IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Още напролет видях едно проучване на института Робърт Кох, където посочиха средната възраст на умрелите от ковид в Германия, които те са изследвали - 82 години. Средната продължителност на живота там е 81 години.

https://dariknews.bg/novini/sviat/uc...e-45-g-2218264
    Last edited by perin; 02.12.2020, 19:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Според теб е така, според други такъв вирус няма, според трети хората нарочно мрат, за да вземат пари от Бил Гейтс. Това за мен не са източници. Обаче RKI е, и те имат изследване по въпроса от 28 септември. Там са отразени почти всички мерки (без глупостта за каските) и техния ефект върху разпространението на КОВИД19. Чакам източник за постоянното носене каски.
      Ще го дам, когато видя какво е показало кристалното кълбо на немските специалисти относно броя жертви в България, ако би била 20202 без мерки и без маски.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ако искаш ставай педеруга а не циклоп, ако искаш маскиран ама не се опитвай и да твърдиш че твоето е "правата" вяра и всички трябва такива да ставаме овце.
        Короновирусния сценарий е най-големия абсурд, който съм виждал през живота си!

Това е най-грандиозната измама!

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Мога да посоча същия брой източници, колкото и ти можеш да посочиш относно колко българи щяха да умрат, ако не се носеха маски.
          Такива неща няма как да се подкрепят с факти, а само със спекулации. Според мен, ако нямаше никакви затваряния и никакви маски още от пролетта, а имаше само ограничения за масови събития плюс препоръки, щяхме сумарно да имаме по-малко, но различно разпределени във времето жертви.
          Според теб е така, според други такъв вирус няма, според трети хората нарочно мрат, за да вземат пари от Бил Гейтс. Това за мен не са източници. Обаче RKI е, и те имат изследване по въпроса от 28 септември. Там са отразени почти всички мерки (без глупостта за каските) и техния ефект върху разпространението на КОВИД19. Чакам източник за постоянното носене каски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Проблема на хора като теб е този, че се опитвате да се налагате на другите, докато вие самите имате пълната свобода да правите сами за себе си каквото намирате за добре!

Българското общество не иска да участва в този сценарий, в този абсурд!

Как да го напиша по ясно! ИЗМАМА!!!
            Ако искаш ставай ..... а не циклоп, ако искаш маскиран ама не се опитвай и да твърдиш че твоето е "правата" вяра и всички трябва такива да ставаме овце.
            Last edited by RUBLA; 02.12.2020, 20:37. Причина: Спазвайте добрия тон!
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Уха, срещнах един безстрашен човек, ще си го запиша в дневника.

Да ти се случи нещо от корона-вируса, било то тежка няколкодневна болест, не е никак малка, просто не е ясно къде може да го прихванеш. Но това вас, безстрашните, не ви интересува. Ама такова възхищение изпитвам, едно време хората танкове са спирали, а сега с гърди пред корона-вируса застават, трябва да ви направят паметници някой ден.
              Проблема на хора като теб е този, че се опитвате да се налагате на другите, докато вие самите имате пълната свобода да правите сами за себе си каквото намирате за добре!

Българското общество не иска да участва в този сценарий, в този абсурд!

Как да го напиша по ясно! ИЗМАМА!!!

Коментар

Шегата настрана, една колежка го е правила от разсеяност, не знам доколко може да се контролира нещо с тренирана мисъл, но физиката не прощава. Да кажем, че успееш за секунда-две да направиш някаква изключителна циркулация на кръвта- като един вид охлаждане - единствено това си представям като слабо възможен вариант, но кожата сто процента ще пострада.
                даже за усложнение ще си поставя за цел да извадя тавата по- бавно до 10 секунди например. Това не ме притеснява, нито болка ще усетя, нищо адската топлина, нищо .... това е елементарно .... притеснява ме изгарянето на кожата и че после ще трябва да си мажа кожата с какви ли не мехлеми и илачи, но ... ще видим, хм, къде ме заби бе човек .... Естремен е опита и трябва наистина сериозна подготовка., трябва това което мога да го надградя .... Най-смелиия ми опит преди години беше потапяне на двете ръце в тенджера с вода с температура 80 градуса за 20 секунди. Подготовката ми за този опит беше 2 седмици, като имаш предвид че от много години имам тия умения, тоест стъпвам на сериозна база. Правил съм и обратния вариант - в стая със стайна тем-ра 10 градуса потапяне едновременно на краката в леген с лед и ледена вода и ръцете в тенджера с лед и ледена вода за 5 минути. Толкова издържах, но в студена и ледена среда за мен е по- лесно. Интересни и много практични са уменията за контрол на телесната температура, например сега зимата леко да си повишиш тем-та на крайниците - ръце и крака, и обратно лятото - леко да понижиш тем-та на крайниците. Това е лесно и с опити по 1 час на ден за 1 седмица си готов, техниката е супер проста и реакцията и ефекта са почти мигновени

Коментар

Факти - Япония, Южна Корея, Тайван, и други подобни. Ако отказваш да приемаш факти, друг въпрос.
                  Финландия,Естония,Дания, Монако,Кипър,Исландия,Норвегия.
                  Дания и Монако на практика са тествали цялата си популация..

