IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
    Годината е продънена, отписал съм я. Сега е само началото и смятам, че мерките в България са доста навременни спрямо други страни. Но според мен този вирус е само първият, няма логика утре да не мутира нов щом веднъж е станало.
    Годината е на" плъха",година на чумата и кризи.....2008 и 1996 също на" плъха" и си спомни какво се случи тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
      Тази година ще се окаже продънеа отвсякъде и ми се струва, че някой ден ще решат, че от нея почва нова епоха. Те ти, булка, глобализация!
      Годината е продънена, отписал съм я. Сега е само началото и смятам, че мерките в България са доста навременни спрямо други страни. Но според мен този вирус е само първият, няма логика утре да не мутира нов щом веднъж е станало.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Да, цитатът нарочно го поставих така, за е ясно темата, по която пиша.
        Иначе в личен план, аз нося маска за предпазване на себе си и семейството от една страна. От друга се върнах преди 3 седмици от Щатите ( там където бях, нямаше случаи тогава, но после се появиха) Ако случайно го карам леко или безсимптомно и/или инкубационния период е по-дълъг... Нямаше как да се карантинирам, а и сметнах риска за нисък към онзи момент. Към днешна дата все още смятам че е нисък за себе си лично, от пътуването. Не мисля че е толкова мода, колкото предпазливост.
        Разбирам правилното ти действие.
        Но ти и семейството ти сте далеч от риска 3% смъртност. Не травмирай деца/съпруга с носене на намордник у дома.

А аз съм "шапка на тояга" - всичко важно в живота ми е свършено, добре или зле.

Коментар

Видях, доста полезно. За разходна навън съм съгласен. Но за докторите рискът е умерен и очилата само биха помогнали за ограничаване на заразата.
          Скиорски очила може би също стават.
          Да всички с индиректна вентиалция - тези дето ги продават в практикер като защитни също стават - дори обикновенни ако слюнакта на някой кихащ не хвръкне под ъгъл да те оцели в окото ще си медиум риск и надолу защото все пак имаш нещо пред окото
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение

За протокола - цитатът технически е излязъл като мой, но е на пазаренлост.

Все повече се утвърждавам в мнението, че тези, носещи намордници тук в София, са 80—90% млади, със сигурност под 40 години.

Интересно каква е причината:
            Обществена отговорност да не заразят другите?
            Предпазване от заразяванеТО?
            Мода?
            Да, цитатът нарочно го поставих така, за е ясно темата, по която пиша.
            Иначе в личен план, аз нося маска за предпазване на себе си и семейството от една страна. От друга се върнах преди 3 седмици от Щатите ( там където бях, нямаше случаи тогава, но после се появиха) Ако случайно го карам леко или безсимптомно и/или инкубационния период е по-дълъг... Нямаше как да се карантинирам, а и сметнах риска за нисък към онзи момент. Към днешна дата все още смятам че е нисък за себе си лично, от пътуването. Не мисля че е толкова мода, колкото предпазливост.

Коментар

Имам колега от Тайван. Училищата са отворени, всичко се дезинфекцира, повърхности, чинове, дръжки, врати, ключове. ит.н. Децата са инструктирани и го правят също. По-няколко пъти на ден. Някой беше пуснал статия, или беше част от дългата статия в Medium.. как са се справили с Тайван със заразата. Първия го получиха вируса, но опита от SARS, мерките които взимат, изпълнителността на населението си казват думата. Около 50 са случаите. И изобщо не го карат лежерно.. а продължават, защото знаят, че това че имат 50 днес, не значи че няма да станат повече утре.

Днес минах през един мол и малко по магазините. Образно казано никой не видях с маска ( двама трима...), но поне имаше дезинфектанти по обектите.

Дръжте печено всички и да сме здрави!
              За протокола: цитатът в поста ти долу технически е излязъл като мой, но е на пазаренлост.

Все повече се утвърждавам в мнението, че тези, носещи намордници тук в София, са 80—90% млади, със сигурност под 40 години.

Интересно каква е причината:
              Обществена отговорност да не заразят другите?
              Предпазване на собственото тяло от заразяванеТО?
              Мода?
              Last edited by Николайко Перник; 13.03.2020, 15:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
                Сборен Анализ на 22 други изслевания върху корона вирусите познати показва че те живеят до 9 дни на различни повърхности
                Имам колега от Тайван. Училищата са отворени, всичко се дезинфекцира, повърхности, чинове, дръжки, врати, ключове. ит.н. Децата са инструктирани и го правят също. По-няколко пъти на ден. Някой беше пуснал статия, или беше част от дългата статия в Medium.. как са се справили с Тайван със заразата. Първия го получиха вируса, но опита от SARS, мерките които взимат, изпълнителността на населението си казват думата. Около 50 са случаите. И изобщо не го карат лежерно.. а продължават, защото знаят, че това че имат 50 днес, не значи че няма да станат повече утре.

Днес минах през един мол и малко по магазините. Образно казано никой не видях с маска ( двама трима...), но поне имаше дезинфектанти по обектите.

