IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Снимах дзверът, защото е без опашка. Позволи ми да направя няколко снимки. На тази най-добре си личи тази анатомична особеност.

Харесвам Родопите, много магия има там. Природата е различна от тази в Стара планина, но за мен най-уникална ни планина е Странджа.
    Наздраве, Преци!
    хапцелютно, но единици са бродили из нея, изключая устието на Ропотамо. А пък Петрова нива е ум да ти зайде - мани историята и тъпият комуноиден паметник, цялата енергия на това място - така съм се чувствал само на Рупите, преди да станат популярна дестинация за обикноените хорица след 1989. Има си енергийни точки и Странджа е една от тях - музеят на Преображенци също е място, което заслужава да се види - Леля, това е към теб, знаеш, че те уважавам не само на виртуалната маса, но на тема история има още много да видиш и прочетеш, особено родната гледна точка
    Наздраве!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Мдааа, май ще се наложи да ставам политически емигрант. В Абърдийн, да речем. Там ще ме разберат като им кажа, че габровка се готви да ми гостува за месец. Дори ще ме обявят за кандидат мъченик. Наздраве, Дрънгостче!
      Мдъъъ, намерил си къде да емигрираш. Не знаеш ли, че Абърдийн е създаден от габровци, де са прогонени от хабитатя поради разточителство
      Наздраве!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Добра нощ, Кръчма !

Аз , снимки няма да пускам ,но по темата
        Тази неделя , ходих на Витоша с приятели . Те обичат планината , аз и есента . Слънцето грееше по поляните и в пъстротата на листата . Шумоленето от стъпките ни и пукотът от някое настъпено клонче , в едно с багрите на гората , смехът ни , създаваха усещане за огън . Пламтящ игриво .
        Там , в една част на гората , от известно време се срещаме с охранена , огромна котка .
        Първата среща , беше изненада . Да срещнеш в нищото , нещо толкова топло и гальовно , пък и независимо . Радвахме и се много .
        После се появяваше и вървеше дълго с нас . Друг път дълго я носих , мъркаща. Изглежда и тя ни се радва .
        Сега , винаги в тази част на гората я търсим с поглед и тя идва .

​​​https://m.youtube.com/watch?v=TADJ1gmFKvE

Наздраве и готина нощ с цветни , есени сънища !

Коментар

• Малко от багрите на есента и от мен:

Умувах и върху тезата, която сте разисквали долу: е ли възможно, голяма част от горите по планините – да са изкуствено засаждани? Ако е така – това наистина е огромен труд на нашите предци… Понякога, като че личи някакво подреждане по редове, но това са стотици декари! Изобщо не е приложима „сентенцията“, която понякога сме ползвали: „Кипи безсмислен труд!“ Очевидно, ако НЯКОИ от дърветата са засаждани - това е имало голям смисъл! Все пак, много от дърветата /иглолистни и широколистни/, в различни масиви, над 1000 м.н.в. – са безразборно израствали, но винаги са се "надпреварвали" в стремежа си към слънцето…

Коментар

Горско чайче с кво? С Мара и Хуана ли?
            Смятай, цял ден е пърхал от щастие
            Наздраве!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
              Нещо сън ни лови , ранобудни тази сутрин.
              Добро утро.

Наздраве,
              пиинах едно горско чайче тази сутрин, нема кака само да бърка отвари.

Горско чайче с кво? С Мара и Хуана ли?

Коментар

А ти защо реши, че ще ти досаждам само една седмица? Може цял месец да откарам в тежки гости Подготвяй се психически, щом намесваш гейште.
                Наздраве, Мрънкало!

П.П. Ако залитнеш по кисен, пак ще се любуваме на сакурата. Избереш ли мин дзи, ще търсим цъфнала праскова
                Мдааа, май ще се наложи да ставам политически емигрант. В Абърдийн, да речем. Там ще ме разберат като им кажа, че габровка се готви да ми гостува за месец. Дори ще ме обявят за кандидат мъченик. Наздраве, Дрънгостче!

Коментар

• Най-добрият изход от спор.

Наздраве!

Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Добрютро на всички
                    Тнм, като казах за "прелестите" на котките, имах предвид принципни положения в техниката а не конкретната снимка, Пропуснах най-важното да отбележа, - че снимката ти е страхотна и не се дължи толкова на котарагенса, а на златната есен, покрила със своя импресионистичен килим моравата, Когато есента е спокойна, няма бури, дъждове и ветрове, листата падат тихо и спокойно и остават под дърветета създавайки страхотните импресионистични картини, които можем да наблюдаваме, Дори си мисля, че подобни картини са вдъхновили някога оня уклон от импресионизма, наречен поинтилизъм. (Иначе съм фен на класическия импресионизъм от Моне до Сезан). Е в случая срещу обектива се появяват и две жълти недоверчиви очета на дяволчето Фют (Имах страхотна фенка котка до преди два дни, с невероятни пролетно зелени бистри очи, просто истиснкса красота, но не оцених достатъчно даденото и някой ми я гепи Пропуснах да я прибера навреме, понеже се въртя все още между две жилища, старо и ново ... мотам се

ps, Мойта картинка е от Родопите, Мисля, че боровете не са естествени отрасли, а са отглеждани, за да бъдат такива изправени и дълги. Това е гора между юндола и велинград, но по-близо до юндола, родопската част. Изобщо родопите са сякаш съвършени според мен. Мисля да си направя снимки и от други места, горното поречие на арда, белинташ, кръстова гора и др. Но трябва да си набавя и добра камера. Тези телефончета малко ме дразнят, не придават истинсктата стойност на видяното
                    Снимах дзверът, защото е без опашка. Позволи ми да направя няколко снимки. На тази най-добре си личи тази анатомична особеност.

