IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хм, многониковите се включиха, ама нищо, свикнали сме им, сега поне ще си отбирам никовете, с които мога да комуникирам, вече трима от кръчмата отпаднаха, а толкова положителни моменти съм имал с тях - нейсе, и това ще преживеем. за някои е ясно защо реват като за поселдно - посрали са се от страх, за други също е ясно - сега ще обявят форсмажор, и клиентите, дето уж щяха да им печелят милиони на борсата, няма да ги бият много. За трети също е ясно - разпродали са всичко и чакат световния катаклизъм, че да купуват имотите или акциите по две за лев и т.н.

Понякога наистина се спирам да пиша, подписът ми казва ясно защо, в друг случай пък явно ми писва и искам да се боря с повсеместната простащина на годжитата с униформа, четящи написани от други пр статийки и говорещи ми на съвест, явно обслужващи нечии интереси, за да всяват паника. Но стига за мен - ще го кажа отново - този вирус е твърде удобен за всички, за да обяснят несполуките и неудачите си, прикрити зад уж грижите за възрастните хора. Ми хубаво, бъдете здрави, ще спра да пиша една седмица в тази тема, която се превърна в клоака на паникьорите (явно затова най-бързо изчезва тоалетната хартия). Пишете си, плашете се, правете каквото ви е кеф, аз зор нямам. СЛед седмица пак ше ви се смея. След месец - също, но това едва ли ще попречи на дебелоочието на повечето от вас, особено на тези с десетките никове.

Бъдете здрави и се усмихвайте, а ако искате да обсъждаме история или философия - има си тема за това. Няма да казвам, че познанията на огромната маса от списващи тук, дето се изживяват като следователи, прокурори и съдии едновременно, прекалено ниско, то ще си проличи там, в съответната тема!

Още веднъж бъдете здрави и пийте редовно - хапчетата основно.

П.С. За малко да забравя, все пак ми е последно мнение по темата поне за една седмица - всички сте обречени, дуууууум, апокалисисът иде, покайте се грешници, обречени сте Наздраве
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Според мен това е световен заговор, зад който стои заводът в Белово.
        От няколко дена се каня да разкажа един стар Соц. Виц. за тоалетната хартия.
        Виц:
        Върви човек покрай кино "Изток" (днес е магазин на Била) и държи в ръка връв с нанизани на нея две ролца с тоалетна хартия - характерен за епохата начин за пренасянето и.
        Около него се скупчват тутакси граждани и го питат развълнувано:
        - Другарю! От къде я взехте тоалетната хартия!?!?!?!?
        - Ами от химическо чистене! - отговаря смутено човека.

ПП.
        Този виц ми го разказваше навремето, когато бяхме състуденти, проф Стамен Стамено- - днес главен УФО-лог, ТЖ Водещ и председател на фондация ФЕНОМЕН.

Коментар

А, ти хубаво засегна Декарт с тази му крилата фраза, ама той е имал нещо съвсем друго предвид. Някои изследователи я приписват на духа на Ренесанса като сцена на на противоборството между разума и вярата. Но, Декарт си е бил дълбоко вярващ католик и го е вълнувало друго - дали нашият свят е плод на собственото ни въображение или е реален. Този въпрос не е давал мира на мнозина философи. За пример давал съня, където въображаемият свят по нищо не може да бъде отличен от реалния, питал се, дали, всъщност, ние не сънуваме. И изрекъл това, което станалo негова визитна картичка - Cogito, ergo sum. Така че, дали това, което се случва, е плод на нашето колективно въображение или е реалност? Можете ли да повярвате, че случващото се е истина? Че се докарахме до там - да изчезне тоалетната хартия, този най-висш символ на нашата цивилизация. В цяла Европа не е останало едно руло.
          Декарт са го вълнували доста повече неща от някакъв въпрос, Не ни го представяй сега в някаква строго конкретна светлина, и какво искал да ни каже но за сънят основанията му са наистина основателни. Бе изобщо декарт си е декарт. къде е декарт къде сме ний както се казва в един шлагер
          За тоалетната хартия си спомних циничния лаф на космонавта от Свилоза - "когато китайците започнат да ползват тоалетната хартия вместо вестници ....(демек ще цъфнем и вържем)" )) то какво стана - те я започнаха а ние я спряхме, но добре, че у съседите из турско, исторически се е намерило решение и без артия - и като че ли върши добра работа
          Last edited by precakanoto; 15.03.2020, 19:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Ден 100, ръководителя Грую обвинява фашистка Америка че е пуснала смъртоносния вирус в България, за което са получени неопровержими доказателства от газета.ру
            В телевизионно интервю от бункера на Тато , но въпреки всички несгоди той е успял да стигне до бункера, здрав и ще оцелее и ще отмъсти за нас
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Мда, и аз го гледах Годжи в униформа! Ма как мръсно и подмолно ми говореше на съвест за родителите и старите хора, мизерното му миндилче, как увърташе и искаше да ни даде по два дни непоряд! Мечтата на всеки военен олигофрен се сбъдна, баси, не съм го вярвал, че някога ще го доживея - преживяхме преврата от 89-та и последващите го години без шапкари, сега, в демократичния ЕС, доживяхме да видим почти военно положение - и това за двама-трима умрели ин40-50 заразени. Това наистина е велико - милиони жертви и хиляда години в борба за права и демокрация бяха отнети с усмивка за 2 дни и двама умрели. Да, народът определено е стадо, карани към скотобойната....

апропо, изядох две чинии свинско шкембе, домашен червен пипер и чесън, удрям трета ракия с баща ми и се чувстваме подготвени за всичко, дори и за шапкарска олигофрения!
              наздраве!

На гости Иричек.

Булгар. Булгар

Сори че ще си развалим мухабета у кръчмата но когато става въпрос за човешки животи мисля че арогантността е направо гротеска.

Надявм се че емоциите са подсилени повече от алкохола ма и тогава човек трябва да има мярка.
              Last edited by Todor Sabev; 15.03.2020, 17:37.

Коментар

• Не разбирам защо се нахвърляте така яростно на Груеца. Той ще разбере, когато оградят "Гео Милев" с телена ограда и оставят само едно КПП откъм Подуяне, за да може да ходи само до подлеза.

Коментар

Стига с тия простотии.

Oсновният проблем с разплождането на простотии е че за средния човек почти всичко в съвременния свят е резултат на неразбираема за него магия.

Как да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. Изобщо пък да не говорим за невъзможността да се предвиди лабораторно как такъв вирус ще се държи извън лабораторията - за това биха били необходими тестове върху хиляди доброволци. Кръстоски били правени от HIV и SARS с изкуствено добавени крила за да хвърка

Същата работа и с другите посветени дето са сигурни че и лекарства и ваксина отдавна има, но първо изчакват да фалира тотото и тогава ще ги пуснат.

Такава е човешката природа - суеверия, врачки и религии ни дайте, че сложните работи са много мъчни за разбиране и боли глава.

Коментар

• Апокалиптичата Меркел: "70 процента от човечеството ще бъде заразено с новия вирус".
                    Какво означава това?
                    Ако е истина,това означава, че сред множеството други вируси в организмите на човечеството ще се появи и новият. Те ще бъдат негови носители.

Колко от тях въобще няма да разберат, че са носители? – най-голямата част.
                    Колко от тях ще го прекарат с леките признаци на настинка (хрема, покашляне, сърбеж в гърлото)? – голяма част.
                    Колко от тях ще вдигнат температура за няколко дена без други по-тежки симптоми? – голяма част.

И тъй като изразходвах големите части, остават малки части.

Колко от тях ще бъдат принудени да се лекуват в болница? – малка част.
                    Колко от тях ще умрат от тази болест? – много малка част.

Подредил съм ги както е в статистиката за случаи на грип в САЩ през 2019.

Първата група са само носители, а втората са болни носители.

Но къде е номерът?
                    Номерът е, че баба ви Меркел и всичката световна медийна гмеж използва за всичките случаи не правилната обобщаваща дума "носители", а думата "заразени", която в понятието на обикновения човек неминуемо се свързва с "болни" и "умрели". Така че "70% носители" за тях звучи "70% в болница" от устичките на меркелицата и журналята.
                    Last edited by Николайко Перник; 15.03.2020, 17:33.

Коментар

Стига с тия простотии. "Генно модифициран" е, да. Щото на вирусите това им е работата, да се "генно модифицират". Казва се мутация.
                      да бе да. Обикновено са по 1 белтък. В това чудо има 4 хив - 4 броя в уникална симетрия
                      Все едно да кажеш че 400кг МЪЖ е човек.
                      Да може да вдига 1000кг. да издържа под вода 1 час и т.н.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                        Изтече информация, че Емека води преговори за придобиване на Google...
                        Според мен това е световен заговор, зад който стои заводът в Белово.

Коментар

• Ден 110. Грую пие ракия на село с деда си, яде пача и обижда по-стойностните и образовани от него хора.
                          г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

Че се докарахме до там - да изчезне тоалетната хартия, този най-висш символ на нашата цивилизация. В цяла Европа не е останало едно руло.
                            Изтече информация, че Емека води преговори за придобиване на Google...

Коментар

• Повеля - островът на чумавите край Венеция. По време на Римската империя, остров Повеля е използван за изселване на жертвите на чумата, за да се защити останалата част от страната. Болните, които все още са живи, са принудени да живеят и умират сред останалите трупове – изолирани и сами. По-късно, по време на средновековната епоха, когато чумата се завръща и убива почти две-трети от европейското население, Повеля отново е използвана за място за болните, умиращите и умрелите....

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                добавям плюс заради човещината
                                Бацилът не е за майтап и скоро в рамките на месец мисля, дори и мистер Гуев ще го преосмисли и ще съобрази и своето мнение.. Не бива да вадим или се кичим с някои от първобитните човешки качества. Както е казал Декарт - "..мисля, значи съществувам", което пък от своя страна към сегашно време може да породи и други странни въпроси - например "това че все още съществувам, гарантира ли че мисля"?!, или пък още по-странния ":ако аз съм добре(засега), значи ли че другите не са наред с мисленето" и т.н.
                                А, ти хубаво засегна Декарт с тази му крилата фраза, ама той е имал нещо съвсем друго предвид. Някои изследователи я приписват на духа на Ренесанса като сцена на на противоборството между разума и вярата. Но, Декарт си е бил дълбоко вярващ католик и го е вълнувало друго - дали нашият свят е плод на собственото ни въображение или е реален. Този въпрос не е давал мира на мнозина философи. За пример давал съня, където въображаемият свят по нищо не може да бъде отличен от реалния, питал се, дали, всъщност, ние не сънуваме. И изрекъл това, което станалo негова визитна картичка - Cogito, ergo sum. Така че, дали това, което се случва, е плод на нашето колективно въображение или е реалност? Можете ли да повярвате, че случващото се е истина? Че се докарахме до там - да изчезне тоалетната хартия, този най-висш символ на нашата цивилизация. В цяла Европа не е останало едно руло.

Коментар

Working...
                                X