Първоначално изпратено от marketleverage
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
CX: FRANCE NOW PUSHING EPIDEMIC LEVEL. All restos, cafés, non-essential stores closed. MORE THAN 50% OF THE 300 #COVIDー19 CASES IN CRITICAL CONDITION IN FRANCE ARE UNDER 60; France has 4,500 cases, which doubled in the past 72 hours, said head of French health service.Over half of the coronavirus patients in intensive care in the Netherlands are under 50 years oldLast edited by hazard; 15.03.2020, 17:12.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнениеАко действително този вирус е генно модифициран, някой наистина е създал биологично оръжие, чиято цел да те срине икономиката на надена държава се улеснява за постигане многократно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХич не е цугцванг - колко пък да са 20-30-50-100 потенциални жертви, почти всички с хронични заболявания и на 70 години, пред убийството на бизнеси за милиарди и безработица на десетки хиляди. Сметката е лесна, дори елементарна, освен ако няма скрита цел, за което съм убеден.
п.с. А особено е весел тъпият шапкар-хирург - как е възможно хирург да оглавява кризисен щаб при епидемия? Идиотия на квадрат, в следствие на което и взетите мерки са идиотски. Се ла ви, скоро тиквата ще се усети, като го подпука редник Киро и подобните му. Засега всичко е точно, две седмици са нищо, още повече че мен реално не ме засяга, но бизнесът, бизнесът, глупако, както е казал един велик ум
Според Вас, този коментар,к т автор Груйо Груев, който съм цитирал по-горе приемлив ли е? сЪщият съдържа обиди ,,ТЪПИЯТ ШАПКАР" представлява обидна квалификация! Пък гледам, че мнението на ,,лицето" с ник нейм още не е изтрито. Защо е оставено публично мнение, което съдържа недвусмислена обида?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
В закона пише ......... '' частично прикриващо или скриващо напълно лицето на публични места. '' .............
.
Трябваше да включи и фут. запалянковци...............
Разбира се , никой сега няма да го използва..... Изцитираният г-н не разбра шегата и тръгна да ....обжалва
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Груев, изобщо не разбирате за какво става въпрос. Говорите за потенциални жертви от 20-30 човека, но реално те са вече повече. Без мерки могат да станат десетки хиляди. Вие виждате данните с огромно закъснение. Между заразата и нейното регистриране минават средно 12 дни. При удесеторяване на всеки 8 дни на броя на заразените можем да направим обосновано предположение, че реално заразените са между 25 и 50 пъти повече от регистрираните заразени. Да ползваме 30 пъти. Да кажем в момента са 43 регистрирани болни или общо около 1 300 реално болни. При смъртност около 3 процента ние вече реално имаме около 40 жертви без да го знаем. Но заразата без мерки за ограничаването и се движи експоненциално. На всеки 8 дни се удесоторява. Тоест за три периода 3 по 8 равно на 24 дни имаме 10 на степен 3 или увеличение от 1 000 пъти. Сам разбираш, че вече ножа е опрял до кокала и в този момент по типично сталински модел решаваш, че няма хора и няма проблем. Не правим мерки за да спасим икономиката. Пускаме експоненциалата нагоре. Заразяваме всички. Здравната система не може да ги поеме и правим смъртност към пет процента. НОИ спира да плаща пенсии и оправяш икономиката. Аз определено не споделям твоят начин на мислене. Според мен е късогледо и тесногръдо. Но да се върна на същността на нещата. За пореден път не можеше адекватно да оцениш процесите. Потенциалните 100 жертви без мерките щяхме да ги стигнем още вторник сряда идната седмица. А после? Отделно да твърдиш, че хората над 70 години и с хронични заболявания нямат стойност и могат да се похарчат е малко неприятно. Много прилича на програмата на Хитлер за изтребление на душевноболни и инвалиди. Явно имаш обща ценностна система с Хитлер и Сталин.
Българите сме недисциплиниран народ и имаше нужда от това извънредно положение. Не може при подобна епидемична обстановка, хората да са навън по улиците, да са струпани един до друг, все едно, че нищо не се е променило от преди.
Време е за пълна изолация по домовете. Ако действително този вирус е генно модифициран, някой наистина е създал биологично оръжие, чиято цел да те срине икономиката на надена държава се улеснява за постигане многократно.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
Тц, не става толкова просто, както си мислиш! Няма как да ми наложат глоба(още по малко в последствия такава да издържи на съдебен контрол при обжалване), защото носенето на маска не съставлява административно нарушение по смисъла на чл.6 от Закона за административните нарушения и наказания. Маската е медицински консуматив за лична протекция, а не някакъв символ или неразделна част от специфично облекло. Маската те ползва за медицински цели и никой не може да бъде обвинен, още по-малко наказан за това, че се предпазва от зарази и предпазва околните от разпространение на зараза.
