И аз пия извлек - от "бабина хурка", много е полезна тая билка. Само че е трудна за намиране, расте по недостъпни места - между фугите на панелите. Расте и започва да стърчи по ъгъл от 60 градуса и със стеблото и листната маса, наболи през болкита, напомня прегърбена старица в черно с хурка под мишница. Оттам идва и името й. Градска билка, намерила подходяща среда близо до градския човек - напук на природолюбителите. Расте само между третия и четвъртия етаж и брането й е доста рисковано. Обикновено я берат тия, дето санират по програмата "Зелена София". Ако я берете точно на Еньовден, тя проговаря с човешки глас и разказва за самодиви, които играят хоро в общата част на мазетата всяка вечер между 2 и 3 часа в полунощ. Затова избягвам да слизам в мазетата нощем, за да не ме хване жена ми в изневяра. Ходи й обяснявай после, че това, което е видяла, са митове и легенди. Та от тази билка ти расте имунитетът и не ти трябват никакви кислородни бутилки. Започваш да дишаш като самолет, а вдигането му е въпрос на дължина на коридора в общата част на мазетата. Широкоспектърна билка и бори пневмонията като детска кашлица. Не се среща по аптеките, но който иска, може да си я поръча и на някоя брокерска фирма.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
То вече идва. Но умрелите ще са не повече от тези от грип.
Мисля че дълбоко грешиш. Последствията навсякъде ще са катастрофални. Колкото и да подкрепям потенциалното омладяване на нацията, ефект ще има върху абсолютно всички - пренатоварената здравна система няма да може да се занимава с другите болни, а и най-вероятно ще ги зарази, бизнеси повсеместно ще фалират, а е възможно и цялата финансова система да рухне. Директните последствия от вируса ще са най-малката беда.
- 1 like
Коментар
-
баш като грип викаш
Да си виждал такива неща при грип.
https://twitter.com/i/status/1229457375431495681
Починалите са ПОНЕ 10 пъти повече.
Ще загинат МИЛИОНИ, ще има разпад на обществата …
- 1 like
Коментар
-
Да запомним: след три месеца ще задам моя въпрос. Мисля, че ще си правите оглушки тогава.С дълги златни фючърси ще преборим епидемията.
и малко мини за цвят де. То стана като лозунг другаря Си може да ми издигне в CCP.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНа ръба сме това чудо да плъзне. Не дей така
Коментар
-
На ръба сме това чудо да плъзне. Не дей така
Ето, Италия 62 случая вече.
Да запомним: след три месеца ще задам моя въпрос.Last edited by Money; 22.02.2020, 20:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Няма да е много забавно, най-вероятно ще е навсякъде. И между другото я ще има нет, я не, та може би ще е трудно да се пита точно тук.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнениеЩе ми е забавно след три месеца да питам апокалиптиците тука: "Кво стана с вашия корона-вирус, къде отиде?".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Накавръче пишеш така сякаш имаш имунитет...Това рано или късно ще опре и до нас.Мислете му в София ние по селата ни метро имаме ни селски транспорт ни туристи,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Имаш предвид по близо да фауната ли.
Демег останалите които оцелеят ще пребивават в колиби и землянки в гората и джунглата.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКоронавируса е Чумата Х, която ще погуби голяма част от човечеството. За хората, които оцелеят, живота ще бъде по добър, защото, ще бъде по близо до фундамента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Имаш предвид по близо да фауната ли.
Демег останалите които оцелеят ще пребивават в колиби и землянки в гората и джунглата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКоронавируса е Чумата Х, която ще погуби голяма част от човечеството. За хората, които оцелеят, живота ще бъде по добър, защото, ще бъде по близо до фундамента.
Демег останалите които оцелеят ще пребивават в колиби и землянки в гората и джунглата.Last edited by Todor Sabev; 22.02.2020, 18:56.
Коментар
Коментар