IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Моите най-близки роднини са се наговорили да ме уморят в тези жеги.
    Първо братовчед ми реши, че трябва да омъжи дъщеря си в петък след обяд. В края на август, с церемония на открито, а веселата част се проведе на тераса под тенти с красив изглед към горичката. Добре, че след 19 часа слезе свеж и прохладен въздух от Балкана.
    Сестра ми, и тя да не остане по-назад реши, че в неделя /утре/ ще кръщаваме племенницата. Поне в църквата ще е прохладно. И съм предупредила, че ако почерпката е в кръчма без климатик - мен ме губят като бройка. Но понеже аз съм кръстницата, няма начин желанието ми да не бъде изпълнено.

А на сватбата беше хубаво. Братовчедът се беше постарал да спази традициите - пазарихме се със зетя за булката, после я изведохме от бащината къща под звуците на "Ела се вие, превива", свекървата ги захрани с хляб - първо със сол, после с мед, ритнаха бакъреното менче и то не се захлюпи, не застана на дъно, а се се закрепи на една страна, което според поверието означава, че ще имат близнаци /а такива и в двете семейства - дал Господ/, от сватбената пита момчето отчупи по-голяма парче т.е той ще командва, ама пък при подписването племенница го настъпи ...
    Имаше една фолклорна формация, която доста време танцува и весели гостите. Те играха на кума и кумата. Наложи се да обясним на кума защо питата е с печена кокошка, а не с петел: " За да снасяш куме, за да снасяш - сега като кум, после и като кръстник"
    После вкараха и малко стил "модерн" - хвърляха се букети и жартиери, разрязва се сватбена торта
    Поради това, продължило до по-късно мероприятие, днес цял ден почивам и събирам сили за утре
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Да - така е!....Има и елемент "За Бог Да Прости!....." - символично се оставя винаги по-малко храна в памет на починалите....Доколкото съвременните млади са атеисти и си отиват преждевременно от тоя свят ,смятам,че до 10-ина години максимум,тоя обичай ще изчезне с преливането на поколенията
      Няма как да изчезне ( поне в малките населени места ).

Старчокът е решил 1 година да не сваля жалейката от врата си.

Комшийките ми на всяка Задушница ме вдигат от сутринта със звънеца да ми подават.

И чукан да си - по някое време зацепваш, че трябва и да връщаш.

П.П. За славата и силата на един народ се гледа по погребенията му и мястото, което заемат в традициите му и народо-психологията.

Не мисля, че имаме конкуренция в Света - щом хиляди години са го правели и е стигнало до нас, ще изтърпим днешния "фешън" някакси ...

Но в по-големите градове или в чужбина е по-трудно определено, защото няма кой да те "подсеща".

Коментар

Да - така е!....Има и елемент "За Бог Да Прости!....." - символично се оставя винаги по-малко храна в памет на починалите....Доколкото съвременните млади са атеисти и си отиват преждевременно от тоя свят ,смятам,че до 10-ина години максимум,тоя обичай ще изчезне с преливането на поколенията
        За починалите не се бях замислял,ама може и така да е .
        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
          Всички родители са така или повечето.Това е остатък от големите фамилии и гладните години......
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            дюбрутру,
            /както казваше полицаят от ало,ало/
            що се будя толкова рано,
            като тук няма кола да ти изпорпори
            рано сутрин или аларма да изпищи
            или пък гларуси да ми врещят
            и жега няма
            само рекичката наблизо ромоли
            май знам отговора
            Добър ден )
            ефектът на средата, нещо като професионалната деформация

Коментар

• Докараха дърва. Отивам да ги прибирам !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Няма да те разбере какво му шпрехаш на Мечката, Спартов

Русото си покърка добре в кръчмето, инспектирах хладилника и Ламята ( старчокът ) ме трепе с един мега тъп номер, винаги да дели храната, като съм казал да плюска, каквото иска и по колкото иска. Ако не стигне ще му направя пак, а той да ми оставел да има и за мИня. Иде ми да си резна вените надълго ...