.
Трябваше да включи и фут. запалянковци...............
Разбира се , никой сега няма да го използва..... Изцитираният г-н не разбра шегата и тръгна да ....обжалва
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Груев, изобщо не разбирате за какво става въпрос. Говорите за потенциални жертви от 20-30 човека, но реално те са вече повече. Без мерки могат да станат десетки хиляди. Вие виждате данните с огромно закъснение. Между заразата и нейното регистриране минават средно 12 дни. При удесеторяване на всеки 8 дни на броя на заразените можем да направим обосновано предположение, че реално заразените са между 25 и 50 пъти повече от регистрираните заразени. Да ползваме 30 пъти. Да кажем в момента са 43 регистрирани болни или общо около 1 300 реално болни. При смъртност около 3 процента ние вече реално имаме около 40 жертви без да го знаем. Но заразата без мерки за ограничаването и се движи експоненциално. На всеки 8 дни се удесоторява. Тоест за три периода 3 по 8 равно на 24 дни имаме 10 на степен 3 или увеличение от 1 000 пъти. Сам разбираш, че вече ножа е опрял до кокала и в този момент по типично сталински модел решаваш, че няма хора и няма проблем. Не правим мерки за да спасим икономиката. Пускаме експоненциалата нагоре. Заразяваме всички. Здравната система не може да ги поеме и правим смъртност към пет процента. НОИ спира да плаща пенсии и оправяш икономиката. Аз определено не споделям твоят начин на мислене. Според мен е късогледо и тесногръдо. Но да се върна на същността на нещата. За пореден път не можеше адекватно да оцениш процесите. Потенциалните 100 жертви без мерките щяхме да ги стигнем още вторник сряда идната седмица. А после? Отделно да твърдиш, че хората над 70 години и с хронични заболявания нямат стойност и могат да се похарчат е малко неприятно. Много прилича на програмата на Хитлер за изтребление на душевноболни и инвалиди. Явно имаш обща ценностна система с Хитлер и Сталин.
Бацилът не е за майтап и скоро в рамките на месец мисля, дори и мистер Гуев ще го преосмисли и ще съобрази и своето мнение.. Не бива да вадим или се кичим с някои от първобитните човешки качества. Както е казал Декарт - "..мисля, значи съществувам", което пък от своя страна към сегашно време може да породи и други странни въпроси - например "това че все още съществувам, гарантира ли че мисля"?!,или пък още по-странния ":ако аз съм добре(засега), значи ли че другите не са наред с мисленето" и т.н.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХич не е цугцванг - колко пък да са 20-30-50-100 потенциални жертви, почти всички с хронични заболявания и на 70 години, пред убийството на бизнеси за милиарди и безработица на десетки хиляди. Сметката е лесна, дори елементарна, освен ако няма скрита цел, за което съм убеден.
п.с. А особено е весел тъпият шапкар-хирург - как е възможно хирург да оглавява кризисен щаб при епидемия? Идиотия на квадрат, в следствие на което и взетите мерки са идиотски. Се ла ви, скоро тиквата ще се усети, като го подпука редник Киро и подобните му. Засега всичко е точно, две седмици са нищо, още повече че мен реално не ме засяга, но бизнесът, бизнесът, глупако, както е казал един велик ум
- 6 Харесвания
Коментар
-
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеА знаете ли , че абсолютно законно , всеки с маска може да бъде ГЛОБЕН 1500 лв.......................
По силата на закон от 2016 , гласуван заради ''бурките в Пазарджик''...............
Така че, от минфин-а ще искам само 5 % за идеята ............... с която ще напълни хазнатаLast edited by Dragodanov; 15.03.2020, 16:21.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Сус бре,
Намери 2 милиарда за хвърчила,
2 милиарда - 2 пъти по 1 за магистрала
250млн за 6км околомръсно
А няма 50-100млн за маски, 1000 обдишващи машини, 10к мушами за докторите и сестрите.
Ще вдигне дълга с няколко милиарда. Това ще е най-смислената "инвестиция" когато някога е правила държавата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе съм специалист, но тези маски май помагат (без нищо да ти гарантират) само ако човек стристно спазва определени правила. Примерно измива си добре ръцете и тогава слага маската. Веднъж като я сложи не я докосва изобщо докато пак не си измие ръцете. Иначе ако я пипаш с неизмити ръце може да се окаже нож с две остриета.
А несенето на садо-мазо маска в мола и яко ;-) Но целта там е друга
Коментар
Коментар