IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Moралните категории са обтекаеми. Винаги са в някакъв контекст, Катилариум.
    Да, не е прието да се избиваме един друг. Това даже ни отвращава, но винаги има една черта, от която нататък, биват събуждани най- низките човешки архетипи дори и у най- милите хора. Звярът си дреме у всеки у нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Нещо като да сравним Drosophila с Geochelone elephantopus ли, Мечо?
      Да, и аналогиите в биологичния свят по скоро подкрепят, отколкото отхвърлят виждането ми, макар, че аз имам предвид гигантски разлики.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
        Ъ
        Малко не точно по въпроса,а за начина на възприемане - червеното дали оправдава вярата на убийците ....все пак те си мислят,че са прави с действието си ....та тяхната вяра верна ли е
        От тяхна гледна точка да !!!
        От гледна точка на жертвата не !!!

Субективист съм бре !!! Не вярвам нито в истината нито в доброто. Вярвам в свободата, свободната воля и свободният избор.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Не е необходимо нито да си сигурен, нито да я приемаш. Това е моята представа за света. Ти трябва сам да си изградиш своя. такава каквато те удовлетворява.

Аз мисля, че обясних. Казах, че ако приемем, че има горна граница на скоростта, е нормално при малките, процесите да са по бързи отколкото при големите. Еднаква скорост - различни разстояния - различно време на живот. Задължително е обаче теорията на Демокрит да е грешна. Иначе моята интерпретация не върви.

Това е невъзможно да се докаже. То е въпрос на вяра. Аз вярвам, че втория принцип на херметизма е верен, откъдето следва пряко, че теорията на Демокрит е грешна.

Това е вяра, която ме кара да мисля, че разбирам как е устроен света и да не се лутам. Аз съм субективист. Това е моята истина. Ти имаш своя истина и вярваш в свои работи. За теб твоята вяра е вярна, за мене моята.

Другото е презрян ОБЕКТИВИЗЪМ !!!

Ако имаш обаче конкретни въпроси, или желаеш да пробваш дали съм изпипал философски виждането си и дали можеш да ме обориш, питай. И на мен ще ми е интересно.

Между другото аз сам съм поставял на различни философски изпитания това свое виждане и ми се струва непробиваемо във философски смисъл.

Ти не си длъжен да приемаш моята представа. Изгради си своя, ако нямаш.
          Ъ
          Малко не точно по въпроса,а за начина на възприемане - червеното дали оправдава вярата на убийците ....все пак те си мислят,че са прави с действието си ....та тяхната вяра верна ли е
          Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Нещо като да сравним Drosophila с Geochelone elephantopus ли, Мечо?

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
              Тава га знам или поне съм чувал.

Демокрит по логика, стъпила на ясно определени аксиоми, е стигнал до извода, че материята има праг на делимост.

И е бил напълно праф от неговата гледна точка/аксиоми.

Сега науката казва тава: само атомите или молекулите носят признака на разпознаваема материя.
              Тава е:
              - кислородът е кислород, докато е О2. О3 е озон и в голяма степен е отровен;
              - захарта е захар, докато е (са нема да пиша формулата, но ако малко я променя, става най-силната отрова, например)
              - железото е железо, докато е Fе в кристална метална фаза.

Та това е стигнал бат Демокрит. И е праф.

Са:
              - разцепим ли кислорода от О2 на О - имаме много опасен радикал, който не се наблюдава пряко в природата;
              - разцепим ли захарта, имаме вероятност да получим от разцепеното ал кохол;
              - разцепим ли Fе от кристална метална фаза до аморфна фаза, получаваме възможност да го леем в много тънък слой - аморфно желязо - който тънък слой ти е в съвременните самобръсначки (чехите го откриха).

Та дотук обсъждам делимостта според виждането на Демокрит.
              Той не казва, че не може повече да се дели (не е имал и представа), но казва, че материята съществува до едно ниво на делене, а следващата стъпка на делене би отишла извън материалността.

---------------------------------------------
              Продължавам да искам по-подробно обяснение на твоята тъй интересна мене хипотеза, зощо и как ще да требе по-малкото по-бързо да свършва, а по-голямото - обратно.

Мисля, че ме разбираш, че не споря, а - питам, понеже ми поднесе много интересна теория, в която, обаче, далеч не съм сигурен.
              Не е необходимо нито да си сигурен, нито да я приемаш. Това е моята представа за света. Ти трябва сам да си изградиш своя. такава каквато те удовлетворява.