Харесвам Родопите, много магия има там. Природата е различна от тази в Стара планина, но за мен най-уникална ни планина е Странджа.
                    Наздраве, Преци!
                    Мечо

Коментар

Крива Кака, вдигам мизата - предлагам ти клечки за зъби да си бодеш коктейлни хапки. И да убождаш разни неприятни тебе люде. Колкото до сакурата, не вярвам да я уцелиш в цъфтежния й отрязък. Ти един Чиче не може уцелиш, кво остава да фанеш за пеша точната седмица от 52-тях. Таз година от студа цветовете бяха посърнали и не бяха баш приятна гледка. Но като пийнеш две ракии, ще ти се привидят и цветове посред мразове. Само здраве да е!
                      А ти защо реши, че ще ти досаждам само една седмица? Може цял месец да откарам в тежки гости Подготвяй се психически, щом намесваш гейште.
                      Наздраве, Мрънкало!

П.П. Ако залитнеш по кисен, пак ще се любуваме на сакурата. Избереш ли мин дзи, ще търсим цъфнала праскова
                      Last edited by tnm; 18.11.2020, 11:14.
                      Мечо

Коментар

Хубав чам. По кои баири го снима?

Този котарангенс е недоверчив към приходящите индивиди. Позволява на съседите от блока да го доближават и дори да го галят, но мен ме допусна на около 1,50 м. Снимката може да не отразява цялата прелест на добитъка, но в замяна на това показва прекрасния, шумящ килим от есенни листа
                        Наздраве, Преци!
                        Добрютро на всички
                        Тнм, като казах за "прелестите" на котките, имах предвид принципни положения в техниката а не конкретната снимка, Пропуснах най-важното да отбележа, - че снимката ти е страхотна и не се дължи толкова на котарагенса, а на златната есен, покрила със своя импресионистичен килим моравата, Когато есента е спокойна, няма бури, дъждове и ветрове, листата падат тихо и спокойно и остават под дърветета създавайки страхотните импресионистични картини, които можем да наблюдаваме, Дори си мисля, че подобни картини са вдъхновили някога оня уклон от импресионизма, наречен поинтилизъм. (Иначе съм фен на класическия импресионизъм от Моне до Сезан). Е в случая срещу обектива се появяват и две жълти недоверчиви очета на дяволчето Фют (Имах страхотна фенка котка до преди два дни, с невероятни пролетно зелени бистри очи, просто истиснкса красота, но не оцених достатъчно даденото и някой ми я гепи Пропуснах да я прибера навреме, понеже се въртя все още между две жилища, старо и ново ... мотам се

ps, Мойта картинка е от Родопите, Мисля, че боровете не са естествени отрасли, а са отглеждани, за да бъдат такива изправени и дълги. Това е гора между юндола и велинград, но по-близо до юндола, родопската част. Изобщо родопите са сякаш съвършени според мен. Мисля да си направя снимки и от други места, горното поречие на арда, белинташ, кръстова гора и др. Но трябва да си набавя и добра камера. Тези телефончета малко ме дразнят, не придават истинсктата стойност на видяното

Коментар

• Нещо сън ни лови , ранобудни тази сутрин.
                          Добро утро.

Наздраве,
                          пиинах едно горско чайче тази сутрин, нема кака само да бърка отвари.

Коментар

Мрънкало, не ме мисли, а вдигай мизата! За бамбукови пръчици и закуска, не можеш спря порива ми да руша.
                            Наздраве!

П.П. Пък напролет ще дойда, че да се наслаждаваме с теб на цъфнала ти сакура
                            Крива Кака, вдигам мизата - предлагам ти клечки за зъби да си бодеш коктейлни хапки. И да убождаш разни неприятни тебе люде. Колкото до сакурата, не вярвам да я уцелиш в цъфтежния й отрязък. Ти един Чиче не може уцелиш, кво остава да фанеш за пеша точната седмица от 52-тях. Таз година от студа цветовете бяха посърнали и не бяха баш приятна гледка. Но като пийнеш две ракии, ще ти се привидят и цветове посред мразове. Само здраве да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              [ATTACH=CONFIG]n3678603[/ATTACH]
                              не го ползвах това прикачи.ком и преработих през някаква тъпа програма, та е малко дървено и не се вижда добре,
                              Дърветата са идеално прави, и сякаш се събират в небето, но изобщо не се събират а са вертикални. Леонардо още е констатирал "несъвършенството" на окото, но Дюрер е задълбал в тази аномалия и успява да моделира още по-точно и геометрично да конструира точните линии на перспективата, изобщо е бил нещо като немския Леонардо Фотокамерите просто повтарят конструкцията на окото, затова повтарят ефекта,
                              А понеже са малки животинки Котките трябва да ги снимаш с тел. от много близко, да кажем 50 см. за да се види цялата им прелест, (пак заради това, че обектива на тел е правен широкоъгълен, за да "хваща повече неща в пейзажа")
                              Хубав чам. По кои баири го снима?

Този котарангенс е недоверчив към приходящите индивиди. Позволява на съседите от блока да го доближават и дори да го галят, но мен ме допусна на около 1,50 м. Снимката може да не отразява цялата прелест на добитъка, но в замяна на това показва прекрасния, шумящ килим от есенни листа
                              Наздраве, Преци!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Прекрасна габроовска мързелана - дебелана .

Аз пък да питъм не бехте ли у Габрово на челно място по усвояване на евро средства. Къв е тоя избушен стълб.
                                Ама си и ти! За енергото пари по еврофондовете не дават. За воден цикъл, за интегриран градски транспорт, за зелена инфраструктура - там въобще не си поплюват. Дори успяха да спечелят първо място с някакъв конкурс за зелен град на годината.
                                Наздраве!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X