Първоначално изпратено от artemida_sofyanska
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Тагове: Отмаркиране на всички
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Нямаш ли захаромер? Ако спре да пада захарността, го затваряй. Иначе може да стане на вино при 0-захарност. Ти си решаваш.
Ще прочета по темата у ще действам.
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Дали да не почакам малко че още доста сладко . По скоро от неколко дни е така и ферментацията ми се струва още в началото.
По принцип го направих преди 10 дни.
Кога точно да го стелизирам , по какво да,съдя. Уреди нямам ще трябва на вкус.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Май на сайдер е станало. Прецеди го, затваряй в бутилки с капачки и стерилизирай към 20 минути. Ще стане безалкохолно почти.
По принцип го направих преди 10 дни.
Кога точно да го стелизирам , по какво да,съдя. Уреди нямам ще трябва на вкус.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеТая година си направих сироп от бял бъз
Но явно съм направил младо вино.
Сега бъза не го мих и има много прашеш на дъното на шишетата , също така не сложих лимонтозу а малко лимонов сок всичко това способства за фрементацията.
Килограм и половина захар на 6 литра вода.
В момента течноста е приятно газирана и резлива.
Кво да направя да не се похаби винцето.
Да го филтрирал ли по Некое време и да го стабилизирам ли с няква химия и когада го направя това.
Напиши коментар:
-
Тая година си направих сироп от бял бъз
Но явно съм направил младо вино.
Сега бъза не го мих и има много прашеш на дъното на шишетата , също така не сложих лимонтозу а малко лимонов сок всичко това способства за фрементацията.
Килограм и половина захар на 6 литра вода.
В момента течноста е приятно газирана и резлива.
Кво да направя да не се похаби винцето.
Да го филтрирал ли по Некое време и да го стабилизирам ли с няква химия и когада го направя това.Last edited by Майстора233; 06.06.2025, 16:29.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
А мезе!?
Айде, да не го караш по тънката лайсна.
Наздраве, Мръни!
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеАйде, от мен да мине и да замине.
Айде, да не го караш по тънката лайстна.
Наздраве, Мръни!Last edited by tnm; 20.05.2025, 22:02.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Тамън и винената попара , ама за гъските и глухарите също .
След тва директно у фурната на бавен огън.
Нема нужда от Марина дивичо.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Мани я таа ренегатка! На правозащитник на животните ще ми се прави. И те имали право на забавления. Злите песове например, да се забавляват с глухари, пъдпъдъци и зеленогуши гъски. Пфу, отврат! Абе, направи им една винена попарка и им гледай сеира, как се забавляват като човеци.
След тва директно у фурната на бавен огън.
Нема нужда от Марина дивичо.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Добро утро ,
Не знам за смок , но некой се сети да изпълзи от дупката и да изцърка най накрая.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗащо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
За твое здраве, скръндзо!
Не знам за смок , но некой се сети да изпълзи от дупката и да изцърка най накрая.
Last edited by Майстора233; 20.05.2025, 19:33.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗащо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
За твое здраве, скръндзо!
Напиши коментар:
Напиши коментар: