IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki
    стига сте им правили реклама на тези цигани - сума ти "защитници на човешките права" това и чакат за да започнат дела срещу България по европейските съдилища

Коментар

• клиент:
      - Скандално! Защо трябва да платя преди обяда?
      келнер:
      - Защото си поръчахте гъби, господине.
      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• http://gerdan.blog.bg/lichni-dnevnic...-doktor.393763

Леле майко, бях на доктор!...

Имам щастието личната ми лекарка да се помещава във ВМА. Имах щастието личната ми лекарка да има достатъчно направления и не щеш ли – даде ми такова за гастро - ентеролог. Аз, понеже не ходя всеки месец на лекар да ми повдига самочувствието, не знаех кой точно да избера и затова с радост приех съвета на личната. Даже сестрата веднага вдигна телефона и ми уреди час за след седмица, в 16.30. То добре, че проблемът ми не беше много обострен, както казват медиците, че тогава сериозно щях да задълбая в здравно отношение.
        Та, значи, докато ми дойде редът, тя отпуската свърши и уречения ден аз дори тръгнах по-рано от работа, за да ида при въпросния Гастро. Той се оказа част от медицински център, в който работи ... понякога, иначе си е на редовна работа във ВМА. Така се случи, че като отидох, на рецепцията ми казаха, че хубаво съм отишла, но той още не е дошъл. Ама ако искам, да чакам. А кога – питам, - трябваше да е дошъл. Еми, в два (14 ч.), казаха ми. Поех си въздух, огледах се. Застанах пред вратата на очаквания доктор и видях мъдрещ се списък с имената на опечалените чакащи. Моето име беше последно, 14-то по ред. Значи, №1 трябваше да е приет в 14 ч., а аз - №14 – в 16.30. Много се озадачих от конвейерния принцип на работа и понеже вече беше 5 без петнаесе (16.45), реших да си диря гастро – щастието по другите коридори.
        Няма да разводнявам описанието с подробности, но след 15 минути неуспешно издирване, се върнах пак и видях, че моя доктор е пристигнал. Аз седнах наблизо с идеята да следя и съседния кабинет, та ако там се освободят по-рано, там да вляза. Междувременно от стаята на д-р Х_ _ _ ски (примерно) взеха да излизат хора, даже по двама. Сестрата и тя излизаше, оглеждаше се бързо като катерица и току задраснеше името на вече прегледания пациент. Стана ми интересно, викам си – тоя е голямо светило. Щом толкова бързо успява да им постави диагнози, т`ва си е егати д-р Хаус и половина в български вариант.
        След малко пак изскокна сестрата и почна гръмко да обявява имената от списъка и да задрасква тия, дето не се обаждат. Аз нали съм последна у списъка, успях да съобразя, че 5-6 души вече са се изпарили, та имам шанс и взех, че се обадих.
        И така, чакам си аз. Ама докато си чакам, да ви кажа и за сестрата. Между 45 и 50, с очила с рогова рамка, кафява. Къса червеникава коса, прическа... даже не беше и сасон. Облечена и тя с панталон, като младите сестри. (О, само да не си помислите, че съм против възрастните жени. Нищо подобно. Има страхотни дами и на 70!) Самочувствие, личеше че има, явно като работиш със светило, нема начин и ти да не светиш ... с отразена светлина.

Ето, че идва и развръзката. При доктора влезе и предпоследната по списъка и аз се приближих до вратата, демек, да ме имат предвид. Това, обаче, незнайно защо озлоби сестрата. Не че дотогава тя пръскаше любов и лъчезарност. А и коридорът беше опустял, защото повечето докторя дръпваха кепенците и затваряха. Често чувах коментари от лутащи се сестри (обслужващия персонал си тръгва последен), към окъснели пациенти – че еди кой си доктор, за когото питат, си е тръгнал още в четири, „ами то като няма пациенти, за какво да седи”. В един такъв момент взех да си обяснявам видимата нервност на сестрата на Гастрото.

И така, значи, като влезе и предпоследната пациентка и аз останах единствена чакаща, ама дойдаха и двама души без записване, да си чакат и те късмета – и тогава сестрата се концентрира върху нас. Рече на тия другите, че нямало как да ги приемат, ей го на, те вече преглеждали за четвъртък (пък то денят си беше вторник), и въобще „на всичкото отгоре днес са ни записани 7 човека по здравна каса.” „И вие ли сте по здравна каса?” – последното, макар вече отправено лично към мен, си беше доста грубо. Отговорих утвърдително, сестрата ме изгледа още по-лошо и продължи негодуванието. Дори отиде при сестрата на рецепция да й държи сметка за записаните пациенти, при това по здравна каса, представяш ли си!?

