Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Много е интересно надвечер, когато се съберат от областния кризисен щаб като вземат да разтягат локумите. Така като се замисля, ако действително едно бедствие с такава скорост на разпространение мине през територията на татковината, наистина ще е мъка.
Струва ми се, че БЧК и доброволците ще са по-експедитивни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Поиграх си да почета някои неща. В общи линии се занимават с тяхната си лична бюрокрация кой какво трябвало да прави къде да се появи и коя работа да прехвърли на друг. Това не е план за действие. Другото са общи приказки и определения. И ако болните нарастват с по 30% на ден, както бе в Китай без карантина, една седмица забавяне води до 6 пъти увеличение на болните. две седмици забавяне увеличава болните 40 пъти. И нещата са вече изтървани. Така като се замисля, ако действително едно бедствие с такава скорост на разпространение мине през територията на татковината, наистина ще е мъка.
Струва ми се, че БЧК и доброволците ще са по-експедитивни.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Като гледам властта си има план. Да му мислят (разбирай духат) бедните
https://pik.bg/война-ли-идва-възстан...ews905340.html
- 2 Харесвания
Коментар
-
Има очертани някакви рамки, които могат да послужат евентуално при изготвяне на план за действие при епидемия. При бедствия, както и при война на първо място е важна връзката ръководителите/отговорните органи на различни нива и подчинените /пострадалите. То и затова навремето се измислени знамената и бойните тръби и барабани
Имам поглед при наводнения, пожари и ураганни ветрове. Отначало нещата се бавят, но после всичко си влиза в руслото. Едва ли ще сме така организирани като китайци или японците, да речем ..., но те от векове имат изградени такива структури, които с азиатска жестокост са се справяли със всяка ситуация.
Коментар
-
Има очертани някакви рамки, които могат да послужат евентуално при изготвяне на план за действие при епидемия. При бедствия, както и при война на първо място е важна връзката ръководителите/отговорните органи на различни нива и подчинените /пострадалите. То и затова навремето се измислени знамената и бойните тръби и барабани
Имам поглед при наводнения, пожари и ураганни ветрове. Отначало нещата се бавят, но после всичко си влиза в руслото. Едва ли ще сме така организирани като китайци или японците, да речем ..., но те от векове имат изградени такива структури, които с азиатска жестокост са се справяли със всяка ситуация.
https://pik.bg/война-ли-идва-възстан...ews905340.htmlНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttps://www.sofia.bg/disaster-protection
Плановете на София - едно голямо нищо, поне що се отнася до епидемия. В общи линии е Бог да ни пази, защото няма никой друг
Имам поглед при наводнения, пожари и ураганни ветрове. Отначало нещата се бавят, но после всичко си влиза в руслото. Едва ли ще сме така организирани като китайци или японците, да речем ..., но те от векове имат изградени такива структури, които с азиатска жестокост са се справяли с всяка ситуация.Last edited by tnm; 17.02.2020, 18:34.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
https://www.sofia.bg/disaster-protection
Плановете на София - едно голямо нищо, поне що се отнася до епидемия. В общи линии е Бог да ни пази, защото няма никой друг
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИнтересно ми е как България се подготвя. Реално докато Китай удържат карантината нещата са що годе под контрол, но ако това се проточи с месеци те просто няма да издържат икономически, ще прекратят карантината и вирусите ще се отприщят.
А до сега не съм видял и чул за никаква подготовка, дори само като планиране от страна на българското правителството.
- кога точно ще се приеме че има проблем - като при нормалния грип ли - когато 30% май-беше от децата се окажат болни - то тогава вече ще са измрели десетки хиляди българи
- закупуват ли екстра предпазни средства, маски, ръкавици, защитни облекла. Защото ако кризата удари целия свят от никъде няма да могат да се намерят
- имат ли план за екстра площи за настаняване на болнир като спортни зали, училища, хотели
-болниците имат ли план за това как ще посрещат болни. Или и болни и здрави на едни опашки и всяко посещение на болница ще е смъртна присъда за един процент от населението.
-държавния резерв от храни има ли достатъчно запаси и има ли план как ще се разпределят сред хората тези храни. Защото ако не работят магазини какво ще се случи? Би трябвало вече да имат яснота къде по квартали и градове ще се разполагат пунктове за храна, но нещо ме съмнява. Как ще се организира това - или всички на една опашка и бог да ги пази от заразяване.
-какви са плановете при пълна карантина. Ще се забранява ли ползване на коли, ще се спира ли градския транспорт - в Китай градския транспорт е втория най-голям източник на заразяване след болниците.