Дръжте печено всички и да сме здрави!
                Last edited by Zalmoxis; 13.03.2020, 15:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Очила трябват ако не всички са със маска - тя освен че спира директното поглъщан спира и заразените та ги прехвълят на разсояние

Виж на скриина (горната таблица) ако пациента носи маска а докотора е без очила е във low риск групата

Видях, доста полезно. За разходна навън съм съгласен. Но за докторите рискът е умерен и очилата само биха помогнали за ограничаване на заразата.
                  Скиорски очила може би също стават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Китайците продават боклуци, защото света иска да купува боклуци. Нали знаеш - има ли търсене, ще се намери кой да го предложи. Ако света искаше качество, китайците щяха да му продават качествени стоки, и пак щяха да бият по цена всички останали.

Забележи - не обсъждаме кой обществено-икономически строй е по-добър. Имаме обаче база за сравнение и сами виждаме кой излиза победител в състезанието.

Спомняш ли си, че социализма, наложен от Съветския съюз, се провали с гръм и трясък именно по икономически, а не по политически причини. Победи западната пазарна икономика, каквото и да означава тази комбинация от думички. От тогава обаче мина много време и към днешна дата наблюдаваме нещо подобно - друг обществено-икономически строй е на път да победи същата тази западна пазарна икономика. И както вече знаем от историята, тази победа е неизбежна и е само въпрос на време да се случи.

Основния извод е само един - или тази прехвалена западна пазарна икономика трябва да се реорганизира и да промени концепциите си така, щото да остане конкурентоспособна, или в близките години и предстои да напусне историческата сцена и да бъде заменена от някой друг, доказал се с времето по-добър обществено-икономически строй.

Както вече всички видяхме - икономиката е водеща, а не идеологията или политиката. Иначе си имаме и идеологически експеримент - Северна Корея, който обаче също му предстои грандиозен провал поради лошо функциониращата централизирана планова икономика.
                    Китайците правят шир потребата,руснаците доставят суровините а Европа и САЩ си играят на тука има ,тука няма с финансов капитал
                    и се пъчат ,че са милиярдери в книжки.

Коментар

Не само маски. И очила трябват.
                      Очила трябват ако не всички са със маска - тя освен че спира директното поглъщан спира и заразените та ги прехвълят на разсояние

Виж на скриина (горната таблица) ако пациента носи маска а докотора е без очила е във low риск групата

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                        и на кой ще си продават великите боклуци дето произвеждат?
                        Китайците продават боклуци, защото света иска да купува боклуци. Нали знаеш - има ли търсене, ще се намери кой да го предложи. Ако света искаше качество, китайците щяха да му продават качествени стоки, и пак щяха да бият по цена всички останали.

Забележи - не обсъждаме кой обществено-икономически строй е по-добър. Имаме обаче база за сравнение и сами виждаме кой излиза победител в състезанието.

Спомняш ли си, че социализма, наложен от Съветския съюз, се провали с гръм и трясък именно по икономически, а не по политически причини. Победи западната пазарна икономика, каквото и да означава тази комбинация от думички. От тогава обаче мина много време и към днешна дата наблюдаваме нещо подобно - друг обществено-икономически строй е на път да победи същата тази западна пазарна икономика. И както вече знаем от историята, тази победа е неизбежна и е само въпрос на време да се случи.

Основния извод е само един - или тази прехвалена западна пазарна икономика трябва да се реорганизира и да промени концепциите си така, щото да остане конкурентоспособна, или в близките години и предстои да напусне историческата сцена и да бъде заменена от някой друг, доказал се с времето по-добър обществено-икономически строй.

Както вече всички видяхме - икономиката е водеща, а не идеологията или политиката. Иначе си имаме и идеологически експеримент - Северна Корея, който обаче също му предстои грандиозен провал поради лошо функциониращата централизирана планова икономика.

Коментар

Ако имаше маски и всички бяха задължени да носят въобще нямаше да е толкова инфарктно
                          Не само маски. И очила трябват.

Коментар

Ние сме си виновни че сме позволили стратегически ресурси на 90% да се правят там
                            Изобщо не се чувствам виновен - виновни са тези, които прокараха закони правещи невъзможно или супер скъпо производството на почти всичко в западния свят - еколози, затоплисти и други подобни вегани.

Коментар

Може и да си прав, но китайската икономика е лидираща в целия свят, а с вируса се справи много по-добре от европейските лидери. В момента китайците си барат топките и гледат сеира на великите западняци.
                              и на кой ще си продават великите боклуци дето произвеждат?
                              Бай ганЮ в действие
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Може и да си прав, но китайската икономика е лидираща в целия свят, а с вируса се справи много по-добре от европейските лидери. В момента китайците си барат топките и гледат сеира на великите западняци.
                                О да особено като имат маски за всички и са ги задължили да носят маска ако си навън - така се спира разпространение сред тези който не са под карантина .... (нашите поръчани и платени маски - визирам останалия свят) - като ги обявиха за забранен за износ стратегически ресурс в началото на февруари даже имаше оплакване от болници в САЩ че са върнали кораби с поръчани консумативие

ПП Ние сме си виновни че сме позволили стратегически ресурси на 90% да се правят там

mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X