IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Дявола е в детайлите....

Първо Морбилито като болест, няма голям фаталитет, както и усложненията не са толкова често срещани.... Ако избереш да си сложиш ваксина, ти отново балансираш с риска, защото тя също носи такъв!

На второ място, преди като имаше епидемия, тя беше във Варна, отново в римската махала!

Да не се окаже накрая, че тези епидемии избухват преди всичко на места като гетата, където са заринати с фекалии, а децата поради бедността и лошото хранене са със сринат имунитет, което благоприятства заразата!

Ако горното е вярно, детето на един антиваксър, веднъж има не чак толкова опасна болест, втори път има риск от самата ваксина и трети път, то не е в среда, която да благоприятства нито заразяване, нито подобна податливост на организма!

Защо няма бум на морбили сред антиваксърските деца на етнически българи?

Не виждам смисъл от тази ваксина за етнически българи! Ваксината носи не малък риск, както известен, така и скрит!
    Морбилната ваксина е жива ваксина. С годините е изпипана и сега рисковете са нищожни. В миналото са правели енцефалити. Риск на живата ваксина но все още недобре усъвършенствана.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Mи да, за мен резултата е важен, не средствата, няма да имам рестрикции, в крайна сметка.
      Кажи ми твоя практически протест, как ще го направиш и какъв ще е резултата, че на думи е лесно ?
      Имаш егоистично мислене! Интересува те само ти да си добре!

Аз протест към момента не планирам, защото няма да има нужда от такъв! Аз ваксина няма да си поставям и не смятам, че те ще бъдат задължителни. Или, че ще има някакви рестрикции! Ако има такива, вече ще имам и отговор, на това, което ме питаш! Към момента нямам отговор, за нещо, което нито е ясно дали може да стане, нито какво би било!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
        Майки писа, че антиваксърите били интелигентни и образовани, но явно е въпрос на гледна точка.

П.С. Един приятел разправя, че имал грамотен циганин в набора и останалите мургавели от ротата му викали "професора".
        Няма общо с интелектуалния статус. Може и да си умно говедо, но си говедо, защото не си информирано и не желаеш да се вслушваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Е аз не можах за 1 година читав имунолог да намеря в цяла България. Откъде да ми се избистри?
          Малко са, защото не е атрактивно. Но в центровете по молекулярна патология, клинична имунология, старите инфекционисти и хематология даже има някои добри в областта.
          Най-атрактивно е хирургче с ножа - режеш и спасяваш и кинти ти дават. То нема хирург да е чул за Т лифоцит камо ли да ти обясни кво се случва с ,,Организъма"
          Last edited by bulgarian lev; 06.12.2020, 21:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Морбили избухна Морбили преди година Пловдив, Пазарджик - ромляните с неваксиниранрто си. Преди няколко години пък Румъния беше обхваната. И смъртни случаи имаше.
            Дявола е в детайлите....

Първо Морбилито като болест, няма голям фаталитет, както и усложненията не са толкова често срещани.... Ако избереш да си сложиш ваксина, ти отново балансираш с риска, защото тя също носи такъв!

На второ място, преди като имаше епидемия, тя беше във Варна, отново в римската махала!

Да не се окаже накрая, че тези епидемии избухват преди всичко на места като гетата, където са заринати с фекалии, а децата поради бедността и лошото хранене са със сринат имунитет, което благоприятства заразата!

Ако горното е вярно, детето на един антиваксър, веднъж има не чак толкова опасна болест, втори път има риск от самата ваксина и трети път, то не е в среда, която да благоприятства нито заразяване, нито подобна податливост на организма!

Защо няма бум на морбили сред антиваксърските деца на етнически българи?

Не виждам смисъл от тази ваксина за етнически българи! Ваксината носи не малък риск, както известен, така и скрит!

Коментар

2 пъти да беше казал по ербаб, добре ама цели 10....
              Победата винаги се предпоставя като начин на мислене, твоето мислене предпоставя поражение!
              Mи да, за мен резултата е важен, не средствата, няма да имам рестрикции, в крайна сметка.
              Кажи ми твоя практически протест, как ще го направиш и какъв ще е резултата, че на думи е лесно ?

Коментар

Проблема е, че хората нямат принципи!
                Проблема е, че хората са прости!!! От глупака нищо не става, само ще те завлече с него. Образование трябва.. от там на сетне нещата сами ще си дойдат.. иначе тъпотията се възпроизвежда и умножава постоянно. Колко и да се бориш ни си в позицията да промениш каквото и да било.. така, че не се хаби а инвестирай в себе си, така или иначе утре няма да те има.

Коментар

Морбили избухна Морбили преди година Пловдив, Пазарджик - ромляните с неваксиниранрто си.
                  Майки писа, че антиваксърите били интелигентни и образовани, но явно е въпрос на гледна точка.

П.С. Един приятел разправя, че имал грамотен циганин в набора и останалите мургавели от ротата му викали "професора".

