IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Вие нормалните ли сте бе?

До момента има починали от корона вируса под 2000 човека. Което няма как да даде отражение на общия брой починали при положение, че седмично почивават повече хора.

Важна е динамиката. Преди 2-3 месеца бяха по 10 дневно, сега са по 100 дневно. Въпросът е къде са след още 2-3 месеца?

Да не дава Господ да станат по 300 дневно - че тогава ще има двоен скок на смъртността в България.

Да не говорим че голяма част от нещата ще спрат да работят. Хора, екипи, офиси, фирми ще са по 2-3 седмици извън строя заради някой или няколко заразени.

Той нарочно взима статия от преди 2 седмици на някакъв от Фейсбук и ни я поства като доказателство. Но този велик анализатор от Фейсбук "удобно" забравя че в първата половина на годината имахме Извънредно Положение, което свали смъртността, за почти 3 месеца. Защото по време на ИП се свалиха и другите смъртни случаи. Освен това после поства и стара графика, за да "докаже" неясно какво. Без да прави проверка, без нищо, просто поства, за да има колкото се може повече постнати глупости (при това с големи червени букви, също нарочно), които да "заровят" смислената информация.

Забелязвам, че от няколко дни целта на троловете е да заровят колкото се може по надълбоко смислената информация и смислените постове. Не се наядоха на смърт тия хора. Все едно се борят за медал от "Сатаната".
    Last edited by Xman1; 13.11.2020, 01:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
      Антон Балканджиев
      30 октомври в 4:40 ч. ·
      Може ли някой да ми помогне, че нещо не разбирам?
      Порових се в Националната Статистика и какво видях:
      2015г на ден умират 299 човека, 2090 седмично и 108 675 за годината
      2016г - 290 / 2 031 / 105 628
      2017г - 296 / 2 074 / 107 835
      2018г - 293 / 2 049 / 106 527
      2019г - 291 / 2 038 / 105 954
      2020г - за 42 седмици статистиката показва РЕКОРДНО НИСКА СМЪРТНОСТ- 286 на ден и 2 005 на семица
      Не би ли трябвало тази година да сме в рекордно висока смъртност?
      Всеки ден съобщават умрелите от пандемията, а общата смърност намалява???
      И още малко цифри, за това колко човека ДНЕС ЩЕ УМРАТ и от какво:
      50 човека от Злокачествени новообразувания,
      190 човека от Клас IX Болести на органите на кръвообращението (Исхемична болест на сърцето- 36, Други болести на сърцето- 68, Мозъчносъдови болести- 56, Други болести на органите на кръвообращението- 30)
      11 човека днес ще умрат от Болести на дихателната система
      11 човека днес ще умрат от Болести на храносмилателната система и т.н
      Та може да шернете тази публикация току виж попадне на някой, който да даде смислен отговор
      Поздрави,
      Антон Балканджиев

Вие нормалните ли сте бе?

До момента има починали от корона вируса под 2000 човека. Което няма как да даде отражение на общия брой починали при положение, че седмично почивават повече хора.

Важна е динамиката. Преди 2-3 месеца бяха по 10 дневно, сега са по 100 дневно. Въпросът е къде са след още 2-3 месеца?

Да не дава Господ да станат по 300 дневно - че тогава ще има двоен скок на смъртността в България.

Да не говорим че голяма част от нещата ще спрат да работят. Хора, екипи, офиси, фирми ще са по 2-3 седмици извън строя заради някой или няколко заразени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        Умирания в България по седмици
        в периода 2015 г -2020г
        база данни на Национален Статистически Институт
        Общата смъртност намалява!
        КОВИД пандемия няма в България!

Долен манипулатор, като го постваш това защо поне не показа актуални данни, за олигофрени ли ни смяташ?!

Ето ти я актуалната статистика. Изобщо за какви ни мислиш, ако бях модератор веднага щях да ти сложа бан.

Едва ли ти е било много трудно да сложиш актуалната статистика, правиш го абсолютно умишлено. Направил си скриншот от преди 2 седмици вместо да постнеш директно линка от НСИ (или да направиш актуален скрийншот).... защо?! Ходи в някой форум за хора с IQ под 50. ТРОЛ-е !!!