-при какъв брой заболели ще спрат транспорта - или ще чакат хорат да почнат падат мъртви по улиците.
- НЕК и ВИК имат ли планове как да работят в такава ситуация. Или няма да имаме и ток и вода към карантината. Като предпазни облекла за хората, намалени екипиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Седемстотин милиона ли, фармацефте? Всеки втори-трети китаец по цялата китайска земя?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение2 ... китайските власти правилно се презастраховат, защото имунните система на човека и човечеството не са запознати с него.
3. Вирусът е много слаб срещу етанола. Който мисли, че е заплашен от заразяване, нека го прилага по всички начини, вътрешни и външни; справка - МакТевиш на Джек Лондон.
А не смяташ ли, че ако т. 3 беше вярна то това "откритие" би осенило и някой от десетки милионите китайски лекари или друг лекар по света? Тогава вероятно нямаше да се налага да организират заварчици за заваряване на входни врати, а дружно всички /заразени и незаразени/ щяха да си пият етанолче, дори и профилактично.
Понеже и аз имам претенции да съм скептик, си представям един хипотетичен случай - зараза някъде по света със смъртоносен вирус, от който смъртността е 5-10% /примерно/. Как биха се развили събитията? Да предположим, че медиите в тази страна да обявят на гражданите, че има съвсем реална опасност всеки десети от тях да се зарази и умре. Съответно избухва тотална паника и отчаяние сред населението, вероятно се стига до неподчинение /може и до мародерство/, уличният ред, въведената карантина и другите забрани не се спазват от значителна част от хората. И какво биха спечелили хората от всичко това? - Нищо! Даже заразата ще се разпространи още повече и ще загинат много повече.
Не е ли много по-разумно да се "пипнат малко" официалните данни и да се оповестява само 1/10та или 1/20та част от заболелите и починалите и в същото време да се избегне паниката, да се гарантира обществения ред и спазването на наложените мерки? Обикновеният човек и без друго не може да направи нищо. Същевременно това не пречи специалисти извън въпросната страна да бъдат уведомени за реалното положение.
При това положение как може всеки от нас да си прави изводи за реалната ситуация? Вероятно по взетите мерки от властите и (видео) материалите, които изтичат в интернет от хора на място.
Напълно е възможно случаят в Китай да не е като гореописаният и просто да си имаме работа с един грип.
Но аз до сега най-малкото не съм чувал за блокиран цял един круизен кораб поради грипна епидемия.Last edited by LaCosta; 17.02.2020, 16:41.
- 1 like
Коментар
-
Интересно ми е как България се подготвя. Реално докато Китай удържат карантината нещата са що годе под контрол, но ако това се проточи с месеци те просто няма да издържат икономически, ще прекратят карантината и вирусите ще се отприщят.
А до сега не съм видял и чул за никаква подготовка, дори само като планиране от страна на българското правителството.
- кога точно ще се приеме че има проблем - като при нормалния грип ли - когато 30% май-беше от децата се окажат болни - то тогава вече ще са измрели десетки хиляди българи
- закупуват ли екстра предпазни средства, маски, ръкавици, защитни облекла. Защото ако кризата удари целия свят от никъде няма да могат да се намерят
- имат ли план за екстра площи за настаняване на болнир като спортни зали, училища, хотели
-болниците имат ли план за това как ще посрещат болни. Или и болни и здрави на едни опашки и всяко посещение на болница ще е смъртна присъда за един процент от населението.
-държавния резерв от храни има ли достатъчно запаси и има ли план как ще се разпределят сред хората тези храни. Защото ако не работят магазини какво ще се случи? Би трябвало вече да имат яснота къде по квартали и градове ще се разполагат пунктове за храна, но нещо ме съмнява. Как ще се организира това - или всички на една опашка и бог да ги пази от заразяване.
-какви са плановете при пълна карантина. Ще се забранява ли ползване на коли, ще се спира ли градския транспорт - в Китай градския транспорт е втория най-голям източник на заразяване след болниците.
-при какъв брой заболели ще спрат транспорта - или ще чакат хорат да почнат падат мъртви по улиците.
- НЕК и ВИК имат ли планове как да работят в такава ситуация. Или няма да имаме и ток и вода към карантината. Като предпазни облекла за хората, намалени екипи
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
За степента на заразност е показателен и факта че 1700 медици са се заразили.Карантинираните са почти 700 000 000 вече.Last edited by 78-10; 17.02.2020, 16:33.
Коментар
Коментар