IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage

Да продължи някой друг ако иска
    Ден 100, ръководителя Грую обвинява фашистка Америка че е пуснала смъртоносния вирус в България, за което са получени неопровержими доказателства от газета.ру

Коментар

• CX: FRANCE NOW PUSHING EPIDEMIC LEVEL. All restos, cafés, non-essential stores closed. MORE THAN 50% OF THE 300 #COVIDー19 CASES IN CRITICAL CONDITION IN FRANCE ARE UNDER 60; France has 4,500 cases, which doubled in the past 72 hours, said head of French health service.
      Over half of the coronavirus patients in intensive care in the Netherlands are under 50 years old
      Oппа, това зло, вирусчето пак е мутирало, вече иска по-млада кръв, половината от пациентите на ICU машините са 60 и 50 год съответно във Франция и Нидерландия.
      Last edited by hazard; 15.03.2020, 17:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
        Ако действително този вирус е генно модифициран, някой наистина е създал биологично оръжие, чиято цел да те срине икономиката на надена държава се улеснява за постигане многократно.
        Стига с тия простотии. "Генно модифициран" е, да. Щото на вирусите това им е работата, да се "генно модифицират". Казва се мутация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Хич не е цугцванг - колко пък да са 20-30-50-100 потенциални жертви, почти всички с хронични заболявания и на 70 години, пред убийството на бизнеси за милиарди и безработица на десетки хиляди. Сметката е лесна, дори елементарна, освен ако няма скрита цел, за което съм убеден.

п.с. А особено е весел тъпият шапкар-хирург - как е възможно хирург да оглавява кризисен щаб при епидемия? Идиотия на квадрат, в следствие на което и взетите мерки са идиотски. Се ла ви, скоро тиквата ще се усети, като го подпука редник Киро и подобните му. Засега всичко е точно, две седмици са нищо, още повече че мен реално не ме засяга, но бизнесът, бизнесът, глупако, както е казал един велик ум
          Искам да се обърна към форумната управа:
          Според Вас, този коментар,к т автор Груйо Груев, който съм цитирал по-горе приемлив ли е? сЪщият съдържа обиди ,,ТЪПИЯТ ШАПКАР" представлява обидна квалификация! Пък гледам, че мнението на ,,лицето" с ник нейм още не е изтрито. Защо е оставено публично мнение, което съдържа недвусмислена обида?

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

В закона пише ......... '' частично прикриващо или скриващо напълно лицето на публични места. '' .............
            .
            Трябваше да включи и фут. запалянковци...............