Аз мисля, че обясних. Казах, че ако приемем, че има горна граница на скоростта, е нормално при малките, процесите да са по бързи отколкото при големите. Еднаква скорост - различни разстояния - различно време на живот. Задължително е обаче теорията на Демокрит да е грешна. Иначе моята интерпретация не върви.

Това е невъзможно да се докаже. То е въпрос на вяра. Аз вярвам, че втория принцип на херметизма е верен, откъдето следва пряко, че теорията на Демокрит е грешна.

Това е вяра, която ме кара да мисля, че разбирам как е устроен света и да не се лутам. Аз съм субективист. Това е моята истина. Ти имаш своя истина и вярваш в свои работи. За теб твоята вяра е вярна, за мене моята.

Другото е презрян ОБЕКТИВИЗЪМ !!!

Ако имаш обаче конкретни въпроси, или желаеш да пробваш дали съм изпипал философски виждането си и дали можеш да ме обориш, питай. И на мен ще ми е интересно.

Между другото аз сам съм поставял на различни философски изпитания това свое виждане и ми се струва непробиваемо във философски смисъл.

Ти не си длъжен да приемаш моята представа. Изгради си своя, ако нямаш.
              Last edited by mechobikov; 08.10.2013, 20:27.
              tnm

Коментар

Теорията на Демокрит е, че съществуват неделими частици (той ги нарича атоми). Това не са атоми в смисъла на интерпретацията на Бор, а са просто частици, които не се делят на по малки. Или с други думи според Демокрит, вселената не е безкрайно делима.
                Тава га знам или поне съм чувал.

Демокрит по логика, стъпила на ясно определени аксиоми, е стигнал до извода, че материята има праг на делимост.

И е бил напълно праф от неговата гледна точка/аксиоми.

Сега науката казва тава: само атомите или молекулите носят признака на разпознаваема материя.
                Тава е:
                - кислородът е кислород, докато е О2. О3 е озон и в голяма степен е отровен;
                - захарта е захар, докато е (са нема да пиша формулата, но ако малко я променя, става най-силната отрова, например)
                - железото е железо, докато е Fе в кристална метална фаза.

Та това е стигнал бат Демокрит. И е праф.

Са:
                - разцепим ли кислорода от О2 на О - имаме много опасен радикал, който не се наблюдава пряко в природата;
                - разцепим ли захарта, имаме вероятност да получим от разцепеното ал кохол;
                - разцепим ли Fе от кристална метална фаза до аморфна фаза, получаваме възможност да го леем в много тънък слой - аморфно желязо - който тънък слой ти е в съвременните самобръсначки (чехите го откриха).

Та дотук обсъждам делимостта според виждането на Демокрит.
                Той не казва, че не може повече да се дели (не е имал и представа), но казва, че материята съществува до едно ниво на делене, а следващата стъпка на делене би отишла извън материалността.

---------------------------------------------
                Продължавам да искам по-подробно обяснение на твоята тъй интересна мене хипотеза, зощо и как ще да требе по-малкото по-бързо да свършва, а по-голямото - обратно.

Мисля, че ме разбираш, че не споря, а - питам, понеже ми поднесе много интересна теория, в която, обаче, далеч не съм сигурен.
                Last edited by vmаnkov; 08.10.2013, 20:08.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Т'ва е относно как се краде "История" като коментар от мИня.

Хилите се с македонците, сърбите и румънците, а не виждате, че гърците и турците най-много откраднаха през това време със скалъпена "История" - писана от немци, италианци и австрийци.

П.П. Ма, т'ва си е ваш проблем - вашата "История" па я пишат матрьошките и затова сте толкоз смешни и досега.
                  Прав си. Немските историци са бащите на мегали идеята !!!
                  tnm

Коментар

Мечка, дръж да си сричаш и не си преобръщай представите ( досагашните ) заради мИня, плийз
                    -------------------------------------------------------------------

Бе, копирам това от една друга тема, че съм споменал Асен и ще излезе, че му шпрехам зад гърба:
                    ----------------------------------------------------------------------------------
                    Цитат ( от друг форум ):

Проблемът на Жорката и Асен-ката ( ако иска някой да ми пренесе поста и там ) ще визирам 2-мата е:

- първият ( Плужо ) си е типичен икономически емигрант и заплюл всичко родно от прехлас по чуждото )
                    - вторият е по-особен случай - той уж все не вярва на нищо и са го клъвнали на база уики-то.

Какво имам предвид?

Всичките тия "елински" философи, математици и прочие висят едни така във въздуха.