Два пъти я попитах – И какво, аз сега да чакам ли?, но тя не ме удостои с отговор. Но пък взе списъка от вратата, смачка го гневно и го метна в коша.
        И да ви кажа, това се случваше едва час след като прегледите на Хаус бяха започнали. Стана ми много болно, много гадно, защото сестрата продължаваше да мърмори, да негодува и да обижда на „пациент по здравна каса”. Станах и й казах, че си тръгвам, защото те не са козметичен салон и отношението им е обидно.
        Силно се съмнявам, че съм разстроила сестрата или пък доктора, по-скоро са били щастливи, че скоро ще си тръгнат. Аз ще направя всичко възможно да анулирам това направление и се надявам повече да не ми се налага да съм пациент по здравна каса.

Не съм сигурна и в обратния вариант – пациент, който дава кеш. Защото и това съм си позволявала. Само накратко – гинеколожката от същата практика, чието име почва със С_ и завършва на _нус, ме прати на такива изследвания, че после свят ми се виеше, от цената, не от друго. Е, после питах и на друго място – от изследванията не е имало смисъл, но пък тя ме прати при свои близки в частната лаборатория, като я обяви едва ли не за единствена, където правят тези важни изследвания.

Ходих веднъж, в петък следобед, пак в частна лаборатория. Понеже беше краят на деня, а и на седмицата, в държавната поликлиника нямаше как да ми изследват кръв и затова отидох там. А тъй като личната лекарка беше заета и нямаше как да се видим преди това, аз не знаех какво точно да ми изследват и помолих да ми направят пълна кръвна картина (така съм чувала) или диференциална. Не ги разбирам аз, та те да решат. Но учудващо, там сестрата не каза нищо, а само си въвеждаше нещо в компа. После разбрах, че ме е преценила за себе си и е решила, че щом съм толкова отворена ... Да, по касовата бележка разбрах, че ще ми правят и пълна и диференциална кръвна картини. Хак да ми е! То не стига това, ами другата сладурана така ми спука вената! Чудо! Като си тръгвах, под кожата започна да се пълни с кръв, ама за секунди, колкото орех. Да не ви занимавам, но кръвоизливът се разпростря от лакътя до китката и с мазане със специално мазило, изчезна чак след месец.

Общо взето, мисля, че докторите ни са доста „огладнели”, а и то апетитът им идва с яденето. Имам още много примери, като този, че ушния лекар на майка ми й взима 20 лв за промивка на ухото, при положение, че тя е приета в неговото болнично отделение. Или това че съм купувала лекарствата и спринцовките за сина ми, който лежеше в детско отделение, а на изписването подписвах многото направени процедури и поставени лекарства.

Ей така е, супер весело и интересно е в нашите здравни заведения. То пък и как ги кръстиха – заведения! Че и здравни. На мен ми прилича на театър на ужаса. Влизаш, но не знаеш точно в какво действие ще попаднеш и не знаеш, че тук публиката влиза, ама дали ще излезе...

Извинявам се на всички умни, харизматични, толерантни и добронамерени лекари! Знам, че ви има, но още не съм ви срещала. Обещавам да напиша също толкова дълъг текст, за да изразя радостта си, веднага щом срещна някой от вас!!!
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• забавляваме се полки, нещо против?

Коментар

• стига сте им правили реклама на тези цигани - сума ти "защитници на човешките права" това и чакат за да започнат дела срещу България по европейските съдилища
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от seaman40
              Първоначално изпратено от badboy333
              Първоначално изпратено от Jekata
              Първоначално изпратено от dnb
              Днешният приятелски мач, състоял се в кварта Долно езеро м/у роми и полицаи, завърши с 0:1 за Бургаска полиция.

На снимката виждате пряк свободен удар изпълнен от един от централните нападатели от отбора на полицаите. Топката е пробила стената от роми и е отбелязала .. гол!

http://i.id24.bg//im/g/2892_7.jpg
              ето тук ясно се вижда как играчите чакат вратаря да центрира

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
                Първоначално изпратено от Jekata
                Днешният приятелски мач, състоял се в кварта Долно езеро м/у роми и полицаи, завърши с 0:1 за Бургаска полиция.

На снимката виждате пряк свободен удар изпълнен от един от централните нападатели от отбора на полицаите. Топката е пробила стената от роми и е отбелязала .. гол!

http://i.id24.bg//im/g/2892_7.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata

Коментар

• В самолет на съседни седалки седят господин и момиченце. Господинът казал: - " Какво ще кажеш да си поговорим за да мине по-бързо времето?

- " Добре, казало момиченцето, затваряйки току що отворена книга, за какво искате да говорим?

-" Ами, нека да поговорим за нещо интересно... например за атомната физика..." - казал мъжът подсмихвайки се надменно...