Коментар

Факти - Япония, Южна Корея, Тайван, и други подобни. Ако отказваш да приемаш факти, друг въпрос.
                    В Нидерландия задължителните маски са от вчера, а в Белгия от доста отдавна. Освен това в първата държава мерките като цяло бяха по-строги, но е водач по жертви. Можем да избираме произволно държави, които да подкрепят тезите ни, колкото искаме. В Северна Корея нямат нито един заразен.

Коментар

В дългосрочен план всички сме мъртви, ама ноември месец 3 000 (три хиляди) българи умряха от "грипчето". Повече отколкото от пияни шофьори за 30 ГОДИНИ. Да не се пие не е нито постоянно, нито безусловно задължение. Само когато ще шофираш. Носенего на маска се изисква също само в разгара на епидемията.
                      Бас държа, че не можеш да посочиш източник колко българи биха се спасили, ако носят каска постоянно. Това е просто една глупост, без нито един факт за подкрепа.
                      Смърта на парцалените хора беше програмирана! Някои си мислят, че вече смъртноста ще спада но това което ще се случи е точно обратното.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Мога да посоча същия брой източници, колкото и ти можеш да посочиш относно колко българи щяха да умрат, ако не се носеха маски.
                        Такива неща няма как да се подкрепят с факти, а само със спекулации. Според мен, ако нямаше никакви затваряния и никакви маски още от пролетта, а имаше само ограничения за масови събития плюс препоръки, щяхме сумарно да имаме по-малко, но различно разпределени във времето жертви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Витанов, не ти се получава сарказма, сори! Ти кажи що са толкова малко оздравелите - чакаме другата седмица за стъкмистиката, за да си оправдаем малоумните мерки ли? Това ОПГ герП така и не схванахте един основен лаф от култовия филм "Гепи" - never underestimate the predictability of stupidity. Ма няма лошо - по 50 кинта за пенсионерите, 10-15-30% за хрантутниците в администрацията и ей ти ги 1 млн гласа на изборите. Живи и здрави
                          Що са малко оздравелите ли. Щото си требе време да оздравеят.

Един колега 4 седмици го кара с всички екстри. В момента е в последна фаза - слабост. Изпитва слабост при всяко средно натоварване. Снимката на дроба не показва нищо. Явно си трябва време да оздравее. Иначе теста му е отрицателен и го водят оздравял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

аз бих се пробвал ... сериозно говоря, толкова екстремни опити досега не съм правил, но бих потренирал, сериозна провокация е. Нито съм толкова смел, нито толкова глупав да вадя тава от фурна без ръкавици, просто имам отработени и усвоени някои умения за контрол на вегатативната нервна система. Още от преди 15 -16 год моя гуру в покера ми показа някои техники, чрез коита се усвояват много специфични умения и които ти помагат в живота, бизнеса и навсякъде особено в супер стресови и шокови критични ситуации. Ако те интересува темата пиши на лични
                            Шегата настрана, една колежка го е правила от разсеяност, не знам доколко може да се контролира нещо с тренирана мисъл, но физиката не прощава. Да кажем, че успееш за секунда-две да направиш някаква изключителна циркулация на кръвта- като един вид охлаждане - единствено това си представям като слабо възможен вариант, но кожата сто процента ще пострада.

Коментар

В дългосрочен план всички сме мъртви, ама ноември месец 3 000 (три хиляди) българи умряха от "грипчето". Повече отколкото от пияни шофьори за 30 ГОДИНИ. Да не се пие не е нито постоянно, нито безусловно задължение. Само когато ще шофираш. Носенего на маска се изисква също само в разгара на епидемията.
                              Бас държа, че не можеш да посочиш източник колко българи биха се спасили, ако носят каска постоянно. Това е просто една глупост, без нито един факт за подкрепа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Мен от нищо не ме е страх, за разлика от мишки като теб!

Тавата няма да е пипам, защото знам, че да се опаря от нея като шанс е 100%!
                                За сметка на това, да НЕ ми се случи нищо от коронавируса шанса е 99,999%!

Само напълно малоумен човек би смятал, че дава еквивалентни примери за сравнение!
                                Уха, срещнах един безстрашен човек, ще си го запиша в дневника.

Да ти се случи нещо от корона-вируса, било то тежка няколкодневна болест, не е никак малка, просто не е ясно къде може да го прихванеш. Но това вас, безстрашните, не ви интересува. Ама такова възхищение изпитвам, едно време хората танкове са спирали, а сега с гърди пред корона-вируса застават, трябва да ви направят паметници някой ден.

Коментар

Working...
                                X