IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Точно така. Но убий и нежеланието. Да остане само правенето и чувстването. Нещо като онази приказка. Дето онзи казал "Аз искам щастие" и Бог му казал да махне "аз" и "искам" и остава само "щастие" Буда между другото не е човек. Това е общо понятие за пробуден човек. Буда-буден. Ти може би го знаеш, но масово Буда се смята за някакъв бог или божи син или нещо такова
    Легендата е че е бил конкретен човек, принц и му е дошло в повече...

Коментар

• 9 май....
      Някой хора ПРАЗНуват, други ЧЕСТват!
      И за двете неща трябва да се "благодари" на техни тайни височества - 1-ния%.
      .....
      "Благодарим" на 1-ния% за:
      -Празника "Ден на гейропа";
      -Победата над другите две конкурентни диктатури;
      -Победата на тяхната парична система;
      -"Растежа" на обществата;
      -Разделянето на обществата;
      -"прекрасно" написаната световна история;
      -"прекрасния" обществен морал поразяващ децата ни;
      -прекрасното образУвание и здравеопазване;
      -"прекрасния" индивидуализъм
      ......
      имам поне 100 подобни "благодарности" към световните ни "благодетели".
      Last edited by 77; 09.05.2018, 19:47.
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

А може би точно защото се пишат с главна буква, са умирали хора за тях. Ако не се пишеха с главна буква, може би нямаше да умрат толкова хора. Просто хипотеза. Кой знае? Иначе за Йовков се извинявам. Не само че няма да го коментирам ами няма и да го чета. Кой знае защо освен мен и други 6 милиарда на тази планета също не го четат. Аз както и останалите идиоти като мен разбирам прекрасно писатели, като например Екзюпери, Уортън, Твен и Вонегът. Явно Йовков е привилегия само за просветените.А какво значи депресия? Тези които имат депресия не са ли тези, които смятат , че живота е гаден и несправедлив? Някъде да съм казал, че живота е гаден? По какво точно съдиш че аз имам депресия. Нещата са такива, каквито ги виждаме ние. За всеки различни. Нали знаеш. Ако признак на депресия е да твърдиш, че богатите хора са хубаво нещо и че трябва да виждаме само положителните неща в живота, без да се оплакваме от лошите, то тогава се съгласявам че страдам от депресия. Нямам намерение обаче да обръщам внимание. Така си ми е добре
        Е как примерно разбираш разказа на Марк Твен "НЕИЗБЕЖНИЯ БЯЛ" където един бял моряк избива с пушка трийсетина негри и мисълта е, че белите несъмнено превъзхождат умствено черните.
        Не погнусява ли това вас либерастите. И как се става либераст? Как ви изсмукват мозъците с помпа или ги лъскат с шмиргел?
        Last edited by vikhunter; 09.05.2018, 19:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
          Великият Буда е формулирал най-краткия и труден път към свободата и щастието към което ужким се стремим, та човека е казал "Убий желанието в себе си за да бъдеш свободен и щастлив". Това е постижимо за много малко човеци.
          Точно така. Но убий и нежеланието. Да остане само правенето и чувстването. Нещо като онази приказка. Дето онзи казал "Аз искам щастие" и Бог му казал да махне "аз" и "искам" и остава само "щастие" Буда между другото не е човек. Това е общо понятие за пробуден човек. Буда-буден. Ти може би го знаеш, но масово Буда се смята за някакъв бог или божи син или нещо такова
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

