Първоначално изпратено от bvg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеА бе колеги спирта за горене става ли за дезинфекция. Не на хора, а на подове ,брави и др.
Днес ходих до Джъмбо ама спирт няма, само за горене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеОт утре в Испания е обявено извънредно положение. Няма да работят съдилища, заведения, театри, всякакви учебни заведения, старческите домове са от седмица под карантина.
https://elpais.com/
За един приятел питам...?
Коментар
-
От утре в Испания е обявено извънредно положение. Няма да работят съдилища, заведения, театри, всякакви учебни заведения, старческите домове са от седмица под карантина.
https://elpais.com/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеКитайците продават боклуци, защото света иска да купува боклуци. Нали знаеш - има ли търсене, ще се намери кой да го предложи. Ако света искаше качество, китайците щяха да му продават качествени стоки, и пак щяха да бият по цена всички останали.
Забележи - не обсъждаме кой обществено-икономически строй е по-добър. Имаме обаче база за сравнение и сами виждаме кой излиза победител в състезанието.
Спомняш ли си, че социализма, наложен от Съветския съюз, се провали с гръм и трясък именно по икономически, а не по политически причини. Победи западната пазарна икономика, каквото и да означава тази комбинация от думички. От тогава обаче мина много време и към днешна дата наблюдаваме нещо подобно - друг обществено-икономически строй е на път да победи същата тази западна пазарна икономика. И както вече знаем от историята, тази победа е неизбежна и е само въпрос на време да се случи.
Основния извод е само един - или тази прехвалена западна пазарна икономика трябва да се реорганизира и да промени концепциите си така, щото да остане конкурентоспособна, или в близките години и предстои да напусне историческата сцена и да бъде заменена от някой друг, доказал се с времето по-добър обществено-икономически строй.
Както вече всички видяхме - икономиката е водеща, а не идеологията или политиката. Иначе си имаме и идеологически експеримент - Северна Корея, който обаче също му предстои грандиозен провал поради лошо функциониращата централизирана планова икономика.
Иначе не мисля че сравненията са съвсем адекватни, поради причината, че в света няма държава която, поставена в изолация би се развивала икономически добре, пък било то Китай или Сащ. Мит е че западняците работят повече от нас и са по-съвестни. Работя във фирма представена в 160 страни по-света, пообиколих доста държави и да ви кажа положението е под всякаква критика, от мениджмънта та до ниските нива, нулева компетентност, мързел, схемички и връзкатство. Да намерили са елегантни начини да го замаскират, но по-внимателно проучване и нещата блесват. Германците работят доста стегнато и съвестно, но са с много раздут щат, в другите държави колкото по-развити са икономически толкова по-мързеливи са. Единствено за сега Австрийците работят като кучета. У нас се работи също много здраво, но някои неща се претупват/например документации, задания/ единственото което крепи запада е, че всички искат хартийките им и емблемите им. Ако света проумее в каква понци схема са ни вкарали американците, ще въздишат по 29-та година.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеВчера споменах думите "извънредно законодателство", но вътрешната ми нагласа и убеждение беше, че до него ще се стигне по-скоро през следващия месец.
Животът ме опроверга.
Не разполагаме с цялата информация, но очевидно "онзи гад", за когото говореше БХ, е свършил работата си на високо ниво.
Преди време аз свръхреагирах и го приех малко лично, когато проф. Христов нарече определен процент от народа ни по определен начин. Някак не можах да му простя, че си позволи приказките на БХ за "лошия маТриал". Да, не е честно, но никой не ни е пратил на този свят със сертификат, който осигурява право да изискваме честност. За едни може, за други не! Така е било и така ще бъде!
Днес навън вакханалията продължава с пълна сила.
С приказки (благи) няма да стане, май трябва да се извади Колта от кобура. При изваждане на пищова и тоягата, обаче, играта става друга!
Рисково и деликатно е!
Предложение: проявявайте активност и се информирайте за нещата, които се изискват от вас и за начина, по който властта постига наложените мерки.
Извънредно положение в България заради коронавирус. Какво предстои?Last edited by pinoccio; 13.03.2020, 18:40.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Не е ли по-лесно да им се дават ръкавици за еднократно ползване и калцуни?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
3. След тяхното излизане всичко, до което са се докоснали, се дезинфекцира със спирт.
Коментар
-
Смъртоносна надпревара?! Не знам дали Мейджър студиата в Холивуд са правили такъв филм (Летал рейс), ама ако не са, обезателно ще направят.
Иначе, бачкат хората по света, а отгоре кръжат лешояди и зорко наблюдават откъде може да се смъкне още няколко процента профит.
САЩ одобриха експресно новия тест за коронавирус на Roche
И в Европа замириса на извънредни мерки:
Regierung sagt Unternehmen Kredite ohne Begrenzung zu
Акцентите в статията са:
- Правителството възнамерява да осигури неограничено финансиране на предприятията, но медалът има и обратна страна,
- при определени обстоятелства не се изключва и одържавяване.
Нямам време за подробности.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеАз също смятам, че в къщи не трябва да се носят маски или да се правят каквито и да било ограничения вътре в семейството. Това е защото е повече от ясно, че ако се разболее един, ще прихванат всички останали.
