Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
По Хоризонт пуснаха за 20 минути пряко брифинга в 8 часа на НОЩ и веднага след това за коментар на брифинга пуснаха некъф Христофор Караджов, преподавател в "Калифорнийския университет" (пиша го в кавички, щото нашичките журналя не знаят, че има поне 2 калифорнийски у-та).
Погледнах къф е тоя спицялист - бившо журнале от "24 часа", сега преподавател по журналистика в у-та им.
Боже, боже, какво да кажа? Журналя...
Да оставим това, че веднага почна с плюене по Тръмп.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Царят е гол, но няма кой да му каже. Карантина.
Мeждуврeмeннo oт прaвитeлcтвeнaтa инфoрмaциoннa cлужбa cъoбщихa cлeднoтo:
„В Бългaрия бoлничнитe лeглa ca oбщo 53 173 брoя, кaтo oт тях 2063 ca зa интeнзивнo лeчeниe, пoкaзвaт дaннитe нa Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo към 31 дeкeмври 2018 г. Ocигурeнocттa c бoлнични лeглa в cтрaнaтa ни e нaд cрeднaтa зa Eврoпeйcкия cъюз – у нac тя e 759.6 нa вceки 100 000 души, a в EC - 504.3 нa 100 000 души. Зa cрaвнeниe – пo тoзи пoкaзaтeл Гeрмaния зaeмa първo мяcтo в EC - c 800.2 лeглa нa 100 000 души oт нaceлeниeтo, a в Швeция ocигурeнocттa e нaй-ниcкa - 222.5 нa cтo хил. Бългaрия e нa първo мяcтo в цeлия Eврoпeйcки cъюз пo ocигурeнocт c лeглa зa aктивнo лeчeниe - 616.8 нa вceки cтo хиляди oт нaceлeниeтo, cлeд нac ce нaрeждa Гeрмaния - c 601.5 нa cтo хил., кaтo cрeднaтa cтoйнocт зa EC пo тoзи пoкaзaтeл e 372.2 нa cтo хил.
А само 11 дни по-късно:
Капацитетът на ВМА и „Пирогов“ вече е изчерпан! И то с настаняването на невероятната бройка от 36 пациенти!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Не е спекула, Китай в момента не може да задоволи собствения си пазар. В Китай препоръчват за обикновени хора, хирургически маски за еднократна употреба, за съжаление дори тях ги няма в България.
Памучните маски за многократна употреба са най-лошия вариант, от тях има.
За съжаление няма спирт, а той е основното ни "оръжие" за дезинфекция. Държавата трябва да направи нещо поне спирт да осигури.
Аз съжалявам, че нямам малко казанче за ракия, иначе бих преварил водка да и вдигна градуса на 75%. Нормалната водка за съжаление е твърде нисък градус и не става.) , както са ги учили да се пазят от империалистите като нямаш противогаз
В една фб група го мислеше да нараже торбички за прахосмукачка и да ги ползва тях за подсилка на маската ама незнам на колко микрона са и вобще ще се вдишвали някакъв въздух през този импровизиран филтър или ще минава отстани
ПП
Може да си направиш малък дестилатор от тенджера под налягане - не е препоръка - да не вземеш да се запалиш и да те четем по новините !!!!
Аз като аваринен стерлизатор ще ползвам кислородна вода това има в аптеките + белина и вярвам на сапуната вода - това го имам в изобилие
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнениеАЗ ПИТАМ ОТНОВО И ОТНОВО...............И ОТНОВО
КЪДЕ ИМА ПРЕДПАЗНИ МАСКИ? ЗАЩО СЕ УКРИВАТ МАСКИТЕ С НИВО НА ЗАЩИТА FFP2 И FFP3?
Това за мен е чиста СПЕКУЛА! Не може никой да ме убеди, че иначе скъпите полумаски с филтриращ елемент на 3М са изкупени??? Как става това, при условие, че маска на 3М, с ниво FFP3, струва доста повече от 100/СТО/ лева....
Не е спекула, Китай в момента не може да задоволи собствения си пазар. В Китай препоръчват за обикновени хора, хирургически маски за еднократна употреба, за съжаление дори тях ги няма в България.