Демек - цял свят им знае ученията/философията - па изворите са само "елински", че чак дадени с рожденните дати, дет' яко съм се смял. И едните уж измисляци били ученици на другите измисляци като фактология - па ги няма нийде - ни на камък, ни на шхурка, ни свидетел/очевидец.

Бе, те преобърнали представите на света, ама само те си знаели и си го писали били само на техен език - няма нито един свидетел на грандиозната случка.

П.П. Демек, прекрасно знам как работи немско-австрийската школа, щот' съм обучен от такива. И как се създават, налагат и позиционират търговски марки.

Ами, то само имената им да погледнеш е паднало лудо потене да звучат достолепно: Омир, Сократ, Платон, Аристотел, Фидий, Питагор и сие ......
                    -------------------

Яка пот се е ляла да се измислят имената и после да им се скалъпи хистори-то.
                    -------------------

П.П.П. Лично на мен слабост ми е Сократ ( да ме прости Асенката ), дет' освен с вечните си фритчи ( софизма ), чак сега се появили на бял свят след хилядолетия, па досега никой никъде не го е чувал ....

и .... умиление в автобиографията му/визитката му е за "великият" воин.

Демек, дойче ( Меркел ) школата при него толкоз се е оляла кат' измислен образ, че ме е спукала от смях - визирам случката, дет' при една битка между атиняни и спартанци ( по памет ) - Сократ бил на едната страна и го викнали насила да участва в боя, ма той не искал.

Ма, той излязъл такава машина за убиване, че настелил цяла планина от трупове пред себе си и с досада ги ръчкал да им отнеме животЯ с по едно движение само, че да не се измаря, щот' бил философ и му било досадно.

Та, накрая чуждата армия побягнала, защотото видяла, че Сократ бил непобедим на бойното поле ...... и отстъпила пред философа.
                    -----------------------------

Та, толкоз и измислената "софистика" на Асенката - той е умно момче, ама как се е вързал на тоя измисляшки чалъм, нямам идея.

Всичко е съчинявано хилядолетия по-късно като "визитка"

П.П. Единственият реален от цялата стори е Архимед, защото е описан в римски източници и на чужд език. Имало е и очевидци.

А, доколко о-в Сиракуза е била "елинска" територия е друга бира, дет' и него им приписаха.

Ха, наздраве! *drink5*

---------------------------------------------------------------------------

Въпроси?!
                    За Асенката си прав, че е повърхностен. Но за софистиката не си. Имало е такива философи. Само, че бачо ти Асен и представа си няма за същността на софистиката. Нали четох критиката му към моя коментар за стрелата на Зенон и за Ахил и костенурката. Той просто не умее да критикува. Въобразява си, че съм казал нещо, след което спори с въображението си, и като си победи въображението в спора, започва да ми натяква, колко не съм прав.
                    tnm

Коментар

• Т'ва е относно как се краде "История" като коментар от мИня.

Хилите се с македонците, сърбите и румънците, а не виждате, че гърците и турците най-много откраднаха през това време със скалъпена "История" - писана от немци, италианци и австрийци.

П.П. Ма, т'ва си е ваш проблем - вашата "История" па я пишат матрьошките и затова сте толкоз смешни и досега.

Коментар

Аа .... "Добро утро!"

В един друг форум бях шпрехал на Асен, че уж е умно момче, а се е вързал по "история" и "философия" писана векове след това от германци и италианци за "древните" гърци - ко било ...?

Голяма фантастика е всичко

П.П. Та, замисли се някой ден какви глупости цитираш първо с лафчетата: "Кой какво бил казал някога си?"

Нищо не е казал Сократ, щот' няма една хартия останала, а всичко е съчинявано после яко.

И ти наричаш т'ва "ФИЛОСОФИЯ"!

Ми, браус - у възторг съм от тИБя къв' си шаран
                        ---------------------------------------------------------

Чек шти копи-пейстна след малко - само да се "намеря" - хаха
                        Аз само казвам, че върло я разбирам философията. Сократ ти го намеси по някаква си твоя причина.
                        tnm

Коментар

• Мечка, дръж да си сричаш и не си преобръщай представите ( досагашните ) заради мИня, плийз
                          -------------------------------------------------------------------

Бе, копирам това от една друга тема, че съм споменал Асен и ще излезе, че му шпрехам зад гърба:
                          ----------------------------------------------------------------------------------
                          Цитат ( от друг форум ):

Проблемът на Жорката и Асен-ката ( ако иска някой да ми пренесе поста и там ) ще визирам 2-мата е:

- първият ( Плужо ) си е типичен икономически емигрант и заплюл всичко родно от прехлас по чуждото )
                          - вторият е по-особен случай - той уж все не вярва на нищо и са го клъвнали на база уики-то.