А може би точно защото се пишат с главна буква, са умирали хора за тях. Ако не се пишеха с главна буква, може би нямаше да умрат толкова хора. Просто хипотеза. Кой знае? Иначе за Йовков се извинявам. Не само че няма да го коментирам ами няма и да го чета. Кой знае защо освен мен и други 6 милиарда на тази планета също не го четат. Аз както и останалите идиоти като мен разбирам прекрасно писатели, като например Екзюпери, Уортън, Твен и Вонегът. Явно Йовков е привилегия само за просветените.А какво значи депресия? Тези които имат депресия не са ли тези, които смятат , че живота е гаден и несправедлив? Някъде да съм казал, че живота е гаден? По какво точно съдиш че аз имам депресия. Нещата са такива, каквито ги виждаме ние. За всеки различни. Нали знаеш. Ако признак на депресия е да твърдиш, че богатите хора са хубаво нещо и че трябва да виждаме само положителните неща в живота, без да се оплакваме от лошите, то тогава се съгласявам че страдам от депресия. Нямам намерение обаче да обръщам внимание. Така си ми е добре
            Цитираш англоговорящи автори и един французин. Все езици на великите сили, които в момента доминират. Йовков не им отстъпва по нищо. По същата причина, поради която нямаме нобелисти и тези шест милиарда нямат достъп до Йовков. Въпрос на маркетинг. Виж, не ми се спори. Различно мислим. Остави го. Казах как аз възприемам постовете ти. Субективно мое усещане. Богатите са си ок. Стига да не са духовни просяци и низши духом ... Има различни видове богатство материално и духовно.

Има и различни видове капитал - паричен/материален, социален, културен и дори духовен. Бъди здрав.

Българинът не мрази богатите, а способите за придобиването на богатството от определена категория хора по време на прехода. В този смисъл колкото и да си чупят китките новобогаташите от този тип да префасонират истината, тя мирише, а България е едно село. Там е болката. И не е завист а напълно обоснован гняв. Е, възможно е покрай сухото да изгори и суровото...shit happens...
            Last edited by Selena; 09.05.2018, 19:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Никъде не пиша,че си побъркан и си за лудницата. Пиша, че си изгубил пътя. Ама доста си се поизгубил. Ще започна от главните букви. Защо Конституция, Библия и България се пишат с главни букви?

Защото, за тях са умирали хора. Поколения. От уважение. Защото не можем и без трите. Това, че в твоята глава в момента върлува някакъв трансцедентален петмез, не значи, че утре слънцето ще изгрее наобратно. Затова и в природата си има закони, както и в социума. Това, че ти няма да ги спазваш пак си е лично твой тип брауново движение. Каза, че си падаш по източните философски школи. Обърни внимание на коренната чакра. Заземяването може да не ти е добре.

После, долу ръцете от Йовков. Йовков, ако бе написан на по-широко говорим език, щеше да се чете както се четат Достоевски и Гогол. Йовков е светиня, а в периоди на ценностна криза светините не се пипат. Йовков е най-човечният, най-духовният, най-светлият български автор. То не може всичко да се роботизира и да е само математика. Хората, ВСЕ ОЩЕ не са роботи, все още са светли духовни същества. Ако не си разбрал духовността и невероятната човечност в разказа за бялата лястовица, значи нямаш сетива да го разбереш. То е да обяснявам на слепец какво е неоново зелено.

Същото за хъшовете. Чел си и нищо не си разбрал и май най-страшното е, че възпитаваш седмокласник/седмокласничка. Поезията предполагам ти е космическа мъгла и загуба на време, щото не е математика.

От постовете ти лъха депресия. Или е фамозната хормонална роза на средната възраст или е средата. Не знам какво е, но вземи мерки. От останалите постове идва енергия, а от твоите постове идва някаква меланхолия. Все си прекалил с песните на Нирвана.

За богатите хора. Пак си в грешка. Никой не завижда на богатството постигнато с честен труд. Визира се нашето куфарно богатство на прехода и ти много добре знаеш какво имам предвид. Няма злоба към успеха, а има гняв към непочтеността.

Едно ще ти кажа от моята камбанария и няма да те закачам повече, щото депресивността е заразна. Без здрава ценностна система и здрави корени нищо не става.

