If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С Ризлинг!
Ако няма немски, то с българския от 70-те години.
Ено таково, кисело, празно на вкус. Благородно неизискващо нищо към него, но поддържащо и украсяващо всяко студено мезе, намигащо ти "Я виж тази нотка в това мезе".
Скромно-благородно вино, не пречеше и на разговора, не се намесваше, а доброжелателно го наблюдаваше и поддържаше.
Тоя , ризлинг ако действително е от 70 - те и не се вкиснал, че моем ли да си го позволим.
Ето и обещаното мезе . Бялото вино чисто ли го пиеш или с ледче и някакво плодче. Наздраве.
С Ризлинг!
Ако няма немски, то с българския от 70-те години.
Ено таково, кисело, празно на вкус. Благородно неизискващо нищо към него, но поддържащо и украсяващо всяко студено мезе, намигащо ти "Я виж тази нотка в това мезе".
Скромно-благородно вино, не пречеше и на разговора, не се намесваше, а доброжелателно го наблюдаваше и поддържаше.
Ето и обещаното мезе . Бялото вино чисто ли го пиеш или с ледче и някакво плодче. Наздраве.
[ATTACH=CONFIG]n3345333[/ATTACH]
Сега си слагам домашна ледена ракия от сини сливи, а мезето ще го мисля по - късно. Като ме удари у главата и ми дойде вдъхновението може и да по напиша некоя щуротия.
Чисто го пия. Ракията също. Ледът си има друго предназначение.
Наздраве!
П.П. В очакване сме на щуротията.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Ето и обещаното мезе . Бялото вино чисто ли го пиеш или с ледче и някакво плодче. Наздраве.
Сега си слагам домашна ледена ракия от сини сливи, а мезето ще го мисля по - късно. Като ме удари у главата и ми дойде вдъхновението може и да по напиша некоя щуротия.
Проверяваш, май, дали съм онзи химик, за когото ме мислиш.
Не, не съм онзи химик и, като нехимик, не разбирам от направата на черен барут. Не разбирам и разликата между черния и съвременния барут.
Черният барут е черен, защото една от съставките му е въглен (чист въглерод, който отдава много енергия при горенето) и, ако е в тънкодисперсна форма - да кажем, от овъгляването на тънка дървесна кора с минимално съдържание на смолисти съставки - го прави много бързо, почти взривно.
Няма такова нещо. Нивгаш не проверявам неща, за които съм сигурна. Щот съм рязко наблюдателна, кога не ме мързи. И както знаеш, радвам се на добра дългосрочна памет.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Или кората от върба беше съставна част от черния барут!? Да не взема да те объркам нещо.
Наздраве!
Проверяваш, май, дали съм онзи химик, за когото ме мислиш.
Не, не съм онзи химик и, като нехимик, не разбирам от направата на черен барут. Не разбирам и разликата между черния и съвременния барут.
Черният барут е черен, защото една от съставките му е въглен (чист въглерод, който отдава много енергия при горенето) и, ако е в тънкодисперсна форма - да кажем, от овъгляването на тънка дървесна кора с минимално съдържание на смолисти съставки - го прави много бързо, почти взривно.
Коментар