IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
    Вероятно имаш предвид Медицинския Съвет. Идеята на създаването му беше да си мерят... хм, професионалната потенция, зад кулисите и да не се дават противоречиви сигнали към обществото. По замисъл, Съвета трябва да изготвя препоръки относно диагностиката и лечението на болестта, а не да се мешат със Щаба. Резултата беше тамън противоположен.
    ЪХЪ, тоя орган имам предвид....
    Тъй, тъй...
    Всяка линия, която противоречи на правата линия е крива линия и трябва да играе гумата....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

И за българските......

Тарантуле, имам една идея.....
      Ако декларирам, че съм имал допир до човек, който е под карантина ( а това може би е вярно...) и искам да се самоизолирам на вилата за 14 дни, дали ще ме спрат..?
      Ти не разбра ли, че пишеш декларация и минаваш. Пишеш, че отиваш на настоящ адрес Дивото, улица Глуха, № Това му е номера и те пропускат. Само че студ се задава засега. Навън вали сняг при мен. А кайсиите и джанките цъфнали, всичко друго напъпило и сега ще изгори. Много мв е яд.

Коментар

• Виждам, че във форума и в частност в тази тема пишат хора, които очевидно имат опит и разбират, по отношение качествата на защитните маски за дихателните пътища, поради което моля за съвет и мнение.
        Отблизо един месец безуспешно се опитвам да се сдобия с маски за многократна употреба с филтриращ елемент, каквито са маските на 3М, или алтернативни и НИЩО! Абсолютно нищо! Няма наличности, няма, и няма! Пускам заявки, звъня на фирми за поръчка и отново отговорът е един и същ навсякъде "Нямаме налични. Не знаем кога точно ще има внос".
        Виждам по софийските улици, все повече хора да носят от онези стари, още от социализма промишлени защитни маски МР-70. Това са противопрахови маски, българско производство, с много ниско ниво на защита. Видя се, че такива бяха раздали на служителите от НСО и на МВР, явно още има такива в "Държавен резерв и военновременни запаси". Като им гледам изключително тънкият филтриращ елемент /всъщност те са два броя филтри в полумаската/, ми се струва, че няма да дават някаква прилична защита. Все пак, кутията на филтрите е разглобяема и може да се използва някакъв по плътен памучен или друг вид плат, за замяна им.
        Говоря за ето тези полумаски, с обтуратор от гума, а не от силикон

https://static.dir.bg/uploads/images/2020/03/11/1973698/768x432.jpg?_=1583934750

Според Вас такава маска, със сменен филтриращ елемент, ще осигури ли някакво ниво на защита на дихателните пътища от вируси? Филтрите ми се виждат прекалено тънки. Няма достатъчно пространство, за да се напълнят с по-дебел и по-плътен филтриращ елемент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Не разбра ли, че заразата се разнася като градски виетнамски партизанин. Невидимо, макар да е пред очите ни. Маските биха спряли само донякъде и в това време тя ще ни атакува през кожата, през ушите или дори през косите. Профанизирам, както казва Грую. Само изолацията я бори, но не тая де си я прехвърляме през къси интервали на едно и също място - магазините, аптеките и пр. Според мен в парка дори е по-безопасно, щото не докосваме много предмети.
          Маските помагат. Идеята е с комплекс от мерки да се намали разпространението му. Ако казват че без мерки 1 болен заразява 2.5 здрави, то идеята е с мерките да се свали под 1 това число и тогава епидемията ще затихне. Колкото повече под 1, толкова по-добре. Така че всяка една мярка е добре дошла. А маските е една от основните пречки пред разпространението му, ако всички ги носят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Защо не се чува думата на медицинския щаб ?
            Вероятно имаш предвид Медицинския Съвет. Идеята на създаването му беше да си мерят... хм, професионалната потенция, зад кулисите и да не се дават противоречиви сигнали към обществото. По замисъл, Съвета трябва да изготвя препоръки относно диагностиката и лечението на болестта, а не да се мешат със Щаба. Резултата беше тамън противоположен.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

С маските щяхме най бързо да балансираме ама обещството в БГ не иска маски

Аз бях оптимист че до две седмици след проносването им щяхме да почнем да отваряме ама нищо явно ще се проточи

Ще гледаме Чехите как работи при тях или някой друг голям в ЕС да ги наложи ...
              Не разбра ли, че заразата се разнася като градски виетнамски партизанин. Невидимо, макар да е пред очите ни. Маските биха спряли само донякъде и в това време тя ще ни атакува през кожата, през ушите или дори през косите. Профанизирам, както казва Грую. Само изолацията я бори, но не тая де си я прехвърляме през къси интервали на едно и също място - магазините, аптеките и пр. Според мен в парка дори е по-безопасно, щото не докосваме много предмети.