Памучните маски за многократна употреба са най-лошия вариант, от тях има.
За съжаление няма спирт, а той е основното ни "оръжие" за дезинфекция. Държавата трябва да направи нещо поне спирт да осигури.
Аз съжалявам, че нямам малко казанче за ракия, иначе бих преварил водка да и вдигна градуса на 75%. Нормалната водка за съжаление е твърде нисък градус и не става.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнениеАЗ ПИТАМ ОТНОВО И ОТНОВО...............И ОТНОВО
Това за мен е чиста СПЕКУЛА! Не може никой да ме убеди, че иначе скъпите полумаски с филтриращ елемент на 3М са изкупени??? Как става това, при условие, че маска на 3М, с ниво FFP3, струва доста повече от 100/СТО/ лева....
Маски няма в цяла европа в белгия се молят на гражданите си да дарят ако имат повече дори и обикновенни хиругични маски
Еднократни ффп3 не са по 100 лв.
3 М полумаска за многократна употреба гумена струваше около 50 лв, катриджите (филтрите ) бяха по 30 и няколко (поне бяха като имаше) там ти трябва P3 филтър или едно с много букви което ги прави баш като противогаз - пази от всичко което отиваше към 40лв за две (за една маска)....
Аз имам няколко броя китайски еднократни ффп3 като сърчвах в duckduckgo какъв модел са (за да знам дали мога да си ги стерлизирам на 70 градуса и да си ползвам повече пъти - не открих много за тях) се оказа че имам такива като модел от обществена поръчка на флота от 2015... купувах си ги за около 4 лв ама отдавна няма никъде, поне съм спокоен че флота са си ги купили 100 броя по 1.56лв - даже са платили тънко ама що само 100 броя
Ако върнем времето назад щях да съм си взел поне 50 броя да си имам да излизам в пандемията спокойно... но за макро вируса от пермафроста ще се подговя....Last edited by marketleverage; 24.03.2020, 03:05.
- 1 like
Коментар
-
Това за мен е чиста СПЕКУЛА! Не може никой да ме убеди, че иначе скъпите полумаски с филтриращ елемент на 3М са изкупени??? Как става това, при условие, че маска на 3М, с ниво FFP3, струва доста повече от 100/СТО/ лева....мий си ръцете и говори с хората от малко разстояние, и си спести тези 100+ левчета за по-ценни неща.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/ikonomika-i-...herpan-300972/
Капацитетът на ВМА и „Пирогов“ за лечение от коронавирус е изчерпан*
"...... случаите на заразените в България вече са 201..."
"......36 са хоспитализираните пациенти в момента......"
Мдааааа.........
Коментар
-
АЗ ПИТАМ ОТНОВО И ОТНОВО...............И ОТНОВО
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеЗа който не вярва, че всичко с тая корана е планирано, ами те знаят, кога ще свърши всичко и колко точно: https://offnews.bg/sviat/mvf-ikonomi...4xsS_M6807w5Jw
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3563993[/ATTACH]Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Държавата няма какво да даде, защото си има ангажименти към олигарси. Затова толкова се пенят и стискат като има да се дава нещо за хората, и ако дадат нещо си, мин 10 г. ще бъде натяквано, че е дадено еди какво си увеличение за пенсионерите и т.н., всеки да помни.
До Матеев (въпреки закъснението)
1.Благодаря за топлите думи.
2.Преди малко, чета нещо тук: https://faktor.bg/bg/articles/ikonom...t-po-25-dolara
Та, как да направим, да ти изложа онова, многопластовото? Линк към видео, качено в DOX -a ми, става ли? Да видиш, каква ниша има, дето може да ви спаси бизнеса. Да, на холдинга ви. Оня, дето не чува. Виждаш, чуваш. После, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, може да загърбите, да критикувате, да игнорирате. Да. Ама поне, поглед върху Възможността. Ами, ако кризата, се окаже много по-тежка? Предвиждахме я и ето, започна. Каква е вероятността и други предвиждания, на съща база, също да са (скромно) достатъчно близко до истината? Ами, ако са на база факти, които съм наблюдавал, претръскал и отсял? Онова, с виждането?
Поздрави.
Коментар
Коментар