Last edited by Xman1; 13.11.2020, 00:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Тежки случаи в специализирана НОВА болница (като нова кола за БГ). Събират цвета на пулмологията и вирусологията и гръч за 2ен надник и 4-на заплата че ще работят по 200-250 часа. Леките случаи като си почиват от смените + новобранци/преквалифицирани в отделна болница/крило+"нормалните" белодробни. За 6 месеца можеха да го организират.
          Не съм чул да са направили каквото и да е такова ...
          Аз съм от другите болни - и не ме лекуват, добре че съм добре. Ако зазлея кво ще правя? Готвя се да се лекувам сам. Най-много ме притеснява да не съм адекватен. Щото като си в ясно съзнание е лесно, ама като 2 не видиш е мнооого зор и воля да се лекуваш.
          Защо го киснеш - това трябва да се прави от санитари/доброволци. И да имат по 4-5 екипа готови за всеки лекар/сестра на смяна. Сваля почива 2 часа- подготвя за следващите 2 часа в скафандъра и така 3 пъти. Трябва за 2 часа да си обслужи пациентите - 15-20 колкото успяват.
          За самото интубиране - 3-4ма трябват за 1/2 час + 1/2 час подготовка. Другото си е нормални процедури по това което съм виждал.
          Сигурен съм че може и още шлифовка и оптимизация. Ама те и това не са започнали. Давай там юруш на мускули. Няма как да стане така. Аз с разпределяне на работа се занимавам от 10+ години и за 10 мин мога да предложа план, за 10 дена ще го направя почти перфектен за ситуацията. На всеки 10 дена мога да го подобрявам и изменям според променените условия.
          Отдалеч се вижда че е майка плаче ....
          Пиши на Министъра и Щаба план, подробен, професионален. Щом си проф действай! Няма кой да организира работата, възможно е. Излизат с мерки, заповеди, преобрсзуване на отделения, легла, линейки няма, персонал.
          Давай, щом умееш доказвай се, сега му е времето!
          Зарежи тея форуми за 2 месеца.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Умирания в България по седмици
            в периода 2015 г -2020г
            база данни на Национален Статистически Институт
            Общата смъртност намалява!

Когато фактите говорят и боговете мълчат!!!!

Last edited by ТАТО; 13.11.2020, 00:48.
            Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Антон Балканджиев
              30 октомври в 4:40 ч. ·
              Може ли някой да ми помогне, че нещо не разбирам?
              Порових се в Националната Статистика и какво видях:
              2015г на ден умират 299 човека, 2090 седмично и 108 675 за годината
              2016г - 290 / 2 031 / 105 628
              2017г - 296 / 2 074 / 107 835
              2018г - 293 / 2 049 / 106 527
              2019г - 291 / 2 038 / 105 954
              2020г - за 42 седмици статистиката показва РЕКОРДНО НИСКА СМЪРТНОСТ- 286 на ден и 2 005 на семица
              Не би ли трябвало тази година да сме в рекордно висока смъртност?
              Всеки ден съобщават умрелите от пандемията, а общата смърност намалява???
              И още малко цифри, за това колко човека ДНЕС ЩЕ УМРАТ и от какво:
              50 човека от Злокачествени новообразувания,
              190 човека от Клас IX Болести на органите на кръвообращението (Исхемична болест на сърцето- 36, Други болести на сърцето- 68, Мозъчносъдови болести- 56, Други болести на органите на кръвообращението- 30)
              11 човека днес ще умрат от Болести на дихателната система
              11 човека днес ще умрат от Болести на храносмилателната система и т.н
              Та може да шернете тази публикация току виж попадне на някой, който да даде смислен отговор
              Поздрави,
              Антон Балканджиев