- " Съгласна съм, но първо искам да попитам нещо: Една крава, един кон и една овца ядат една и съща храна - трева , но имат различно ако... Овцата прави топчета, кравата голяма купчина, а конят сушени топки... Как си обяснявате този феномен?

-"Идея си нямам.." - казал господинът изумен от интелигентността на момиченцето

- " Тогава как искате да говорим за атомна физика като Вие дори от лайна не разбирате нищо? " отговорило момиченцето.
                    http://imoti.start.bg
                    http://pravo.start.bg
                    [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Интервюират Ромка за акция на НСБОП за залавяне опасни рецидивисти в Пазарджишко.
                      Излъчено по КАНАЛ 1:

"Супруга съм на три деца. С чувекъ сбрахме пари и купихми триустаен партамент. Една вечер звъни вратата. Звънеца чука. Отварям - НИНДЖА. И без да каже нищо, с карате в бъбреците. Дукат съ усета ми би два шамара с КРАК и един на детето в гръбначния кош! От ударната вълна отлитам на 20-30 метра. Абстрахираха децата. А чувекъ го нема. Ако общината в града не вземе спешни мерки, ще се самуубеся или ще изчезна безкрайно.
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от dnb

Коментар

• 08 Сеп 2009 17:13 | Новини
                          Трайков: Държавата се е "самоизпързаляла" с Пловдивския панаир
                          Гергов: "Панаирът не е приватизиран, а преструктуриран"

apostol@econ.bg Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) е направило проверка на Международния панаир в Пловдив. Целта на проверката е да се види как е било променено акционерното участие в Панаира, в резултат на което държавата загуби мажоритарния си дял в него и той премина под контрола на бизнесмена Георги Гергов.

Изводът от проверката е, че държавата се е "самоизпързаляла", а интересът й е останал незащитен и до днес. Това заяви днес ресорният министър Трайчо Трайков.

Държавата е загубила окончателно контрола в края на миналата година, след като Гергов е изкупил акциите от няколко собственици на реституирани имоти. В резултат покупката той придобива 50.36% от собствеността, припомня в. "Дневник". Освен това през 2007 година е взето решение държавата да получи дивидент за финансовата 2006 година, в размер на 1.3 млн. лева. Парите е трябвало да бъдат внесени в бюджета до 15 юли 2007 г. Сумата не е изплатена и до днес, заяви министър Трайков.

Предишното ръководство на МИЕТ е изпратило сигнал до финансовото министерство. Резулти от сигнала няма. Екипът на Трайчо Трайков е изпратил ново писмо до Министерство на финансите за завеждане на иск към Панаира.

По повод изявлението на министъра на икономиката Трайчо Трайков за проверката в дружеството, председателят на Съвета на директорите на Пловдивския панаир Георги Гергов заяви: "Агенцията за приватизация (АП) е дала писмено становище, че промените в собствеността на Международен панаир-Пловдив не представляват приватизация, а преструктуриране на капитала".

Панаирът е бил в забранителния списък за приватизация, където е трябвало да остане до приемането на стратегия за преструктурирането му, припомня Гергов. Стратегията е приета през 2006 г. и предвижда влизането на частен инвеститор в държавната фирма. Така, от една страна, панаирът е отпаднал от списъка на предприятия с мораториум за приватизация, а от друга - собствеността се преобразува, като дялове имат държавата, община Пловдив и частният инвеститор Георги Гергов.

"Разпределянето на дивиденти не се решава от Министерския съвет, а от борда на директорите", припомни Гергов по повод на твърдението, че държавата не е получила 1.3 млн. лева дивидент за 2006 година. "Бордът е преценил, че е по-добре дивидентът да се инвестира в развитието на компанията", добави той. Според Гергов, щом държавата не е взела дивидент за 2006 г., същото се отнася и за останалите акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
                            Взеха книжката на журналист по време на тесдрайв

Австралийската полиция е задържала автомобилен журналист, който управлявал Ferrari California с 231км/ч., при ограничение на скоростта от 110км/ч. Куриозното в случая е, че автомобилът му е бил предоставен, за да направи тестдрайв с него.
                            А още по-куриозното е как са го задържали?
                            По-скоро са го търсили и някак си са го намерили...

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
                              Саркози, който често носи обувки с висок ток, и беше заснет, стъпил върху кутия зад катедра, на която преди това е говорил президентът на САЩ Барак Обама, се твърди, че е изключително докачлив по отношение на ръста си.
                              Добре че успяхме да уредиме нещата по времето на Сергей, щото с бат Бойко щеше да се смарангяса заверата...

Коментар

• Добре е да се развива спорта с повече първенства от такъв тип

Коментар

Working...
                                X