If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Една аристократка имахме във форума и тя почна да върти центрофугата....
УжасТ....
Умряха и последните ми надежди....
Наздраве !
Медецодобивът е благородно занимание. Нещо като ритуал по инициация. Ако те изпохапят пчелите, преминал си нагоре след изпитанието. Ако не те нашарят, значи заслужаваш да си сред майсторите, тарикатите и лентяите с усет за скатавка. Само че нашата не пише да е въртяла центрофугата, ми била с насинено коляно. Чини ми се, че някой я е гонил из слънчогледите (поради липса на цъфнала ръж) или тя някого е гонила. Наздраве за заместителите на наложените поетични образи!
Коле /или който там е дежурен на бара/, сипи някво питие!
Аз пък си мислех, че се излежаваш в шатра в градината на двореца на кралицата с шише ром в ръка и проектираш как да подобриш парка с волнонаемна работна ръка без заплащане, но с двойно натоварване. Все пак индиански вожд си. Не кво да е. Наздраве с рома, де още го държиш в ръка!
Коле /или който там е дежурен на бара/, сипи някво питие!
Младежи и девойки, бях няколко дни у Чужденеция и те ми се видяха като едни от най-дългите у живота.Както споделих, отидох да надзиравам ваденето на последния за сезона мед и да давам ценни указания за зазимяването на инсектите.
Предварително бях направила проучване относно необходимостта от полагане на труд и след уверенията, че той ще бъде положен от по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието и брат му, дори позволих на по-кльощавата 1/3-та да отиде на море с тайфата си.
Още на първият ден от пребиваването ми обаче забелязах, че фактите рязко се разминават с думите от уверенията. Освен цъфнал магарешки трън, на отсрещният баир се жълтееше цял блок със слънчоглед, резултат от заплеса на някакъв измислен агроном, незапознат с добрите европейски практики, свързани с навременият посев на земеделската култура.
Фчиличките фърчаха като за последно, жуженето им се чуваше навред, а кошерите се оказаха пълни с мед, който трябваше да бъде изваден ... поне преди няколко дни.
На терен се оказахме няколко вожда и само два индианеца. Аз съм вожд, но и шаман на племето, та се заех с нелеката задача да възлагам дейности на вождовете и на индианците.
Няма да се впускам в подробности за схемата и организацията на работния процес, но ще споделя, че лакът на маникюра ми се олющи, лявото ми коляно е синьо, а по-едрата 1/3-та е в дълбоко съжаление, заради заблудата, в която ме захвърли. По-кльощавата 1/3-та още не се е прибрал от морето, но и за него съм нагласила любвеобилно изказване.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Добро утро.
Гледам олимпиада и се ядосвам,наще спортяги на екскурзия ли са отишли там???
Ей нищо няма кат ората у таз държавичка вече,ще ме изините,че мрънкам ама съм се напушил.
България е държава от резерва. Като такава трябва участва в пенсионерските световни игри. Там ще сме сред първите. Да пием за българските спортни успехи в нишите на "едвам кретащите" и на "бегащите с превит гръб и гордо наведена глава". Наздраве!
Коментар