IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

За мен само едно е сигурно! Не карантинираш ли пламваш! Това е истината! Ако отложиш карантината може да дойде ден след 20-30, не 50% да имаш ръст за деня, а 800% !
    Явно така седят нещата

https://medium.com/@joschabach/flatt...n-eea324fe9727

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Мда, и аз го гледах Годжи в униформа! Ма как мръсно и подмолно ми говореше на съвест за родителите и старите хора, мизерното му миндилче, как увърташе и искаше да ни даде по два дни непоряд! Мечтата на всеки военен олигофрен се сбъдна, баси, не съм го вярвал, че някога ще го доживея - преживяхме преврата от 89-та и последващите го години без шапкари, сега, в демократичния ЕС, доживяхме да видим почти военно положение - и това за двама-трима умрели ин40-50 заразени. Това наистина е велико - милиони жертви и хиляда години в борба за права и демокрация бяха отнети с усмивка за 2 дни и двама умрели. Да, народът определено е стадо, карани към скотобойната....

апропо, изядох две чинии свинско шкембе, домашен червен пипер и чесън, удрям трета ракия с баща ми и се чувстваме подготвени за всичко, дори и за шапкарска олигофрения!
      наздраве!
      Купона бе като кацнахме на летище София група испанци си помислиха ,че са в филма междузвезни войни
      Едни двама се бяха облекли с едни бели скафандри ,само БХ трябваше се пусне от някъде по едно въже и това е...

Коментар

• Е най-накрая заваля както трябва тая година, да полее градината.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Истинското средство за защита е маската. Парламента се събира да гласува извънредно положение - 200 човека без маски. Кризиснви щабове - без маски. Имам чувство, че ни внушават, че маската е излишна. Нищо няма да спаси изолацията. Само ще скапе всичко и накрая пак ще стигнем до лични предпазни средства.
          Маските, КОИТО ГИ НЯМА, са само в плюс на карантината! Ходиш до магазина, маска! Отиваш до аптеката, пак маска!

Карантина+лични предпазни средства=ефективен резултат!

Коментар

Никой не знае колко! Навярно месец до 2 и ще утихне, заради времето. Карантинирането и отделянето на болните ще допренесе, да се разболяват все по-малко хора. Повечето вируси мутират към отслабване. Ако се заразиш след 6 месеца, ако го има изобщо тогава, навярно ще е по-леко. Ако ли пък сега се зарази половин България, ще бъде тотална касапница!

Никоя карантина не дава 100% предпазване! Въпросът е да се елеминира удара на вируса и да бъде смекчен на 90%, спрямо сценарий, без никаква карантина!
            Истинското средство за защита е маската. Парламента се събира да гласува извънредно положение - 200 човека без маски. Кризисни щабове - без маски. Имам чувство, че ни внушават, че маската е излишна. Нищо няма да спаси изолацията. Само ще скапе всичко и накрая пак ще стигнем до лични предпазни средства.
            Last edited by vikhunter; 14.03.2020, 22:29.

Коментар

И колко време карантина? 2 седмици? 2 години? Всеки трябвада е с маска и всичко да работи.
              Никой не знае колко! Навярно месец до 2 и ще утихне, заради времето. Карантинирането и отделянето на болните ще допренесе, да се разболяват все по-малко хора. Повечето вируси мутират към отслабване. Ако се заразиш след 6 месеца, ако го има изобщо тогава, навярно ще е по-леко. Ако ли пък сега се зарази половин България, ще бъде тотална касапница!

Никоя карантина не дава 100% предпазване! Въпросът е да се елеминира удара на вируса и да бъде смекчен на 90%, спрямо сценарий, без никаква карантина!

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Макрон и той реши да затваря ресторанти, барове, кина
                Цялата борба е за парите. Замръзването на икономиката води до неимоверни щети. Според мен няма конспирация да се "чистят" възрастните хора!
                Просто като щрауси си заравят главата в пясъка с надежда, да се размине, без да вземат болезненото решение!

Реално и зад двамата министър-председатели, стоят правителства и депутати. Това не са лидери от тип Сев Корея с тотална еднолична власт. Те са по скоро говорители на общи решения!

Меркел кога е била адекватна в трудните ситуации, като покани мигрантите или като клекна пред Ердоган, за да му плаща и онзи да изнудва ЕС. Вместо да му кажат, пускаш мигрантите, слагаме ти санкциите и приключваш за седмица. Ти готов ли си, ние сме готови! Както си прецениш!

Всичко е до парата и някакво затваряне на очи, пред истината, с надеждата да се окаже кошмарен сън. Само, че не е сън, а се случва наяве!

Коментар

И колко време карантина? 2 седмици? 2 години? Всеки трябвада е с маска и всичко да работи.
                  Маски няма. В Китай за 2 месеца даде резултати. Да се надяваме на повече слънце и че до май юни всичко ще е свършило.

А на есен с песен пак. Ама дано сме по подготвени тоя път.

Коментар

За мен само едно е сигурно! Не карантинираш ли пламваш! Това е истината! Ако отложиш карантината може да дойде ден след 20-30, не 50% да имаш ръст за деня, а 800% !
                    Last edited by vikhunter; 14.03.2020, 22:14.

Коментар

Каква ти е тезата? Съмнява ме да е както казваш, но ако с 2 изречения формулираш, ще ми е интересно да прочета!
                      Johnson seriously suggests on TV to let #coronavirus run unhampered thru UK population.
                      Johnson proposes to let us "take it on the chin" & "allow the disease to move through the population".
                      In other words... do nothing & accept death rates >10% for elderly.
                      Германия има опит в извайването на чиста и желязна нация.
                      Макрон и той реши да затваря ресторанти, барове, кина
                      В Испания е обща карантината, не само в онези 4 града.
                      Гледам по ТВ-то, за уикенда българите тръгнали по Одрин да пазаруват ....тя и лирата падна ... баси
                      Last edited by hazard; 14.03.2020, 22:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Германия тества на случаен принцип по улиците и в колите. И се опитва да действа превантивно уж. За момента има много заразени, но малко починали и критични. Може би техните данни са най-верни като процент смъртност. Щото останалите тестват само този дето дойде в болницата със симптоми.

И като няма огнище може и по-леко да го карат хората. Знаеш ли. Скоро ще се разбере.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Преди пет фермана страници написах че,
                          Меркелица, заедно със Джонсън искат да изковат новите железни нации,
                          ше има жертви естествено. но това е начина.
                          Каква ти е тезата? Съмнява ме да е както казваш, но ако с 2 изречения формулираш, ще ми е интересно да прочета!

Коментар

• Ето статистиката за болните в Северна Корея

Click image for larger version

Name:	14032020-80467-QSQUKUQXW.jpg
Views:	1
Size:	18.2 КБ
ID:	3556291

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Икономическите сърца обикновенно са и туристически такива. Гастърбайтерите и туристите разпространяват заразата!
                              Испания ще започне да взима някакви мерки, но Германия, която не взима никакви, там не знам на какво разчитат!
                              Германия тества на случаен принцип по улиците и в колите. И се опитва да действа превантивно уж. За момента има много заразени, но малко починали и критични. Може би техните данни са най-верни като процент смъртност. Щото останалите тестват само този дето дойде в болницата със симптоми.

И като няма огнище може и по-леко да го карат хората. Знаеш ли. Скоро ще се разбере.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Там ми е тъмна Индия между другото. Как си нямаме някой форумец от там да разказва.
                                Имам познати на двуседмична почилка в Тайланд. Казаха, че там не са чували за Коронавируса. Трябва да се връщат на 18. В северен Тайланд са.

Коментар

Working...
                                X