Единствено донякъде си прав за 52та избити болярски рода, но и там само донякъде си прав. Колобрите са оцелели. Минаха 1000 години. Пътят е чист.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Ъхъ, така си. Кратка командировка в красиво градче край морето/планината. Вълните се разбиват в скалите/птички чуруликат в клоните на дърветата.
                Мозъкът ти се задръства от нови, приятни за сивото вещество възприятия, а на бара стои дама/господин с приятно излъчване ...
                Под влияние на новите впечатления от природните красоти, допаминът гони горната граница и кратката забежка по време на командировка е на ход. Това, естествено, ако нямаш някакви свръх изисквания за интелектуалния багаж на дамата/господина, че тогава може и някоя издънка да се получи.
                П.П. Всяка една природна наука, която се опира на определени закони е зависима от математиката.
                Охххх засегна ми болната тема )))) за интелектуалния багаж. Ма това е влюбване, а Ив. май говори за дълготрайно чифтосване. Дайте пак да изчистим дефинициите ))

Коментар

• Великият Буда е формулирал най-краткия и труден път към свободата и щастието към което ужким се стремим, та човека е казал "Убий желанието в себе си за да бъдеш свободен и щастлив". Това е постижимо за много малко човеци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ъхъ, явно няма да се разберем по този въпрос, а уж си землянин Единни в многообразието - за да сме такива, първо трябва да сме многообразни, нали? Аз пък обичам разделението, точно защото хората са различни - за мен обичта на един припознавач към умрялото цесека, колкото и това да е смешно за мен, е достойна за уважение, защото този човек е искрен в обичта си. А и като футболен фен (почти ултрас, след малко зачезвам), мога да ти перефразирам Ленин ли беше, Маркс ли, че футболът е опиум за масите. ЧУвството да си част от едно огромно, биещо в едно сърце е не просто наелектризиращо, то е невероятно и несравнимо с нищо друго. Опиум, чист опиум, макар аз никога да не съм пробвал опиати.

Но всеки има право на мнение, така че уважавам и твоето - бъди здрав, всичко друго е лесно и се постига при достаъъчно желание!
                    Подчертания текст е чуството което някой познал БОГ изпитва.

Значи това за което говориш е начин за контрол над масите. От една страна разделението...и от друга опиума от това за което говориш. Римляните са го открили ...а може и преди тях....не съм историк... Масите им трябва екшън....и място да са щасливи когато като цяло не са. Това е футбола. И не само футбола.

Ако не те мързи и ти е любопитно чети в областта на хипнотичните въздействия...НЛП...и т.н и може би ще ти се промени гледната точка да не се мъча аз да ти я променям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      И на мене ми се иска да е така, но как си обясняваш примерно това, че критериите за красота са толкова различни, че това, което се смята за красиво (красива жена) в някои африкански страни за нас е направо грозно?

Рококо стилно ли е или кичозно? Стилно в историческия си контекст - да. Но извън него?

)))

Мишо, мишо....това въобще не е вярно.

Красотата сама за себе си е математика. Златното сечение. И то е доказано. Има едни предавания Брейн Геймс...имаше едно за красотата и въпреки че е повърхностно е достатъчно за теб за да разбереш че не си прав.

Така ми се иска да се съглася поне в нещо с теб..ама не мога.

Коментар

Така де, ама защо точно тая или този? Хайде с парите е лесно обяснимо, но примерно един мъж като Ръсел Кру имаше хипер невзрачна жена, че и доста по-възрастна от него? А Макрон? Джулия Робъртс беше женена за кратко за някакъв ултра ръб, при това на върха на славата ѝ. Онази, дето не прави сФирки, бразилчето Лима, се ожени за ултра кривоглед шумадиец, който ѝ изневеряваше (на нея, най-желаната жена в света), а сега се в хванала с някакъв долнопробен манаф и т.н., и т.н.
                        Леле и тука сте се метнали в дълбокото, тук говорим за множество фактори... дотолкова доколкото химията е само по отношение на некви хормони би следвало да се заключи, че говорим за привличане, първични инстинкти и реподуциране, т.е. осигуряване на поколение. (краткосрочно въздействие)

Колкото до това, кой с кого избира да живее отново идват на дневен ред много фактори, но да кажем, че основния ти е главата, не сърцето. Кой каквито бръмбари си има в нея, избира съзнателно или подсъзнателно.... т.е. въпрос на сбективно възприятие за човека насвеща пречупено през бръмбарите в главата ти.(дългосрочно въздействие)
                        Last edited by pepe1234; 09.05.2018, 19:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Всичко това е следствие от други неща чисто практически.