Разбира се , никой сега няма да го използва..... Изцитираният г-н не разбра шегата и тръгна да ....обжалва
            Разбрах,.разбрах! Просто след прочетените глупости, написани от Груйо Груев, не ми е до майтап!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Г-н Груев, изобщо не разбирате за какво става въпрос. Говорите за потенциални жертви от 20-30 човека, но реално те са вече повече. Без мерки могат да станат десетки хиляди. Вие виждате данните с огромно закъснение. Между заразата и нейното регистриране минават средно 12 дни. При удесеторяване на всеки 8 дни на броя на заразените можем да направим обосновано предположение, че реално заразените са между 25 и 50 пъти повече от регистрираните заразени. Да ползваме 30 пъти. Да кажем в момента са 43 регистрирани болни или общо около 1 300 реално болни. При смъртност около 3 процента ние вече реално имаме около 40 жертви без да го знаем. Но заразата без мерки за ограничаването и се движи експоненциално. На всеки 8 дни се удесоторява. Тоест за три периода 3 по 8 равно на 24 дни имаме 10 на степен 3 или увеличение от 1 000 пъти. Сам разбираш, че вече ножа е опрял до кокала и в този момент по типично сталински модел решаваш, че няма хора и няма проблем. Не правим мерки за да спасим икономиката. Пускаме експоненциалата нагоре. Заразяваме всички. Здравната система не може да ги поеме и правим смъртност към пет процента. НОИ спира да плаща пенсии и оправяш икономиката. Аз определено не споделям твоят начин на мислене. Според мен е късогледо и тесногръдо. Но да се върна на същността на нещата. За пореден път не можеше адекватно да оцениш процесите. Потенциалните 100 жертви без мерките щяхме да ги стигнем още вторник сряда идната седмица. А после? Отделно да твърдиш, че хората над 70 години и с хронични заболявания нямат стойност и могат да се похарчат е малко неприятно. Много прилича на програмата на Хитлер за изтребление на душевноболни и инвалиди. Явно имаш обща ценностна система с Хитлер и Сталин.
              Не виждам смисъл да разясняваш неща на някакъв нагъл търгаш, който си мислеи че знае и може всичко. Държавата просто няма полезен ход, различен от обявяване на извъпредно положение в момента, защото ако няма карантина, болните ще затрупат ударно крехката ни здравна система и просто вече всичко ще рухне. На помощ отвън не можем да разчитаме, защото всяка държава си държи ресурсите, за обезпечаване здравни мерки за собственото си население и не може да прояви солидарност. Пораженията върху икономиката ще са огромни, но ако се остави заразата да се разпространява безконтролно, крайният резултат ще бйде разруха за икономиката, защото вече няма да има кой да работи.
              Българите сме недисциплиниран народ и имаше нужда от това извънредно положение. Не може при подобна епидемична обстановка, хората да са навън по улиците, да са струпани един до друг, все едно, че нищо не се е променило от преди.
              Време е за пълна изолация по домовете. Ако действително този вирус е генно модифициран, някой наистина е създал биологично оръжие, чиято цел да те срине икономиката на надена държава се улеснява за постигане многократно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Тц, не става толкова просто, както си мислиш! Няма как да ми наложат глоба(още по малко в последствия такава да издържи на съдебен контрол при обжалване), защото носенето на маска не съставлява административно нарушение по смисъла на чл.6 от Закона за административните нарушения и наказания. Маската е медицински консуматив за лична протекция, а не някакъв символ или неразделна част от специфично облекло. Маската те ползва за медицински цели и никой не може да бъде обвинен, още по-малко наказан за това, че се предпазва от зарази и предпазва околните от разпространение на зараза.
                В закона пише ......... '' частично прикриващо или скриващо напълно лицето на публични места. '' .............
                .
                Трябваше да включи и фут. запалянковци...............

Разбира се , никой сега няма да го използва..... Изцитираният г-н не разбра шегата и тръгна да ....обжалва

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Г-н Груев, изобщо не разбирате за какво става въпрос. Говорите за потенциални жертви от 20-30 човека, но реално те са вече повече. Без мерки могат да станат десетки хиляди. Вие виждате данните с огромно закъснение. Между заразата и нейното регистриране минават средно 12 дни. При удесеторяване на всеки 8 дни на броя на заразените можем да направим обосновано предположение, че реално заразените са между 25 и 50 пъти повече от регистрираните заразени. Да ползваме 30 пъти. Да кажем в момента са 43 регистрирани болни или общо около 1 300 реално болни. При смъртност около 3 процента ние вече реално имаме около 40 жертви без да го знаем. Но заразата без мерки за ограничаването и се движи експоненциално. На всеки 8 дни се удесоторява. Тоест за три периода 3 по 8 равно на 24 дни имаме 10 на степен 3 или увеличение от 1 000 пъти. Сам разбираш, че вече ножа е опрял до кокала и в този момент по типично сталински модел решаваш, че няма хора и няма проблем. Не правим мерки за да спасим икономиката. Пускаме експоненциалата нагоре. Заразяваме всички. Здравната система не може да ги поеме и правим смъртност към пет процента. НОИ спира да плаща пенсии и оправяш икономиката. Аз определено не споделям твоят начин на мислене. Според мен е късогледо и тесногръдо. Но да се върна на същността на нещата. За пореден път не можеше адекватно да оцениш процесите. Потенциалните 100 жертви без мерките щяхме да ги стигнем още вторник сряда идната седмица. А после? Отделно да твърдиш, че хората над 70 години и с хронични заболявания нямат стойност и могат да се похарчат е малко неприятно. Много прилича на програмата на Хитлер за изтребление на душевноболни и инвалиди. Явно имаш обща ценностна система с Хитлер и Сталин.
                  добавям плюс заради човещината
                  Бацилът не е за майтап и скоро в рамките на месец мисля, дори и мистер Гуев ще го преосмисли и ще съобрази и своето мнение.. Не бива да вадим или се кичим с някои от първобитните човешки качества. Както е казал Декарт - "..мисля, значи съществувам", което пък от своя страна към сегашно време може да породи и други странни въпроси - например "това че все още съществувам, гарантира ли че мисля"?!, или пък още по-странния ":ако аз съм добре(засега), значи ли че другите не са наред с мисленето" и т.н.