Коментар

Мътна ти е, но за ваксините виждам че ти е бистра. Ще ти дам скоро нещо да четеш. С линкове имунология няма да научиш.
                    Е аз не можах за 1 година читав имунолог да намеря в цяла България. Откъде да ми се избистри?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

И от ваксините става - кой как изтегли късата клечка
                      Тази материя ми е мътна .. Дай линкове към книги да чета.
                      Иначе искам ИСТИНАТА да чуя. После дали ще я възприема е друга бира
                      Мътна ти е, но за ваксините виждам че ти е бистра. Ще ти дам скоро нещо да четеш. С линкове имунология няма да научиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не е така.

Ефектът от ваксини, мерки, носене на маски е кумулативен за едно общество.

Колкото повече хора се ваксинират толкова ползите са по-големи за обществото, а и от там за отделния индивид.

Ваксината няма ефективност на 100%. Има някои ваксини, които предпазват на 100%. Но повечето ваксини имат определен процент ефективност - в случая 90-95 или там колкото е.

Ако имаше 100% ефективност нямаше да ми дреме за антиваксарите.

Или ако живеехте в гората също нямаше да ми дреме.

Но ако вирусът се внесе отвън да кажем. При нисък процент на ваксинация има вероятност за образуване на огнища, разпространение на вируса и повтаряне на заключването.

Вирусът има някакво репродуктивно число - демек 1 болен, колко здрави заразява. Границата е 1. Колкото по-голямо е от 1, толкова по-лесно и по-бързо се разпространява.

Колкото по-малко е от 1 и клони към 0 - толкова по-трудно се разпространява.

Целта на ваксинирането е така, че ако вируса се появи пак да няма почва за разпространение. При наличието на хора, чрез които може да се разпространява, то ще пострадат и ваксинирани. Верно в по-малка степен, но ще пострадат - щото ваксината няма 100% ефективност.

Уж за морбили ваксините са задължителни, но периодично избухват разни епидемии тук и там из България - щото има някои не ваксинирани. И те като са повечко и твоето дете нищо че е ваксинирано, ако си играе с тях и то може да прехване и да боледува, просто щото ваксината не е на 100% ефективна.
                        Морбили избухна Морбили преди година Пловдив, Пазарджик - ромляните с неваксиниранрто си. Преди няколко години пък Румъния беше обхваната. И смъртни случаи имаше.

Коментар

От ваксините бе, Ботич, нали това искаш да чуеш.
                          Сега аз лекции изнасям безплатно. Но за автоимунитета ще ми трябва поне 2 часа време и не мога да изпиша лекцията. Но чувал ли си за имунен толеранс. Това което е сложна верига от механизми пазещи имунните клетки да не ни атакуват който антиген си изберат. Този механизъм може да се повреди понякога. За забранени клонове Т лимфоцити чувал ли си? И от В линията има такива.
                          А знаеш ли кои тъкани още от ембрионалното развитие никога нямат контакт с имунните клетки. И при повреда на бариерите така да се каже тези тъкани се възприемат като чужди и непознати.
                          И от ваксините става - кой как изтегли късата клечка
                          Тази материя ми е мътна .. Дай линкове към книги да чета.
                          Иначе искам ИСТИНАТА да чуя. После дали ще я възприема е друга бира
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

А ако си нон стоп в коснпиразциите, какво ще излезе на материално ниво
                            На материално ниво ми се "дава", че излиза една алуминиева шапка, която трябва да се носи повече и от маските!

Коментар

Аз не знам ти кажи от КАКВО СЕ ОТКЛЮЧВАТ, че всички казват че съм бил предразположен
                              От ваксините бе, Ботич, нали това искаш да чуеш.
                              Сега аз лекции изнасям безплатно. Но за автоимунитета ще ми трябва поне 2 часа време и не мога да изпиша лекцията. Но чувал ли си за имунен толеранс. Това което е сложна верига от механизми пазещи имунните клетки да не ни атакуват който антиген си изберат. Този механизъм може да се повреди понякога. За забранени клонове Т лимфоцити чувал ли си? И от В линията има такива.
                              А знаеш ли кои тъкани още от ембрионалното развитие никога нямат контакт с имунните клетки. И при повреда на бариерите така да се каже тези тъкани се възприемат като чужди и непознати.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

виж, гарантирано, съм поне 10х ербаб от тебе, но в тоя случай съм и разумен.
                                На нашата измъчена територия, не става.
                                БХ трябваше поне да бъде изритан, кой мислиш му осигури комфорт 11 год ? Ами, народа.
                                Виж Франция днес, ама те не са спирали от времето на Жълтите жилетки насам, откакто отказаха приемането на СЕТА.
                                Кажи, ти как ще се бориш и ще гризеш гръкляни в БГ, като другите седят до жените си ???

2 пъти да беше казал по ербаб, добре ама цели 10....

Победата винаги се предпоставя като начин на мислене, твоето мислене предпоставя поражение!

Коментар

Working...
                                X