Виж спрямо външни посетители трябва да се предприемат мерки, и поне аз съм предприел следните:
1. Всички външни посетители влизат с маски. Ако нямат, аз им давам/подарявам и ги инструктирам какво да правят с тях.
2. Въпреки маските разстоянието между мене и тях е 3 метра, а не 1. Имам си съображения за това.
3. След тяхното излизане всичко, до което са се докоснали, се дезинфекцира със спирт.
4. Хубаво е да има и периодично проветряване, но при мене то се извършва автоматично. Имам си рекуператор (ширм), който подменя въздуха във всяка една стая със скорост 60 кубика на час.
Извън куриерите, които периодично носят някакви пратки, при нас влизат само двама човека, които са специално инструктирани как да се държат в публичното пространство, щото да минимизират собственото си заразяване. На тях съм дал и безплатни предпазни средства. Тези двама човека се грижат за почистването и дезинфекцията на жилището, както и за доставките на каквото е необходимо - храна, лекарства или нещо друго.
За да съм по-модерен - купих специални дигитални термометри, с които дистанционно да се мери температурата - моята и на хората, влизащи в жилището. Ежедневно правя инструктажи, защото установих, че служителите гледат през пръсти и пренебрегват това, което се случва в държавата. Ако аз не им разказвам новините, те така и щяха да си останат неосведомени по въпроса.
И последно - освен за моето семейство мисля и се грижа и за семейството на моя син, защото той също като останалите хора в страната пренебрегва реалната опасност и не предприема никакви мерки. Напоследък обаче му допари под гъза и ако не бях аз, да му дам предпазни средства и други неща, които вече са дефицит, той щеше да попадне в небрано лозе. Това обаче го предвидих навреме, планирах, реализирах и сега се оказа, че съм бил прав.Казвам го съвсем добронамерено, разбирайки необходимостта от такива мерки особено заради здравето на съпругата Ви.
Аз също съм се подготвил достатъчно, макар и не до това ниво. Но също успях да убедя някой близки и познати от необходимостта за ранни действия. Виж с баща ми не мога да се разбера, той е в рискова група и не ме слуша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение..... Не травмирай деца/съпруга с носене на намордник у дома.....
Виж спрямо външни посетители трябва да се предприемат мерки, и поне аз съм предприел следните:
1. Всички външни посетители влизат с маски. Ако нямат, аз им давам/подарявам и ги инструктирам какво да правят с тях.
2. Въпреки маските разстоянието между мене и тях е 3 метра, а не 1. Имам си съображения за това.
4. Хубаво е да има и периодично проветряване, но при мене то се извършва автоматично. Имам си рекуператор, който подменя въздуха във всяка една стая със скорост 60 кубика на час, без при това да губи топлинна енергия.
Извън куриерите, които периодично носят някакви пратки, при нас влизат само двама човека, които са специално инструктирани как да се държат в публичното пространство, щото да минимизират собственото си заразяване. На тях съм дал и безплатни предпазни средства. Тези двама човека се грижат за почистването и дезинфекцията на жилището, както и за доставките на каквото е необходимо - храна, лекарства или нещо друго.
За да съм по-модерен - купих специални дигитални термометри, с които дистанционно да се мери температурата - моята и на хората, влизащи в жилището. Ежедневно правя инструктажи, защото установих, че служителите гледат през пръсти и пренебрегват това, което се случва в държавата. Ако аз не им разказвам новините, те така и щяха да си останат неосведомени по въпроса.
И последно - освен за моето семейство мисля и се грижа и за семейството на моя син, защото той също като останалите хора в страната пренебрегва реалната опасност и не предприема никакви мерки. Напоследък обаче му допари под гъза и ако не бях аз, да му дам предпазни средства и други неща, които вече са дефицит, той щеше да попадне в небрано лозе. Това обаче го предвидих навреме, планирах, реализирах и сега се оказа, че съм бил прав.Last edited by Mateev; 13.03.2020, 16:43.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Вчера споменах думите "извънредно законодателство", но вътрешната ми нагласа и убеждение беше, че до него ще се стигне по-скоро през следващия месец.
Животът ме опроверга.
Не разполагаме с цялата информация, но очевидно "онзи гад", за когото говореше БХ, е свършил работата си на високо ниво.
Преди време аз свръхреагирах и го приех малко лично, когато проф. Христов нарече определен процент от народа ни по определен начин. Някак не можах да му простя, че си позволи приказките на БХ за "лошия маТриал". Да, не е честно, но никой не ни е пратил на този свят със сертификат, който осигурява право да изискваме честност. За едни може, за други не! Така е било и така ще бъде!
Днес навън вакханалията продължава с пълна сила.
С приказки (благи) няма да стане, май трябва да се извади Колта от кобура. При изваждане на пищова и тоягата, обаче, играта става друга!
Рисково и деликатно е!
Предложение: проявявайте активност и се информирайте за нещата, които се изискват от вас и за начина, по който властта постига наложените мерки.
Извънредно положение в България заради коронавирус. Какво предстои?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
Разбирам правилното ти действие.
Но ти и семейството ти сте далеч от риска 3% смъртност. Не травмирай деца/съпруга с носене на намордник у дома.
А аз съм "шапка на тояга" - всичко важно в живота ми е свършено, добре или зле.само навън като влизам някъде
Коментар
Коментар