IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Дреме ти и още как - нали само тя крепи сънищата ти, че притежаваш нещо стойностно!
    Ооо съня ми е перфектен защото съм спасил голяма част от кеша / не всичкият заради глупавата диверсификация/.
    Наистина пишеш като човек, който никога не е притежавал нищо....:-) Всяко нещо различно от кеш е стойностно.... дори и виртуалните глупости може да са по-ценни от кеш. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пълни глупости.Поскъпнало е за хора дето не знаят и не са в час къде да ходят.
      Писах ти къде отивам Сега съм в Турция,за двама 1100 лева,за 4 на 2 деца и 2 възрастни 2000 лева.
      В тези пари всичко е включено,дори имаш и вечери в ала карт ресторанти на брега на морето на първа линия
      За децата анимации нон стоп,всяка вечер,басейни,хранения на 3 места,в ресторанта,на плажа,и на басейна.
      Изобщо без аналог,хотела е супер,и водата не студена колкото си мислиш,маршрутките до Кушадасъ са по 0.80 стотинки,като ти писне отиваш и за 15 Мин си там.
      Имаш избор,огромен от хотели и това е за 4 звезди има и 5 звезди дето лукса е още по голям
      Каврък, радвам се че ти харесва. Това е много важно за една почивка.
      Типа почивка който харесва на моето семейство е малко по-различен от това, което на теб. Например на почивка ходим само и единствено заради морската вода, която трябва да е с достатъчна прозрачност и абсолютен минимум 26 градуса, на плажа трябва да е фин по възможност бял пясък и да има не повече десетина почиващи на 100 метра плаж/море. Когато ходим то е за минимум 2 седмици може и месец....
      Не ме интересува каква е храната, какъв е басейна или дали има въобще / в Рударци има ако искам да ходя на басейн/, колко лукс е хотела и още по-малко маршрутките....:-)
      За да придобиеш представа какво е увеличението през март ако дадено нещо е струвало 60 пари сега струва около или над 100. И няма как да се съглася да го платя

ПП Водата за теб не е студена ама за мен е абсолютно безумие да се къпя на подобно нещо. Толкова е при теб вчера....А хотела ти когато става топло е с цена по 5 от сегашната...., но мястото не отговаря на други изисквания.
      CURRENT SEA WATER TEMPERATURE:
      +21.1°C

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Обясни как купуването на хубав имот предпазва от инфлация, след като се изплаща с поне 35-40 годишни наема минимум и носи доходност от под 3%.

Още с покупката на подобен надценен кофтор губиш 50%.

ПС: Мисля да си букна Мавриций за 1 седмица - цени на нивото от 2018г. в същия хотел. Инфлация - кръгла нула. Акциите - и те стават сгодни. Бутхуйна гледам и той паднАл, може пък и там да има едни 100% до края на годината. Инфлацията не е навсякъде и не е за всичко. В такъв момент да имаш кеш, с който да разполагаш, е по-ценно от имот с въображаема капиталова, която още утре може да се изпари по същия начин, както се образува.
        Ти нали уж не обичаше да ходиш на море, хепиендинг ли ще предлагаш в Мавриций? Ама с битхуйна нема да сбъркаш, т'ва ти е играта! Загубите от акциите ще ти се видят трохички!

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

То обикалянето на света се оказа че е поскъпнало повече от имотите.... Мислех за първи път да заведа децата на по-топло и прилично място и за целта трябва да продам един гараж.... / 50% поскъпване до тези места за няколко месеца само/
          Та явно тази година ще ги оставя в панелката в Радомир ....Добре че фугите са супер та има естествена климатизация :-)
          Пълни глупости.Поскъпнало е за хора дето не знаят и не са в час къде да ходят.
          Писах ти къде отивам Сега съм в Турция,за двама 1100 лева,за 4 на 2 деца и 2 възрастни 2000 лева.
          В тези пари всичко е включено,дори имаш и вечери в ала карт ресторанти на брега на морето на първа линия
          За децата анимации нон стоп,всяка вечер,басейни,хранения на 3 места,в ресторанта,на плажа,и на басейна.
          Изобщо без аналог,хотела е супер,и водата не студена колкото си мислиш,маршрутките до Кушадасъ са по 0.80 стотинки,като ти писне отиваш и за 15 Мин си там.
          Имаш избор,огромен от хотели и това е за 4 звезди има и 5 звезди дето лукса е още по голям

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo

А имаш ли си подложка, братле?
            Замених с друга, споко.

