IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

    Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
    една песен

    Gary Moore - Still Got The Blues - http://www.youtube.com/watch?v=siM5J...ture=endscreen

  • Майстора233
    replied
    Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

    Нямаш ли захаромер? Ако спре да пада захарността, го затваряй. Иначе може да стане на вино при 0-захарност. Ти си решаваш.
    Ясно , благодя.
    ​​​​​​Ще прочета по темата у ще действам.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

    Дали да не почакам малко че още доста сладко . По скоро от неколко дни е така и ферментацията ми се струва още в началото.
    По принцип го направих преди 10 дни.
    Кога точно да го стелизирам , по какво да,съдя. Уреди нямам ще трябва на вкус.
    Нямаш ли захаромер? Ако спре да пада захарността, го затваряй. Иначе може да стане на вино при 0-захарност. Ти си решаваш.

    Напиши коментар:


  • Майстора233
    replied
    Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

    Май на сайдер е станало. Прецеди го, затваряй в бутилки с капачки и стерилизирай към 20 минути. Ще стане безалкохолно почти.
    Дали да не почакам малко че още доста сладко . По скоро от неколко дни е така и ферментацията ми се струва още в началото.
    По принцип го направих преди 10 дни.
    Кога точно да го стелизирам , по какво да,съдя. Уреди нямам ще трябва на вкус.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
    Тая година си направих сироп от бял бъз
    ​​​​​Но явно съм направил младо вино.
    Сега бъза не го мих и има много прашеш на дъното на шишетата , също така не сложих лимонтозу а малко лимонов сок всичко това способства за фрементацията.
    Килограм и половина захар на 6 литра вода.
    В момента течноста е приятно газирана и резлива.
    Кво да направя да не се похаби винцето.
    Да го филтрирал ли по Некое време и да го стабилизирам ли с няква химия и когада го направя това.
    Май на сайдер е станало. Прецеди го, затваряй в бутилки с капачки и стерилизирай към 20 минути. Ще стане безалкохолно почти.

    Напиши коментар:


  • Майстора233
    replied
    Тая година си направих сироп от бял бъз
    ​​​​​Но явно съм направил младо вино.
    Сега бъза не го мих и има много прашеш на дъното на шишетата , също така не сложих лимонтозу а малко лимонов сок всичко това способства за фрементацията.
    Килограм и половина захар на 6 литра вода.
    В момента течноста е приятно газирана и резлива.
    Кво да направя да не се похаби винцето.
    Да го филтрирал ли по Некое време и да го стабилизирам ли с няква химия и когада го направя това.
    Last edited by Майстора233; 06.06.2025, 16:29.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

    А мезе!?
    Айде, да не го караш по тънката лайсна.
    Наздраве, Мръни!
    Досадна кучепрелъстителка, ей! Няма отърване. Наздраве, Дръни!

    Напиши коментар:


  • tnm
    replied
    Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    Айде, от мен да мине и да замине.
    А мезе!?
    Айде, да не го караш по тънката лайстна.
    Наздраве, Мръни!
    Last edited by tnm; 20.05.2025, 22:02.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

    Тамън и винената попара , ама за гъските и глухарите също .
    След тва директно у фурната на бавен огън.
    Нема нужда от Марина дивичо.
    Знаааешш тиии! Природолюбител си! И хуманист!

    Напиши коментар:


  • Майстора233
    replied
    Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

    Мани я таа ренегатка! На правозащитник на животните ще ми се прави. И те имали право на забавления. Злите песове например, да се забавляват с глухари, пъдпъдъци и зеленогуши гъски. Пфу, отврат! Абе, направи им една винена попарка и им гледай сеира, как се забавляват като човеци.
    Тамън и винената попара , ама за гъските и глухарите също .
    След тва директно у фурната на бавен огън.
    Нема нужда от Марина дивичо.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

    Добро утро ,
    Не знам за смок , но некой се сети да изпълзи от дупката и да изцърка най накрая.
    Мани я таа ренегатка! На правозащитник на животните ще ми се прави. И те имали право на забавления. Злите песове например, да се забавляват с глухари, пъдпъдъци и зеленогуши гъски. Пфу, отврат! Абе, направи им една винена попарка и им гледай сеира, как се забавляват като човеци.

    Напиши коментар:


  • Майстора233
    replied
    Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Защо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
    Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
    За твое здраве, скръндзо!
    Добро утро ,
    Не знам за смок , но некой се сети да изпълзи от дупката и да изцърка най накрая.

    Last edited by Майстора233; 20.05.2025, 19:33.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Айде, от мен да мине и да замине.

    Напиши коментар:


  • Trakatrak
    replied
    Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Защо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
    Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
    За твое здраве, скръндзо!
    Защо, защо? Защото каката на кръчмата е станала кучкарката на стипцата и си гледа пуделите, наместо да сервира. Съсипаха я тая държава, провалиха я тая кръчма!

    Напиши коментар:


  • tnm
    replied
    Защо, питам аз, Кръчмата е пуста, а по масите няма никакво пиене и ядене!?
    Мрънкало, извади тоз смок, дето ти се свил у кесията и почерпи, бре!!!
    За твое здраве, скръндзо!
    Last edited by tnm; 20.05.2025, 16:17.

    Напиши коментар:

Working...
X