При пазаруване въведете промо-код "джорджфлойд", за да получите 100% отстъпка!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнениеи все пак това е смешно...
- 1 like
Коментар
-
https://www.bloomberg.com/…/a-gun-on-a-nightstand-and-wads-…
БАЦЕ СТАНА ИЗВЕСТЕН.... И У ЧУЖБИНА
Bulgaria’s prime minister accused the president of spying on him with a drone after photos were leaked of what appeared to be the premier sleeping in his bedroom with a gun on the nightstand and a drawer full of cash.
bloomberg.com
A Gun on a Nightstand and Wads of Cash Escalate Bulgarian Feud
Bulgaria’s prime minister accused the president of spying on him with a drone after photos were leaked of what appeared to be the premier sleeping in his bedroom with a gun on the nightstand and a drawer full of cash.
Коментар
-
На изпит по "Пари и банки" отива студентът-отличник, напълно уверен в знанията си, защото е учил денонощно през целия семестър и цялата сесия.
- Професоре, всичко изучих за парите и банките. Няма нещо, което да не знам. Този изпит ще бъде песен за мен.
Професорът го погледнал снизходително и му рекъл:
- Колега, парите и банките са сложна материя. Не е възможно човек да научи всичко за тях. Не бъдете чак толкова самоуверен!
- Професоре, но аз наистина всичко научих. Моля Ви, изпитайте ме!
- Добре, Колега. Ако депозитите са нараснали с 67 млн. лв., с колко са нараснали кредитите?
- Професоре, кредитите са нараснали с 90% от тази сума, защото банките ще задържат 10% за минимални задължителни резерви. -казал доволно и уверено студентът.
-Грешите, Колега! Депозитите са нараснали с 67 млн. лв., но Васил Божков е изтеглил сумата в брой, затова няма да има пари за нови кредити.
- Професоре, моля Ви, дайте ми още един шанс. Изпитайте ме отново!
- Добре, Колега. Ако депозитите са нараснали с 67 млн. лв., с колко са нараснали кредитите?
- Професоре, кредитите няма да нараснат, защото Васил Божков е изтеглил парите в брой. - изстрелял като картечница студентът отново самоуверено.
- Отново грешите, Колега!
- Но нали Вие преди малко така казахте?- шокирал се студентът.
- Да, Васил Божков е изтеглил 67 млн.лв. в брой, но хората продължават да търкат билетчета и нови 67 млн. лв. влизат в банките като депозити. Затова кредитите са нараснали с 90% от тази сума, защото банките ще задържат 10% за минимални задължителни резерви.
- Професоре, моля Ви, изпитайте ме отново. За последен път!
- Добре, Колега, за последен път. Ако депозитите са нараснали с 67 млн. лв., с колко са нараснали кредитите?
- Ама стига с тези депозити! Защо по дяволите депозитите трябва да нарастват? Лихвите отрицателни, икономиката в колапс, рецесия, безработица, а те - депозити. Защо хората не изхарчат тези пари за пури, пътувания, ритони и каквото там си решат?
- Е точно това, Колега, никой не може да разбере. Сега разбирате ли защо Парите и банките са сложна материя?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнениеДай още малко, поне до Коледа..И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Тя е с ботуши, а трябваше да е с бански
Коментар
-
Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова
news.bg
Удължават летния сезон до края на октомври
Дай още малко, поне до Коледа..