Коментар

• Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение
              Всичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.
              Ми кулинарен успех, кво?
              Найш колко отдавна търся вкуса на пиле? Не найш.

И найдох, кво? Пък ти си яш гумените пилета от супера.
              Прочее, преди до десет години в нашия супер имаше френски пилета, всичките точно по килограм целите.
              И те имаха вкус за разлика от гумата. Но свършиха.
              Last edited by Хараламп; 30.03.2022, 16:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Още ли си с щерката?
                Не, 28 години откак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  В и терес на истината, аз не знам, дали бабата не вареше патицата, преди да я сложи на бутилката. Все я хващах в последния стадий, кога отваряше, да намазва с масълцето та, може о да съм пропуснал някой момент, оти търчах щерка и да онождам. Па и беше отдавна, къде преди 30-33 години...
                  Още ли си с щерката?

Коментар

• Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение
                    Всичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.
                    Патица. Обясних вече, кой да слуша: ПАТИЦА. Баната печеше патица. Мисля, казваше му "по пекински", ама като не съм ходил в Пекин...
                    Колегата Хараламп обаче, показа комбинативност, КОЯТО, е важен елемент за този успех....поне според мен.

Коментар

• Всичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.

Коментар

• В интерес на истината, аз не знам, дали бабата не вареше патицата, преди да я сложи на бутилката. Все я хващах в последния стадий, кога отваряше, да намазва с масълцето та, може о да съм пропуснал някой момент, оти търчах щерка и да онождам. Па и беше отдавна, къде преди 30-33 години...
                        Last edited by Pyramid; 30.03.2022, 15:08.

Коментар

• Благодаря за включването, Евго!

До някъде си прав за предварителното (полу)сваряване и за супата, но така в печеното остава по-малко от вкуса, щот се разпределя и към супата.
                          А аз, лакомникът, исках да пробвам долуописаното; не бях пекъл така цяла кокошка, само бях чувал в народните ни песни от македонския и родопския край.

И се получи много вкусно. То ест има вкуса, който сега (почти) го няма в бройлерята, хеле па че се и прЕготвят за полвин час.

Щи шъпна на ушо, че като поомръзне (все пак над 3 кила чисто месо), от останалото мога да направя "пилешка" каша – с брашънце, чесънец и кисело млеко. Е, може и мащерка да поснаръся озгор.

Приятна вечер!

ПъПъ: Да! За вредата на честото отваряне на фурната съм чувал от жените от едно време, но само ако става въпрос за печене на тестено.
                          Last edited by Хараламп; 28.03.2022, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение
                            Рапорт.

Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.

Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
                            Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
                            Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.

И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.

Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.

Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
                            Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.

Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.

Рапорт даден!
                            Можеше да я свариш първо.

Да има и супа.

След това се маже с червен пипер, сол и олио и се слага да се пече във фурната.

Много е грешно да се отваря често и да се мести позицията на тавата (йената).

Слагаш и гледаш през стъклото. Може да включиш на силно и после да намалиш, то личи кога е готово по мириса и по коричката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Още не сме те откраднали бе. Споко. Първо те крадем, после те кормим, и чак накрая, ще видим, дали да те печем.
                              Тоа сигурно го е яд, че, за разлика от него, можем да говорим и по други теми, освен НИ и политика.
                              И сигурно не разбира от готвене.

Прочее, обезкостих кокошката, накъсах месото на удобни парчета и го разбърках с мааазния сос от печенето; в него вкусният аромат се е събрал по-силен.
                              Вкусно.

Да! – в кокошката процентът бяло месо (което е сухо) е по-висок, отколкото в бройлерята.

Приятен обед!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Върховния успех на 2 мурзилки - дружно да полу-опекат крадена кокошка
                                Още не сме те откраднали бе. Споко. Първо те крадем, после те кормим, и чак накрая, ще видим, дали да те печем.

Коментар

Working...
                                X