Но ако гъбарят на пазара и, след това, аз сме сбъркали булката с червена мухоморка, очаквайте утре-други ден да ви пиша от токсикологията на "Пирогов". Или от още по-далече. Изядох половината булки(?) вече.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Обикновено, отровените, са бивали почти поголовно, измежду „невъзможните да объркат”. Някаква идея, защо?Last edited by П.Ф.Изеров; 01.07.2018, 18:46.
Коментар
-
Обикновено, отровените, са бивали почти поголовно, измежду „невъзможните да объркат”. Някаква идея, защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеНикога! Нева!
Очевадно се различават даже и тогава.
Наблюдавал съм ги по отделно и заедно, как си щъкат из полянката - за мен е невъзможно да се сбъркат - и по цвят, и по форма.Last edited by tnm; 01.07.2018, 18:43.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеСъдейки по писаното тук, доста се ценят мухоморките във форума.
Бих допуснал дори, че някои хора ги употребяват всекидневно...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеНикога! Нева!
Наблюдавал съм ги по отделно и заедно, как си щъкат из полянката - за мен е невъзможно да се сбъркат - и по цвят, и по форма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеГъбата булка може да бъде сбъркана с червена мухоморка, когато е все още на фаза "яйце".
Наблюдавал съм ги по отделно и заедно, как си щъкат из полянката - за мен е невъзможно да се сбъркат - и по цвят, и по форма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Мисля, че опасният двойник на печурката се нарича зелена мухоморка, макар и да не знам защо зелена, като е по-бяла от печурката.
Да, и ние един път с жената, като се върнахме от гъбобер, намерихме 3-4 зелени мухоморки всред печурките ни... Жената! Бившата ми! Тя беше по-немарлива, тя ги е събрала, подсъзнателно искайки да ме отрови!!!
Last edited by tnm; 01.07.2018, 18:24.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Да.
Сега проверих в мрежата - някои автори смятат бялата мухоморка за бял вид на зелената. Разминаване на названията или класификацията.
Както и да е - пластинките на отровната са чисто, снежно бели, докато на печурката имат сив или розов отенък, освен на най-младите печурки, но те пък нямат (или имат? - забравил съм) остатък от разкъсано було на пънчето си, за разлика от отровната.
Да, и ние с жената прехвърлихме още два пъти след това за проверка печурките... па накрая изхвърлихме целия плик.
Коментар
-
Абе, не знам къде сте гледали но, зелената съвсем явно со зеленее. Виж, с бели, щях сам да се натровя: Една бе израснала заедно с две ливсдни печурки. Четох че, при растежа на гъбното тяло, се преплитали хифи и от съседни гъбоци та, расте ли ядлива с отровни и/или и / отровна с ядливи, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ИЗХВЪРЛЯМ.
Горният случай идва да юокаже, защо гъби се берат изключителнона трезвен акъл и след добро отспиване.
Сега проверих в мрежата - някои автори смятат бялата мухоморка за бял вид на зелената. Разминаване на названията или класификацията.
Както и да е - пластинките на отровната са чисто, снежно бели, докато на печурката имат сив или розов отенък, освен на най-младите печурки, но те пък нямат (или имат? - забравил съм) остатък от разкъсано було на пънчето си, за разлика от отровната.
Да, и ние с жената прехвърлихме още два пъти след това за проверка печурките... па накрая изхвърлихме целия плик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Какво е една кухня без подправки?
Коментар
-
Мисля, че опасният двойник на печурката се нарича зелена мухоморка, макар и да не знам защо зелена, като е по-бяла от печурката.
Да, и ние един път с жената, като се върнахме от гъбобер, намерихме 3-4 зелени мухоморки всред печурките ни... Жената! Бившата ми! Тя беше по-немарлива, тя ги е събрала, подсъзнателно искайки да ме отрови!!!
Горният случай идва да юокаже, защо гъби се берат изключителнона трезвен акъл и след добро отспиване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеСъдейки по писаното тук, доста се ценят мухоморките във форума.
Бих допуснал дори, че някои хора ги употребяват всекидневно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеМисля, че опасният двойник на печурката се нарича зелена мухоморка, макар и да не знам защо зелена, като е по-бяла от печурката.
Да, и ние един път с жената, като се върнахме от гъбобер, намерихме 3-4 зелени мухоморки всред печурките ни... Жената! Бившата ми! Тя беше по-немарлива, тя ги е събрала, подсъзнателно искайки да ме отрови!!!.
Коментар
Коментар