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ботич, днес една сестра която се върна с мен от чужбина, били сме неразделни дето се казва години наред започна в Клиника по Пулмология и Фтизиатрия. Белодробна клиника. Сега е пълно с ковид болни там. Не са само тежки случаи, но и такива които трябва да са в болница. Каза ми - шлемове не, скафандри, облекло, ботуши, два чифта ръкавици, през 2 часа излизат да починат и сменят изпотяващия се скафандър. Не можеш да пиеш вода, трябва да си хапнал сутринта, едно момиче е припаднало от глад и световъртеж. Обръщаш напокаки всичко да се кисне в дезинфекционен разтвор за следващия. Два чифта ръкавици, бабичасали кожа на ръцете след час-два. Знаеш ли как се пипат игли, опаковки, без тактилната чувствителност на кожата, с изпотен скафандър. Ако имаш и очила вътре хептен. Как си говорят. Никак. Викайки. Но изпотяването се уввличава. За 1000-1200 лева.
                Малко по-уважително! Сръбска музика на верандата дебре деее е друга бира. . Въобше можете ли да мислите или съвсем оскотяхте докато ме нямаше? Даваш ли си сметка кои са героите в днешно време. Не! Гледате дупките само да са пълни - горната и долната.
                Та къде отиват в тази клиника болните с други белодробни страдания? Никъде или дома.
                Тежки случаи в специализирана НОВА болница (като нова кола за БГ). Събират цвета на пулмологията и вирусологията и гръч за 2ен надник и 4-на заплата че ще работят по 200-250 часа. Леките случаи като си почиват от смените + новобранци/преквалифицирани в отделна болница/крило+"нормалните" белодробни. За 6 месеца можеха да го организират.
                Не съм чул да са направили каквото и да е такова ...
                Аз съм от другите болни - и не ме лекуват, добре че съм добре. Ако зазлея кво ще правя? Готвя се да се лекувам сам. Най-много ме притеснява да не съм адекватен. Щото като си в ясно съзнание е лесно, ама като 2 не видиш е мнооого зор и воля да се лекуваш.
                Защо го киснеш - това трябва да се прави от санитари/доброволци. И да имат по 4-5 екипа готови за всеки лекар/сестра на смяна. Сваля почива 2 часа- подготвя за следващите 2 часа в скафандъра и така 3 пъти. Трябва за 2 часа да си обслужи пациентите - 15-20 колкото успяват.
                За самото интубиране - 3-4ма трябват за 1/2 час + 1/2 час подготовка. Другото си е нормални процедури по това което съм виждал.
                Сигурен съм че може и още шлифовка и оптимизация. Ама те и това не са започнали. Давай там юруш на мускули. Няма как да стане така. Аз с разпределяне на работа се занимавам от 10+ години и за 10 мин мога да предложа план, за 10 дена ще го направя почти перфектен за ситуацията. На всеки 10 дена мога да го подобрявам и изменям според променените условия.
                Отдалеч се вижда че е майка плаче ....
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Общата смъртност намалява!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Бота, от короната ли 5-10хил? Забрави!
                    Много по-вероятно е 2 -2,5 хил за целия сезон до март, колкото са средно починалите от респираторни заболявания за последните 10г.
                    И то, в голяма степен ще бъде за сметка на досегашни други причинители на горните.

Но, последствията от запушената болнична инфраструктура и профилактината помощ ще доведат в по-голяма степен за общо нарастване.
                    Общата смъртност за последните 10 години се движи около 108хил на година с минимални изменения. За същия период населението е намаляло с 500хил.
                    Тенденцията продължава, просто се търси виновник или поне нещо друго за отвличане на вниманието
                    5-10к ще починат до емнайстата вълна през 202емнайста година (23 поне, не очаквам ефективна ваксина дотогава). Тази есен-зима макс 5к, по скоро 3.
                    Смътността не намаля щото 70+ годишните набори са големи (100+к)

Коментар

Как ги лекуват от ковида - аспиринче, витамини ... Чудо голямо. Тежките случаи са си тежки - те са 300. Не можем 300 души да лекуваме?
                      И заради тези 300 не могат да се лекуват стотици хиляди - и раково болни, и диабет, и сърце, и хобб, бъбреци/диализа и т.н.
                      Ботич, днес една сестра която се върна с мен от чужбина, били сме неразделни дето се казва години наред започна в Клиника по Пулмология и Фтизиатрия. Белодробна клиника. Сега е пълно с ковид болни там. Не са само тежки случаи, но и такива които трябва да са в болница. Каза ми - шлемове не, скафандри, облекло, ботуши, два чифта ръкавици, през 2 часа излизат да починат и сменят изпотяващия се скафандър. Не можеш да пиеш вода, трябва да си хапнал сутринта, едно момиче е припаднало от глад и световъртеж. Обръщаш напокаки всичко да се кисне в дезинфекционен разтвор за следващия. Два чифта ръкавици, бабичасали кожа на ръцете след час-два. Знаеш ли как се пипат игли, опаковки, без тактилната чувствителност на кожата, с изпотен скафандър. Ако имаш и очила вътре хептен. Как си говорят. Никак. Викайки. Но изпотяването се уввличава. За 1000-1200 лева.
                      Малко по-уважително! Сръбска музика на верандата дебре деее е друга бира. . Въобше можете ли да мислите или съвсем оскотяхте докато ме нямаше? Даваш ли си сметка кои са героите в днешно време. Не! Гледате дупките само да са пълни - горната и долната.
                      Та къде отиват в тази клиника болните с други белодробни страдания? Никъде или дома.
                      Last edited by bulgarian lev; 12.11.2020, 23:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Той имаше предвид - шестмесечните специалисти да лекуват другите,а не него....Него са ДЛЪЖНИ да го лекуват нещо от рода на професор...И не да му казват да спре цигарите,алкохола и т.н.(това от предишен негов пост)Не!Той,ако м е кеф ,може да си пие по кило-две ракия и да пуши по две-три кутии цигари, а лекарите са ДЛЪЖНИ да го лекуват и да го връщат непрекъснато в перфектна младежка форма....Той не носи никаква отговорност за здравето си....Затова са отговорни лекарите...Предполагам лекарите си имат и магически пръчки...Левчо нека да си каже....
                        Изпуснал съм! Кой е този с пороците дето пък и иска да го лекуват успешно?
                        Пиячка и цигари в комбинация е двойно по-пагубно отколкото всяко едно само по себе си. Т.е ако пиячката носи 2 негативни точки, цигарите и те 2, заедно двата порока имат 8 негативни точки. Образна скала, но е така.
                        А да искаш невъзможното от лекарите е низост. Примитивна низост.
                        А колкото дали ще го лекува офталмолог, той да се моли да не го лекува некой фатмак от запаса извикан заради извънредната ситуация която не е никак имагинерна. Опазил Бог!