Какво имам предвид?

Всичките тия "елински" философи, математици и прочие висят едни така във въздуха.

Демек - цял свят им знае ученията/философията - па изворите са само "елински", че чак дадени с рожденните дати, дет' яко съм се смял. И едните уж измисляци били ученици на другите измисляци като фактология - па ги няма нийде - ни на камък, ни на шхурка, ни свидетел/очевидец.

Бе, те преобърнали представите на света, ама само те си знаели и си го писали били само на техен език - няма нито един свидетел на грандиозната случка.

П.П. Демек, прекрасно знам как работи немско-австрийската школа, щот' съм обучен от такива. И как се създават, налагат и позиционират търговски марки.

Ами, то само имената им да погледнеш е паднало лудо потене да звучат достолепно: Омир, Сократ, Платон, Аристотел, Фидий, Питагор и сие ......
                          -------------------

Яка пот се е ляла да се измислят имената и после да им се скалъпи хистори-то.
                          -------------------

П.П.П. Лично на мен слабост ми е Сократ ( да ме прости Асенката ), дет' освен с вечните си фритчи ( софизма ), чак сега се появили на бял свят след хилядолетия, па досега никой никъде не го е чувал ....

и .... умиление в автобиографията му/визитката му е за "великият" воин.

Демек, дойче ( Меркел ) школата при него толкоз се е оляла кат' измислен образ, че ме е спукала от смях - визирам случката, дет' при една битка между атиняни и спартанци ( по памет ) - Сократ бил на едната страна и го викнали насила да участва в боя, ма той не искал.

Ма, той излязъл такава машина за убиване, че настелил цяла планина от трупове пред себе си и с досада ги ръчкал да им отнеме животЯ с по едно движение само, че да не се измаря, щот' бил философ и му било досадно.

Та, накрая чуждата армия побягнала, защотото видяла, че Сократ бил непобедим на бойното поле ...... и отстъпила пред философа.
                          -----------------------------

Та, толкоз и измислената "софистика" на Асенката - той е умно момче, ама как се е вързал на тоя измисляшки чалъм, нямам идея.

Всичко е съчинявано хилядолетия по-късно като "визитка"

П.П. Единственият реален от цялата стори е Архимед, защото е описан в римски източници и на чужд език. Имало е и очевидци.

А, доколко о-в Сиракуза е била "елинска" територия е друга бира, дет' и него им приписаха.

Ха, наздраве! *drink5*

---------------------------------------------------------------------------

Въпроси?!

Коментар

Че то от Сократ никой нищо не е чел, щото няма останало нищо от него.
                            Аа .... "Добро утро!"

В един друг форум бях шпрехал на Асен, че уж е умно момче, а се е вързал по "история" и "философия" писана векове след това от германци и италианци за "древните" гърци - ко било ...?

Голяма фантастика е всичко

П.П. Та, замисли се някой ден какви глупости цитираш първо с лафчетата: "Кой какво бил казал някога си?"

Нищо не е казал Сократ, щот' няма една хартия останала, а всичко е съчинявано после яко.

И ти наричаш т'ва "ФИЛОСОФИЯ"!

Ми, браус - у възторг съм от тИБя къв' си шаран
                            ---------------------------------------------------------

Чек шти копи-пейстна след малко - само да се "намеря" - хаха

Коментар

Тъй де, за модерните форми на философия и психология шпрехам. А, Нобели не се раздават на Цульо и Пульо - белийв ми - нищо, че е в област медицина, щот' липсват в наградите философите кат' тИбя.

Ама, ти пак няма да го разбереш, щот' те мързи да прочетеш нещо различно от Сократ, налЕ?
                              Че то от Сократ никой нищо не е чел, щото няма останало нищо от него.
                              tnm

Коментар

От медицина не разбирам. На мен ми дай философия !!!

Вече съм си изградил моя си интерпретация за същността на МИРОЗДАНИЕТО !!!
                                Тъй де, за модерните форми на философия и психология шпрехам. А, Нобели не се раздават на Цульо и Пульо - белийв ми - нищо, че е в област медицина, щот' липсват в наградите философите кат' тИбя.

Ама, ти пак няма да го разбереш, щот' те мързи да прочетеш нещо различно от Сократ, налЕ?

Коментар

Working...
                                X