Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Значиии: преди 8-9 години. Не бях стъпвал във Варна от близо 15 години. Командировка. И в командировка не съм ходил през "демокрацията"... Не вървеше летен сезон, така че нямах шанса да се топна в морето /нашето/... Смаях се: не познавам Варна такава, особено в околностите на спирка "Почивка", където на времето беше "дива Индия". Сега /тогава, де - преди 8-9 г./ - то, буквално непозната обстановка, ако и много добре да ми беше известен районът... Къщичките - превърнати в 3-4 етажни хотеЛИ, с басейни в дворовете...
Бях шашнат от неадекватността на обстановката, която не съм очаквал да видя така преобразена /това не беше промяна/...
И точно там видях коминочистача, с черен костюм, подобие на фрак и цилиндър, с четките и топузите през рамо. Мисля, че униформата беше по-скоро, за да припечели нещо от минаващите край него, но едва ли се занимава със същинската си дейност... Тази неочаквана среща ме отпусна и някак преодолях смущението от неочаквано натруфената обстановка около "Почивка"....
.............................................
Сега вече човек се замисля, дали в скоро време ще тръгне що-годе туризъм, когато ще дойде и времето да... сваляме /утрешните задължителни/ маски... и по-натам...

Големи сме късметлии, ние - тук и сега!

Коментар