Коментар

И имаше ли?
                          И на есен пак като всеки един грип. Колко необичайно. И така докато минат 70% или ваксинират 99%.
                          Ще умрат между 0,1 и 0,2% или 5-10к. Както имаме тотален колапс на здравеопазването от други лечими но нелекувани болести ще умрат още толкова
                          Е за тези другите са ВИНОВНИ ТИКВИТЕ. Сега са единични фрапантни случаи както бяха от вируса пролетта и ги казваха поименно. След 1-2 месеца ще са статистика за жалост
                          Бота, от короната ли 5-10хил? Забрави!
                          Много по-вероятно е 2 -2,5 хил за целия сезон до март, колкото са средно починалите от респираторни заболявания за последните 10г.
                          И то, в голяма степен ще бъде за сметка на досегашни други причинители на горните.

Но, последствията от запушената болнична инфраструктура и профилактината помощ ще доведат в по-голяма степен за общо нарастване.
                          Общата смъртност за последните 10 години се движи около 108хил на година с минимални изменения. За същия период населението е намаляло с 500хил.
                          Тенденцията продължава, просто се търси виновник или поне нещо друго за отвличане на вниманието
                          Last edited by съни(тя); 12.11.2020, 23:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Той имаше предвид - шестмесечните специалисти да лекуват другите,а не него....Него са ДЛЪЖНИ да го лекуват нещо от рода на професор...И не да му казват да спре цигарите,алкохола и т.н.(това от предишен негов пост)Не!Той,ако м е кеф ,може да си пие по кило-две ракия и да пуши по две-три кутии цигари, а лекарите са ДЛЪЖНИ да го лекуват и да го връщат непрекъснато в перфектна младежка форма....Той не носи никаква отговорност за здравето си....Затова са отговорни лекарите...Предполагам лекарите си имат и магически пръчки...Левчо нека да си каже....
                            Как ги лекуват от ковида - аспиринче, витамини ... Чудо голямо. Тежките случаи са си тежки - те са 300. Не можем 300 души да лекуваме?
                            И заради тези 300 не могат да се лекуват стотици хиляди - и раково болни, и диабет, и сърце, и хобб, бъбреци/диализа и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                              Добре дошли в реалния свят,
                              особено на тия де лежаха на кълката "Ъм то имаме 10болни и 8000 легла, кво ни занимават глейти си живота, тиковиденвидяллиси и т.н."

Гледам пак се пее "6 месеца нищо не направиха"
                              Бре толко ли не помните, че този де стана сега шеф на Инфекциозната, се закле че вирус от Юли ще няма???
                              При такъв доклад за нямане на вирус, ако похарчиш бюджетни средства, че се лежи в затвор известно ли е?
                              Справки при Москов, когото разследват, че е получил дарение!!! ама там нещо с ддс-то объркал -за под 300х.лв иде реч...(а исканото оправяне за 6мес. е десетки милиони)
                              И имаше ли?
                              И на есен пак като всеки един грип. Колко необичайно. И така докато минат 70% или ваксинират 99%.
                              Ще умрат между 0,1 и 0,2% или 5-10к. Както имаме тотален колапс на здравеопазването от други лечими но нелекувани болести ще умрат още толкова
                              Е за тези другите са ВИНОВНИ ТИКВИТЕ. Сега са единични фрапантни случаи както бяха от вируса пролетта и ги казваха поименно. След 1-2 месеца ще са статистика за жалост

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                                Сигурен ли си, че искаш да те лекува офтламолог, "подготвен" за 6 месеца?
                                Знаеш ли за колко време се получава специалност?

Коментар

Working...
                                X