Коментар

Е, това си го знаем. Особено за руските алкохолици. Но те и в по-млада възраст представляват интерес за Ковида.
                И за българските......

Тарантуле, имам една идея.....
                Ако декларирам, че съм имал допир до човек, който е под карантина ( а това може би е вярно...) и искам да се самоизолирам на вилата за 14 дни, дали ще ме спрат..?
                Last edited by 4i40; 31.03.2020, 21:18.

Коментар

Само коня да не тръгне да минава нашата граница, че тогава зор ще видим. Срещу Свиленград и Ивайловград няма ограда, щото пръснаха парите в гористата Странджа. И сега сме с чифте пищови на кръста, а под него по гол задник.
                  Ще си идат по родните държави,ако ще се мре там да е.Какво ще правят в Европа с тоя корона вирус?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Така де, важно е тролня да става...
                    След като започна изказването си много важната информация, че болният Х е от София, кв, Надежда ( всяка оставете) на 56г, мъж ( засега), неженен, без любовница, с мерки 185/98, с номер на обувките 44, леко плешив и т.н. го изключвам...
                    Защо не се чува думата на медицинския щаб ?

пп Не съм трол, хейтър или платен ! Искам да има и да се чува друго мнение, да има дискусия и да се задават въпроси.....

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Ще дойде Безуслаен Базов Доход и кумунизъм.
                      В подбна ситуация се вижда, че би могъл да бъде много добър буфер.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                        Писано е за Индия и що няма там болни, но се отнася и за махалите

"Given what I've observed about the average Indian immune system, Corona-chan is going to take one look at her competitors and flee for the hills. Every single Westerner I've known who has visited there has fallen ill, in many cases, violently so. There aren't many benefits to living in overpopulated disease-ridden filth, but an immune system that laughs at bacteria and viruses alike is one of them."

Може и да се отнася и за Източна Европа, че по-мръсно някак си живеем и имаме някак си по-яка имунна система.
                        Както писах вече, добре е да сме приятели с бацилите. Прекалената хигиена и на Богу не е драга.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Както са се засилили скоро може и в тройката на най-заразени да влязат.Ако са им пламнали бежанските лагери
                          отиде коня у ряката.
                          Само коня да не тръгне да минава нашата граница, че тогава зор ще видим. Срещу Свиленград и Ивайловград няма ограда, щото пръснаха парите в гористата Странджа. И сега сме с чифте пищови на кръста, а под него по гол задник.

Коментар

• Писано е за Индия и що няма там болни, но се отнася и за махалите

"Given what I've observed about the average Indian immune system, Corona-chan is going to take one look at her competitors and flee for the hills. Every single Westerner I've known who has visited there has fallen ill, in many cases, violently so. There aren't many benefits to living in overpopulated disease-ridden filth, but an immune system that laughs at bacteria and viruses alike is one of them."

Може и да се отнася и за Източна Европа, че по-мръсно някак си живеем и имаме някак си по-яка имунна система.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Освен патовата ситуация, която може да продължи много дълго време (месеци и дори години) има и още 2 крайни ситуации:
                              1. Вдигаме ръце и оставяме вируса да избие 15% от населението на земята (80-90% от възрастните хора)
                              2. Измисляме ваксина, и като вариолата избиваме вируса до крак посредством задължитени ваксинации на 100% от населението на земята.
                              Сега е модерно хората да са антиваксъри и вегани. Ще има голяма съпротива от тези групи срещу задължителната ваксинация. Антиваксърите трябва да са благодарни на всички ваксинирани че сега и тях не ги лови едрата шарка. Защото Вариолата е като ебола с много висока смъртност

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

Не знам дали от прилепи, чрез междинен гостоприемник, но ето други, които за прилепите не са вирулентни и създават пандемии сред човеците.
                                Също много добра онагледена таблица. Вижда колко са коварни РНК вирусите. ДНК вирусите биха били комплементарни единствено видово и не биха се трансформирали толкова лесно. РНК вирусите се реплицират по-лесно като неспецифична иРНК или тРНК - процеси зависими от тирозинкиназа, нямат досег с ДНК което не ги прави канцерогенни, но доста коварни и в крайна сметка изключително опасни.
                                Все си мисля че Природата и Еволюцията си има механизми за контрол на видовете, а човеците са прекалили и с броя си и с това което вършат. Така се създава и поддържа баланс.
                                Сори за грубата констатация, но по всичко изглежда че е така.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X