Допамина се отделя при определени обстоятелства. Ако можеш да контролираш обстоятелствата или да ги предвидиш химията става математика.
                          Ъхъ, така си. Кратка командировка в красиво градче край морето/планината. Вълните се разбиват в скалите/птички чуруликат в клоните на дърветата.
                          Мозъкът ти се задръства от нови, приятни за сивото вещество възприятия, а на бара стои дама/господин с приятно излъчване ...

Под влияние на новите впечатления от природните красоти, допаминът гони горната граница и кратката забежка по време на командировка е на ход. Това, естествено, ако нямаш някакви свръх изисквания за интелектуалния багаж на дамата/господина, че тогава може и някоя издънка да се получи.

П.П. Всяка една природна наука, която се опира на определени закони е зависима от математиката.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• В мисленето и ценностната система е, разбира се. А причините са много.

Ние сме по начало една полу-ориенталска, полу-западна култура. Били сме дълго под “робство”, регионът е такъв, виж другите около нас не са коренно различни. После комунизъм, който съсипва малкото интелектуален и морален потенциал, който сме имали. И след това идва опошляването на прехода от комунизъм.

Беднотията също оказва влияние за начина на мислене.

Хубавото е, че не сме вечни и като си отидем други идват след нас, може би с променено мислене.

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Е да де. Нали затова говорим Мишо. Не вярвам да има човек в тая държава, който не е наясно с тези неща. Корумпирани институции. Защо при нас са такива а при някои други държави не са корумпирани и има ли връзка това със социалния строй в който живеем. Защо има и социалистически и капиталистически държави в които системата е корумпирана и такива които не ? Сякаш преди по социализма не бяха чак толкова корумпирани или греша? Аз твърдя че причината е в мисленето и ценностната система. Опитвам се дори да анализирам защо имаме такова мислене и такава ценностна система. Ти съгласен ли си или не си съгласен? Ако не е такава причината каква е тя според теб?

Коментар

Така де, ама защо точно тая или този? Хайде с парите е лесно обяснимо, но примерно един мъж като Ръсел Кру имаше хипер невзрачна жена, че и доста по-възрастна от него? А Макрон? Джулия Робъртс беше женена за кратко за някакъв ултра ръб, при това на върха на славата ѝ. Онази, дето не прави сФирки, бразилчето Лима, се ожени за ултра кривоглед шумадиец, който ѝ изневеряваше (на нея, най-желаната жена в света), а сега се в хванала с някакъв долнопробен манаф и т.н., и т.н.

Някога са вярвали, то и досега вярват, че имало магии за любов, та знам ли, може и да има Ти си спецът

Алонсо, нормалните хора не завиждат ня никого - считам себе си за сравнително добре живееща горна средна класа и не завиждам. Който както успял, да е жив и здрав. И богатите плачат е сериал за бедните, но бедните духом. А духом аз съм богат, много боагт при това, няма как да завидя на никого, затова те моля да не генерализираш. Забелязал съм, че успелите хора на средна възраст изключително много държат да са последна инстанция и думата им да е закон. Обаче, понеже близките им са им свикнали и съответно само кимат с глава в съгалсие, защото са зависими от тях, част от тези хора пишат във форумите, в търсене на сродни души. И ако не ги намерят, пак почват да го играят последна инстанция, но тъй като никой от списващите не е зависим от тях (поне виртуално), то те се ядосват. А не бива - този форум, въпреки дебилщината, има доста читави зрънца и аз се радвам, че мога да комуникирам с тях!
                              Тея въпроси са много правилни......и много важни. Аз върху това мисля. ЗАЩО )) И смятам че имам бая резултати.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Обаче тея неща мен ме вълнуват...ЗАЩО е така всичко което е така.
                                здр. Iv_max

защо, не е толкова сложно, ако погледнеш пирамидата на маслоу сам ще си отговориш
                                Last edited by pepe1234; 09.05.2018, 18:35.

Коментар

Working...
                                X