If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
В квартала не чувам никакво скандиране на абитуриентите с изброяване до 12, така характерно в предишните години.
Какво, и това ли вече не могат?..
Ето как би написал Стоян Михайловски диктовка на химна си, ако беше абитуриент в съвременното българско училище. Отдолу е уточняващият му диалог с диктуващия:
Диктофка
варви народе ваз родени кам светла бъдни на варви с книжо вноста тас сила нова съдби ни те си под нови. варви към мошната прусвета всветовните борби варви от длъжнос неизмено воден и бок ште те благо слови. напрет науката е слънце което вав душите греи напрет народнуста не пада там дето знание то живей. тъй солун ските двама братя зовиаха нашите деди.
"ваз" какво? - "родени"... - бе чувам аз "родени", ама какво "ваз"?..
"бъдни на"... Нещо като Бъдни Вечер ли? - "бъднина", бъдеще... - ъхъ...
"книжо вноста" внос на книги ли? - "книжовност"... - хъмм...
"солун"? Тея братя не знаат, къде се карат ски...
Бих могъл да ти се покажа, между тези редове, или на живо, но това ще е най-малкото ненужно за теб самата.
Абе те офертите са в друга тема!
Впрочем, лесно е да бъдеш успешен будист - необходимо е само да си достатъчно мързелив, че да не се прераждаш повече. Пък и това си е залегнало в будистката традиция - не всеки може да лежи месец и половина под смокиново дърво...
П.С. На такъв подвиг са способни само 3,3% от населението на земята.
Будизмът всъщност, с всичките му 5000 клона си е едно размито понятие вече, а като се замислиш, да си Буда вече, това значи да осъзнаеш най- важното, едно-единствено нещо. И ти си го знаеш. Какво е то според теб?
Ако го зная, зная го за себе си.
Не зная, дали го зная, но, ако го зная, не го зная за теб.
Не е добре да ти го кажа, защото думите, езикът по определение са ограничени. Бих могъл да ти се покажа, между тези редове, или на живо, но това ще е най-малкото ненужно за теб самата.
Не си създавай ненужни съдии.
Споко, аз по рождение съм Буда.
И няма къде да мърдам.
Будизмът всъщност, с всичките му 5000 клона си е едно размито понятие вече, а като се замислиш, да си Буда вече, това значи да осъзнаеш най- важното, едно-единствено нещо. И ти си го знаеш. Какво е то според теб?
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Говоря заучени и неосмислени неща от твоя гледна точка. Но те са неосмислени само за теб. За мен са си напълно осмислени и то неща в които вярвам. Поради факта, че моята интровертна логика те дразни, мъдро заключваш, че хич не ти пука и че моите думи ти звучат заучени Това не е лошо. Просто такива са ни типовете
Върни ми жеста ! Искам извинение, че ме характеризираш, слагайки ме в някакъв типаж
Не съм искала да те характеризирам. Извинявам се отново, че си ме разбрал погрешно !
Казах, кое не ми е наред
Говоря заучени и неосмислени неща от твоя гледна точка. Но те са неосмислени само за теб. За мен са си напълно осмислени и то неща в които вярвам. Поради факта, че моята интровертна логика те дразни, мъдро заключваш, че хич не ти пука и че моите думи ти звучат заучени Това не е лошо. Просто такива са ни типовете
Или с две думи интровертната ми логика, настъпва интровертната ти чувствителност Вместо да кажеш кое не е наред, ти се опитваш да ме характеризираш. А за щастието, него съм го намерил много преди да пиша в този форум
Не съм искала да те характеризирам. Извинявам се отново, че си ме разбрал погрешно !
Казах, кое не ми е наред
Добро утро!
Ще съм директна, надявам се да не го разбереш погрешно . Малко съм като мъж в това отношение
Не вярвам да познаваш по - гъвкав във всяко отношение, човек от мен! Което изключва крайности, примерно. Е , не задължително И друго , звучиш ми като папагал Извинявай! Със сигурност знаеш повече от мен по въпросите, но говориш сякаш заучени и неосмислени неща .
Все още не съм объркана . В момента уча, сравнявам, приемам, отхвърлям, доказвам си .... абе, играя си и хич не ми пука как изглежда отстрани и дали някой мисли, че мислите и действията ми са греховни или глупави
Трябва да отбележа, че има някаква промяна при теб. До скоро търсеше щастието , вече раздаваш рецепти. На какво се дължи?
пп . Забравих - 5000 е повече от едно, ама пак е крайно число
Или с две думи интровертната ми логика, настъпва интровертната ти чувствителност Вместо да кажеш кое не е наред, ти се опитваш да ме характеризираш. А за щастието, него съм го намерил много преди да пиша в този форум
Че какво му е на будизма... От казаното по-долу, можем да заключим, че мързела е добродетел, а тантруването е силно препоръчително в особено големи количества. Не виждам с какво може да ме отблъсне подобна доктрина.
Да, да!
Действай(те)!
Тантруването ми е от любимите неща. Там не можеш да скриеш корените си, но можеш да покажеш корените си.
Пък да не говорим за удоволствието на откъсване от света и стопяване с партньора. За малко и след това.
Последните тенденции в психологията е комбинация между психология и източна философия. Днешните будисти са доста изменени като разбирания. В будизма няма един Буда а са 5000 различни и това дава на будистите огромна свобода да избират Едно от малкото неща в което са на едно мнение е че няма Бог, което доста дразни останалите вярващи. Ако например напълниш един куфар с разпятия и между тях сложиш един малък глинен смеещ се Буда и кацнеш на Малдивите, ще ти отворят куфара и ще ти приберат статуйката на Буда, защото там има смъртно наказание за атеизъм. Аз членувам в едно будистко общество в което голяма част от хората са доста успели хора в материалният свят. В случая твоето объркване идва от факта, че мислиш крайно а идеята на будизма е в баланса. За тях да да имаш крайни убеждения е основен грях. За нашето материално общество, будизма е подходящ начин да разбере, че има и ментален свят, но не и да ни изолира от материалния такъв. Идеята е част от желанията да се изпълняват за да можем да се забавляваме а другата част желания да можем да премахваме за да не страдаме заради тези несбъднати желания. Просто казано премахваш нещастието и ти остава само щастие
Добро утро!
Ще съм директна, надявам се да не го разбереш погрешно . Малко съм като мъж в това отношение
Не вярвам да познаваш по - гъвкав във всяко отношение, човек от мен! Което изключва крайности, примерно. Е , не задължително И друго , звучиш ми като папагал Извинявай! Със сигурност знаеш повече от мен по въпросите, но говориш сякаш заучени и неосмислени неща .
Все още не съм объркана . В момента уча, сравнявам, приемам, отхвърлям, доказвам си .... абе, играя си и хич не ми пука как изглежда отстрани и дали някой мисли, че мислите и действията ми са греховни или глупави
Трябва да отбележа, че има някаква промяна при теб. До скоро търсеше щастието , вече раздаваш рецепти. На какво се дължи?
пп . Забравих - 5000 е повече от едно, ама пак е крайно число
Коментар