Коментар

• Много българи се завръщат от чужбина и много от тях са болни.

Коментар

Хич не е цугцванг - колко пък да са 20-30-50-100 потенциални жертви, почти всички с хронични заболявания и на 70 години, пред убийството на бизнеси за милиарди и безработица на десетки хиляди. Сметката е лесна, дори елементарна, освен ако няма скрита цел, за което съм убеден.

п.с. А особено е весел тъпият шапкар-хирург - как е възможно хирург да оглавява кризисен щаб при епидемия? Идиотия на квадрат, в следствие на което и взетите мерки са идиотски. Се ла ви, скоро тиквата ще се усети, като го подпука редник Киро и подобните му. Засега всичко е точно, две седмици са нищо, още повече че мен реално не ме засяга, но бизнесът, бизнесът, глупако, както е казал един велик ум
                      Потенциалните жертви не са 100, освен ако нямаш предвид на ден. Грешката ти е че си мислиш че без мерки тия 100 човека просто ще се затворят в къщи и кротко ще умрат, докато за останали всичко е жик-так, напрет и нагори. Това е горе-долу стратегията на Иран. Днес кмета на Техеран казал че може да установи локдаун но няма ресурси да поддържа бизнеса и да храни хората и затова се отказва. И кво, икономиката пак е разбита. Ако вируса се развършее всяка стратегия води до колапс на икономиката. Ясно е че с това извънредно положение няма да издържим много но и една седмица да е в сила, можем да спечелим малко време.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
                          А знаете ли , че абсолютно законно , всеки с маска може да бъде ГЛОБЕН 1500 лв.......................

По силата на закон от 2016 , гласуван заради ''бурките в Пазарджик''...............

Така че, от минфин-а ще искам само 5 % за идеята ............... с която ще напълни хазната
                          Тц, не става толкова просто, както си мислиш! Няма как да ми наложат глоба(още по малко в последствия такава да издържи на съдебен контрол при обжалване), защото носенето на маска не съставлява административно нарушение по смисъла на чл.6 от Закона за административните нарушения и наказания. Маската е медицински консуматив за лична протекция, а не някакъв символ или неразделна част от специфично облекло, още по-малко не може да се третира, като част от специфично облекло за демонстрация на религиозна принадлежност. Маската те ползва за медицински цели и никой не може да бъде обвинен, още по-малко наказан за това, че се предпазва от зарази и предпазва околните от разпространение на зараза.
                          Last edited by Dragodanov; 15.03.2020, 16:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Сус бре,
                            Намери 2 милиарда за хвърчила,
                            2 милиарда - 2 пъти по 1 за магистрала
                            250млн за 6км околомръсно
                            А няма 50-100млн за маски, 1000 обдишващи машини, 10к мушами за докторите и сестрите.
                            Ще вдигне дълга с няколко милиарда. Това ще е най-смислената "инвестиция" когато някога е правила държавата
                            Лошото в момента е, че дори и да е много богата държавата, не може в спешуен порядък да закупи кислородни апарати за интубация на болни. В държавите производители има забрана за износ на такива медицинска апаратура, или се изпълняват само поръчки от местни клиенти. Та, в момента сме в много кофти ситуация, в която дори и да имаш много кеш, това не означава че можеш да си закупиш това, което спешно ти е нужно.

Коментар

• А знаете ли , че абсолютно законно , всеки с маска може да бъде ГЛОБЕН 1500 лв.......................

По силата на закон от 2016 , гласуван заради ''бурките в Пазарджик''...............

Така че, от минфин-а ще искам само 5 % за идеята ............... с която ще напълни хазната

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Не съм специалист, но тези маски май помагат (без нищо да ти гарантират) само ако човек стристно спазва определени правила. Примерно измива си добре ръцете и тогава слага маската. Веднъж като я сложи не я докосва изобщо докато пак не си измие ръцете. Иначе ако я пипаш с неизмити ръце може да се окаже нож с две остриета.

А несенето на садо-мазо маска в мола и яко ;-) Но целта там е друга
                                Носенето на подобна маска е много неудобно и грозно, но в момента е задължително. Задължително е също така, преди докосване на маската, ръцете да са измити със сапун и ДЕЗИНФЕКТИРАНИ. Не е достатъчно само миене на ръцете.

Коментар

Working...
                                X