкмистика, за мене е активно управляван процес, къде добре, къде зле.

Само за пример ще ти пусна как изглежда сайта на сингапурската здравна служба, обърни внимание на отделните случаи.
                    https://www.gov.sg/article/covid-19-cases-in-singapore

А това е софтуер, който всеки беше помолен да сложи на тела си. СЛеди ти движението и ако си се доближил до коронавирус позитив, дори ако си седнал на пейка, на която е седял такъв преди час, ти алармира, алармира и властите и се вземат мерки.
                    https://www.gov.sg/article/help-spee...-tracetogether

Най-лесно е да оставим на 3ма псевдо генерали да управляват държавата с декрети и да изпълняваме безропотно мерките им.

Приемаме/отменяме, приемаме/отменяме, няма експертиза, няма проучване на въздействието, имам чувството, че от 10 години всяко нещо е така в тая територия тука. Е как да ги уважаваш и да изпълняваш инструкции, като самия шеф на щаба вчера се подиграва на чешкия премиер за маските, днес вика, слагаме, следобед вика махаме. Баси цирка.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                      Вчера пък някакъв фактор от СЗО (и други служители там) били казали, че здравите не трябва да носят маски.

Очевидно е, че специалисти с претенции мислят различно от мен, но аз съм свикнал д а живея с различията.
                      Всяка национална държава трябва да вземе нейното отговорно решение.
                      Генералът днес натърти, че те се съобразяват с водещия световен опит, а не вземат просто някакви там решения.
                      Отмяната на заповедта на ЗдравМина не стои фотогенично, създава впечатление на голям фонов шум и известна реактивност, волеви решения, но поне може да бъде обяснена някак си - с вслушване в някакви авторитети.

Доколкото недостигът повсеместно е огромен, при четене на статията неизбежно започва да бие и сигнал за тревога - ерго "те" се опитват да "накарат" т.н. "предполагаемо здрави" граждани да не носят маски, за да не се стига до липси?!?
                      Трудно се живее с доминиращо недоверие към всичко!

Оставаме си с различията!
                      СЗО: Здравите не трябва да носят маски!
                      маски задължителни според мен, най-малкото, като няма тестове и бесимптомни се разхождат без маска примерно, няма как да разбереш, кой е здрав дори самия ти. Т.е. по-добре превенция, днес ми пристигнаха 10 маски от сайта, който го пуснахте тук преди два дена "Ню силуетте", колкото пазят толкова. Та потвърждавам пристигнаха за два дена.
                      Last edited by pepe1234; 31.03.2020, 17:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Източници... или нема?

Пък на мене една баба ми каза, че в Пирогов били болните в пъти повече от обявените!? А на Централните софийски гробища дрон засне два декара чисто нови парцели, половината вече пълни. Гробаря Киро вика, че не смогвал, бачкал по 20 часа, даже нямал маска, ама поне едни ръкавици да му дадат за мазолите.

Горното са спекулации... добре е и в твоя пост да отбележиш същото!
                        At least 8 strains of the coronavirus are spreading across the globe

това се тиражира в американските издания!! Това е от ню йорк поуст. От тел съм защото китайците ми спряха интернета мама им чумясала

Коментар

• Не разбирам тези наредби и дискусии за задължително ползване на маските в България.
                          Те са абсолютно неприложими по няколко причини.
                          Основните са:
                          • маската трябва да се сменя многократно, в рамките на час-два. В противен случай самата маска започва да генерира вируси и бактерии;
                          • дефицит на маски;
                          • ограничени финансови възможности на българина;
                          Ето някои от съветите към гражданите за правилна употреба на предпазни средства, публикувани на сайта на Световната здравна организация.
                          • Ако сте здрав, трябва да носите маска, само в случай че се грижите за човек, за когото има подозрения, че е заразен с КОВИД-19.
                          • Носете маска, в случай че кихате и кашляте.
                          • Маските са ефективно средство за защита, само когато употребата им се комбинира с често използване на дизенфектант за ръце на алкохолна основа или измиването им със сапун
                          • Ако носите маска, трябва да сте наясно как да я използвате и изхвърлите правилно
                          • Свалете маската, веднага щом усетите, че е влажна и никога не използвайте два пъти маска за еднократна употреба

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Добре де, защо не погледнеш примерно Сингапур, откъдето имам преки наблюдения. Бяха 2та страна с най-много случаи след Китай, мисля, че когато в Китай бяха 30к в Сингапур вече бяха 80 случая. В крайна сметка 1.3% смъртност, сега няма да се вдигне, даже ще падне от втората вълна. Имай предвид, че в Сингапур до ония ден работеха кина, театри, а ресторантите все още работят, училищата и детските градини не са затворени, независимо, че в една градина имаше хъб от заболели дребосъци.
                            Сингапур е като население почти колкото България, а като площ колкото Софийското поле. Би трябвало да пламти от зараза.
                            Поне 50% от народа не носеше маски буквално до миналия петък, а и нямаше първоначално.
                            Всяка държава си има различна логика на тестване на хората (много или малко хора се тестват), както и различна логика на обявяване кой от какво е умрял. Има и различни здравни системи, различна средна продължителност на живота, различна заболеваемост на хората и дори различно ниво на криене на данни за смъртните случаи.

Всичко това води до натрупването на различни официални числа които дават различни проценти на смъртност при различните държави. Аз не знам защо някои хора ритат срещу тези числа - ами че те са си такива, каквито са. Те са официалната статистика, независимо дали на нас ни се харесва или не.

Можем тази официална статистика да я омаловажаваме или утежняваме, но нали разбирате, че и в двата случая вече говорим за СТЪКМИСТИКА.

ПП: Не забравяй за атомната бомба над Хирошима. Тя е убила 100% от хората в 1.6 километровата зона, и това е официална статистика. Официална статистика е и че са умрели 140 000 човека от бомбата или от лъчевата болест. Това също е статистика. Ако обаче искаш да правиш стъкмистика, ще кажеш, че атомната бомба е убила само 0.28% от населението на Япония, и това е по-малко от средногодишната смъртност. Следователно Атомната бомба е безопасна. Та точно това правят няколко олигофрена в темата - опитват се да докажат колко безопасна е атомната бомба и/или коронавируса.
                            Last edited by Mateev; 31.03.2020, 17:43.

Коментар

• Проф. Монтанари: "От коронавирус в Италия са умрели само 3-ма души. Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме."

Със коронавирус НО ОТ ДРУГА ХРОНИЧНА БОЛЕСТ над 10 000

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                                Вече се говори за 8 щама на тоя вирус. Нещата може да излезнат набързо от контрол. Китайската чума не е премахната в Китай. лекарка наскоро обявила, че китайците лъжат за данните и че заразата е спряла.... и безследно е изчезнала( може би самоубита)
                                Източници... или нема?

Пък на мене една баба ми каза, че в Пирогов били болните в пъти повече от обявените!? А на Централните софийски гробища дрон засне два декара чисто нови парцели, половината вече пълни. Гробаря Киро вика, че не смогвал, бачкал по 20 часа, даже нямал маска, ама поне едни ръкавици да му дадат за мазолите.

Горното са спекулации... добре е и в твоя пост да отбележиш същото!

Коментар

Working...
                                X