Та, сега хладилникът е заринат с 1 купичка доматена супа, 1 пиперка бюрек, половин тенджерка гъби с бекон, 1 купичка средиземноморска салата, 1 чиния печени пиперки + кремвирши на грил, и оттам насетне сухата храна.

Къса ми нервите и ще има пак жълти картони. Как да готвя още кат' той нарочно оставя по 1 паничка от всичко.

П.П. Ще се дресираме - ясно
                Всички родители са така или повечето.Това е остатък от големите фамилии и гладните години.И аз имам същия проблем,но много си я обичам майка ми,въпреки че е дразнещо и моята раздразнителност я наранява.Няма решение
                Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• На мен ми харесва чайките как пеят
                  tnm

Коментар

• дюбрутру,
                    /както казваше полицаят от ало,ало/
                    що се будя толкова рано,
                    като тук няма кола да ти изпорпори
                    рано сутрин или аларма да изпищи
                    или пък гларуси да ми врещят
                    и жега няма
                    само рекичката наблизо ромоли
                    май знам отговора
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Добро утро tnm
                      Добро утро красавици и юнаци

http://www.vbox7.com/play:e1fe4478&start=3
                      tnm

Коментар

• Мечков,

гледай Матрицата по БТВ - в това култово филмче има ценни лафчета от типа, че ако Космо е впрегнал времето да работи за него - ти се бориш срещу Времето и ще загубиш подобна битка.

Цъкай си гънката по дзън да скиваш к'во ти казва Русото

П.П. Затова ти казах и за Оренда, която е противоположна като учение на Дзън-будизмЪ, но малко по-старичка от източните философии и тя ти е БГ-корена от хилядолетия ( смигам ). Ти си патриот - ще се справиш и не визирам комършъла на разни сайт-чета, дет' може би ще видиш.

Нищо, че си загубил връзката си и всичко чуждо ти се вижда фешън ( не си единственият ) и ще ме учиш на "история" - все го забравям т'ва ...
                        Last edited by marandi; 24.08.2012, 23:41.

Коментар

..............
                          Периодите на балониране са в раздалечаването между двата индекса
                          Няма да те разбере какво му шпрехаш на Мечката, Спартов

Русото си покърка добре в кръчмето, инспектирах хладилника и Ламята ( старчокът ) ме трепе с един мега тъп номер, винаги да дели храната, като съм казал да плюска, каквото иска и по колкото иска. Ако не стигне ще му направя пак, а той да ми оставел да има и за мИня. Иде ми да си резна вените надълго ...

Та, сега хладилникът е заринат с 1 купичка доматена супа, 1 пиперка бюрек, половин тенджерка гъби с бекон, 1 купичка средиземноморска салата, 1 чиния печени пиперки + кремвирши на грил, и оттам насетне сухата храна.

Къса ми нервите и ще има пак жълти картони. Как да готвя още кат' той нарочно оставя по 1 паничка от всичко.

П.П. Ще се дресираме - ясно
                          Last edited by marandi; 24.08.2012, 23:21.

Коментар

• В София има поне 10 таксиметрови компании - ама за (почти) всички няма работа

Графиката със споменатата корелация между Балтик Индекс и S&P 500

Периодите на балониране са в раздалечаването между двата индекса
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

На празен кораб - всичко е възможно !

Истината е,че няма кво да се фрахтова и положението е трагично ....Неслучайно наскоро исках да пусна на другаря пом.-полит следната графика:

....която наложена върху сток-маркета доказва какъв голям Балон е последния
                              Не знам за графиката, ама сега много повече кораби шават отколкото преди кризата
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                http://www.blitz.bg/news/article/152144
                                Това възможно ли е
                                За моряците няма как да се докаже вина. Не знам, не чух, не видях !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X