If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Да Ви призная темата бес Бат Миранди не е интересна, а и оноя двама трима във форекса го обидиха и той се покри....Миранди данети пука готин си и за мен си в час от повечето ни тука по доста въпроси, също така внасяш едно лежерно спокоствие!
За Факушка..-10,35,40,67,68 71.......ама..... лекичко съм си карък,та....абе,както се казваше в оня виц...-".....или свирката ще е без топче,или акулата ще е глуха...."
В конкретния случай О и У илюстрират правилото, но има и изключения.
У- проникващо, вътрешно, лоно и т.н- улучен. Да, рабирам правилото и имаме една координатна система, що се отнася до речевото общуване.
Що?
Са... достатъчно умен съм, за да възстановя (за Вал - компенсирам) елементарните граматични грешки при елементарни изказвания.
Но при по-сложни изказвания една запетайка, или нейната липса, може да обърне* смисъла за мен.
---------------
* - ти би добавила "обратно" - "да обърне обратно", но батко ти граммар-наци го казва правилно, както е горе. И ти го разбра.
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
У- проникващо, вътрешно, лоно и т.н- улучен. Да, рабирам правилото и имаме една координатна система що се отнася до речевото общуване.
Спокоен съм за вашият спор...
Щом започнахте с проникването на нещо с "У", всичко ще е наред....
Айде, весело...
Нали ти показах, че "олучено" означава нещо съвсем друго от "улучено"?
Не ми е кефа да те хвана в грешка - просто ми трябва да знам, че този, с когото споделям с думи, знае, че те, думите, са много хлъзгави, та и да бъде поне правилен в общоприетите правила.
Там сме ние, граммар-нацитата: да ви накараме да избегнем поне първата възможна грешка, породена от вашето незнание на общоприетия правилен устен/писмен изказ, който, прочее, се изучава(ше) от четвърти до шести клас в училище.
У- проникващо, вътрешно, лоно и т.н- улучен. Да, рабирам правилото и имаме една координатна система що се отнася до речевото общуване.
Нали ти показах, че "олучено" означава нещо съвсем друго от "улучено"?
Не ми е кефа да те хвана в грешка - просто ми трябва да знам, че този, с когото споделям с думи, знае, че те, думите, са много хлъзгави, та и да бъде поне правилен в общоприетите правила.
Там сме ние, граммар-нацитата: да ви накараме да избегнем поне първата възможна грешка, породена от вашето незнание на общоприетия правилен устен/писмен изказ, който, прочее, се изучава(ше) от четвърти до шести клас в училище.
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар