Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеТази година ще се окаже продънеа отвсякъде и ми се струва, че някой ден ще решат, че от нея почва нова епоха. Те ти, булка, глобализация!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Да, цитатът нарочно го поставих така, за е ясно темата, по която пиша.
Иначе в личен план, аз нося маска за предпазване на себе си и семейството от една страна. От друга се върнах преди 3 седмици от Щатите ( там където бях, нямаше случаи тогава, но после се появиха) Ако случайно го карам леко или безсимптомно и/или инкубационния период е по-дълъг... Нямаше как да се карантинирам, а и сметнах риска за нисък към онзи момент. Към днешна дата все още смятам че е нисък за себе си лично, от пътуването. Не мисля че е толкова мода, колкото предпазливост.
Но ти и семейството ти сте далеч от риска 3% смъртност. Не травмирай деца/съпруга с носене на намордник у дома.
А аз съм "шапка на тояга" - всичко важно в живота ми е свършено, добре или зле.
Коментар
-
Видях, доста полезно. За разходна навън съм съгласен. Но за докторите рискът е умерен и очилата само биха помогнали за ограничаване на заразата.
Скиорски очила може би също стават.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
За протокола - цитатът технически е излязъл като мой, но е на пазаренлост.
Все повече се утвърждавам в мнението, че тези, носещи намордници тук в София, са 80—90% млади, със сигурност под 40 години.
Интересно каква е причината:
Обществена отговорност да не заразят другите?
Предпазване от заразяванеТО?
Мода?
Иначе в личен план, аз нося маска за предпазване на себе си и семейството от една страна. От друга се върнах преди 3 седмици от Щатите ( там където бях, нямаше случаи тогава, но после се появиха) Ако случайно го карам леко или безсимптомно и/или инкубационния период е по-дълъг... Нямаше как да се карантинирам, а и сметнах риска за нисък към онзи момент. Към днешна дата все още смятам че е нисък за себе си лично, от пътуването. Не мисля че е толкова мода, колкото предпазливост.
Коментар
-
Имам колега от Тайван. Училищата са отворени, всичко се дезинфекцира, повърхности, чинове, дръжки, врати, ключове. ит.н. Децата са инструктирани и го правят също. По-няколко пъти на ден. Някой беше пуснал статия, или беше част от дългата статия в Medium.. как са се справили с Тайван със заразата. Първия го получиха вируса, но опита от SARS, мерките които взимат, изпълнителността на населението си казват думата. Около 50 са случаите. И изобщо не го карат лежерно.. а продължават, защото знаят, че това че имат 50 днес, не значи че няма да станат повече утре.
Днес минах през един мол и малко по магазините. Образно казано никой не видях с маска ( двама трима...), но поне имаше дезинфектанти по обектите.
Дръжте печено всички и да сме здрави!
Все повече се утвърждавам в мнението, че тези, носещи намордници тук в София, са 80—90% млади, със сигурност под 40 години.
Интересно каква е причината:
Обществена отговорност да не заразят другите?
Предпазване на собственото тяло от заразяванеТО?
Мода?Last edited by Николайко Перник; 13.03.2020, 15:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнениеСборен Анализ на 22 други изслевания върху корона вирусите познати показва че те живеят до 9 дни на различни повърхности
Днес минах през един мол и малко по магазините. Образно казано никой не видях с маска ( двама трима...), но поне имаше дезинфектанти по обектите.
Дръжте печено всички и да сме здрави!Last edited by Zalmoxis; 13.03.2020, 15:13.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Очила трябват ако не всички са със маска - тя освен че спира директното поглъщан спира и заразените та ги прехвълят на разсояние
Виж на скриина (горната таблица) ако пациента носи маска а докотора е без очила е във low риск групата
Скиорски очила може би също стават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеКитайците продават боклуци, защото света иска да купува боклуци. Нали знаеш - има ли търсене, ще се намери кой да го предложи. Ако света искаше качество, китайците щяха да му продават качествени стоки, и пак щяха да бият по цена всички останали.
Забележи - не обсъждаме кой обществено-икономически строй е по-добър. Имаме обаче база за сравнение и сами виждаме кой излиза победител в състезанието.
Спомняш ли си, че социализма, наложен от Съветския съюз, се провали с гръм и трясък именно по икономически, а не по политически причини. Победи западната пазарна икономика, каквото и да означава тази комбинация от думички. От тогава обаче мина много време и към днешна дата наблюдаваме нещо подобно - друг обществено-икономически строй е на път да победи същата тази западна пазарна икономика. И както вече знаем от историята, тази победа е неизбежна и е само въпрос на време да се случи.
Основния извод е само един - или тази прехвалена западна пазарна икономика трябва да се реорганизира и да промени концепциите си така, щото да остане конкурентоспособна, или в близките години и предстои да напусне историческата сцена и да бъде заменена от някой друг, доказал се с времето по-добър обществено-икономически строй.
Както вече всички видяхме - икономиката е водеща, а не идеологията или политиката. Иначе си имаме и идеологически експеримент - Северна Корея, който обаче също му предстои грандиозен провал поради лошо функциониращата централизирана планова икономика.
и се пъчат ,че са милиярдери в книжки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не само маски. И очила трябват.
Виж на скриина (горната таблица) ако пациента носи маска а докотора е без очила е във low риск групата
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеи на кой ще си продават великите боклуци дето произвеждат?
Забележи - не обсъждаме кой обществено-икономически строй е по-добър. Имаме обаче база за сравнение и сами виждаме кой излиза победител в състезанието.
Спомняш ли си, че социализма, наложен от Съветския съюз, се провали с гръм и трясък именно по икономически, а не по политически причини. Победи западната пазарна икономика, каквото и да означава тази комбинация от думички. От тогава обаче мина много време и към днешна дата наблюдаваме нещо подобно - друг обществено-икономически строй е на път да победи същата тази западна пазарна икономика. И както вече знаем от историята, тази победа е неизбежна и е само въпрос на време да се случи.
Основния извод е само един - или тази прехвалена западна пазарна икономика трябва да се реорганизира и да промени концепциите си така, щото да остане конкурентоспособна, или в близките години и предстои да напусне историческата сцена и да бъде заменена от някой друг, доказал се с времето по-добър обществено-икономически строй.
Както вече всички видяхме - икономиката е водеща, а не идеологията или политиката. Иначе си имаме и идеологически експеримент - Северна Корея, който обаче също му предстои грандиозен провал поради лошо функциониращата централизирана планова икономика.
Коментар
-
Ако имаше маски и всички бяха задължени да носят въобще нямаше да е толкова инфарктно
Коментар
-
Ние сме си виновни че сме позволили стратегически ресурси на 90% да се правят там
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеМоже и да си прав, но китайската икономика е лидираща в целия свят, а с вируса се справи много по-добре от европейските лидери. В момента китайците си барат топките и гледат сеира на великите западняци.
Бай ганЮ в действие
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеМоже и да си прав, но китайската икономика е лидираща в целия свят, а с вируса се справи много по-добре от европейските лидери. В момента китайците си барат топките и гледат сеира на великите западняци.
ПП Ние сме си виновни че сме позволили стратегически ресурси на 90% да се правят там
Коментар
Коментар